Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unter Bahn (törölt)

0 bejegyzést írt és 584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levelében nem is a sajnos már megszokott "drága és nagy autóm van, kotródjon mindenki az utamból" mentalitású X6 vezetőn akadt ki Péter, hanem azon, hogy még egy rendőrautó is kénytelen volt előle lehúzódni, hogy ne ütközzenek össze és ennek ellenére a rendőröknek…..
Unter Bahn (törölt) 2010.11.13 16:45:01
@venszivar: "Látom szoliba(N)(,) vagy te degenerált.( )Nagyon ráérsz.( )Meg fogsz dögleni!"

Nem járok szoláriumba. És igen: az infarktus után mondták, hogy erre számítani lehet...

Alakul, írhatnál valami hosszabbat is... csak hogy nehogy elhunyj, írd ki magadból!
Slágertéma a 98%-os különadó, már a Zugügyvédnél is érdeklődnek a jogszabály egyszerű áldozatai.Tisztelt Zugügyvéd!Sürgős segítséget, tanácsot kérnék a frissen bevezetett 98%-os különadóval kapcsolatban. Apám 25 évig mozdonyvezetőként dolgozott a MÁV-nál, majd 2009…..
Unter Bahn (törölt) 2010.11.12 23:21:01
@Pascal: Vicces kedvedben vagy: azt mondod komolyan kérdezel, aztán meg azzal viccelsz hogy elég lett volna annyit módosítani hogy Mo. nem-jogállam???

De hiszen eddig is csak papíron volt az:-)))

Akkor ezek Alkotmány-(törvény-)módosítás közben megragadtak a köztes térben, mint Charles Berlitz tengerészei a Philadelphia-kísérlet után:-)))

Az AB kimondhatja hogy alkotmány-ellenes, aztán bármelyik elsőfokú bíróság meg ezt úgy értékeli, ahogy akarja??? Pontosabban csak egyféleképp értékelheti: ha deklaráltan alkotmány-ellenes, akkor nem alkalmazható, hiába nem lett hatályon kívül helyezve:-D

A lex-Lázár helyes értelmezése: ez a törvény egy nem-alkalmazható jogszabály, amelyet visszamenőleges hatállyal kell nem-alkalmazni... "...az a gyanús, ami nem gyanús..."

Én nem vagyok jogász, de szerintem aki az, most vagy részeg, vagy a bolondokházában van.

Lex-Lázár: a magyar Möbius-szalag:-DDD
Unter Bahn (törölt) 2010.11.12 23:33:48
@tff: "...jó tudni, hogy ... a bíróság gyakorlatilag 100%-ban az Apehnek szokott igazat adni..."

Jóanyám könyvelő egy nagyobbacska forgalmú cégnél, ami nem elég kicsi ahhoz hogy csak úgy letarolja két revizor, de nem elég nagy ahhoz hogy ne merje megpróbálni kéthavonta...

Mivel időről időre nézeteltérésbe keverednek, szoktak kérni az adótahóságtól normakontrollt, saját hatáskörbe tartozó adójogszabályok értelmezéséről...

Kapaszkodj: nem egyszer a cégnek adtak igazat, majd az iránymutatás alapján beadott bevallás vagy könyvelési metódus miatt pár-százezres bírságot szabnak ki! Az APEH-ot ugyanis nem köti a saját maga által kiadott iránymutatás, ő bárhogy is értelmezi, az adóalanytól elvárás, hogy attól csak jobban tudhatja...

Mint a matek prof: kettest kap aki annyit tud mint ő, hármast aki annyit mint Einstein, négyest az aki többet tud mint Einstein... szóval az APEH-ot is csak a csont érdekli:-DDD

Ergo: jön hozzám valaki. Kérdi, hogy bejöhet-e a kutyától. Mondom hogy persze. Bejön, a kutya megeszi a két lábát. Értetlenkedik, mire mondom neki, hogy ki van írva: "Harapós kutya!" A törvény szerint csak ezt kell kiírnom, azt nem hogy "A gazda meg hazudós"...
Tisztelt Praxisblog:   „A férfiak ilyenek, hisztiznek” című írására reagálva megírom Önnek a saját hiteles történetemet. Most 42 éves, vezető beosztású értelmiségi férfi vagyok. Kiváló orvostudományi egyetemi kapcsolatokkal, ennek még lesz jelentősége,…..
Unter Bahn (törölt) 2010.11.12 15:52:55
@Rocso Cafe: "Attól, hogy megszereztek egy dr. a nevük elé már isteni magasságokban érzik magukat. Pedig ugyanolyan kis szaros szolgáltatók akik az ÉN ADÓMBÓL kapják a fehér fizetésüket, sőt ha akarok valamit akkor a feketét is. Ilyenkor hol van az adó hatóság?"

Ó, Te Isten-barma, miért nincs értelmi szinthez kötve, hogy ki szólhat poszthoz és ki nem???

Először is: a "TE ADÓD" felhasználási módjához semmi - ismétlem: SEMMI!!! - közöd nincs! Az orvos SZOLGÁLTAT, akárcsak a fodrász, a tűzoltó vagy még sok mindenki. Attól hogy kézzel fogható értéket (ami ezek szerint a Te értelmi szinteden pénzt jelent) nem teremt, nem azt jelenti, hogy ÉRTÉKET nem teremt, ezen ugyanis sok mindent lehet érteni, úgy mint egészséget, munkaképességet, fodrásznál külcsínt, tűzoltónál a megmentett értékedet vagy a sz.ros életedet stb-stb.

Hogy a jövedelme fekete vagy fehér, az nem a poszt témája, az egyébként kiválóan megírt poszt arról szól, hogy a magyar egészségügy NINCS FELKÉSZÜLVE az eredeti funkciójának ellátására, az alulfinanszírozottság miatt - mint azt előttem már írták - a leggyakoribb diagnózisoktól halad a ritkábbak felé, de a forráshiány miatt kapcsolatok nélkül kicsi az esélye annak, hogy a diagnózis helyességének megállapítására mindenféle szükséges de költséges vizsgálatot elvégezzenek - erre se idő, se ember, se pénz nincs!!!

Az emberi oldal ezúttal mellékes, mint ahogy az is, hogy a "TE ADÓDBÓL" kapja-e a költségvetési forrásból működtetett intézményben az orvos a fizetését vagy magánorvos/magánklinika esetében a pénztárcádból fizeted a kasszába, lényegtelen hogy kevés-e vagy sok az a Te szemedben...

Mondom mindezt úgy, hogy se orvos nem vagyok, de még csak elégedett sem vagyok az ellátások jelenlegi színvonalával - egyszerűen az "ÉN ADÓMBÓL" fordulat ezt hozza belőlem...

Mivel a rendőr az "ÉN ADÓMBÓL" kapja a fizetést, békaügetésben kerülje meg 100-szor az autómat, amiért ámokfutás közben lefotózott??? Mire jogosít Téged a "TE ADÓD"??? Semmire, legalábbis nem többre, mint azt aki nem adózik, de fizet TB-általányt:-)
Unter Bahn (törölt) 2010.11.12 20:01:12
@Droidfigyelő: Valóban elbeszélünk egymás mellett, de nem Rocso és én, hanem Te és én...

Semmi bajom azzal, hogy a közpénzzel el kell számolni, a gyakorlatban ez minden adófeizető felé kétlem hogy megoldható az Ő adóforintjaira nézve, de globálisan azért a KSH gyűjtögeti ezeket.

A (visszatérő) probléma az az állampolgár, aki vélt jogokat követel habzó szájjal, mert Ő tart el az adójából egy csomó 'ingyenélőt' - rendőrt, tűzoltót, mentőst, okmányirodistát, vasutast, hajléktalant és munkanélkülit.. sőt meglepő módon a "kis szaros orvosokat" is.

Mint adófizető, nincs azonban tisztában a rendszerben elfoglalt helyével, amely szerint a befizetett adója fejében NEM RENDELKEZIK ezen személyek fölött, nem ADÓZÓ a munkáltatója, így a rendőrnek, tűzoltónak... szaros orvosnak nem ADÓZÓ elvárásainak kell megfelelni, hanem szakmai elvárásoknak, esküjének (ha van) és munkáltatója által diktált feltételeknek.

Egy gyenge példával illusztrálva: mivel én vagyok a "kedves vendég aki fizet, így eltartja a koszos vendéglőjüket", elvileg beleszólásom van az üzletmenetbe, sőt mivel én pl. teljes árat fizetek a frissensültért, az alakartosok az A.-B. menüjükkel várják ki a sorukat, amíg felszabadul nálam a személyzet.

Ugye ez nem így van?

Adózó befizetéseivel egy államapparátust működtet, ami sok helyen egyenlőre magában foglalja pl. az egészségügyi ellátórendszert is. Adózónak az adó fejében az a joga, hogy ezt a rendszert igénybe vegye.PONT.

Ha majd nem állami kézben lesz az eü, akkor fizethet zsebből, vagy köthet magára nézve valamiféle biztosítást az eü-kezelés költségeinek fedezésére, de továbbra sincs beleszólása a rendszer működtetésébe, hogy kit, mennyiért és hogyan láthat el.

Az eü. ellátásnak is megvannak a maga szakmai szabályai, a posztíró ennek hiányosságaira mutat rá kulturált módon, amiért max.respekt neki, ugyanakkor mint elhangzott, a problémája nem egyszerű egzakt fekete/fehér, igen/nem döntéssel oldható meg - merem ezt állítani azért, mert én vagyok az említett 'hisztis' ellenpélda, akinek gyakorta van mellkasi szorító fájdalma, fulladása és zsibbadása, de nyugtatóval és/vagy Algopirinnel jól gyógyítható. Én mint adófizető, megkaptam a kivizsgálást, a felsorolt nem olcsó vizsgálatokat és csak remélni tudom, hogy miattam nem ért hátrány igazi szívbeteget.

Tehát önmagában az adófizetés ténye semmilyen előnyt nem jelent, nem vindikálhat adózó jogot egy konkrét közalkalmazott elszámoltatására, egrecíroztatására, főleg nem ebben az alpári stílusban.

