Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harald Blåtand

0 bejegyzést írt és 592 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "A szerző szája íze szerint válogatott adatok, hiányos szakirodalmi feldolgozottság, manipulált tárgyévek, az olvasó véleményét befolyásoló, tárgyhoz nem tartozó kommentárok, és összességében lusta és rossz tudományos tevékenység jellemzi a munkát. Az, hogy a kötet magyar és német kiadása…..
Harald Blåtand 2020.05.30 12:21:52
@pfúj: Ez az a fajta titánok harca, amikor a kivülálló érdeklődő már csak egy kávét kér. Ki ír _hatvan_oldalas_ recenziót bármiről? Pláne egy olyan könyvről, amit értéktelennek tart?
Ráadásul mind Gellért, mind VLB az "ambíciózusabb, mint amennyire tényleges eredményekkel bíró történészek a médiában fújják fel magukat jó nagy hólyaggá" ungvárykrisztiáni tradíció szorgos örökösei.
     " ... az informátorok és följelentők között olyan emberek voltak, mint George Orwell (meggyőződésből, önként és ingyen az 1950-es években)...."     Írja Tamás professzor, nem először. George Orwell 1950. január huszonegyedikén meghalt. Egy egész hónapot nem élt az ötvenes években...      …..
Harald Blåtand 2020.05.11 10:56:31
"A lista kizárólag arra vonatkozott, hogy kivel ne dolgoztasson a propagandaosztály."

Formálisan igen, de egy efféle feketelistát az IRD is használhatott volna másra. Ehhez még csak nem is kellett feltétlenül rohanniuk az MI5-os haverokhoz, magának az IRD-nek a hatalma nagyobb volt annál, mint hogy eldöntsék, ki ír nekik propagandát, és kinek a könyveit finanszírozzák burkoltan:

"prospective cultural appointments with organizations such as the British Council were routinely sent through the IRD for comment meaning the IRD did have a vetting function beyond that of just commisioning authors"

books.google.hu/books?id=ecVUTgj88k4C&pg=PA145&lpg=PA145&dq=MI5+IRD&source=bl&ots=14qPtren64&sig=ACfU3U1nacay_0csXap6ViITfm-HZoXpzg&hl=hu&sa=X&ved=2ahUKEwib16X_sKvpAhXmpYsKHQ0bAIAQ6AEwAXoECAoQAQ#v=onepage&q&f=false

(Ez amúgy is érdekes könyvnek tűnik, részben magának Orwellnek mint gyanús szocialistának a korábbi, harmincas évekbeli brit titkosszolgálati megfigyeléséről is szó van benne.)

Mondjuk itt is azt írják, hogy semmi jele annak, hogy az MI5 kezébe került volna a lista, vagy hogy egyáltalán bármire különösebben használták volna, de ettl függetlenül elég nehéz pont Orwellt olyan naiv hülyének képzelni, hogy ne tudta volna (halálos betegség ide vagy oda), hogy amit ír egy erősen titkosszolgálati fedőszervezet kategóriába eső propagandaintézménynek - hát, azt a titkosszolgálatok felhasználhatják.
Harald Blåtand 2020.05.11 16:58:28
@AdvocatusDiaboli: Szvsz elég nyivánvaló, hogy az egész IRD-s bandát mindenestül a külügyi hírszerzés (vagyis az MI6) irányította, de mindenképp felügyelte, bárhol is helyezkedtek el papíron a külügyminisztérium szervezeti ábráján.
(Az még a wikin is fent van, hogy az IRD 1953-58. közti vezetője, John Rennie a karriere végén az MI6 feje lett.) Ash pubban brandyzős szövege aranyos, de az lenne a meglepő, ha egy ilyen profilú egység _nem_ lett volna nagyon komolyan az MI6-hoz bekötve.
TGM nyilván fejből írta, amit írt, így lett az MI6 ból MI5 meg ötvenes évek. A lényegen nem nagyon változtat.
  "Méltánytalannak tartják, hogy noha ők végtelenül lojálisak Orbán Viktor rendszeréhez és osztják a kultúraeszményét, a támogatások egy része nem hozzájuk, hanem a kormánnyal ellenséges szerzőkhöz kerül." (Szőcs Géza) Orbán Viktor kultúraeszményének lényege az, hogy ha elfutunk a balösszekötő…..
