Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Réz Aladár

30 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TNT pilotot rendelt az elképesztően idióta magyar alcímmel ellátott Snowpiercer című pompás scifiből (tessék, Túlélők viadala, ez lett), mi meg már most elkezdtünk drukkolni, hogy össze is jöjjön a dolog. A pilot Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Marty Adelstein (Teen Wolf)…..
Gesztus Az őszinte mosoly titka 2014.07.30 07:26:16
Az arcon megjelenő jelek és érzelmi állapotok tanulmányozása csak az utóbbi pár évtizedben, a kulturális antropológia felvirágzásával kapott nagyobb figyelmet. Ám magányos úttörői már korábban is akadtak. Charles Darwin a 1872-es Az érzelmek kifejezése az embereknél és az…..
Réz Aladár 2014.08.02 22:17:56
@mrbloodbunny: Nagyon szívesen! A kritikád jogos, ám sajnos posztot is alig volt érkezésem csinálni. Az állati agressziónál megjelenő fogvillantás az embereknél is ugyanúgy megfigyelhető. Ez esetben jellemzően a Caninus, a Quadrator Labii Superioris és a Levator Labii Superioris nevű izmok mozognak az orr környékén és a felső ajkakat emelik meg. Próbáltam jó gifet találni hozzá a neten, nem találtam. Ha lesz egy kis időm csinálok magam.
Gesztus Gulyás "kongruens" Márton 2014.06.26 14:19:00
A testbeszédi jelek értelmezésénél lépten nyomon előjön a kérdés, hogyan lehet felismerni a hazugságot. Valószínűleg azért, mert ez tűnik személyközi kommunikációelemzés legkézenfekvőbb és leghasznosabb felhasználási területének. Na meg azért is, mert elég rosszul…..
Orbán Viktornak anno ötvenedik születésnapjára egy videóval kedveskedett az Index.     A videó számtalan érdekes reakciót megörökített, ezekből igyekeztem szemezgetni.   Vállrándítás, emelés Sok mindent jelenthet, leggyakoribb jelentése: Nem tudom...nem tudok rajta…..
Kovács Béla a Jobbik politikusa igen érdekes fordulatot vitt a sajtótájékoztatók unalmas világába. Azt már megszokhattuk a parlamenti folyosóról érkező tudósításokból, hogy egyes politikusok menekülnek a kamerák elől. Ám megpróbálni elslisszolni egy sajtótájékoztató…..
Kálmán Olga műsora kiváló terep a vizsgálódásra. Egyrészt a műsorvezető sem fogja vissza magát a interjúk során, ezért jól elemezhető mimikai jeleket mutat; másrészt a provokatív stílust nehéz érzelmileg a helyén kezelni, ezért a meghívott vendégeken is erősebben jelennek…..
Réz Aladár 2014.06.10 21:49:02
@Vass István pszichológus: Köszönöm még bírom. :) Sok pozitív visszajelzést is kapok, amit ezúton is köszönök mindenkinek. A negatív kommenteket is bent hagyom, szívük joga bármit gondolni és írni, amíg kulturált formában teszik.
A nyilvános szereplést szokni és tanulni kell. Az emberre ilyenkor a megszokottnál sokkal nagyobb külső és belső nyomás nehezedik. Ugyanakkor pont az ilyen feszült helyzetben készült képkockák szolgáltatnak érdekesebbnél érdekesebb témát a metanyelvi elemzésekhez. Az alábbi…..
Réz Aladár 2014.06.05 23:48:07
Réz Aladár 2014.06.05 23:49:10
A minap bukkantam rá egy MTV-s reggeli műsorra, amelyben két meghívott politológus vendégének tett fel kérdéseket Obersovszky Péter. Egy rövid jelenet keltette fel a figyelmem, amelyen a műsorvezető reakcióját érdemes megfigyelni. Innen indultam ki és vizsgáltam meg az adott…..
A beszélő felek átveszik egymás stílusát. Forrás..
Gesztus A védekező reflex 2014.06.01 12:22:00
A megtámadott bolgár politikus legelső mozdulata szépen tükrözi a védekezés ősi reflexét: a lágy részek védelme érdekében behúzza a nyakát. Csak miután ez megtörtént, kezd bele az elkerülő mozdulat kivitelezésébe.  ..
A világ futball panthenonját zseniális labdarúgók alkotják. Melynek olyan tartóoszlopai vannak, mint Puskás,Pelé,Maradona vagy Cruyff. Csodáljuk teljesítményüket,váratlan megoldásaikat,improvizációikat, miközben a bennük rejlő titok számunkra rejtve marad. Nevezhetjük ezt…..
Saját Facebook-oldalán jelentette be egy budai downhill-biciklis, hogy megtámadott egy nőt a Fogaskerekűn, mert nem tudta kezelni indulatait a kialakult vitában. S. Dániel a Kerékagynak is elküldte a levelét, amelyben azt is bevallja, hogy egyszer tettleg is bántalmazta G. Évát. Az…..
Réz Aladár 2014.03.24 20:01:47
@OftF: Megkérdezhetem, hogy dekagrammban vagy deciliterben tart-e igényt az őszinteségre? Illetve azt is, hogy milyen mennyiséget tart kívánatosnak az adott esetben? :)
A jelenlegi krími szituáció rengeteg kérdést vet fel, de lehet érdemes kicsit távolabbról is megközelíteni és új perspektívát is bevonni az orosz-ukrán-EU-USA négyszögbe. Parag Khanna előadásában a háborúkat és erőszakot szító, politikai határokról való…..
Tisztelt, barátaim, a kommunisták! A kommunisták, tisztelt, a kommunisták. Barátaim! Tisztelt. Kommunisták! A kommunisták – kommunisták! Barátaim – barátaim. Tisztelt – tisztelt. A kommunisták barátaim. A kommunisták, a kommunisták, a kommunisták! Barátaim, a…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Réz Aladár 2013.11.01 11:58:28
@Vegaaa: +1
Aszongya nekünk ez a budaigyula, hogy letartóztatott MVH alkalmazottak ide, "különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete miatt indult nyomozás" oda, ennek az ügynek politikai szála nincsen. Aztán kiderült, hogy mégis csak van, "valahogy", mert Baranyi…..
Serenade of Steam Nyitóhang 2013.09.09 10:09:23
..
Amikor Gyurcsány kilépett a III/II-es  kémelhárító Medgyessy  könnyedén átléphető árnyékából, sok mindent nem tudtunk még. Nem tudtuk, hogy Medgyessy 100 napos rezsicsökkentő programja a pénzügyi-gazdasági világválsággal találkozva, a csőd szélére taszítja az…..
Laodumin Forradalmi HÖK-krónika 2013.02.18 19:37:56
Az ELTE-BTK HÖK elnöke levélben elítélte a tiltakozó hallgatók mellett felsorakozó oktatókat! Az ELTE-BTK hallgatói (ön)érdekképviselete ezzel a húzással bebizonyította feltétel nélküli hűségét egy amerikai garage punk együttes nevéhez méltó ember iránt, akinek a neve…..
Réz Aladár 2013.02.19 09:48:20
@DezInf: Az internetes anonimitás sötétjében bujkáló ellenforradalmárok azt állítanak magukról amit akarnak. ;) Szerintem az a jobbik eset, ha ezért fizetnek neki.