Elszámolással az intézmény vagy intézmény-rendszer tartozik, aminek szerintem eleget is szokott tenni...

Azon viszont meglepődtem, hogy ADÓFIZETŐT egyetlen orvos sem rakta helyre, számonkérve hogy hol volt az alatt a 6 év alatt, amíg a 'kis szaros' dr. előtagot megszerezte a "nem-filléres" szemesztereken... abba ugyanis ADÓZÓ tudtommal nem adott egy forintot sem. Tkp. miért is szemeteli egy orvos a saját pénzén-idején megszerzett tudását ADÓFIZETŐRE???

Na ugye: mert adófizető MEGVÁSÁROLJA a SZOLGÁLTATÁST! Nem többet!!!
Unter Bahn (törölt) 2010.11.12 20:17:37
@Droidfigyelő: Elnézést ha másokat ismételek, lassan érem utol a blogot...

"Ebből nem engedek - ha rajtam múlna, így lenne. EÜ hozzájárulás? Ok, nézzük, tényleg az eü-re ment-e. (EÜ egyenlő kórház, rendelő, eü bér, akármi. De eü legyen. Nem önkormányzatoknak tovább tolt útalap hozzájárulás. És millió más ilyen tétel.)"

Szerintem egyszerűsítsük le: van egy nagy kalap, amiben mindenki beledobja a pénzét, pl. Te egy ezrest az eü-re... Ebből a kalapból aztán a sok tisztességes politikus elosztja az összegyűlt pénzt, és kap az eü. sok-sok ezrest, tízezrest, kétszázforintost, ki mivel és mennyit adott bele. Vajon itt van a Te pénzed, vagy a másé került a helyére??? Mi van, ha kiderül, hogy a Te ezresed X.Y. főfuncihoz került végkielégítés címén? Hát semmi, mert végülis az eü megkapta összegszerűen a neki szánt pénzt, amit azzal igazol, hogy a költségvetési elszámoláskor bemutatja-bizonyítja, hogy TB-járulék címen befizetett X milliárdból erre meg arra ennyi meg annyi ment el. De hogy konkrétan a Te ezresedből mennyi és milyen címen ment a milliárdokba: senki nem fogja tudni megmondani.

És ez a legkisebb baj az eü-ben...:-(
Már szidtuk eleget a hazai viszonyokat, most egy dicséret következik. Szenvedtünk a szlovákoknál, de a magyarok egyben jobbak. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ismerkedjenek meg az Emberrel, Aki A Legtöbbször Küldte El Az Aegon Biztosítót Az Anyjába. A Homár természetesen nem szereti a csúnya beszédet, aminek praktikusan sincs értelme, mert a dolgok ettől nem fognak megoldódni. Érteni viszont értjük, miért durrant el olvasónk, K. fejében…..
Unter Bahn (törölt) 2010.11.09 19:05:53
Unter Bahn (törölt) 2010.11.09 23:47:32
@kubana: T. Kubana! Először is nem én csináltam meg 'okosba' a biztosítást, én mondhatni ráb.sztam és átverve éreztem magamat... Nem csak azért, mert undorító módon megpróbáltak lerázni mindenféle fal dumákkal az egyenes hozzáállást minden irányból kerülve, holott más biztosítótársaság - aki érdektelen volt - kapásból azt mondta hogy ez minima' csőtörés vagy több... ehhez képest a ragasztott laminált lapot, amit csak eltörni lehet, de visszapótolni már nem, nagy kegyesen 1 méter szélességben számolták - így most egy centis rés van ott, mert azt ember mégegyszer össze nem teszi...

Ezek után - mondtam én - nem tudom fenntartás nélkül elítélni azt, aki AZT a biztosítót legközelebb átb.ssza. Mondok egy példát: a családi házad udvarra néző frontján bukóra hagyod a kánikulában az ablakot és a műanyag redőnyt leereszted félhomályra, hogy ne melegedjen fel, de szellőzzön a lakás - ezért van bukó funkciója az ablaknak.

Jön a betörő, feltolja a redőnyt, felül benyúlva kiakasztja a bukóreteszt és simán bejut az ablakon. A biztosító - ha ez a tény kiderül - NEM FOG FIZETNI, azzal a megokolással, hogy TE TETTED LEHETŐVÉ a bejutást a betörőnek, hanyag, gondatlan, nemtörődöm faszi vagy!!!

Számára mellékes, hogy a bukóablak nem a ki- és bejutás megszokott eszköze és alapvetően nem azért lehet kiakasztani azt a k.rva kengyelt, hogy be lehessen jutni a lakásba - a pinceablakaimnál le is csavaroztam őket.

De ha ilyen módon fognak betörni hozzám, tudva azt hogy miként áll a biztosító az esethez, hadd ne én legyek már a szar alak, ha a rendőrség értesítése előtt visszaakasztom a kengyelt és beszakítom az ablakot!!!

Büntetőjogi szempontból így is, úgy is betöréses lopás, kár hogy biztosítási szempontból az első esetben ez nem káresemény... hát akkor mi a tököm, adakozás a leleményesek javára???

Elmondanám, hogy aki betörni indul, nem nyitva hagyott lehetőséget fog keresni, hanem téglát, követ stb, de mivel azzal a szándékkal indult, be fog menni a házba, ha tetőt vagy falat kell bontania, akkor is.

Rendőr ismerősnek a földszinti erkélyén át törtek be úgy, hogy a csak belülről nyitható műanyag erkélyajtót kivülről kinyitották, lopás után visszazárták, alig látható nyom maradt utána, az ajtó továbbra is jól működött. Ha nem lettek volna meg a disznók, az ember el sem hinné, bár a kamerának, telefonoknak így is lőttek:-(((

Biztosító egy fillért sem adott, mert nem látta bizonyítottnak, hogy tényleg zárt volt az ajtó, a srác meg a végstádiumos feleségével volt elfoglalva, nem a biztosítóval:-(((

Úgy osztod itt az észt a tisztességről vazze, mintha Te magad grállovag lennél, márpedig én leteszem a nagyesküt, hogy mutass rá bárkire és öt perc beszélgetés után megmondom, hogy mikor sértett meg valami törvényt, ha mást nem, akkor adózással kapcsolatosat.

Az '50-es években akinek lesöpörték a padlását, attól várták el ilyen "becsülettel" a tisztes életvitelt, mint Te attól, aki évtizedekig is fizet, mire kiderül hogy tkp. ha valami baja van, egy nagy lóf.szt kap, nem kártérítést, mert a magyarországi biztosítók szinte kivétel nélkül sunyi, rosszindulatú köcsög banda. És a rosszindulatú sunyi köcsög banda rászolgált arra, hogy ugyanolyan szabályokkal játsszon a másik fél, mint amivel emez szokott - ugyanis ha észrevetted, nem arról van szó, hogy a kárt az első szembejövőn veri le az ember, hanem azon akinek eleve az lenne a dolga, hogy kártérítsen!!!

Ha még mindig nem világos, akkor nincs tovább miről vitázni!!!
Unter Bahn (törölt) 2010.11.10 07:43:11
Kubana: A biztosító kontra ügyfél kapcsolatba nem én próbálom beleerőltetni a BKV-t, MALÉV-et, az önkormányzat parkolóját vagy bárki más idegen felet, először azt kellene megértened, hogy az ügyfél CSAK és KIZÁRÓLAG a biztosítóval szemben jár el úgy ahogy.

Másodszor ezt a szerinted tisztességtelen dolgot nem teszi legitimmé az, hogy maga a biztosító is szinte minden alkalommal megfutja a maga ugyanilyen tisztességtelen körét, amikor 10-ből - szerintem - ~6-7 ügyfelet úgy pattint le, hogy tudja, nincs igaza és ilyenkor arra az alapvető emberi gyengeségre épít, amire ebben az országban még nagyon sokan, hogy a legtöbb embernek se ideje, se pénze nincs pereskedni egy elb.szott jogrendszer miatt, ahol ha úgy érzed hogy átvernek, olyan pénzeket kell beinvesztálnod egy perbe, ami soha nem fog visszatérülni, ergo így is, úgy is veszítesz, max. az erkölcsi elégtétel lesz a tiéd - a perben egyenlő anyagi elvárások mellett indul szembe 1 db magánszemély (átlagpolgár a nem létező megtakarításaival) és a BIZTOSÍTÓ, amelyik háta mögött az ügyfelek pénzével, jogi asszisztenciával tkp. alig kockáztat valamit, tehát miért ne a peres utat választaná - ami a másik ember számára szinte vállalhatatlan anyagi teher akkor is, ha totál igaza van.

Harmadszor: maga a poszt valóban necces a biztosító jótállási felelősségének bemutatására, de ugye látjuk, hogy milyen keskeny a mesgye: ha egy kicsit tovább hagyja égni, akkor minden tiszta (tiszta a frászt: akkor is akadékoskodna), de a posztolóra visszatérve: a tűzoltók azárt csak tettek érte hogy kegyen járulékos kár, tehát nem igaz az az állításod, hogy a biztosító vizsgálat nélkül elhajtja a posztolót.

Az hogy el sem olvasod amit írtam, meglep: ha már ilyen vehemens vagy, válaszd külön a barátom ZÁRT erkélyajtójának rutinus kinyitását és visszazárását, illetve a NEM NYITVA, HANEM SZELLŐZŐZÉST BIZTOSÍTÓ BUKTATOTT állapotban hagyott ablakról van szó, "lakáshoz tartozó bekerített helyen, falon-ablakon átmászás módszerével"... A bukóra hagyott ablak ezen állapotában egy macska bejutását is képes megakadályozni, de nem legyünk már olyan szemforgatók, hogy ha ezt a kis pöcköt lecsavarozom és az elkövető - miután bejutott az udvaromra - nem tudja kiakasztani a tartókengyelt, bosszúsan legyintve kimászik és elmegy!!!

Te és a biztosító az, aki ezt (az egyébként ÁSZF-ben sem szereplő) körülményt a történések környezetéből kiragadja és vétkes gondatlanságnak állítja be.