Harald Blåtand 2018.07.19 15:58:19
@Kaptárharcos: "Sigfrid Gauch azt is szóvá tette, hogy a Harmonia Caelestis fordítója, a Németországban élő Mora Terézia Esterházy Péter regényének németre fordítása során még annyit sem tett meg, hogy a szóban forgó fejezet magyar változatát ültette volna át németre, hanem szinte szó szerint bemásolta a fordításba a német eredetit"

Ebben az esetben épphogy ez volt az egyedül helyes fordítói eljárás, hiszen egyébként tényleg felismerhetetlen lett volna a vendégszöveg.
Kisebb felzúdulást váltott ki március elején a Molyon a Galaktika magazin márciusi borítója. A borító immár sokadik alkalommal Star Wars-tematikájú volt, amit decemberig még talán indokolt a Star Wars-láz, a film után négy hónappal azonban már kissé nevetségesen hatott a rózsaszín fürdőköpenyben…..
Harald Blåtand 2016.03.27 00:06:37
@annamanna:
"Mellesleg meghalt Pozsgai Imre is, na de ki ő Johan Cruyff-hoz képest "

A hozzád hasonló döbbenetes létformák miatt érdemes néha a mandiner kommentszekciójába nézni, esküszöm. (Azon valamelyest értelmes emberekből álló halmaz számossága, akik Pozsgay nekrológot akarnak olvasni, nulla. Azon ostoba emberekből álló halmaz számossága, akik Cruyff nekrológja _helyett_ akarnák Pozsgayét olvasni, valószínűleg egy fő.)
Harald Blåtand 2016.03.27 19:44:05
@maroz:
1. Perpill nincs pénzem haboskávéra.
2. Soha életemben nem laktam egy napot sem Pesten, nemhogy a belvárosban :-)
(Te tényleg olyan vagy, mint Pista bácsi a viccben, akinek a Rorschach-teszt minden képéről az ugrik be, hogy pina.)
3. Hadd ne menjünk bele, hogy öncélú trollkodás témájában te mennyire vagy hiteles erkölcsprédikátor, mert hülyére röhögöm magam.
Pár nappal ezelőtt volt egy vita a mesterséges intelligenciáról az ELTÉ-n. A vitán három előadó tartott egy kis előadást, majd egymással vitáztak, és néhány kérdésre is reagáltak a közönség soraiból. A három előadó Kornai András (MTA SZTAKI és BME Algebra…..
Harald Blåtand 2015.01.06 14:57:00
"Az akinek van,annak adatik"Jézus-mondáshoz: Mérő persze szokás szerint halandzsázik, de szvsz az is tévedés, ha ha valamiféle protokapitalista nézetként értékeljük ezt a szövegrészt.
A teljes példázat ugyanis így hangzik (a Károli-fordításban): "És monda nékik: Megjegyezzétek, a mit hallotok: A milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek, sőt ráadást adnak néktek, a kik halljátok. Mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, attól az is elvétetik, a mije van."
Szvsz itt egyértelműen arról van szó, hogy ahogyan az ember másokkal bánik, azt fogja visszakapni Istentől. A kereskedésre használt hamis-igaz mérték (a görög eredetiben metron, ami a mai mértékhez hasonlóan egyformán jelentett mérőeszközt, de erkölcsi mértéket is) csak egyike a szokásos újszövetségi metaforáknak, Jézus (vagy a szövegrész szerzője, ahogy tetszik) az etikus viselkedésről beszél. Aki nem hamisított mértékkel mér (tisztességesen viselkedik) azzal Isten is könyörületes lesz, és megjutalmazza, aki tisztességtelenül élt, azt pedig megbünteti. Ezt Jézus a tisztességes és a hamisított mércét használó kereskedő párhuzamba állításával mondja el (előbbivel jó fejek a kereskedelmi partnerei, utóbbit ugyanúgy megrövidítik, ha tehetik), de ettől még a példázat ugyanúgy nem a kapitalista vállalkozás nagyszerűségéről szól, mit ahogy mondjuk a magvetőről szóló példabeszéd sem arról szól, hogy nehéz a parasztember élete.
Ahogy pár napja napvilágot látott, a Fidesz újra elővette a reklámadó tervét. Az egyéni képviselői indítványok előző ciklusból megismert szép hagyományának megfelelve ezúttal L. Simon László vállalta magára a jogszabályalkotás fáradságos, ámde szép feladatát. A…..