A poszt mellesleg egy kétségbeesett, ám felettébb gyatra kísérlet arra, hogy mentse a "diákforradalom" becsületét.
Olvasónk tanulságos beszámolója a Hallgatói Hálózat tegnapi - és ma is folytatódó - egyetemi blokádjáról, és a lépten-nyomon "demokráciát" követelő szervezet nem éppen demokratikus módszereiről.  A minap leckét kaptunk demokráciából. De nem ám akármilyet: a…..
Réz Aladár 2013.02.12 19:04:57
@halvanyelo: Akkor most olvasd vissza a kommented és vesd össze azzal, hogy: "Mi vagyunk a jövő magyar értelmisége!" Látod én is pont ettől félek. Te magad vagy egy érv a keretszámcsökkentés mellett.
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
Réz Aladár 2012.12.03 11:08:56
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
Réz Aladár 2012.11.18 12:02:19
@Ianas: Ki másra leadott szavazatomnál nem érezném konkrétan azt, hogy egy bűzös rohadó kutyaszarral telepakolt szemetesbe dobom?
Réz Aladár 2012.11.18 17:14:00
@Ianas:

A szavazás kényszerhelyzet. Ha feljogosítva akarom érezni magam, hogy politikáról osszam az észt, el kell mennem és döntenem kell.

Ezt az alapján szeretném megtenni, hogy a saját világnézetemmel összeegyeztethető pártra szavazok. Persze ez jelenleg vágyálom.

...Ám ha az LMP képes lesz túlélni, hogy a tagsága és a szavazótábora meggyőződéses baloldali része kiválik és hajlandó elindulni egy nemzeti-liberális-zöld gondolati vonal mentén, akkor én akár életemben először nem csak szavazatban/"véleménynyilvánításban", hanem aktív munkával is támogatnám az elképzelést. Nem csak a bizonytalanokban bízva akik rühellik is jórész a politikát, hanem direkt a Fidesz eddigi csalódott liberális szavazóira (is!) építve...

Persze ez még mindig csak vágyálom. De egy igen-igen halovány esélye jelenleg fennáll. :)A felsorolt három elvi alapvetés érvényesülésében érdekelt szavazóként, jelenleg ebbe a vékony szalmaszálba kapaszkodom.