Ezek szerint számodra egyértelmű, hogy ha úgy lopnak meg, hogy bukóra van hagyva az ablakod, netán még otthon is tartózkodsz, de nem veszed észre időben a cselekményt, akkor teljesen jogos, hogy az elkövető 3 pontos kosarat dobott és fair játékban nem is fárasztod a biztosítót azzal, hogy: megloptak, íme a feljelentésem, ennyi a károm, kérem a kárrendezést.

Az okoskodásod kb. annyira állja meg a helyét, mintha közlekedési balesetben a rendőrség által vétlennek nyilvánított félnek azrt nem fizetne a biztosító a kgfb-re, mert ha a Berger-vezetés-technikai tréninget elvégezte volna, bizonyosan el tudja kerülni a balesetet, azaz biztosítási szempontból nem tett meg mindent a baleset elkerülésére.

És hát tudod, ha én egyszer ilyenre vetemednék, hogy a biztosítót át kellene vernem, se büszke nem lennék rá, de nem is igen posztolnám ide, mint a sok idióta - mert ahogy megboldogult apám mondta a cselesen leitatott örömanya óbégatására (jaj, de hát én be vagyok rúgva): "csendesebben nászasszony, nem dicsőség ez!".

Aki nem hordja az ellenzőt mint Te, már régen felfedezte, hogy sajnos Magyarországon kb. a II. vh. óta bele van kalkulálva az emberek megélhetésébe, hogy nem kell ezeket túlfizetni, nem kell ezeknek európéer gondviselés: aki nem képes a hiányzót összeügyeskedni, az nem is erre a világra való...:-(

Majd ha ez ellen le tudsz tenni valamit az asztalra (nem, nem arra gondoltam, hogy az emberek lelkiismeretére hatni, hogy milyen csúnya dolog hogy nem hagyják magukat átb.szni), akkor utána, a feltételek megteremtése után lesz erkölcsi alapod tisztességes magatartást elvárni!

Mint mondtam: amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj' Isten is...

Hogy az én kommentem felbújtás lehet arra, hogy valakit ez indítson ógyeskedésre: talán egy Rákosi-féle diktatúrában igen... de nem féltsd Te a magyart: képes az tanulni a saját és a más kárából is...

A végéből kiderül, hogy azért látod Te hogy hol van a probléma: a MORÁL!!!
Csak Te azt hiszed, hogy ez spontán módon, kapzsiságból alakult ki...
Nem, barátom: én is, és még sok ember bejárta már a becsületes utat és biztos hogy nem én vagyok, aki ezen a rögös úton - ahogy várható volt - el is bukott:-(((

Nekem jó neveltetésem volt, megint csak apámat kell idéznem: "Inkább fekszek le szegényen és alszok nyugodtan, mint rossz lelkiismerettel, álmatlanul forgolódva".

Azt hiszem, hogy ezt a rossz lelkiismeretes dolgot is ki kellene már próbálnom, mert bizony kilátástalan anyagi helyzetben, biztosítóval és más ganajokkal való pereskedés közben nekem - becsület ide vagy oda - még nem sikerült egy nyugodt éjszakát átaludnom:-(
Sajnos nem sok jót tudok elmondani a Jahn Ferenc Kórházról!Sajnos súlyos pánikbetegségben szenvedek.Ezért a Psyhyátriai osztályra kellett befeküdjek gyógyszer beállításra.Hozzá teszem,hogy az ottani kezelőorvosom nagyon kedves és lelkiismeretesen végzi a munkáját.A nővérek is…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.31 08:51:29
@Leroi: Üdv! Nem kenyerem a pofozkodás, de ha kapok, igyekszem nem megtartani:-)))

Természetes, hogy egy infaktos fontosabb mint egy óbégató család, még a legegyszerűbb segélynyújtási képzésen is azt tanítják, hogy nem azzal kell foglalkozni aki a leghangosabban jajgat, hanem aki gyanúsan csendben van...

Miután sokféle gyógyszeren túl vagyok már, talán én lennék az első, akinek a tic-tac nem jön be:-)

Mondtam, hogy a Rivotril ledöntött a lábamról, de a tüneteket nem tudta megszüntetni, csak a Frontin... ergo: nem mindegy, hogy a szervezet mihez van szokva... szerintem...
Unter Bahn (törölt) 2010.10.31 08:59:22
@pakesz: "nocsak nocsak, nem csak panikbetegnek teccik lenni hanem aggresszivnek is?"

Talán a kettő kizárja egymást??? :-D

Béketűrő ember vagyok és úriemberként viselkedek mindaddig, amíg velem szemben is így járnak el... Az miért baj, hogy többféle módon is meg tudok nyilatkozni? Amúgy sem szeretem a rinyálós embereket, akik mindig mástól várják a megoldást, vagy hogy védjék meg, persze semmi viszonosság, ők a háttérben maradnának...

Volt időm megtanulni, hogy mindenkivel aszerint bánjak, ahogy ő áll a dolgokhoz, az hogy valaki visszaad egy nem éppen jogos pofont, miért AZ az erőszakosság???

De hagyjuk már azt a rohadt pofont... lám, mindenkinek volt ötlete, hogy hogyan szedálja le a háborgót, akkor meg minek idehozni az indulatokat?

Olyan mintha a paraszt bácsi bemenne a yardra, hogy ellopták a biciklijét, erre kapna egy kiadós verést... aztán már azután se menne be, ha a házát gyújtanák rá, nehogy még a rendőrök öljék meg... Megoldották a gondot???
Unter Bahn (törölt) 2010.11.02 16:11:58
@Bikli néni: Én lefogadom, hogy nem olvasod már, de szeretnm felhívni a figyelmed arra, hogy sehol nem mondtam, hogy a pánik-rohamost elébb kell sorolni mint az infaktosat (mint pont ellenkezőjére utaltam volna), a gondom az orvosi módszerekkel volt, sajnálom hogy ez direkt módon nem úgy jött le:-(((

No 'elsőbbség', no 'pofon'... mindent a helyén!
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.30 23:36:22
Nem olvastam végig a kommenteket, csak arra a kérdésre reagálnék, hogy miért ez a nagy különbség:

Először is, szélsőjobbosok pár százan-ezren lehetnek, akik közül kb. egy jól behatárolható néhány tucatnyi személy az, aki a rendbontásokat elköveti. Az ő megbüntetésük társaikra szemmel láthatóan elrettentő hatású, a cél eléréséhez elegendő.

Kisebbségiéknél a létszám százezrekben mérhető, az ország szinte minden településén jelen vannak, az ország lakosságához képest másoknál jóval nagyobb arányban töltik meg a börtönöket, nagyobb a visszaesők száma és talán nem mondok újdonságot, ha azt mondom hogy cselekményeiket gyakran csoportosan, egymás feltüzelésével hajtják végre - amely csak egy azon cselekmények közül, amivel egy-egy falu tisztes lakóit riogatják, meglopják.

Ha a tatárszentgyörgyi eset után mondjuk egy hétig jogosnak minősíthető a félelem és megalapozhatja egy lúzer megtámadását (megelőző válaszcsapás), akkor viszonossági alapon minden időskorú sérelmére elkövetett rablás, rablógyilkosság után igenis tessék a fehéreknek egy-egy hétig minden útjukba tévedő cigányt leverni, hiszen sose lehet tudni...???

Szögi Lajos esete után miért büntetik a cserbenhagyót??? És ha már ott les a rokonság???

Kettős mérce, kétségtelen: balf@sz fehér húzza meg magát, jogaiból kiforgatott cigány meg nyugodtan vegyen elégtételt előre 5-10 évre, hátha később már nem lesz rá módja...
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 00:41:25
Üdv Mindenkinek!

Végre megvan!!! Három napomba került végig olvasni az egészet és nagyon sajnálom, hogy csak most sikerült bekapcsolódni a konteo-vonalba:-(

Azt hiszem kedves Tiboru, magad sem gondoltad volna, hogy ilyen terjedelmesé válik pont ez a blogbejegyzés - a vallás mint mákony:-D - ha jól emlékszem, a vadkenderről szóló konteódba sikerült elég sok embert hsz-re bírni, de szvsz ez túlnőtt azon is, nagy drakula a választáshoz.

Másik elismerés Mezőbándit illeti, aki egyedül képviseli az 'összeesküvés gyanújába keveredett' mormonságot, szemben a túlerőben lévő ateista illetve egyéb vallási irányzatok, valamint a materialista világnézet mellett kardoskodókkal.

Mivel először írok be, előre is elnézést hogy terjengős leszek, de hát nem kellett volna ennyit írni és akkor nekem se kavarogna annyi gondolat a fejemben, amit már alig várok hogy kiírjak magamból...

Bár mindenki óvatosan kerülgeti a témát, hogy ne tűnjön agitálásnak, térítésnek saját álláspontjának ismertetése, én azt hiszem hogy akár a vallási oldalt, akár a tudományosat akarja valaki erősíteni, elkerülhetetlen kisebb-nagyobb mélységbe lemerülni, hogy érvelni vagy cáfolni, azaz vitatkozni lehessen.

A kommenteket végig olvasva egyre jobban sajnálom, hogy hiányosak az ismereteim a ME-ról, így csak a Mezőbándi által adott tájékoztatásra tudok egyenlőre hagyatkozni - magam katolikus volnék, és inkább saját vallásomban próbáltam elmélyedni ismeretek szerzése végett - így ezzel a csekély tudással azt gondolom, hogy nemigen van itt különösebb konteo, mint az hogy ki tudja milyen indíttatásból ez a Joseph Smith kiállt a világ elé azzal, hogy ő a próféta és meglátásom szerint az Ó- és Újszövetség alapira építve létrehozta a Mormon Egyházat... de hogy ne egy az egyben 'koppintás' kinézete legyen, néhány dologban eltért az addig kialakult református, katolikus és más keresztény egyházak tanaitól, beleértve a poli- majd monogám házasság intézményét, bizonyos élvezeti cikkek fogyasztását és még egy pár dolgot, amiről fogalmam sincs. Mezőbándi tolmácsolásában az alaptételek az egy-Istenhitről, Jézusról mint a Megváltóról, az egymás iránti szeretetről és toleranciáról szólnak. Eszerint a Mormon Egyházat akár egy nagyobb szektaként sorolnám be (egyenlőre), azzal a kikötéssel hogy szektán nem a mostanában szokásos pejoratív értelmezést értem, hanem a keresztény hit lényegi részével azonosuló hitközösséget, amelyik érthető okokból a keresztény egyházak inkább ismernek el egyháznak, mint a magukból való szektának - és ennek több olyan teológiai oka van (lehet), ami szerintem elégséges az elkülönüléshez.