Harald Blåtand 2014.06.04 12:08:14
@bbjnick: Nem kerülte el a figyelmemet, de amennyire emlékszem, az ő fő (sőt: egyetlen) praktikus szerepük a narratívában az, hogy szembe lehessen állítani őket a bolsi fiukkal, mint a régi világ és a békés együttélés (valóban idealizált) jelképeit. (Megjegyzem, tekintve hogy a történet valamikor 1944-ben kezdődik a magyar uralom alatt álló Észak-Erdélyben, nagyjából érthetetlen, mit keres a zsidó házaspár odahaza(!), a saját boltjában(!) ahelyett, hogy deportálva lennének/bujkálnának. Ez egy tanmese, nem komoly történelmi regény.)
Harald Blåtand 2014.06.04 22:28:54
@bbjnick: "Üres mocskolódása" :-) Na ne fárasszon már, eddig az egyetlen épkézláb érve a szöveggel kapcsolatban az volt, hogy pozitívan mutatja be Samu boltost meg a nejét, miközben pont ez a része a könyvnek a legdurvább történelemhamisítás Wass részéről, hiszen 1944. késő nyarán-őszén,amikor a történetnek játszódnia kell, már rég nem voltak zsidó tulajdonban boltok Észak-Erdélyben, ahol a falu potentátjai kedélyes komaságban nagy okosságokat oszthattak volna meg egymással. Ráadásul a bolt egy elég fontos (persze erőltetett) motívuma a regénynek, lehet-e jó irodalom az, ami ekkorát hazudik? Parabolának meg borzasztóan szájbarágós az egész.
Ma kirúgták az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. Nem, nem  Lázár János rúgta ki, hanem a munkáltatója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. Ezt a Zrt-t is igazgatóság irányítja, bár a munkáltatói jogokat közvetlenül - valószínűleg - Vaszily Miklós…..
Harald Blåtand 2014.06.04 00:51:55
@Belpo: Jaj, hát nincs egyedül, a síkbarom fidesznyik Csermely Pétertől a Jobbklikk fruzsijain át a mandiner szerencsétlen hasznos hülyéiig egy csomóan néznek bociszemekkel, hogy hát ez a reklámbevétel-megadóztatás, hát ez aztán mintha majdnem (de csak majdnem) olyan lenne, mint amit a szemétláda bérrettegők mindig hazudoztak, de majd szépen megírjuk, és akkor Apu megjavul.
Harald Blåtand 2014.06.04 07:38:19
@kamerasmobil: Én bírom a 444-et, de miért akarnák megfogni? (Eltekintve a hatalmi paranoiától...) Persze, utálják a nert, de alapvetően veszélytelenek, kábé mintha a 9gag-től rettegne valaki. Bár én az origót se hittem volna, hogy komolyan ellenségszámba veszik, úgyhogy lehet, hogy neked lesz igazad.
@ejropalepke: Gőzöm sincs mi a helyzet, de akár az is lehet,hogy mittomén, György Péter épp nyaral valahol, kicsit talán tényleg el lett kapkodva ez a poszt.
Harald Blåtand 2014.06.04 07:39:08
@Virág et.: na, ennyit akkor erről
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Harald Blåtand 2014.04.09 09:25:41
@Kettes: Kicsit tökölődtem, hogy lehet, legalább a listás szavazatom mégis megint az LMP-nek kéne adni, de most már örülök, hogy nem így tettem. Szvsz Schiffer nem 007-es ugyan, de a végeredményt tekintve nem számít: beleállt az "ahogy a Heti Válasz az ideális magyar baloldalit elképzeli" c. szerepkörbe, és következetesen azt játssza.
Harald Blåtand 2014.04.12 08:53:48
@trombitagomba: Valahol tényleg ijesztő, hogy az efféle pszichopataság mára teljesen hétköznapi lett, adottnak van véve. Ma már egy mezei hazaárulózás vagy idegenszívűzés nem is téma. Azon sem akadt fönn senki, hogy Viktor lazán bement Bayerhez interjúzni. Még ezt az agyrémet is azzal vezetik elő a cinken, hogy dehátamúgy eredetileg a kettősállampolgárságos népszavazásra íródott, úgyhogy keletkezésekor más történelmikörülményekblabla, mintha ettől értelmesebb lenne. Na mindegy.
