Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KolompárRómeó

0 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Savanyó Jóska az egyik utolsó és a leghíresebb bakonyi betyár, a tótvázsonyi temető mellett található sírja a mai napig turistalátványosság. A Déli-Bakony rettegett haramiájának egyik leghíresebb rablása nem messze zajlott az örök lakhelyétől: a nagyvázsonyi kastély alig 8 kilométerre fekszik a…..
KolompárRómeó 2021.12.05 13:54:49
@Dugomil Strougal: ez ma is működik: a fő betyár cimboráival együtt rabolja ki az országot, aztán pedig a cimborákat is kiforgatja a vagyonukból :)
Ebben az anyagban egy, az ezredforduló környékén bezárt általános iskolát nézünk meg, ahol elég sok mindent hátrahagytak...
KolompárRómeó 2021.09.21 18:23:09
@TheRminator: Nekem is azonnal feltűnt. Az ma már egy kincs!
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
Gabi egy nagyon tanulságos történetet küldött nekünk, amit minden jelzáloghitellel rendelkező olvasónak érdemes átnézni. A hitelajánlatban szereplő előtörlesztési díj elengedése valahogy elfelejtődött a végtörlesztést követően, de ez nem volt annyira egyértelmű, így Gabinak rendesen utána kellett…..
Ma egy olyan sportszettet hoztunk nektek, amely tökéletes futáshoz, kerékpározáshoz és temérdek más mozgásformához. Az adatok rögzítésére a Xiaomi Amazfit Stratos számunka a befutó, ezt most nagyon jó áron kínálják a Gearvitán, az AirDots pedig ajánlott mellé, hogy ne unatkozzunk, ugyanis képes…..
2019. július elsejétől lépett hatályba az új közjegyzői díjrendelet. 28 év óta először változott ez a jogszabály. Az új szabályozás az elmúlt majdnem harminc év társadalmi és gazdasági változásai alapján alakítja át közjegyzői eljárások a költségvonzatát. Különböző jogpolitikai célok mentén a…..
KolompárRómeó 2019.07.03 13:45:40
index.hu/gazdasag/2019/07/01/valtoznak_a_kozjegyzoi_dijak/

"A közjegyzői munkadíj mértéke - ha az eljárás ügyértéke megállapítható - 200 millió forintig valamennyi ügyértéksávban szerződések esetén 4500 forinttal, nem peres eljárások esetén pedig 2250 forinttal emelkedik. Ha az ügyérték nem állapítható meg, a munkadíjat órabérben kell számítani: az egy óráért felszámítandó munkadíj 5500 forintra nő."

Tehát felemeljük 3szorosára, majd egy-két ügykörben adunk 25% kedvezményt.