Először azzal kezdeném, hogy a hit és a tudomány szerintem jól megfér egymás mellett, hiszen a hit nem lenne hit, ha annak egyértelmű bizonyítása lenne, mert onnantól tudásnak kell hívni... és viszont: ameddig valamit nem sikerült jelen ismeretek alapján bizonyítani, abban kételkedni vagy hinni lehet, azaz elutasítani vagy elfogadni - tkp. fenntartások nélkül. Azaz ha vannak fenntartások, ezek generálják a tudás keresését, a bizonyság megtalálását (amit ha meglelünk, akkor az már nem hit).

És nem is lennék pszichiátriai eset, ha nem keverednék azonnal ellentmondásba önmagammal, azáltal hogy felidézem Jézus tanítását a hitről, Isten létezésének bizonyítékairól. Elő kellene venni most az Evangéliumokat, hogy pontosan idézzek, de remélem elég lesz az utalás is, hogy Jézus a hitetlenek (farizeusok és követőik) további győzködését azzal utasítja el, hogy aki akart, az addigi csodatételekkel már bizonyságot kaphatott, akinek pedig ezek nem voltak elegendőek, azok mindig is kételkedni fognak.

Számomra is meglepő újdonság volt a véres arab-izraeli valóság közepén, hogy valamelyik nap egy palesztin férfi szájából kell megtudnom, hogy az iszlám elismeri Jézust, és prófétának tartja - de hiszen akkor majdnem ugyanarról szól az iszlám és a keresztény vallás, egy Isten van, akinek Jézus (az iszlámban plusz Mohamed) próféta, és az ellentétek ugyanúgy a részletekben vannak, bár valamivel több és jelentősebb mértékben, mint mondjuk a mormon és a keresztény vallás esetén.

Nem hívő blogolók korábbi megjegyzéseire reflektálva: akár a keresztény, akár a mormon vallást nézzük, az alapok, az Ó- és Újszövetség már csak azért sem állja ki az összevetést a Star Wars vagy más eposszal, mert előbbiek gyökerei léteznek, földrajzilag behatárolható helyeken, amik a rendelkezésre álló dokumentumokkal egybevágnak. Ismert a kiválasztott nép vándorlásának útvonala, az egyes Bibliai helyszínek helye, a történelem számos bibliai alakról más forrásokban is megemlékezik, amit sem a Star Wars, sem pl. a Scientológia nem mondhat el magáról.

Katolikus témában itthon elég sok könyv összegyűlt, lévén a feleségem elvégezte a hittudományi főiskolát és hitoktató lett. A múltkoriban két érdekes könyv is a kezembe került: az egyik az "Így értsd az Ószövetséget" címet viseli és eddig sosem látott egyszerűséggel, minden humbug és meseszerű fordulat nélkül megy végig a Biblia eseményein és ad végtelenül egyszerű magyarázatokat egyes eseményekre.

Ezen könyv nagyszerűsége abban rejlik, hogy - szvsz én sem vagyok agymosott - teli van az Ószövetség hihetetlen történéssel, amit vagy magának Istennek, vagy az aktuális pártfogoltjának tulajdonítanak, mint pl. az egyiptomi fogságból való szabadulást megelőző tíz csapás, a Vörös-tenger szétválasztása, stb. A könyv ezeket a dolgokat nem a korábbi értelmezés szerint állítja be csodatételnek, hanem lehetséges természeti jelenségekre utal, ma már mindennaposnak ható dolgokra, amelyeket azért tekintünk csodának, mert "adott időben, adott helyen" aktuálisan történtek, kezére játszva vagy éppen büntetve a hit és a hitvesztés között dülöngélő zsidóságot.

A másik könyv nem ennyire autentikus, a nejemtől kaptam, ő azt hitte hogy valami tudományos tartalmú mű Einstein munkásságáról, de hamar kiderült, hogy ez bizony egy egyébként nagyszerű történet, de REGÉNY, és abból sem a dokumentum-fajta: José Rodrigues dos Santos - Az isteni formula.

Hogy mégis idecitálom, az az oka, hogy a tudomány és vallás kereszteződését írja le, a könyv poénját nem akarom lelőni, de erősen használja a kvantumfizikát és matematikát, a nemegyenlőségi-tételeket, az előre determináltság mellett és ellen szóló tételeket, amik valóságtartalmának elbírálására sajnos az én "elégséges" matek szigorlatom kevés - ennek ellenére érthető lesz és elgondolkodtató...

Egyetlen (+1) részt emelnék ki mindössze: egyik annak levezetése, hogy a Világegyetem eddig ismert kora, illetve a Teremtés 6 (képletes) napja - noha millió és milliárd évekről van szó - elég jó közelítéssel egybevág. A plusz egy pedig a Világegyetemben zajló folyamatok leírásához szükséges dimenziók, illetve a Bibliában előforduló különféle számadatok egyezőségére való utalás...

A fenti két dolog attól függően hogy ki milyen szemszögből közelíti meg a levezetést, tekinthető számmisztikának, de arra hajlamos egyénnek bizonyítéknak is.

Ha jól emlékszem, valamikor említés történt a tudományos ismeretek ingatag voltáról, ami aztán az anyagi világ hívei között nem csekély felzúdulást keltett... szerintem alaptalanul.

A materialista nézetű, vagy a tudomány mellett lándzsát törő emberek nem tapogatóznak kisebb sötétségben, mint akik a hit ereje által élik életüket. A mai, hétköznapi ember számára még éppenhogy érthető-felfogható tudományos ismeretek egy része kimutathatóan nem általános érvényű - pont a sokat felhozott Newtoni törvények azok, amelyek natúr formájukban leginkább csak a hétköznapokban alkalmazhatók (akkor sem önmagukban, hanem számos egyéb tényezővel megtűzdelve), a messzire mutató ismeretek pedig olyan nagy mértékben szerteágazóak, hogy nem csupán az út vége nem látszik még, de minden elvarratlan szál több további ismeretlent hoz elő - utalt erre egyik posztoló is, vagy tőlem komolyabb mérnöki vagy bölcsész-filozófiai ismeretekkel felruházva, hogy szerinte megszerezhető az a tudás, amellyel ELVILEG a Világegyetem determinisztikus folyamati előre meghatározhatóak lennének, csak maga a számítás nem képes időben lépést tartani a történésekkel... én viszont hajlamos vagyok azt gondolni, amit a másodikként említett könyv ír: minden előre determinált, azaz a jövő meghatározott, de nem determinálható, azaz a történések előre nem kiszámíthatóak, mert magát a történést majd az adott időpillanat teszi meghatározottá... nos ennek megértéséhez viszont már el kellene olvasni a könyvet:-(

Visszatérve a Mormon Egyházhoz: a problémám annyi vele, hogy emlékezetem szerint a Messiás eljövetelét az írások szerint számos jel fogja megelőzni, de maga Jézus is int attól, hogy mielőtt újra eljön, előtte hamis próféták fognak prédikálni... ez eléggé tág fogalom, ha akarom akkor hamis prófétáknak tekinthetők az egykori kommunista diktátorok, akik mindenféle vallással szembe menve, teljesen ellentétes 'tanokat' hirdettek... és bizony lehetett egy hamis próféta maga Joseph Smith is, noha az általa képviselt tanok jóval közelebb állnak Jézus igéihez, részben mégis eltérnek a tanításaitól, márpedig mint a blogon már valaki leírta, átok mindazokra, akik bármilyen más tartalmú Evangéliumot hirdetnek... sorry, ez igaz lehet.

Szó volt az Ószövetség és az Újszövetség tartalmi eltéréseiről, pl. a többnejűség kapcsán, de vannak még egyéb elemei is az Újszövetségnek, amelyek a korábbi parancsokat felülírják vagy más értelmezést adnak nekik.

Szerintem az egyik alapvető gond az volt az Ószövetséggel, hogy a Tízparancsolatból kiindulva, Jézus megjelenéséig messzire - talán túlságosan is messzire - kavarodott, elég elolvasni a zsidó törvényeket, amelyek a farizeusok révén érhették el a "kezelhetetlenül átláthatatlan" kategóriát, hatalmat adva az 'írástudóknak' arra hogy sok hülye haszontalan dologgal foglalkozzon a jónép, az Istennek való megfelelés helyett, bár álságosan annak jegyében. Jézus ez miatt nem győzte eléggé ekézni a farizeusokat és emberi alakban történt munkássága ezt az eltévelyedést volt hivatott helyre tenni. És akkor képzeljünk magunk elé egy abszolút írástudatlan népet, akiknek a legképtelenebb szabályokat kellett betartaniuk, úgy kívánták a megmondó-prófétát, mint a falat kenyeret... még Jézus kiválasztott tanítványai is sokszor maguk sem értették Jézus monológját, az Evangéliumok több olyan helyzetet is leírnak, amikor szinte Monty Pyton-os értetlenséggel állnak a beszéd után és Jézus szájbarágósan kell hogy elmagyarázza nekik, mi áll a beszéd mögött.

Ezek után én nem csodálkozom, hogy Jézus tanai elég gyorsan átformálódtak az egyház kialakulása után, az egyházi zsinatok kivettek, átfogalmaztak részeket, az okokat csak sejteni lehet, de valószínűleg az egyik ok a gazdasági-politikai potenciál növelése lehetett. Ebből a szempontból realista katolikusként nem lehet üzleti vállalkozásnak minősíteni a Mormon Egyházat anélkül, hogy ne kellene elismerni: bizony a katolikus egyházak sem a nincstelenségükről ismertek, itt sem ismeretlen a dézsma, csak itt rendesen "pártbér"-nek hívják:-D Továbbá fizetősek az egyházi szolgáltatások - köztük a vesszőparipáim, olyan szentségek kiszolgáltatása, mint a keresztelés, házasságkötés vagy a temetés... ide lehet sorolni a búcsúkat is.