Harald Blåtand 2014.05.28 09:04:03
@Kettes: Azért az valóban árulkodó, hogy Juncker a "Gyurcsány-féle" Európai Egyesült Államok híve. Sőt, rendszeresen jellegzetes stílusú szemüveget visel, amit magát megnevezni nem kívánó strasbourgi lovasistvánunk információi szerint a helyi szlengben már csak gyurcsányokuláréként emlegetnek az egészséges gondolkodású európai emberek. Utoljára Veesenmayer küldte úgy Magyarország kék egére a sok Junkerst, mint ahogy a nemzetközi balliberálisok Junckerrel akarják a (lassan a genderideológia martalékává váló) Dániában a média kizárásával dőzsölő (ennyit a sajtószabadság nagy barátairól) spekulatív bajnaista finánctőke karmai közé lökni Magyarországot.
Az Ybl Egyesület idén, Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján események egész sorával emlékezik meg az építészről. Az emlékévre 100 millió forint támogatást ígért a Nemzeti Kulturális Alap, és Fekete György Magyar Művészeti Akadémiája is részt vállalt az…..
Harald Blåtand 2014.05.21 09:46:07
@Ad Dio: Kutatástörténeti érdekességként viszont elmegy, nem? Mármint oké, a közgazdaságtan rég túllépett rajta, és kicsit aránytalan, hogy pont neki van ott szobra, de ez a retusálósdi akkor is elég röhejes. Inkább vigyék át az ELTE szociológiatanszék elé. @Muad\\\'Dib: Goebbelsnek nemigen volt elméleti munkássága, ez elég erőltetett párhuzam.
           Szilyzálódom.    Kálmán Olga megőrült.        E sorok írója szívesen felrúgná Orbánt, Szakályt, Schmidt Máriát. Ha valaki megdobálja az Orbán-féle emlékművet, esetleg nem kaszinótojással, akkor én nem fogok nyafizni. Schiffer András elmondta, hogy…..
Harald Blåtand 2014.04.10 16:45:06
@vakapad: A cikk jórésze pont a kormányzóképes ballib ellenzék/váltópárt hiányáról szól, és hogy ez mekkora _baj_ nem? Sőt, szerinte az LMP egy ilyen szerep betöltésére alkalmatlan, mint kis rétegpárt.
("Ha nincs B terv minderre, ha nincs meg az ellensúly, ha nincs szocialista és liberális kérdés és válasz, azon kívül, hogy „nem kell NER”, akkor az pedig könnyen katasztrófához vezethet a következő négy évben: ellensúly nélkül ugyanis akkor sem lehet jó semmilyen politika, ha a NER-nél kiérleltebb, jobb, demokratikusabb stratégián alapul.")
A cikk sok részlete nekem sem tetszik, de alapvetően egy önkorrekcióra szinte képtelen, agresszív és elnehezült hatalomról szól, aminek életképes alternatívára lenne szüksége, a saját érdekében is. De lehet, hogy én olvasom túl jóindulatúan.
Harald Blåtand 2014.04.11 08:57:37
@Berzengő: Szerintem is teljes szereptévesztésben van Schiffer, de a jóindulatában felesleges kételkedni. Meg nem érdemeltnek érzem azt az indulati szintet, ami a témát körülveszi.
Ámdeviszont, egy dolog még, ami eddig nemigen merült fel, mint szempont: az LMP valójában borzasztó állapotban van. Elveszítette a 2010-es szavazóinak majd' harmadát, Schiffer kivételével valamennyi 2010-es parlamenti képviselőjét. A frakció névsorában őt és Széll Bernadettet kivéve olyan arcok szerepelnek, akikről szerintem a mezei LMP-aktivista sem tudja, ki a rákok - ami egy nagy, buta néppártnál elmegy, de az elmúlt ciklusban az LMP fő pozitívuma szvsz pont a lelkes, agilis, és karakteres képviselőgárdája volt. Ezt sikerült mostanra ledarálni, és ez nem túl szép bizonyítvány Schifferről, mint pártelnökről. Ez az egész kizárólag azért nem látszik, mert a parlamentbe jutás/frakcióalakítás puszta sikere elfedi, de őszintén szólva nem látom azt a pozíciót, ahonnan Schiffer a választás tanulságainak levonására szólíthatna fel bárkit.
