Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Réti fiú

2 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve egyre erősödő királykultusz érzékelhető Nagyváradon, ami a város liberális városvezetéséhez köthető. Akinek ez még nem tűnt fel, annak sorolom: Mária királynő szobra felbukkant a városháza nagytermében, majd Mária királynő szobrot állítottak a Bémer téren,…..
A Hunvald-ügy 280. Bazári beszéd 2015.03.01 12:05:00
"A Várkert Bazár akár kormányzásunk szimbóluma is lehetne.” (Orbán Viktor, Budapest, 2015. február 27.) Hát igen, tényleg! A már többször átadott, felavatott és még mindig vadul javítgatott Várkert Bazárban tartotta Orbán Viktor miniszterelnöki évértékelőjét. Ebből…..
Ha elmozdulunk a Kálomista féle álomgyártól és a béna Hacktiontől, és nem ragaszkodunk ahhoz, hogy minden belső tér hófehér legyen és az Ikeából rendezzék be, hogy a szereplők kínosan kimért, a köznyelvben soha el nem hangzó mondatokban beszéljenek, hogy a történetek ne…..
Réti fiú 2015.02.10 15:00:06
A héten volt a korrupció világnapja, ennek okán egy kétrészes blogban foglalkozunk az EU egyik legkorruptabb országával, Magyarországgal. Tény, hogy az állami szektor korrumpálódása nem 2010-ben kezdődött, mégis a Fidesz második kormányzása új szintre emelte ezt a…..
Réti fiú 2014.12.13 19:02:28
@István Tamasi: van akitol beszed 5000-et, masnak meg otthagy 37000-et ... Miert minden az 5000-rol szol?
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
Réti fiú 2014.11.16 09:30:21
@Link elek: igy van, hogy szabadon lophassanak, ez is resze a nemzeti fuggetlensegnek, szuverenitasnak. Aki ezt nem latja be az semmit nem tanult a tortenelembol. Es igen, a valasztok nem csak a valasztotjaik jobbik felere/tobbsegere/ szavaznak, hanem egyben a veluk besurrano tolvajokra is. Ez partfuggetlenul elmondhato mindket oldalra. Nem lehet a szavazofulkeben ugy szavazni, hogy igen a fideszre, de nyilvanos akasztast kerek a tolvajokra. Sajnos ez a tolvajok szerencseje. De ebben semmi meglep[o nincs, ugyanigy mukodtetjuk, a jegyellonrzes, rendszeret is. Par elvetemult tolvajert milliardokat koltunk, csak mert vannak akik nem latjak be, hogy ha a buszon utaznak azert fizetni kell ...

A masik hogy TG felgedezte a spanyol viaszt. Aki elolvasott valaha egy tortenelmi konyvet az egybol lathatja az analogiakat akar a kozepkori Magyar Kiralysag, akar a III. Birodalom, akar az USA erdekervenyesite kozott. De abban nincs igaza, hogy ha egy orszagban akar korrupcioval de masnak adnak egy atomeromu felepiteset, attol az mar nem jo szovetseges, ha igazan szukseg van ra ... Most pedig meg nem allunk egy vilaghaboru kapujaban. Ha TG-nak igaza lenne, akkor mirol beszelunk, amikor Mo II VH-s lehetosegeirol elmelkedunk, egy latszolag sokkal agresszivebb szovetsegessel a szomszedban. Mo semmit sem tehetett volna maskent? tenyleg?
Az a kérdés, drága fideszes barátaim, hogy Magyarországnak van-e miniszterelnöke vagy a miniszterelnöknek van-e Magyarországa? Ha az előző, akkor gyorsan meneszteni kell a szövetségeseket és ezzel a magyar érdekeket eláruló, korrupcióval kompromittálódott Orbán Viktort, helyére…..
Az elmúlt napokban a fél ország az elcseszett tankönyveken röhögött. (A ballib "kösz, Orbán!"-kórus mondjuk alaposan mellényúlt, mivel a legtöbbet idézett "nyugatimádós" kötetet már 2010 előtt használták az oktatásban, pedig akkor Magyarország még Ajrópa volt.) Hogy lássuk,…..
Réti fiú 2014.09.09 10:59:39
@Emmanuel Goldstein: Egyaltalan nem! Teljesen korrekt felvetes, hogy nezzunk korul mielott magunkat ekeznenk!
Pl. 100 metert nem mesz a horvat magyar hatar utan es a autocestasz foszer mar at akar verni... vagy Plitvickaban eppen egerlaz jarvany tombol, (szovodmeny: vesekarosodas), beszedik az 500 kunat, es beengednek szemrebbenes nelkul, ket kicsi gyerekkel. Itt meg hetekig cikkeztek a balatoni hasmenesrol (jogosan, elvegre az unioban elunk, b+, nem afrikaban).