Egyenlőre ennyi... fáradt is vagyok, ne mondják rám mint a rossz papra, hogy "nem tud kikötni az Amen cölöpjénél".

Jóccaka!
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 23:44:15
Isten hozott itthon!

Mivel eleve kikötés volt hogy a blogon "nincs térítés", már csak ezért sem elvárás hogy bárki azonosuljon a nézetemmel, ráadásul ismereteim szerint a térítésnek egyik fontos kritériuma, hogy aki azt teszi, az legyen patent saját hittételeinek ismeretében... no én meg ezt nem mondhatom el magamról:-(

Jézus követőinek az üdvözüléshez elvileg nincs szüksége egy telitalálathoz, lehet bárki bármilyen egyház tagja, vagy akár hitetlen is, ha Istennek tetsző életet él, a tanítás szerint bármelyik "templomos" hívőt beelőzheti, mármint azokat akik nem a tanításért, hanem a látszat kedvéért járnak.

Az Ószövetséget magyarázó könyv nemigen Isten ellen akar meggyőzni:-)
Ma megint kézbe vettem és hát annyiban pontosítanám a félreérthető ismertetőmet, hogy az a Biblia meseszerű jeleneteinek hihetetlen élét veszi el, azzal hogy elmagyarázza: nem kell mindent szó szerint érteni, sok esemény mögött állhat ismert természeti jelenség, ettől az Isteni gondviselés nem kérdőjeleződik meg, hiszen nem azt bizonygatja, hogy nem Isteni gondviselés történt, éppen ellenkezőleg... az a csoda, hogy mindig minden klappol, kivéve mikor a nép büntiben van, mert bár egyesek szerint Isten demokratikus, szerintem meg nem... kőkemény szülő, aki sosem ver bottal, de amikor a 'verésre' kerül sor, az ember sokszor becserélné azt egy valós testi sértésre:-(
Ja, amikor szeret, az nem tűnik fel, olyankor boldogok vagyunk, szinte természetes járandóságnak tekintjük, kb. olyan mint amikor valami normálisan működik: ez a dolga, nem ez a rendkívüli, hanem amikor nem jól működik... na az vérlázító:-)

Amúgy a szó szerinti értelmezés zsákutcája vezethetett odáig, hogy a farizeusok bármibe bármit bele tudtak magyarázni, ez ellen Jézus - lévén a nép kissé együgyű - példákat, példabeszédeket mond, amiket mint említettem, saját tanítványainak is magyaráznia kell... Talán ez lehet az oka, hogy a négy fő Evangéliumból három szinte szóról szóra megegyezik, egyszerűen ha bármit hozzátesznek vagy bármit elvesznek, megváltozhat a tanítás értelmezése, márpedig Jézus arra kérte őket, hogy tessék-lássék hirdessék a tanait, hanem PONTOSAN! Akiben pedig a "mag sziklára esik", annál ne rugózzanak, "rázzák le még a port is a sarujukról" és menjenek tovább.

"Profán hasonlattal élve, ha Marx fejéről a talpára állította Hegelt, akkor Joseph ugyanezt tette Jézus tanításainak időközben rögzült értelmezésével. Csak éppen az eredeti forrásra támaszkodott közben."

El kell olvasnom a Mormon 'Kiskátét', addig Joseph prófétai elismerését elhalasztom. Amúgy egy aktualizált Jézusi tanítás miatt nem feltétlen kellene új egyházat alapítani, ennyi erővel a katolikus papok többsége is apostol lehetne, hiszen Jézus tanait hirdeti, sokszor összefüggést keresve/találva aktuális eseményekkel...

Arra viszont hirtelen nem emlékszem, hogy Jézus újrajövetelét az írások szerint megelőzné bármiféle - Jézus újbóli eljövetelére figyelmeztető - próféta... Joseph szerepét itt inkább a "kéretlen próféta" alakításában látom - mondom én...

Talán a Jelenések könyvében van leírva, hogy az eljövetel hogyan fog lezajlani: nem nagyon lesz itt idő magyarázkodni, szépítgetni dolgokat... "...két asszony arat a mezőn... az angyal az egyiket elviszi, a másikat otthagyja...".

Apropó: Benned még sosem merült fel, hogy idestova 2000 éve várjuk a Messiás újbóli eljövetelét, "...legyetek éberek, mert sosem tudja a szolga, hogy a ház ura mikor érkezik haza...", de mi van, ha már régen túl vagyunk rajta??? Lekéstük, netán eleve a Pokolba születtünk és most is ott vagyunk... attól hinni is, reménykedni is lehet... Hmm???

Hogy miért lehet a mostani földi lét a pokol? Például azért, mert mondjuk anno az volt a bűnünk, hogy itt akartunk boldogok (gazdagok, élvhajhászok stb) lenni, nem volt türelmünk kivárni Krisztust, így megkaptuk amire vágytunk: itt élsz a földön, ami attól Pokol, hogy látod, nyilvnvalóan rossz irányba halad az emberiség, tudod hogy mi lenne (lett volna) a helyes irány, de nincs módod, erőd, lehetőséged a történéseket megváltoztatni, csak azt látod, hogy lehetne itt igazi öröm meg boldogság is - de az mindig csak látomás, Fata Morgana marad - ez a büntetés...
Sok gyógyszercég pénzel orvosokat például előadásokért, amik elvileg nem befolyásolhatják azt, az orvos később melyik gyógyszert írja fel egy bizonyos indikációban, de hát elvileg mégis megtörténhet. A lényeg az, hogy jobb erről tudni. Az USA-ban most hoztak nyilvánosságra…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 19:01:05
@Foxhunter: A humán-kísérletek fázisairól valóban nincsenek ismereteim, annyit tudok, hogy akik ismeretségi körben részt vettek gyógyszer kísérletben, azok nem kaptam semmit - se pénzt, se kajajegyet... az utiköltség-térítés meg szerintem TB-finanszírozási kérdés, de amúgy mellékes is.

A legelején azzal kezdtem, hogy nem saját tapasztalataimat írom le, de ettől tudomásom lehet erről-arról. Szakmai oldalról én nehezen tudom megfogni a gyógyszerfelírás-kutatás folyamatát, mert nem vagyok szakmabeli... ezért mondtam hogy közvetett ismereteim vannak, de azok valósak csak nem publikusak.

Azt meg felróni, hogy valaki nem vesz részt gyógyszerkísérletekben... szerintem egyfajta cinizmus ezt elvárni, ha valamit megjavítok - akár egy féket, akár egy villamos berendezést, nem nyomom a másik ember kezébe, hogy Ő próbálja ki, vagy fogja meg a drótot, hogy az-e a fázis.

Az igazi gyógyszerkísérletekhez a reményvesztett ember a legjobb alany, pl. szvsz rákos beteget nem nehéz találni, aki ne kapaszkodna bele egy új esélybe, bármilyen kicsi a siker valószínűsége. Egy gyulladáscsökkentő vagy fogyókúrás gyógyszer, netán valamilyen pszichiátriában bevezetni kívánt szer viszont kicsit más, hiszen ott több a veszíteni való, miért érthetetlen, hogy nem tolonganak ezen gyógyszerek kipróbálására emberek? Talán mert jobban együtt tudnak élni a túlsúlyukkal, mint egy lehetséges, talán ismeretlen mellékhatással?
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 22:17:04
@Foxhunter: Ha visszaolvasol, többször találkozhatsz azzal hogy "szerintem" meg hogy "közvetett ismeretek"... ezzel azt állítottam hogy szakértő vagyok?

A gyógyszerek bevezetésének eljárási rendje szerintem jó, legalábbis az elméletben. A probléma akkor keletkezik, amikor manipulált a kontrolcsoport (előzetes szelekció) vagy maga a végeredmény (biztos ami biztos, azért megjegyzem újra, hogy nem a hazai gyógyszergyárak kapcsán merültek fel ilyen vádak.

Az idézet bizonyosan ismerős lesz és előre látom a mély megvetést, amiért ilyeneknek bedőlök... Előre bocsátom, hogy erre utaltam, amikor azt mondtam hogy számomra ez hozzáférhető, hogy igaz vagy sem azt nem állíthatom biztosan, de hogy lehetséges, az holzbiztos:

"...A halálos mellékhatásokkal bíró, s ezért bevezetésük után a piacról visszavont gyógyszerek "tündöklésének és bukásának" elemzése megvilágítja a tudományos hamísítások rendszerszintű folyamatait, melyeknek motivációja minden szinten a nyers anyagi érdek, a ami mindezt lehetővé teszi, az az orvostudományi kutatások társadalmi kontroljának gyengesége. Az utóbbi húsz évben kb. 20 gyógyszer kellett a piacról visszavonni, mert forgalmazása során derült ki, hogy halálos mellékhatásai vannak. Igen sok esetben bizonyítható volt - utólag - hogy a gyógyszerfejlesztők tisztában voltak a kockázatokkal, a gyógyszer mégis piacra vitték. A 2004-ben infarktust okozó mellékhatása miatt a piacról visszavont fájdalomcsillapító (lásd. ÉT 2005 július 22.) ügyében Amerikában megszületett az első kárpótlási ítélet, mely szerint egy férfi halála miatt a gyógyszercég 253 millió dollárt köteles fizetni.
Egy gyógyszermolekula kifejlesztése és gyógyszerként való engedélyeztetése a különféle, állatokon, majd embereken elvégzett hatástani vizsgálatok költsége gyógyszerenként átlagosan 800 millió dollárt emészt fel. A fejlesztés során könnyen előállhat az a helyzet, hogy a gyógyszer hatásosságával, mi több biztonságosságával kapcsolatban a már befektetett pénz és idő mennyiségéhez képest "túl későn" merülnek fel aggályok. Ilyenkor rendkívül nagy nyomás nehezedik a személyes karrierjükért és anyagi biztonságukért is érthető módon aggódó kutatókra, hogy a megrendelő által elvárt pozitív eredményeket mutassanak fel. Ez sokak felelősségtudatát elhomályosítja, ráadásul gyógyszerkutatók körében végzett felmérésekből tudjuk, hogy a gyógyszercégek titoktartási kötelezettséget megkövetelő szerződésekkel kötik meg tudósaik kezét, és csak ők engedélyezhetik a tudományos eredmények közlését...."
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 22:55:00
@Foxhunter: Oké, nem dőlök be, szimplán csak gyanaxom:-)

Ehhez nem kellett Szendi, bárki eljuthat idáig, ráadásul én (mi) külön-külön is kifogtuk az egészségügy (meg a többi) árnyékos oldalát:-(

Én sem mondtam azt, hogy Te lennél a Nagy Manipulátor, de meglepne ha nem tudnál példát említeni saját szakterületeden elítélendő dologról - ami ezek szerint nem ismereten jelenség számodra, legfeljebb nem vagy benne érintett.