Harald Blåtand 2014.04.12 14:26:51
@Deepblue Noir: Most nem azért, de konkrétan mit vártál volna, a létező (sok tekintetben valóban borzalmas) magyar baloldal hogy kellett volna hogy reagáljon az emlékműépítés megkezdésére? (Ok, Béndekék csináltak egy szép demonstrációt. Ugorgyunk.) Nem az újjászerveződés/leváltás/jajkileszolyanhülyehogyrájukszavazzon/csúnyakiöregedettsokkisfarkasházy mantra érdekel (amivel egyébként nagyrészt egyetértek), hanem a _konkrét_ problémára adandó _konkrét_ reakciójuk mi kellett volna hogy legyen. Az eddig ezzel kapcsolatos rinyák nagy része ugyanolyan hiszti és pótcselekvés, mint amivel a galamuskompatibilis erőket szokás vádolni (Béndeknél a csúfkomcsi antifasizmuson való hiszti meg csak az ő kis szellemi maszturbációja, semmi több, pont elmenne az ÉS Agorájába gyagya vitacikknek két gyagya ballib vitacikk közé.) A "Jaj, ménincs rendes konzlib/zöldmarxista/semennyiresemnemnememeszpé tömegpárt Magyarországon" c. ősi siratót is el lehetett volna énekelni a Szabadság téren, de nem érzem túl produktívnak. (A Jobbiknak és az előretörésének meg ippeg ehhez az emlékműhöz semmi köze. Semmi.)
Eddig Kettes nyugtonlevős-rajtaütésszerűen felrobbantós ötlete még a legkomolyabb elhangzott alternatíva :-)
           A nyolcvannégy éves Pat Robertson az egyik legbefolyásosabb evangéliumi-keresztény vezető az Egyesült Államokban. Nézeteit a világról The New World Order című munkájában összegezte. A világméretű szabadkőműves összeesküvésre alapozó írást Magyarországon a…..
Harald Blåtand 2014.04.11 16:06:37
@maxell az okoskodó birka: Che marxista volt, a marxizmus egy pusztító ideológia. Sokan nem tudják, hogy a Guevara második a-ja egy glagolita hang átvétele. Az ortodox marxizmus és az ortodox kereszténység viszont mégis gyökeresen eltér egymástól.
Harald Blåtand 2014.04.12 08:25:42
@nudniq: tudom, hogy viccnick, csak be akartam szállni a hülyeségbe. Szemétség, tudom :-) de az eredeti maxval még nálam is százszor súlyosabb esetnek tűnik, pedig elég nagy troll vagyok.
Hú, totál elfelejtettem, hogy már csütörtök van, a Motorvonatoxületését pedig továbbra se találom. Szerencsére Érvsebész gyűjtött Nektek, úgy hogy át is adom neki a szót: Annyi bánatos borongás után ideje, hogy a választás pozitív hozadékára vessük tekintetünket.…..
Harald Blåtand 2014.04.10 16:53:29
@Érvsebész: Ez egy guzsaly akar lenni, nem? (Rájátszva a szövés-motívumra.) Amúgy valóban borzasztó.
Hogy eddig mi volt Westeroson és Essoson, az innen kiderül, aki most kezdi a sorozatot, az meg azonnal hagyja abba az olvasás, és nézze meg az első 30 részt, mert egyrészt érdemes, másrészt meg anélkül fogalma nem lesz arról, miért keveri a szart a kisfickó, és miért van három…..
Harald Blåtand 2014.04.09 11:48:47
@NAR: Persze, a jelenet lényege ez, meg általában, ahogy az egykori "konfliktusmegoldáskéntvégrehajtomazelsőagresszívötletetamieszembejut" (megölöm a királyt, kikúrom a kisfiút a toronyablakon, lerohanom a király exSegítőjét testőrségestül stb.) Jaime folyamatosan felnövőfélben van, és szembesülni kénytelen egy sor problémával, amikről régebben tudomást sem vett, pl. hogy a fiából Cersei egy szerencsétlen, frusztrált szadistát nevelt :-) De ettől függetlenül, a Királyi Testőrség parancsnokától hülyén jött volna ki, ha megüti az uralkodót, akkor is, ha a "nagybátyja".
