Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biobender

0 bejegyzést írt és 1221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
„Szabad még magyarnak maradni?” Az 1956-os forradalom tiszteletére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter üzenetet küldött a kárpátaljai magyarságnak, hangsúlyozva a szabad döntés jogának fontosságát. Az, hogy a két esemény között párhuzam vonható, rámutat a helyzet súlyosságára, az…..
biobender 2018.10.31 08:49:13
@maxval balcán bircaman: Es felkeszul Romania, Szerbia a gyenge magyar allam pofozasara. Igy ,ent ez a harmincas evekben, csupa orom es kacagas lett belole
A minap Boldogkői Zsolt a facebook-on idézte az idei könyheti posztunkban megjelent, a Hiénák a betegágy körül című könyvéről általam irt kritikát az alábbi megjegyzések kíséretében: "A Critical Biomass-ben recenziót írtak a Hiénákról, melyben először az egekbe magasztalják a könyvemet, de csak…..
Rengeteg forrásból halljuk nap, mint nap, hogy ezernyi különféle módon tesszük tönkre bolygónkat. Ez igaz is, azonban egyetlen percre sem szabad megfeledkezni az egyik legnagyobb közellenségről... a tehénről, pontosabban annak húsáról. A lenti infografika azt mutatja meg, hogy mekkora ökológiai…..
"A storm which sweeps away a copse and transforms a favorite view, the death of friends, the sleep of friendship, the desuetude of customs of behavior, the retirement of a favorite clown, involuntary exile, reversals of fortune, the loss of abilities enjoyed and their replacement by others – these…..
Szeretném gyorsan letudni a tiltakozást, miszerint működne. Persze, egy bizonyos értelemben igen -- vegetál. De a lényegi folyamatok szintjén nagyon nem működik. A német FMCG (fast moving consumer goods, magyarul mindennapos termékekre szakosodott, kb. "vegyes-") boltok, mint a Lidl és az Aldi egy…..
biobender 2017.09.03 15:25:35
@HaFr: De igen,mert a politikai aktivitasert cserebe vedelmet kapnak, ezert nem kell a hatekonysaggal sz@rozni
biobender 2017.09.03 21:37:42
@neoteny: Csak ne hagyjuk ki azt az apro effektust, hogy az igy megvedett termelo mostmar vigan sz@rhat a hatekonysag es a minoseg javitasara, egyedul a lobbierore kell alapoznia, hogy a vedovam fennmaradjon.
biobender 2017.09.03 21:40:56
@morph on deer: "ne lehessen behozni az országba olyan - mondjuk - élelmiszert, ami nem felel meg az ilyen meg olyan követelményeknek - amiknek persze a hazai termék épp megfelel." A kinos az, hogy ezt a kovetelmenyt is olcsobban tudja egy hatekony gazdasag hozni. Marad a kokardazott szar.
Ugyanolyan Rolex-luxusórát hord a felesége, mint amiért a kormánynyalonc sajót hónapokig savazta Botkát...
biobender 2017.07.20 17:44:15
Természetesen nem arról van szó, hogy nem értem az ismert mondást. De a helyzet egy kissé bonyolultabb...
biobender 2017.07.14 17:54:31
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
Jogosan hittük, hogy Trianon után már nem állhatunk felemelt fejjel a nemzetek között. A technológiai forradalmakkal azonban száz év óta először: ITT AZ ESÉLY! A közel száz éves trianoni békeszerződés kényszerű aláírásakor eldőlt, hogy Magyarország elveszíti területének kétharmadát és ezzel…..
biobender 2017.06.07 15:10:53
@ZX: Nemsokara majd Magyarorszag sem.