Nem akarok monologizálni, a kiinduló kérdésre a válasz megvolt, további kellemest...
Élelmiszer-kiskereskedelem Zombifalván: Gergő csirkemellet - az eredeti helyesírás sokkal jobb: csirkemellett - kért a szupermarketben. A szakember félrenyomta a gombot a mérlegen, így a mellizomból majonézes burgonyasaláta lett egy szempillantás alatt. Gergő ennek örül. Mi…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.25 08:00:36
Hmm... Velem meg olyan történt, amit 4x évem alatt még nem tapasztaltam...

Megérdemelné az illető hogy belőhető helyszínt írjak, de nem tudom hogy alkalmazott-e vagy tulaji minőségében járt el, de seggreültetett.

Az történt, hogy országunk egyik strandján bementünk a strand-ABC-be, ásványvizet meg pár apróságot vettünk, egy - egyetlen és utolsó - ötezresemmel fizettem. Kilépve még nézelődtünk a szomszédos bazárban, amikor ismét előkerült a pénztárca és ekkor vettem észre, hogy megint van egy ötezresem, a korábbi visszajáró mellett:-)

Három lépés volt visszamenni - hiszen ha alkalmazott, lehet hogy egész nap sem keres ennyit, legyünk jóhiszeműek a viselkedését illetően - nem fogadta jól a közlést hogy rosszul adott vissza, még azután sem hogy közöltem, saját magát károsította meg, ÉN TUDOM hogy csak 1 db ötezresem volt, most meg azon kívül még majdnem ugyanannyi van.

Nem volt bunkó, de határozottan elutasította hogy tévedés történt. Kinyitotta a kasszát, a felső pénz egy ötezres volt, mondta hogy itt a pénz, tehát minden rendben. Amikor tovább erősködtem, akkor azzal zárta le a vitát, hogy ha benézte, akkor így járt, köszöni jól van, mi is menjünk a dolgunkra szórakozni ("további kellemes nyaralást")...

Még soha nem találkoztam olyannal, aki ilyen esetben nem járt volna utána és ha jogos volt, ne vette volna vissza a pénzt...

Itt igen: "A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs!"... se pro, se kontra:-xD
Az antiszcientologia.hu levelet kapott egy szcientológustól, sőt egyenesen J. Gábor nemzetközi kivizsgálótól.Vágatlanul következik a rendkívül elmés levél, csak az illető nevét rövidítettem benne. Egyébként ismerem azt, aki írta. A fickó tényleg ilyen.A levél: From:…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.23 13:04:22
@Sherpa_1: "...Az is érdekes, hogy a kutatások szerint a depresszió a legtöbb embernél átlagosan fél év alatt magától elmúlik, ehhez képest milyen érdekes, hogy a pszichiátria abból indul ki, hogy minimum 6 hónapig kell szedni a szert. Valószínűleg, ha aszpirint szedett volna hat hónapig, akkor is meggyógyult volna, de nem az aszpirintől. A depressziót általában az élethelyzetek okozzák, amelyek fél év alatt vagy rendezőnek, vagy az emberek megszokják őket. Az evolúciós pszichológia szerint például a depresszió nem is betegség, csak egy adaptív válasz..."

Ha Szendi doktor, ha nem: ez olyan ember véleménye, aki még sosem élte át a depressziót magát... a fentiekhez hasonló vagy nagyobb tévedéshez sem diploma kell, hanem hogy egyszer is szenvedjen tőle a véleményt formáló.

Az én pszichológusom is azt mondta, hogy túl sokat foglalkozok a problémáimmal, a szükségesnél nagyobb mértékben foglalkozok velük és az azokon való rágódás emészti fel a tetterőt, kisebb jelentőséget kell ezeknek tulajdonítani és meg fognak oldódni. (A probléma részben megoldódott, a jelenség maradt)

Visszakérdeztem, hogy amikor a kórházból őt kicsinálták (hosszú idő munkájával, felőrölve az ellenállását - ahogy azt a "fűrész-módszertani" eljárás előírja - akkor hogyan érezte magát, és vajon át tudott-e volna lépni a probléma felett, ha az tartósan fennmarad, pl. megélhetés nélkül marad és fokozatosan felélve a tartalékait, elérhezik a zsákutca végére... hümmögés volt a válasz:-(((

Olyan helyzetben, amikor a megoldás éveket várat magára vagy sosem jön el (mert pl. visszafordíthatatlan dolog történt, stb), az antidepresszánsok a rövid időn belül nagy eséllyel bekövetkező összeomlást - öngyilkosságot((?) - halasztják el... természetesen ha nem jön a kiút, statisztikailag valóban úgy ér véget a beteg élete, hogy az antidepresszáns végzett vele:-(

Nem vagyok egyébként gyógyszer-fan, de ismerőseim, rokonaim és saját példám alapján is KONKRÉT benyomásom alakult ki az antidepresszánsokról... valóban van nagyon káros oldaluk is, de ex-katedra kijelenteni hogy a pszichiátria szükségtelen porhintés, egy kicsit erős túlzás.

Márpedig ha egy "egyház" - szerintem konkrét személyek által irányított, mentálisan gyenge vagy sérült emberek ellen folytatott, üldözendő pszichiátriai hadviselés - ilyen kijelentésre vetemedik, akkor bizonyos szint fölött büntetőjogi szankciókat kellene érvényesíteni az irányító személyekkel szemben! Erre egyik - és legjellemzőbb - bizonyíték maga a levél szerzője: agymosott, erőszakos, lebutított zombi:-(((
Tisztelt Fórumozók! Munkahelyemen többször konfliktushelyzetbe kerültem egy munkatársammal, aki nálam alacsonyabb iskolai végzettségű, mégis magasabb beosztásban van,pedig ehhez szükséges iskolai végzettsége nincs, pedig azt már törvény is kötelezi.( minimum érettségi )Nekem…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.20 09:56:02
@Verrock: Igaz, kerülendő a személyeskedés... én nem voltam ellenőr, egy fővárosi VF-en dolgoztam kiterjesztett jog- és munkakörrel, ehhez Bp több pontján több iroda és több műhely is tartozott, a szakterület szerint több állomásfőnöknek is felettese voltam, de az állomás egyéb tevékenységéhez nem volt jogalapom, így pl. az ÁF-t megszondáztathattam volna, a beosztottai közül viszont senkit...(FcVF)

Ott és abban az időben soha, sehol, semmikor ötlet szintjén sem merült fel, hogy a munkahelyen (szolgálati helyen) bárki bármikor igyon, jellemző példa, hogy egy mv-nek azért mondtak fel, mert fizetés napján, szolgálaton kívül, ittasan bejött felvenni a munkabért és közben leanyázta a főnököt... lehet hogy jog szerint ez nem elég jogalap a felmondáshoz, de pont azért írtam hogy 3 éves tapasztalattal szokták ezt a hibát elkövetni, mert a világon nincs olyan demokrácia, ahol ha valaki a főnök begyében van, ne lehessen előbb-utóbb valamiért kitenni.

Saját tapasztalat - elhagyva a vasutat -, hogy akit szakmailag nem tudnak megfogni, annak egy soron következő átszervezésnél megszűnhet a státusza, vagy éppen olyan munkakörrel bízzák meg amit bizonyosan nem tud hibátlanul ellátni vagy olyan sz.r, hogy maga fog felmondani:-(((

A hazug vádak mellett amúgy nem is szóltam csak annyit, hogy ez is inkább a konfliktus része, taktikai elem, ezt teszi 30 év tapasztalat... ugyanúgy elítélendő, mint a posztoló magatartása a 'magas lóról' vitázva...

Mostani helyemen jellemzően egy ilyen virtschaft után mindkét ember potenciálisan listára kerülne, mert senki nem kíván konfliktust gerjesztőkkel vagy túlzott önbizalommal rendelkezőkkel együtt dolgozni... aki(k) felkavarják az állóvizet, azok a sorsot hívják ki maguk ellen - akár jogos, akár nem:-(((
Unter Bahn (törölt) 2010.10.20 10:36:22
Nem tudom, minek kellene történnie ahhoz, hogy valaki - vagy valami - végre elvegye a kedvét az autógyártóknak a legsunyibb, legaljasabb átveréstől és környezetpusztítástól: attól amit avításnak nevezünk. A módszer aljas, de egyszerű, mégis bevesszük: két-háromévente…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.19 16:44:01
Lám-lám, másnak is feltűnt, hogy a szgk kikerült a tartós fogyasztási cikkek köréből:-D

Csak szólok, hogy anno saját Moszkvicsunk, céges ezeröcsi is bőven 250000 fölött futott a motorgenerálig, a Lada ráadásul 'közös ló' volt, így maga a csoda, hogy bár újkorától mindenki padlógázon hajtotta, majd' 280ezret ment a hajtókar-törésig.

Én nem vennék rá mérget, hogy az új trendi 1.2-1.4-1.6 'turbós kismotorok' kibírnak akár ennyit is, vége van a 4-500ezres dízeles futásnak vagy a 300ezer fölötti benzines motoroknak (ja, 1.3-as Golf II. 350ezernél még vidáman szaladt, szintén céges, kitaposott belű).