A cím tökéletesen félrevezető és cseppet sem felel meg a valóságnak.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
KolompárRómeó 2019.05.05 11:13:06
@naty77: Ez egy jogos érv és a rohadó Nyugaton is így él az emberek 50-80%-a. Munkapiaci szempontból is jó. Viszont én a saját ingatlant befektetésnek is tekintem, mivel mire nyugdíjas korba kerülünk, épp csak nyugdíjat nem fogunk kapni. És ha nem lesz bevételem, ha másra nem, arra jő lesz, hogy pénzzé tegyem/kiadjam. Mert abban kicsit se hiszek, hogy azt mondja a bank, vagy biztosító, hogy add ide a pénzed 30-40 éven át és majd én akkor, valamikor adok neked nyugdíjat/járadékot/akármit.
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
KolompárRómeó 2019.02.07 16:37:05
@Attilajukkaja:
Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe?
- Pina.
- Hát azt hiszem a probléma egyértelmű. Maga túlságosan sokat gondol a nemi életre.
- Én? Hiszen maga rajzol folyton pinát!
KolompárRómeó 2019.02.07 16:37:35
@KolompárRómeó: birca liberalizmusáról jutott eszembe a vicc :)
50 év alatt új keresztnevek szorították ki a Máriákat, az Erzsébeteket, a Jánosokat és a Lászlókat az anyakönyvi kivonatokon. Évtizedekig a hagyományos utóneveket adták legtöbbször az újszülötteknek, majd a névadási szokások megváltoztak az 1950-es, 60-as években. Melyek voltak a leggyakoribb…..
A galériába a teljesség igénye nélkül szerepelnek a mai vidéki napilapok online kiadásainak címlapjai. Egy hír mindegyiken ugyanaz, ugyanott van a címlapon, ugyanaz a szövege, mindene, és egyszerre élesedett. Kellett nekem kérni, ugye...
KolompárRómeó 2018.12.16 16:19:00
@Before: a baj ezzel csak annyi, hogy miért kell erőszakkal egy "lapcsaládba" kényszeríteni őket (tudjuk hogyan). Egy Délmagyar, vagy Zalai újság tök más helyi dolgokkal foglakozik. Az országos hírekre meg ott az MTI, ott úgyis minden fasza, mert azt is fideszék szerkesztik.
Érdekes dolgokba botlik az ember háttéranyag keresése közben. A fémből készült betűk (nemsokára a blogon!) legbiztosabb lelőhelye a sírköves témacsoport, melynek találatai vezettek az orosz gengszterek gravírozott mauzóleumaihoz. De még ez is  hatalmas és sokszínű alapanyag. Így szűkült mai…..
KolompárRómeó 2018.11.26 12:40:44
Tényleg ráncosodsz, a rohattéletbe! Mégsem arról van szó, hogy a Lancome galád módon belőled akar osztalékot növelni, hanem egy valós, eget rengető problémára akarnak megoldást találni. Csak jelzem: még nem sikerült.  Örömmel tölt el rózsaszín vágódeszkát venni lila nyelű késsel, hozzá színvilágban…..
KolompárRómeó 2018.11.12 19:35:24
Nehéz eldönteni, hogy az elbizakodottság, a valóságtól való teljes elrugaszkodás vagy a provokáció számlájára írjuk-e, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezetői egyre nyíltabban vállalják fel a gazdagságukat. Azok a mélyről jövő emberek, kik valamiféle kézzelfogható magyarázatot kívánnak…..
KolompárRómeó 2018.10.16 20:10:28
@maxval balcán bircaman: Gyurcsány is lopott, tudjuk. Nem az a baj, hogy gazdag. A baj az, hogy az adófizetők pénzéből lett gazdag úgy, hogy SEMMI hozzáadott értéket nem hozott létre. Igen, a spekuláns se ad hozzá semmit, mint Soros. Oké. De én vagyok a hülye, hogy reagálok :)
Valószínűleg neked is eszedbe jutott már, hogy vajon mi lesz, ha idősebb leszel, eleget dolgoztál már és nem munkával akarod fenntartani magad?  Ha nem szeretnél később azon aggódni, hogyan fogsz kijönni a nyugdíjadból, és aktív, tartalmas életet tervezel élni, érdemes megfogadni az alábbi…..
KolompárRómeó 2018.10.08 15:35:37
@midnightcoder2: na igen. Abban én se hiszek, hogy majd betolom az OTP-be 40 éven át és majd a végén de jó lesz nekem. Az OTP-nek biztos. De mi volt 40 éve? NDK, Kádár János, stb. El se tudtuk képzelni azt, amivé a világ vált. Most se tudjuk, mi lesz 40 év múlva. Az biztos, hogy nem fogok egy fillért se évtizedekre bármilyen pénzintézetnek betolni.
Hét tenger Az Ocsakov lázadás 2018.08.24 09:40:15
A XX. század első éveinek gazdasági válságai, majd a Japán elleni háború szégyenletes vereségei megrendítették az önkényuralom helyzetét Oroszországban. 1902 után menetrendszerűen ismétlődő sztrájkhullámok söpörtek végig az országon, a hivatalosan betiltott baloldali szervezetek befolyása pedig…..
Pablo Escobar, a július végén mozikba kerülő spanyol film, az "Escobar" kapcsán került az érdeklődés középpontjába. Fernando León de Aranoa filmje minden elismerést megérdemel, mint ahogyan a főszereplők: Javier Bardam és Penélope Cruz játéka is. (Ajánlott kritika) Korábban, 2015 -ben egyébként a…..
KolompárRómeó 2018.07.21 16:07:07
@Kontraband: és országokat is, ahol ugyanolyan hévvel lopják el az adóforintokat :D
Lázár János látványosan kampányüzemmódba kapcsolt az elmúlt hetekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kerek egy hónapja debütált egy saját honlappal, továbbá a weboldal mellett elindult saját Facebook oldala is, ahová folyamatosan teszi közzé a személyét bemutató videókat.  Ma azonban…..
KolompárRómeó 2018.03.08 15:47:34
@röf: A magyar csaj, aki késsel rohant be a hotelbe Bécsben?
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
A visszajelzések alapján szeretitek az olcsó Xiaomi kütyükről szóló cikkeket, így sorozatot csinálunk belőlük. Itt az első rész!..
KolompárRómeó 2018.02.11 14:35:03
@kamor: Sajnos egy pont itt dicsőített Homtom strapatelefonnal jártam úgy, hogy fél méterről leesett a puha szőnyegre és többet nem lehetett beindítani. Az ügyfélszolgálat kedves volt, kérték, hogy küldjem vissza a telefont, ami meg is történt. Lassan 2 hónapja várok bármi reakcióra, így se pénz, se telefon, plusz áfát is fizettetett velem a posta, hogy egyáltalán átvehessem.
Nem azt mondom, hogy a drága az biztosan jó minőség és azt se, hogy az olcsó csak rossz lehet. De hogy pólónál drágább dolgot nem fogok ezek után Kínából rendelni, az is tuti.
A Tiloson futó Régen minden jobb volt James Bond-adásai után újabb műsorba kaptam nemrég meghívást: ezúttal a Klubrádió Popfilterében Csepely Adrienn faggatott ki a kedvenc rajzfilmjeimről. Valamint arról, hogyan hatja át a jövőre már 110 éves animációs műfaj a popkultúrát – sőt, a mindennapjainkat...
A Google 2007-ben indította el utcanéző szolgáltatását, és azóta több mint 5 millió mérföldnyi utat fedett le és 20 petabájtnyi adatot rögzített. A lenti csárton azok az országok szerepelnek sötétkék színnel, ahol teljesen vagy részben elérhető a vállalat utcanéző szolgáltatása...
Az ősz gyönyörű évszak, kirándulásra csábító színes falevekkel, gesztenyesütéssel és forró tea kortyolgatással… No meg orrfolyással, köhécseléssel és egyéb tünetekkel a megfázások időszaka is kezdetét vette. Így a történelem során alkalmazott gyógyszerek és gyógymódok sorra vételét is elérkezettnek…..