@Littlewood: Oberynt még talán korai ennyiből megítélni, viszont a könyvbeli figura szenvedélyes ugyan, de annál azért sokkal kiszámítottabb és ravaszabb, hogy csak úgy nekimenjen az első kóbor Lannister-katonának. Remélem azért a Tyrionnal való beszélgetéseiből minél többet adaptálnak, azok gyöngyszemek. A színész viszont eddig kb. oké.
Nem tudom, másnak eszébe jutott-e, de idén lesz 10 éve, hogy Magyarország EU-tag lett, ami egyike szerintem azon kevés jó dolognak, ami a hazánkkal az elmúlt 100 évben megtörtént. Most, alig pár nappal a választás előtt vajon hány emberben ötlik fel, hogy vasárnap arról is…..
Harald Blåtand 2014.04.08 16:25:11
@sárospataki lány: Izé, nyilván van mögötte módszertan Kopp Mária részéről, de így első blikkre ez ijesztően nagy bullshitnek tűnik. Hogy mérjük meg a nemzeti azonosság-tudatot Kovács Józsi bácsinál? Pláne a sérültségi fokát? Mi számít sérülésnek? (egyáltalán, hogy ismerhető fel az ideális, kiegyensúlyozott nemzeti azonosság-tudat?) Tudsz adni erre linket (tényleg érdekel, és lehet, hogy én írok baromságokat).
Az 1848-as forradalom évfordulója közeledtével mindig fölteszik a kérdést kocsmákban, szemináriumi termekben vagy pódiumokon: meg lehetett volna-e nyerni a szabadságharcot? Mert nevezzük következetesen ennek. Hiszen Bécsből, és egyáltalán, szinte minden európai királyi…..
Harald Blåtand 2014.03.22 21:19:34
@miketbeszéltek: Csak a kép teljességéhez: szegény Görgeit Kossuth hatásától függetlenül is árulónak tekintették Világos után többen, köztük Bem és Kmetty tábornokok is, vagy a Kossuthtal szemben kritikus Vörösmarty. A látszat azért rendkívül hülyén festett, a beosztott hadtestparancsnokait mind kivégezték, őt meg csak internálták Klagenfurtba. (Amúgy Görgei egy elég kellemetlen, malíciózus és intrikus természetű ember volt, ez is visszaütött utólag.)
1919. március 21-én a magyar történelem talán leghíresebb politikai plakátja, a Mindenkihez! ragasz lepte el a várost a Békemenet plakátjai helyett, tudatva, hogy "Magyarország proletársága a mai nappal kezébe vesz minden hatalmat". Százharminchárom napig tartott a…..
Harald Blåtand 2014.03.22 20:57:29
@csunderlik.péter: Élvezetes a recenziód a Hajdu-könyvről, erről a cipőfűzős történetről jutott eszembe, hogy Faludynak is van egy nagyon hasonló Károlyi-anekdotája: emigránsként egy szállodában reggeli fürdése után pucéran borotválkozott, és ösztönös mozdulattal hívta a csengővel a "cselédet", ahogy még kamaszkorában beléivódott. Persze a szobalány sikítva rohant ki. Károlyi számára ez az eset a borzasztó arisztokrata nevelésének jelképe volt (ti. a házi személyzetet teljes természetességgel nézték levegőnek).
Már javában pörög a PR-gyár az új Trónok harca évad indulása előtt, George R.R. Martint pedig szétszedi a sajtó. Ez olyannyira nem zavarja, hogy akarva-akaratlanul hízlalja a hype-ot például azzal, hogy előzménysorozatot akar forgatni a Dunk és Egg novellákból. Ennek kicsit…..
Harald Blåtand 2014.03.22 16:05:27
@Yooha: Nincs tucatnyi másik, az (eddig) három Dunk and Egg kisregényen kívül eddig megjelent még a "The Princess and the Queen or the Greens and the Blacks" c. krónika egy korai Targaryen polgárháborúról, és nemsokára kijön egy hasonló "The Rogue Prince or the King's Brother" c. cucc, ezek elvileg egy jövőbeli nagy Targaryen dinasztiatörténet részei. A negyedik Dunk and Egget elvileg párhuzamosan írja a The Winds of Winterrel, és a négy kisregényt egybekötve tervezik majd kiadni.
A magyar kormány Orbán Viktor vezetésével és a kétharmados felhatalmazással élve megtörte a nemzeti értékeket tagadó, a globalisták által demokráciának hazudott balliberális rémuralmat. A balliberális diktatúra nem működik tovább, a szoclib terrorból a magyar ember már nem…..