A magyar tankonyv vitatott idezetenek minden betujevel egyet tudok erteni, szvsz. szovegertes kerdese az egesz ...
Akik csak azért várták az RTL Celeb vagyok, ments ki innen! című celebszívatós reality-műsorának indulását, mert bikinis csajokat akarnak nézni, amint pókot zabálnak, sárban csúszkálnak és kígyók között fetrengenek, most egy biztos katatón állapotba kerülnek, hiszen az…..
Libertarian Hazaszeretet 2014.01.06 00:00:00
Ha már mindannyiunk kedvenc Jancsija – Államelnök Úr – áradozott egy jót a hazaszeretetről, akár fordíthatnánk arra is néhány szót, mit is értünk ez alatt a az emelkedetten hangzó, patetikus, de valójában rendkívül üres, sőt, jelen értelmezésében igencsak visszataszító fogalmon. A hazaszeretet – a…..
Ismét egymásnak feszül a magyar és a román Marosvásárhelyen? Távolról így nézhet ki, a valóság azonban ennél képlékenyebb és sokkal prózaibb. Egy önmaga képességitől elájult román polgármester, kiegészülve egy pár magyarral fejébe vette, hogy az egy éve készülő,…..
Orbán elköltözhetne Erdélybe. De komolyan! Nem titkolt szeretete az erdélyi magyarok felé, már-már olyan mértékű, ami engem mint magyar állampolgárt lassanként sért. Szimpátiámat, és együttérzésemet kezdem elveszíteni velük szemben. Felfogható ez úgy is, mint a gyermek…..
Mesterházy Attilának nagybetűs nap, amikor valamit mond. Mert többnyire unalmas, ötlettelen, szellemtelen figura, aki kiváló címerállata a legnagyobb ellenzékinek mondott tesze-tosza pártnak emiatt. Szóval a semmitmondó ember mondott valamit, de talán jobb, ha inkább visszatér a…..
Réti fiú 2013.01.19 12:01:36
@kirsten: azert erre ne vegyel merget ... a balos osdemokratak, a kerdes milyenseget csocsaljak (jo volt, rossz volt, nem szeressuk az mvszt) még mindig ... ha' mer nem adtak jo valaszt?? :)

mint a Hofi viccben: az elvtarsak a terkepeket meghamisitottak? meg mama, en meg megbuktak foldrajzbol
Réti fiú 2013.01.19 12:04:09
@Mária: Ezeket a kerdeseket nem a kisemberek szoktak eldonteni. Nem tudom hol dol el, de a demokraciahoz, igazsaghoz nem sok koze van. Mellesleg 1938-1940-ben sem volt jobb a helyzet Mo-on, es ugy tűztek haza a hatarontuliak, mint az angyalkak
Réti fiú 2013.01.19 12:08:53
@Ha nem kell az IMF, Varga minek, takarodj!:

LAtom meg mindig nem vagod ... az embereket megvezettek, ossze vissza hazudozott a maszop fohazudozo.

Amugy nekem nincs kin a seggem, azokat akiknek meg kint van, miert kellene nekem jobban segitenem, csak mert 318km-re elnek (Bp-Csengersima hataratkelo) es nem 319-re??
Vége lett a Festum Varadinumnak. Szerencsére. Évről évre egyre értelmetlenebbé válik ez a fesztivál, sőt, mára már sikerült odáig jutni vele, hogy magára valamit is adó kultúrember ha csak meghallja ezt a szókombinációt, máris vakarózik az irritációtól. Ha történetesen…..
„Sajnos Koltay ugyanazzal az igényszinttel koreografálja a filmjeit, mint a 80-as évek pártrendezvényeit.” /Bozótharcos hozzászólása az UFiblogon, 2007/   Június 4-én késő este Koltay Gábor Vérző Magyarországát adta a köztelevízió egyes csatornája. Nagy…..
Réti fiú 2011.06.05 20:22:26
@regress: Ja nagyon kicsesztek a lengyelekkel ... 1 millio főről indultunk k.u. 1000-ben, jelenleg vannak vagy 60 millioan a vilagban, mi meg 14 millioan (ha meg ...)

Ja hogy lehettek volna 100 millioan is ... aha, de mi is, miert ne?

Amugy nekem tetszett a film ... evente egyszer meg lehet nezni egy ilyet. Ja es Csóori Sándor jelenti ki, hogy az eredendo bun Trianon ... amugy igaz is ... csak vegig kell hallgatni az idezetet, amit a 70-80-as evek kisebbsegellenes utodallamainak politikaja kapcsan irt ...
Réti fiú 2011.06.05 20:27:33
@tea fan: ez nem patosz, egyszeru tenyismertetes ... ha pl,. az osszes szarsagot amit 1920-korul elkovetek ellenunk szarazan leirnak, vagy/es bemutatnak, mar +50% novekedne a bicskaboltok forgalma ...

szaraz teny: a magyar nemet tobbsegu Pozsonyban, a bekesen tiltakozo, cipojet befuzo kisfiut, azert lottek le, mint egy kutyat, mert valaki azt latta, hogy a csupasz feneket mutogatja egy cseh legiosnak ... ilyenekbol van millio ...