Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nettó tömeg

19 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
nettó tömeg Orbán után 2012.01.04 01:00:00
Antikommunista elempésként startolt negyedszázada. 2012-re konzervatív, MSZP-ellenes kommunistává fáradt. Nagy Imre temetésének legjobb szónokaként ‘89-ben tét nélkül zengte, hogy a vörösöknek örökre menniük kell. Ma bíróikat kényszernyugdíjba, rádiójukat szilenciumra,…..
Tarlós István láthatóan kényelmetlenül érzi magát, mikor arról kérdezik, márpedig állandóan kérdezik, hogy miért a Dörner - Csurka duónak adta az Új Színház kulcsait, és a vele járó adófizetői támogatást. A főpolgármester tőmondatokkal válaszol, de szavai között…..
Bajban van, aki a napi politikai / gazdasági hírek alapján próbál Magyarország helyzetéről, működéséről képet alkotni. Pedig megvan az igény mindenkiben, hogy a dolgok mélyére lásson, és használati utasítást rakjon össze a holnapi napjához. Drábik Jánostól az ATV-s…..
Svájc polgárainak többsége úgy döntött a múlt heti népszavazáson, ne épüljön több minaret az országukban. Pánikban a nemzetközi jogvédők. Oxford progresszív imámja nem bánja.A nemzetközi felháborodás óriási volt, olyan nagy, hogy a média mellett a többi egyház…..
Ma a médiába két témával lehet igazán bekerülni. Mellplasztika vagy zsidózás. Mellplasztika terén objektív és szubjektív okokból egyaránt versenyhátrányból indulunk, így legföllebb zsidózni tudhatunk. Azt fogjuk hát tenni.   A zsidózásnak – és mindenféle…..
„Írónak tartom magam, idealistának. Mélyérzésűnek és magányosnak, szánalmasnak és nagyszerűnek. Komolynak és határozatlannak. Intelligensnek és fanatikusnak. Morbidnak és cinikusnak. Kevésnek ehhez a szar világhoz.” Bozzi Vera sorozatában lánya osztálytársáról…..
nettó tömeg 2009.11.27 01:02:33
RIP
Ahogy az atomrobbanást békés célra szánták tervezői, a tömegtájékoztatás is alapvetően jó találmány. Hogy itthon mégsem tölti be szép funkcióját, magától értetődik.Azt gondolná az ember, hogy köztelevíziónk fontosnak tartja a környező országok, és a tágabb régió…..
A Deloitte 50 országot érintő friss adóelemzése szerint a kormányok 99%-a adócsökkentéssel és teherkönnyítéssel kezeli a válságot. Nálunk ezt tenné a Fidesz. Az MSZP és SZDSZ oldal viszont a kemény megszorító csomag híve és az elvonások kibírható mértékét keresi.…..
Népszerű téma volt pár hete, hogy a Lehet Más a Politika civil csoportból párttá vált. Mi van azóta?A párt honlapja a párttá alakulás óta két bejegyzéssel frissült: részt vettek a tatárszentgyörgyi kivégzés áldozatainak temetésén, illetve közzétettek egy…..
nettó tömeg 2009.03.22 02:43:03
@bnct: hello, örülök ha kötözködsz :) el fogom olvasni a zöld élénkítés anyagot.

a törvényjavaslat kapcsán nem magát az anyagot fűrészelten, hanem azt a tényt, hogy az LMP blogján azt mondjátok, a parlamenti pártok "kussolnak". azóta a fidesz honlapon megjelent egy "szarszökőkút" című post, tehát végülis nem állíthatom, hogy náluk szalonképtelenebbek lennétek :)
Ma jelentette be párttá alakulását a Lehet Más a Politika, röviden LMP. Júniusban, az Európa Parlamenti választáson már indulnak is. Programjuk ködös, jelöltjük még nem ismert, de mást ígérnek, mint mások. Ez rossz hír az SZDSZ-nek, mert az LMP-alapító és korábban…..
nettó tömeg 2009.03.04 16:07:27
@Karma: te vagy PH? :)
nettó tömeg 2009.03.04 16:14:20
@Attila64: nem tudom biztosan hogy milyen a "nemzeti politika" illetve hogy mit fog tenni az LMP, de a párttá alakulásukkor azt mondták, hogy "Az LMP uniós céljai között az agrárpolitikának is fontos a szerepe: a párt azt szeretné, ha Magyarországon továbbra is korlátozni lehetne a külföldiek földvásárlását. Támogatni kívánják emellett a határon túli magyarok politikai-kulturális törekvéseit is."