Fegyvertelen Diákhitel Plusz 2017.05.25 23:36:35
Talán mindenki emlékszik, az Aranyélet második szériájában így hívták a HÖK-ösök kvázi uzsorakölcsönét, melyet a főszereplő család fia vezetett be némi hatalmi harcot követően. (Az amúgy az ELTE-n játszódó egyetemi HÖK-ös szálat egyébként a készítők interjúkban rendre Miklósi Márk szegedi EHÖK-elnök…..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
A CEU elleni harc egyfelől tökéletesen illeszkedik Orbán illiberális ámokfutásához, másrészt azonban most nem csupán a pusztába kiáltja a megszokott szólamokat, hanem konkrétan nekimegy egy rendkívül sikeres intézménynek, amely fontos a világnak, Európának és Amerikának. Vajon miért kockáztat…..
A torz magyar politikai struktúra miatt érezzük úgy, hogy skatulyába vannak zárva azok a honfitársaink, akik jobboldali alternatívát keresnek maguknak. Vannak ugyanis olyan Fideszre szavazók, akik nem szeretik a diktatórikus kormányzást, nem szimpatizálnak sem az oroszokkal, sem az azeriekkel, de…..
Fotó: Domonyai András Domonyai András Kenyában farmer, szubszaharai agrárfejlesztéssel és ehető növények kutatásával foglalkozik. A háttérből figyeli, hogy a világ fejlettebb feléből hogyan szeretnénk megmenteni a földet, az erdőket. Majd megszólal, és elmondja, hogy a folyamatok, a valóságban…..
Éppen 204 éve, 1812 szeptember 7-én zajlott a napóleoni háborúk legvéresebb csatája, a borogyinói ütközet. Az összecsapásban közel 80 ezer katona esett el a két oldalon, ami jócskán felülmúlja az austerlitzi és a waterlooi ütközetekben meghaltak számát is. A Moszkvától alig 110 kilométerre megvívott…..
biobender 2016.09.08 21:47:16
@Fortress: Madrid?
Az Euronews elhallgatta, hogy a Kreml pozitív üzenetet is küldött Ukrajnának. »Fokozott biztonsági intézkedéseket ígért a Krím-félsziget lakóinak Vlagyimir Putyin – olvasom a mandiner.hu-n. Azután beszélt erről az orosz elnök – írja az internetes lap –, hogy a Kreml többször vádolta Ukrajnát…..
biobender 2016.08.20 17:28:40
@Kavkaz: Miben latod a kulonseget? Elvesztettek egy csomo gyarmatot. Egyebkent meg?
biobender 2016.08.20 17:31:14
@patkányarcúáginéni: Igy igaz, a szemet ukranok mocskos provokaciokent oroszhon anyacska nyakaba soztak a krim felszigetet, de mi atlatunk rajtuk
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..
Ha a fiatalok elmennek, akkor előbb vagy utóbb nem marad majd, aki dolgozzon és előre vigye az országot – körülbelül így tudnám összefoglalni Ádám írásának számomra egyik legfontosabb gondolatát. A poszt a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett. (Az eddig megjelent írásokat…..
biobender 2016.05.21 11:26:16
@jágör68: Na pontbezert kellene gyorsan visszamenekulni a szovjet paradicsomba.
Kiadott egy közleményt az RMDSZ arról, hogy a menekültkvóta elleni népszavazásra ösztönzi a saját szavazóit. Eldurrant tőle a fejem. Aztán számoltam tízig. Még tízig. Száz után leültem és írtam pár nagyon higgadtnak szánt bekezdést egy erdélyi magyar hivatalos (nem blog, nem fórum) felületre arról,…..
Kedden és szerdán ülésezik az Országgyűlés, és a tervek szerint szó lesz az Uber betiltásáról is. A képviselők Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter törvényjavaslatát fogják megtárgyalni, ami lehetővé tenné, hogy a hatóságok blokkolják az alkalmazást, és hogy elvegyék az uberes sofőrök…..
biobender 2016.05.17 18:15:28
@subwoofer1: a lenyeg, hogy stadionra legyen penz!
Vírusként terjed a neten Ed Hawkins klímakutató animált ábrája, melyen az 1850 és 2016 márciusa közötti globális hőmérsékleti változásokat jelenítette meg egy igen rendhagyó formában. A napjainkban zajló globális éghajlatváltozást az emberiség számlájára írók bizonyítva látják elméletük igazát,…..