Tamás Istvánt immár kedves ismerősükként köszönthetik e rovat kitartó (ezzel összefüggésben némi decens perverziótól nem mentes) olvasói. A számos díjjal kitüntetett alkotó többször bizonyította már, hogy világnézetileg itt a helye, így most abban a kényelmes helyzetben…..
Harald Blåtand 2014.02.27 08:59:18
@smokey_shorthair: Szerintem itt nem szexuális elfojtás áll a háttérben, csak még nem sikerült feldolgoznia egy Tom és Jerry-epizód jelentette érzelmi megpróbáltatást.
Harald Blåtand 2014.02.20 09:18:17
@RontoPal: minden, amit ír, gondolatkísérlet ;-)
Harald Blåtand 2014.02.20 09:27:13
@sárospataki lány: Teljesen karakteridegen lenne, ha hirtelen bármiféle humorérzékre tett volna szert. (Illetve, mi lett volna vicc? Hogy fogalmatlan idiótának tetteti magát?)
Harald Blåtand 2014.02.20 09:54:33
@Myrath: most lelkylolától eltekintve, meglepődnél, milyen sokan hiszik szentül Magyarországon, hogy az átlag kárpátaljai ruszinnak semmi más vágya, mint hogy patriarchálisan szeretetteljes magyar uralom alatt éljen.
Április 6-án kezdődik az HBO-n a Trónok harca tévésorozat 4. évada, ami ugye a ketté vágott 3. kötetet, a Kardok viharát mozgóképesítette a Vörös nász utáni eseményektől a Nagy Fináléig. Daenerys CGI-sárkányaiba úgy látszik, a csatorna minden eddiginél több pénzt…..
Harald Blåtand 2014.02.17 16:50:14
@TheUlysses: Ez szvsz nyugodtan tekinthető ténynek, de a szemét szerző megmondta, hogy nem lesz minden rejtélynek kerek perec kimondva a megoldása (konkrétan a nagyszámú mindenféle próféciának egyáltalán nem, az olvasónak kell beazonosítania a megfejtésüket a cselekményből).
Egy tanártól kaptuk ezt az emailt. HÁLAADÁS avagy miért vagyok én hálás a jelenlegi oktatásirányításnak Mindig, mindenhol csak azt olvasom, hogy a különböző iskoláknak miért nem tetszik a KLIK működése. Senki nem ír semmi konkrét információt, ezért én vállalkoztam rá,…..
Harald Blåtand 2014.02.14 08:53:22
@tatamin: Biztos lehetsz benne, hogy egy alap- vagy középfokú intézményben oktató átlagosan jó képességű pedagógus jobban meg tudja ítélni, jó-e egy konkrét tankönyv, mint a tanárképzésben vagy a minisztériumban dolgozó bármelyik szakember. No offense, de ez egyszerűen így van.
Smoking Barrels Django (1966) 2013.07.18 00:01:00
Apa, figyelj, Franco Nero tényleg egy koporsót húz maga után? Igen, tényleg. És miért? Majd meglátod. Apa, most már megmondhatnád, mi van abban a koporsóban! Dehogy mondom. APA! MÁR NEM LÁTOK AZ IDEGTŐL, MI VAN ABBAN AZ ÁTKOZOTT KOPORSÓBAN? Várj egy kicsit, mindjárt kiderül. Úh,…..
Isten akarja. A keresztes háborúk során  ezzel a jelszóval taposták sárba a lovagi erkölcsöt, mivel ez a mondat feloldozást jelentett minden gaztettre, hiszen Isten nevében cselekedtek mindent, ezért ez nem lehetett bűn. Pedig olyan szép eszmények érdekében indult a Szentföld…..
Harald Blåtand 2014.02.10 09:23:51
@Nyílméregbéka: Mindenképpen rendezői változatban kell nézni, nekem teljesen más lett a filmről a véleményem. Sok pluszt és mélységet is adnak a kimaradt dolgok, de pár ponton értelmet is (pl. a mozikban leadott változatnál én őrjöngtem, hogy micsoda baromság már, hogy az elején a püspök pár csatlósa csak úgy meg mer támadni keresztes fogadalmat tett, tehát védelem alatt álló embereket - na ez például a rendezői változatban értelmes, csak össze kellett vágni.)