ebből nekem úgy tűnik, hogy nemzeti érzelemből elvileg jól állnak... nemtom... szerinted?
nettó tömeg 2009.03.22 02:35:03
@bnct: muszák kekeckednem: csak annyi ambíció van az LMP-ben, hogy az ellenzékiségig eljussatok? mint baumgartner a formai 1-ben, aki örült, hogy egyáltalán a nagyokkal egyszer egy futamban indulhatott?

aki hisz a politikájában, szerezzen hatalmat a megvalósításához. a hatalmat küzdelemben lehet elnyerni. a küzdelem nem szép, sok kompromisszum is jár vele. egyetlen párt sincs ma a parlamentben, amely ne kényszerült volna legalább ideig-óráig szövetségre (értsd: kompromisszumra) a hatalma megszerzése vagy a pozíciója megtartása érdekében. ebben a tekintetben hogy lehetne más a politika?
Az MSZP mai, tisztújító kongresszusán Gyurcsány Ferenc megkérte pártját, a következő két hétben találjanak helyette másik miniszterelnököt. Hadd vezesse a továbbiakban "csak" a pártot. Minden marad a régiben, egyelőre.  Tudhatjuk, hogy Fodor Gábor…..
Az elmúlt évek legnépszerűbb politikai kifejezése az "előrehozott választás". Ez lenne hivatott szuperdemokratikusan és gyorsan helyreállítani a kormány és a parlament tekintélyét. De hogy zajlik? Általában Orbán és a publicisták is azt mondják, hogy majd ha lesznek…..
Orbán Vikor országértékelő beszédet tartott, majd végigjárta a televíziók stúdióit, ahol hosszú interjúkat adott. A Fidesz frakció gazdasági javaslatokat nyújtott be, ezeket a sajtóosztály nagy elánnal kürtölte szét. Most már megvizsgálható: van-e Fidesz program, s ha igen,…..
nettó tömeg Bokros teendői 2009.03.10 13:33:00
Bokros Lajost, Horn Gyula egykori pénzügyminiszterét először Európai Parlamenti listavezetőnek, majd miniszterelnöknek jelölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Miért?Lajos egyszer megcselekedte a magáét, keresztnevének amiatt sokan a "csomag"-ot hiszik. A messiást váró hazai…..
Az elmúlt napokban látszólag két közszereplő is bocsánatot kért a súlyos marhaságért, amely korábban előjött belőle. Vagy mégsem?Kuncze Gábor, Klub Rádió: "...nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és…..
Index, HVG, Hírszerző, Gondola. Mi a közös bennük? Elárulom: a néhány nappal az LMP párttá alakulása után, március 2-án megjelent belpolitikai elemzéseikben már mindannyian számolnak velünk. A Political Capital-nek a Figyelőben megjelent, kétoldalas LMP-elemzése óta ez szinte…..
Nevesíthető-e a cigány származás; növekszik-e a cigányok által elkövetett bűnesetek száma; van-e jellemző elkövetési módszer; bűnöző-e a cigányok többsége s ha igen, a szegénységük, vagy a többségtől eltérő normáik miatt; áldozatok a cigányok, vagy inkább…..
Évek óta, elhűlve nézzük a Gyurcsány-kormány bakiparádé-filmjét válogatott állatságokkal, szarvashibákkal, ordas baklövésekkel, töketlen baltázásokkal és szánalmas bucskázásokkal. Hozzá a Fidesz száraz, szarkasztikus kommentárját hallgatjuk. Nem szórakozunk jól, és…..
A munkanélküliség a feleslegesség érzetével, drámai szegénységgel, kiszolgáltatottsággal és a világrenddel való aktív kapcsolat elvesztésével jár. A növekvő munkanélküliség a fogyasztás további visszaesését okozza, ami aztán további munkahelyekek megszűnését vonja…..
Cigányok elleni és/ vagy cigányok által elkövetett erőszakos bűncselekmények tartják izgalomban az országot. Ennél jóval bőségesebb a bűn-felhozatal, a sértettek, az elkövetők és az elkövetési műfaj tekintetében is. Egy közös pont van csak az ügyek között: mindet a…..
Tatárszentgyörgyön agyonlőttek két cigányt, egy ötéves kisfiú is sörétet kapott, hátulról. Esélye sem volt a menekülésre. Ehhez hasonló eset már többször is előfordult, az elkövetők szándéka akkor is egyértelmű volt, kilétük pedig bizonytalan. Novák Attila írása Annyi…..
A nemzetközi pénzügyi válság súlyosabban érintette Magyarországot, mint a környező országokat, mert gazdasági rendszerünk gyenge és elavult. Gyenge és elavult, mert az elmúlt 20 évben a politikai vezetés nem alakította működővé. Fél évvel a válság hivatalos rajtja után is…..