Az igazi genyóság az, hogy a legtöbb autónál évekre előre legalább papíron léteznek már a ráncfelvarrások és sok autóban már az első szériák is tartalmazzák a kiépítési helyeket, de inkább készítenek 15 féle kábelkorbácsot, mint hogy utólag egyszerűen rá lehessen dugni pl. egy ködfényszórót, nem beszélve arról, hogy ha sikerülne is ráépíteni, mindenképpen márkaszervíz kell az "install.exe" futtatására, mert sunyi módon szoftveresen is igazítani kell az autón, nehogymá' parasztgyerek egymaga cseréljen féklámpa-izzót vagy lámpabúrát, a szervíz meg munka nélkül maradjon:-(((

Ezek után nem merem kiröhögni azt, aki szerint a gari lejárta utáni időszakra "programozott hibák" vannak a vezérlőben, mert csak a jóindulaton múlik, hogy meg merik-e lépni ezt vagy nem:-(
Unter Bahn (törölt) 2010.10.20 00:05:40
@Shadowbull: Vedd figyelembe, hogy csak az extrém eset a jó példa: ha nagyon sokat elmegy akkor jó autó, ha ezerből egy idő előtt bedöglik, akkor szar az egész...

Egy jó példa ugyanattól a konszerntől származó autó: egyik az enyém, 28 éves, 450ezer km van óra szerint és működik, szeretem, egyszerű mint a faék, persze semmi luxus nincs benne.

A másik egy egy éves csúcsmodell, ~300 LE, tíz milla feletti induló ár és tajtékozva viszi vissza a vevő beállt motorral a "rakás szart"... Órában százezer km, szervízkönyv meg üres... Olajleeresztőt kiveszik: kb. 2-3 deci folyékony korom jön le... No ennek magyarázd meg, hogy az autó hihetetlen jó és megbízható, lám-lám, mindössze 6 kötelező szervizet (olajcsere 15ezrenként) hagyott ki és mégis ilyen sokat elment...

Amúgy szvsz ezt a facelift-et az autógyártók maguknak köszönhetik és ebbe is buknak bele... kb. annyira felelősek érte, mint a betegek, akik rászoktatják az orvost-nővérkét a 'hálapénzre'... ezek is egymást hajszolták bele!

Ha nem a saját autómon csinálom sk, akkor lehet el sem hiszem: utólag műszerfal-csere későbbi infocenteres változatra, hátsó ajtókba elektromos ablak, első ködlámpák, tempomat... csak amit eddig magam "ráncfelvarrtam.

Tervben még az utasoldali légzsák, hátsóülés-fűtés, mechanikus övfeszítő lecserélése piropatronosra... ezek egy 17 éves autóba utólag beépíthető extrák, bekábelezve, motorvezérlőben gyárilag programozva.

Próbálja meg ugyanezt valaki a facelift utáni verziónál, vagy bármelyik ma kapható modellnél... szerintem sokat nem találni, amibe csak bele kell csavarozni a helyére a bontott cumót, összedugni és működik is:-(

Na ezért aljasság a mai facelift meg az avítás:-(

Amúgy ha valóban legalább 2-es biztonsági tényezővel dolgoznának, tényleg alig tudnának új (mármint felvarrott) autót eladni... 5-7 év lehet az, amikor először komolyabban költeni kell a gépre és ekkor szokták jó szokás szerint optikailag felújítani és valami baleknak elpasszolni, aztán 10 éves korára már 6-10. tulaja lesz, amelyik fikázza a márkát - merthogy költeni addig senki nem költött rá, és addigra fullra kopott:-(

Ja, és a gyártó rossz szándékát tisztán látni abban, ahogy mindenáron szakszervízhez akarja kötni az autót, tudna egyszerű és tartós autót építeni, de ez nem érdeke...

Ezt amúgy a Volvo valami marketinges vezetője ki is mondta: a rossz eladási statisztikák egyik fő oka a még mindig az utakon futó 7-8-9-es sorozat nagy száma, amelyeket a tulajdonosok nem akarnak újabb tipusra cserélni...

Mivel amúgy ez viszonylag kevés ember, ezért jelent meg a nem olcsó, de nem is túl drága S/V40-50-es széria, így egy korábbi 'tucatautós' új autó vásárlásakor bevásárolja magát a felsőbb kategóriába... csakhogy ezek mai szemmel nem annyira prémiumok, mint nagy elődeik... na miért? Hát szerintem azért, mert elindultak ők is a 2-3-4 évente kötelező megújulás útján, javítandó az eladási statisztika. Hogy lehet mégis többet eladni, ha prémium (a mértékét most nem vitassuk) autóról van szó? Hát úgy, hogy vagy hamarabb tönkremegy (tervezetten rövidebb élettartam, pl. a takarékosság jegyében: S80 1.6D), vagy a garancia lejárta után több-kevesebb idővel a szükséges szervizelések gondolkodóba ejtik a tulajt, hogy ennyiért akár újat is vehetne - ami már faceliftes!!!:-(((
 A illegális fájlcsere és zeneletöltés a zeneipar legnagyobb problémája, hallhattuk az elmúlt 10 évben számtalan alkalommal. A probléma, majd’ minden szakértő szerint ennél összetettebb  és megoldást elsősorban az jelenthetne, ha a jól megfogalmazódott…..
zoli voltam OPNI-t, most! 2010.10.14 12:49:00
Direkt fogalmazok sarkosan: a közveszélyes bolondokat igenis zárják bolondokházába!Ez szebben úgy hangzik, hogy az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek kezelése során kiemelt figyelmet kell fordítani saját maguk és környezetük biztonságára, ennek érdekében pedig olyan…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.15 19:42:29
@Hepciás: "...azért ez remélem csak szónoki túlzás. Vannak portyázó lököttek a tömegközlekedésen, de azért olyan súlyosan elmebeteg ürgéről még nem hallottam, aki a csajoknak azt fejtegeti a vilingeren, hogyan fogja őket megfojtani..."

Ne reménykedj! kicsiny városunkban két elmebeteget is ismertem - mindkettőnek volt 'cédulája', de akkor már liberalizmus volt, itt lett volna hova zárni, csak olyan nem volt, aki ki merte volna mondani, hogy MOST:-(((

Az egyik betegesen útálta a nőket, a színház előtt, legnagyobb tömegben, kb. 100-150 méterre a Rendőrségtől, felpofozta meg nekifutásból picsán rugdosta a nőket - azok közül is jellemzően a filigránabbakat, merthogy amúgy V.P. sem volt egy Schwarczi-alkat...

Másik - idősebb, 110 kiló körüli emberke ártatlan motyogó volt, amíg egy kirándulócsoport egyik idősebb hölgytagjának be nem mutatta Eger gyönyörű belvárosának ódon falait, mert lesből úgy verte bele a fejét a városháza falába, hogy mentőt kellett hívni az áldozathoz... Az 'ártalmatlan bácsival' tudtommal végül Felsőbb Hatalmak számoltak le, amikor pár éve 'behívót' küldtek neki és a város költségén elhantolták...

Egy elmeorvos szerint tömegesen kódorognak (először azt írtam: vannak, de ez nem létezés...) önmagukat ellátni képtelen, hozzátartozó nélküli emberek, van aki csak meredt zombi, van aki nyughatatlan vándorló és hát vannak - szerencsére az egészhez képest elenyésző számban - az ön- és közveszélyesek, akiknek legalább ölniük kell ahhoz, hogy valahová elcsinálják:-(((

No, ezen orvos szerint nincsen ebből olyan nagy probléma, mint azt a kedves aggódó gondolja, hiszen nem mindenki gyújtja magára a házat, mint a nagyanyám (ott felejtett kávéfőző, gyertyagyújtás halottak napján, lefekvés előtt egy műanyagtálcán), azt ugyan nem tudja, hogy hogyan, de 24 órás felügyelet kell neki... de nem a kórházban és hát ez már a mi gondunk (még csak nem is egy helyen lakunk, mindannyian dolgozunk hogy talpon maradjunk, és akkor egyikünk hagyja ott a munkát és vigyázza a mamát???)

Szóval aggódj, van ilyen, megoldás az ami nincs, meg hely, meg pénz, meg ember meg akarat:-(((

Nekem ugyan sok félnivalóm nincs, noha szerintem nem a megoldás része a fizikai retorzió, mert akkor valakin duplán fogja leverni, meg aztán ott a nej, a gyerekek - így is vadásznom kell már a hajléktalanokra, akik a belvárosban az iskola és a zeneiskola közötti 50 méteren lejmolják a kisgyerekeket... sajnos még egyszer se láttam ilyet, de a lányom pár esetről már beszámolt:-(((
(Tudom, más téma ugyan, de ugyanúgy az illetékesek impotenciáját tanúsítja)
Unter Bahn (törölt) 2010.10.15 21:10:38
@Yes\'nSKi: "én parkinzon koros vagyok, menjek rács mögé? "

Nem, Neked nem ezért kellene rács mögé menned, a Parkinson-kórosok nem ön- vagy közveszélyesen - ha "csak" ennyi a bajuk. És amennyire tudom, nem pszichiátriai, hanem neurológiai kór, bár ez most lényegtelen...

A kényszeres provokatív viselkedés... no ez a baj:-(

Bár a skizofrének is elkezdik valahol, nem úgy ébrednek...
Unter Bahn (törölt) 2010.10.15 21:10:39
@miazabra: "Az egyetlen gond a poszttal, hogy egyből támad, mert azt hiszi, annyira elítélendő a véleménye... A beteg embereket kezelni kell, ennyire egyszerű... "

Ismered a reklámot??? "Látom... Nem érted..."

"A beteg embereket kezelni kell..."

Csakhogy nem kezelik, mer nincs hol és álszent hozzáállás miatt igazából szükségét sem látja senki... 4-5 szervezet vár ugrásra készen, hogy ha megpróbálnak valakit a kezelésre kényszeríteni - mondjuk a család akaratából, mert mégiscsak ők tudják hogy milyen amikor nem olyan mint a 'jogvédők előtt'...

Vajon hol voltak ezek az emberek akkor, amikor Gy.halászon egy kardgyűjtögető cérnavitéz (igen, kb. 45 kilós) lemészárolt két kislányt, egy csecsemő pedig az anyjával történt menekülés közben szerzett halálos sérülést???

Ne legyünk már ennyire szemforgatóak, mert így is kihagy egy-két billentyűzet, nem még ha bele is hányok a Nagy Jogvédő dumáktól... kezelni kell??? Hogyan, ha ő nem akarja és nem is kötelezhető rá??? Pont erről szól a poszt!!! Ne csak nézz, láss is!!!
A bejrúti birkahere után ideje volt valami sokkal szofisztikáltabb élménynek: 4 Michelin-csillag elfogyasztása, majd az osztrák televízión keresztül beszólás a labanc gasztrozsurnalisztáknak! A múlt hétvégén szinte a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott le az egyik…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.13 11:20:59
Unter Bahn (törölt) 2010.10.13 11:33:34
@világevő: Hát, én elismerem hogy kissé flúgos ember vagyok, de elvem az, hogy nem megyek oda, ahol nem látnak szívesen... így volt anno Románia ill. Szlovákia, és így van most Libanon is.

Arab ország, utcai kajálda, helyi élelmiszerpiac... a gondolatuk is kiráz. Nyilván jókora az előítéletesség is bennem a "messziről jött emberek" véleményét hallva, de ha Egyiptomra azt mondják hogy ne egyél az utcán vásárolt gyümölcsöt és palackozott vizet igyál, akkor mit várhatok Libanonban???

De ok, térjünk vissza a kastélyba, a sztárséfek tündökléséhez és/vagy bukásához...
Hülye, hülyébb, postás, rendőr, vasutas... - szokták mondani, és néha bizony nagyon nehéz a vasutasoknak kimagyarázni ezt. Mert a magyar vasút igénytelen. Nem minden egyén és minden hely, de az összkép mindenképp az. És ennek több oka van:a) a dolgozók egy része épp csak…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.11 16:00:07
Üdv! Tanuló koromban rengeteget vonatoztam - rendszerváltás előtt - és később vasúthoz köthető végzettséget is szereztem.

Abban az időben annyira flottul ment minden - persze kivéve a vonatok tisztaságát - hogy számos hátránya ellenére a vasút versenyképes volt a közúti tömeg- vagy privát közlekedéssel is.

Azután jött a rendszerváltás, nem sokkal előtte kezdtem dolgozni a MÁV-nál és eszméletlen fejetlenség uralkodott el... baj volt a bérekkel, végrehajtói szinten rugdosták ki az embereket, miközben a Főig-en, igazgatóságokon már annyiféle 1-2 fős osztály volt, csak olyan nem volt, aki a váltót takarította volna hótól-jégtől, aki megjavította volna a kocsikat, mozdonyokat:-(

Béremelést csak leépítés árán adtak, tudva ezt előzőleg szándékosan felduzzasztották a dolgozói létszámot, akiket 2-3 hónap után nemes egyszerűséggel leépítettek, és sorolhatnám a trükkök százait.

A MÁV-on belül a menetrend-szerkesztők pedig külön állatfajta. Ugyan tanultunk mi is menetrend-szerkesztést, nagyon patent módszerrel működik, a fő- és mellékvonali csatlakozások tervezése külön orgazmus... kivéve, ha felsőbb utasításra a kész menetrendből itt-ott ki kell venni egy-több vonatpárt:-(
Újratervezésre se idő, se pénz, végül a menetrend évenkénti átdolgozása révén sikerült a világegyetem stabil állapotát elérni, a teljes káoszt, amikor semmi nem csatlakozik semmihez, ad-hoc járnak vonatok stb.

Már régen otthagytam a MÁV-ot, nem is utaztam rajta többet, egészen idén tavaszig. Egy hosszú utat kellett megtennem, amit korábban a főiskola alatt hetente kétszer gond nélkül lehetett teljesíteni... most azonban beletörött a bicskánk, csaknem...

Bp. Keletiben órákat kellett volna várni a csatlakozásra, mert természetesen az átszállást tetemes késéssel buktuk. Ahogy bandukolunk (társam még mindig ott dolgozik, menetrend, internet minden játszott), ismerős hangok szólnak, hogy gyorsan gyertek, mindjárt indulunk... Ez valami gyorsított nemtudommilyen vonat volt, mindössze annyi problémával, hogy pótjeggyel lehetett igénybe venni, az meg nem volt - miért is lett volna, tervben sem szerepelt, és az internetes menetrendben - mikor sikerült megtalálni - se volt ez a tény feltüntetve. Felültünk, jött a kaller, vita, emelt pótdíj...

Szóval ilyen szar vasutat még nem láttam, a németek saját vasútjaikat úgy dédelgetik, mint apuka a terepasztalt, itt meg a dolgozó előbb köpi le, mint az utas:-(((

Nyáron szint utaznunk kellett volna a családdal (2+2 fő), mindenki kedvezményes jeggyel mehetett volna, ennek ellenére mi jött ki: saját autóval a vonatnak fele, a busznak harmada az üzemanyag, nincs cipekedés, nem vagyunk időhöz kötve...

Úgyhogy a szolgáltatás minősége mellett az árakon is dolgozni kell egy kicsit, mert két felnőtt egy benzintemetővel is már versenyben van a tömegközlekedéssel...

És nem hiszem el, hogy egy tömött autóbuszt (reggelente mindig az, Bp-i távolsági járat) csak ilyen áron érdemes üzemeltetni, hogy ha ketten megyünk egy irányba, már kijön az üzemanyag, de ha négyen, akkor akár az éves fenntartási költség is megtakarítható.
Nívó Adakozzunk! 2010.10.08 06:22:00
Az az igazság, hogy még soha nem adakoztam károsultaknak. Soha nem adtam pénzt utcai koldusnak, nem támogattam az árvízkárosultakat, sem a haiti földrengés áldozatait, sem senki mást. Hogy miért nem? Igazából nem tudom. Úgy éreztem, hogy nem az én dolgom, meg hogy majd a…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.08 14:32:13
Szép dolog az adakozás, sokszor van is értelme, de speciel a vörösiszap-áradással sújtott települések lakói azoknak, akiknek nem tudni, hogy érdemes-e (még), szabad-e (még) adakozni:-(((

Meg is indokolom, miért: második napja látok a tévében egy indulatos, de mégsem vergődő fiatalembert, akitől semmi mást nem lehet hallani, csak VALAKI VÉGRE MONDJON MÁR VALAMIT!!!

Szóval a Naaagy Katasztrófavédelem leszerepelt, az állami szervek leseggeltek, egy ülés kellős közepén - ahol elvileg az összes érintett SZAKEMBER a 'probléma megoldásán fáradozott' - egyetlen sem akadt, aki ennek a laikus károsultnak meg tudta volna mondani, hogy ha már tenni akarnak maguk a falulakók is, akkor MIT TEGYEN!!!

Ezek után jön egy geológus meg egy toxikológus, elmondja, hogy évtizedekre hancsik a területeknek, ott sem lakni, sem termelni, de még egy egészséges szippantást venni sem lehet:-(((

Majd jön mindenki Sanyi bácsija, akinek két nap után hallomásból sincs tudomása arról, hogy bárki is nem akarna visszamenni az élhetetlenné tett házába, sőt falujába se!!! Nem nézett tévét, Sanyi bácsi??? Vagy a beosztottai nem mernek szólni, hogy két - mostmár három - napja attól cserzenek a falvak, hogy nincs az az Úristen, hogy ODA visszamenjenek - már akinek van hova!!! Nem látja a híradásokat, hogy a Marcal TELJES élővilága kipusztult???

Ezeknek az embereknek nem segély kell! Ezeknek az embereknek három (négy) másik falu kell, azokban a falvakban új (régi) BERENDEZETT lakóházak, kellenek és utána lehet arról beszélni, hogy a KÁROKOZÓ HELYETT!!! szükség van-e további segítségre, hogy ha nem is a régi életszínvonalukon, de legalább egy élhető színvonalon folytathassák az életüket!

Bűncselekmény történt, az NNI állítólag nyomoz! Megtörtént már a cég számláinak zárolása? Megtörtént a gyanúsítható személyek vagyonának zár alá vétele? Ezekkel a törvényadta lehetőségekkel MIKOR akarnak élni??? Amikor már minden a rokonok nevén van???
Unter Bahn (törölt) 2010.10.08 15:16:46
@házisárkány: Egyik évben egy árvíz után anyám összeszedte a háznál a használható ruhákat (nem rongyokra kell gondolni, apám meghalt, nagyon is hordható cuccai voltak, valamint a mi régi kamaszkorban kinőtt, szintén jó állapotú ruháinkra) és bevitte a parókiára, ahol a Vereskeresztnek akarta átadni...

Pénzt! Pénzt! - mondogatták, holott a híradáok arról szóltak, hogy akiknek a házát mindenestül vitte a víz, annak ruha meg cipő is jó lenne...

Végül ott hagyta a parókián, hogy a helyi etnikum között osszák szét:-(((

Már csak azért érdekes az eset, mert pénze neki se volt, mint ahogy most nekem se: szívesen adnék én pénzt, ha nem lenne itt két havi befizetetlen ilyen-olyan lejárt számla, stb.

Az egyéb fölösleges holmijainkat pedig korábban már szétosztottuk...

Nem mondom, hogy nem eresztek meg egy-egy hívást, de - ahogy ez sem hangzott el - szvsz nem ez a megoldás, ezeknek az embereknek ÚJ LAKÓHELY KELL! Azt meg kétszáz forintokból még nem adtak össze soha, sehol:-(((

Ott van előzetesben a sok köcsög, ott van a MAL-nál a sok köcsög, rajta, járjanak elől és mentsék ami menthető!!!
 Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.  A tarhálós Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok…..
Unter Bahn (törölt) 2010.10.07 21:47:54
@perfor: "...13 éves voltam, 50 kiló, a 100 kilós kanromával szemben. Elvette. Ma BMW-vel furikázik. Végtelenül örülök, hogy hozzájárulhattam."

Ha nincs rá pénzed, szólj: tudok neked csináltatni spéci lakáskulcsot, a hegyében vídiával... ha már örülsz a Bömösének, legalább írd meg neki pár szóban:-))) ("Ehhez kellett az a 100 Ft, amit pár éve raboltál egy gyerektől?"

Ha az ablakára akarod, akkor inkább a gyémánt üvegvágót javaslom, bár csúnya lesz az írás...