Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Worlon

0 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai előzetes főként HTML5 Drag and Drop javításokat hozott. Ismert hibák: SSE2 támogatás nélküli CPU-val rajzolási problémák (fekete UI) Beépülők nem működnek Windows 2000 alatt Változások listája (Core): CORE-46672 Az oldal szétcsúszott itt…..
Worlon 2012.06.06 19:48:18
@penge™: Chrome maszkoláshoz csak ennyit kell beírni: Chrome/21.0.1165.0

Vagy az egész sort?: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1165.0 Safari/537.1
Ismert hibák: SSE2 támogatás nélküli CPU-val rajzolási problémák (fekete UI) Beépülők nem működnek Windows 2000 alatt Változások listája (Core): CORE-46685 Összeomlás itt: casino.com CORE-46644 Skydrive feltöltés probléma CORE-45647 rts.rs - Java script…..
A mai napra is jutott egy előzetes, bár csak apróbb csiszolásokat hozott. Változások listája (Core): CORE-46282 Drag and drop törölte az írásvédett form vezérlők tartalmát Változások listája (Desktop): DSK-363948 Folyamatsáv nagyobb dokumentumoknál és képeknél…..
Amilyen semmilyen volt a mai előzetes, annál durvább hírt olvashattunk az The Next Web: Insider aloldalán. A Pocket-lint-től jött a hír: A Facebook állítólag szemet vetett az Opera Software-re. Egy névtelen forrásra hivatkozva a közösségi oldal úgy döntött, hogy nyíltan…..
Vagy legalábbis olyasmi. A fejlesztői post szerint szükséges még további csiszolás, például olyan oldalakon, mint a Facebook. De ennek megvalósulása kérdéses, mivel azt is írják, hogy közelítenek az RC-hez. Ami tudjuk, hogy Operáéknál mit jelent. Ma van szerda, holnap vagy holnap…..
Úgy néz ki, a fejlesztők múlt hétvégén Star Trek maratont tartottak és most ennek hevében mindent könyörtelenül asszimilálnak. Ráadásul Johan Borg a My Opera Mail Team-ből még ki sem fejtette álláspontját, de már előre félek tőle. Elvégre a webes felület fejlesztésébe sem…..
Worlon 2012.04.26 15:52:39
@penge™: Én nem tudom mire vélni ezt az egészet. Megérteném, hogy kivesznek belőle nem igen népszerű részeket, miközben más bekerül. De ami új lesz a 12-ben, annak jó része meg alapból le is lesz tiltva. Nem értem ezt az egészet, rohannak a gázpedált tövig nyomva bele a szakadékba.

Minden újdonságával együtt ez a 12 egy komoly visszalépés, és ezt követik már a weboldalukon is.

Sajnos igaz, hogy a Skinek nem igen voltak karban tartva, de ez azért van, mert a rengeteg snapshottal megölték a skineket. Nem lehet bírni fejlesztőként, hogy kiadnak egy snapshotot, amit sokan feltesznek, majd a skint utána kell szabni, majd köv. snapshotban megint valami változik, és mondjuk visza kell csinálni...

Én annó az uTorrentet fordítottam kb egy fél évig, de aztán ráuntam, hogy 2 órányi fordításomat egyik kiadásról a másikra kukázták v. átírták, majd 2 kiadással később vissza tették bele...

Sajnos amit az Operások művelnek az számomra már nagyon komolytalan. Opera 12 Beta... mitől béta?? ugyan az mint az egyel előző kiadás, csak átírták...
Worlon 2012.04.26 16:58:55
@janihunk: Nem reklámozták, de a blogon lehet olvasni a hozzászólásokban, hogy ugyan az. Ami már csak azért is vicces, mert ezer millió BUG van benne, mégis hibajavítás nélkül béta let...
A mai előzetes a címben említett platformok végének kezdete. Az Opera Unite és a Widgetek a mostani előzetesben kikapcsolásra kerültek alapértelmezésben, év végéig viszont mennek a levesbe. További infó itt. Ismert hibák: Bizonyos esetekben az oldalak nem töltődnek be…..
Vagy valami nagy dolog készül a háttérben, vagy csak megint lelassultak. Olyan újításokat is kaptunk, amikre évek óta vártunk páran, de jó lett volna, ha a zavaró Known Issues-ból is javításra kerül 1-2 dolog. Mindegy, ennek is örülünk, lássuk a változások listáját, de…..
Worlon 2012.04.11 21:24:42
Én régen előszeretettel teszteltem a snapshotokat, mert többnyire elég jól használhatóak voltak. Persze voltak hibák, hisz erősen fejlesztés alatt álló verziók, de a számomra idegesítő hibát mindig hamar javították, addig is meg ha olyan volt, használtam a problémás oldalakon más böngészőt.
Viszont a 12.00-s snapshotok akkora trágyák, hogy feladtam a tesztelgetést, vissza álltam 11.62-re.
Nálam a snapshotokkal csak egyre nőttek a gondok, hiába volt teljes újratelepítés, iszonyat lassú volt az egész, fagyott, random összeomlott.

A laptopomon meg maga volt a katasztrófa, az hagyján hogy az NV 7600GO kicsi volt HW alá, és sokszor azt hittem, hogy felrobban a gép, mert úgy pörgette a ventit, és homályosodott is, de még az se segített, ha WH-t kikapcsoltam. Ha opera ment, akkor pörgött a venti ezerrel. És lassú volt az EGÉSZ gép. Végül arra is ment vissza a 11.62, és azóta szépen működik minden.

Részemről Opera snapshotokkal egy percet se vagyok hajlandó foglalkozni egy jó ideig, én már csak kifejezetten mazohistáknak ajánlom. (szerintem mindent remekül leír, hogy 3-4 snapshot óta ismert hiba, hogy indításkor Opera lefagy, vagy fél percre lehal, és még mindig nem javították ki).

Azt meg csak remélni merem, hogy végleges verzióig valami használhatót hoznak ki belőle, mert hiába minden "újdonság", ha közben meg épet halálba lassítja, és még a böngésző is lassú.
Worlon 2012.04.11 21:46:01
@penge™: Csak az Opera telepítést értettem. Mióta 11.62 van fent, azóta ismét régi fényében és gyorsaságában tündököl a gép. Egyszerűen mintha 12.00 sokkal de sokkal erőforrás igényesebb lenne.

Ezt a mondást szerintem inkább az Opera fejlesztőknek írd le, főleg, hogy én a 990-ben vagyok :) .

Én úgy gondolom, hogy lassan jobb lenne, ha Opera nem adna ki ilyen snapshotokat, hanem inkább belső tesztelés lenne, és sokkal de sokkal stabilabb és hibamentesebb állapotban adnák ki tesztelésre a nagyközönségnek, mert így egyre inkább magukat járatják le.
function show_alert() { alert("Boldog Április 1-ét!"); } Frissítés: Ezen az oldalon kipróbálható, mit kellett volna csinálni a másodikkal (aki lemaradt róla, vagy nem sikerült neki). Ahogy a múlt hét hétfői fícsör-özönt felvonultató buildnél már számítani lehetett rá,…..
Worlon 2012.04.01 19:58:11
@Dzsini: "poénos ajándékok"

Ebben semmi poénos sincs, se abban, hogy feltörték mondjuk a Facebookom, postafiókomat és hasonlókat.
Ezek egyszerűen fölösleges és otromba "viccek".

A megkeseredett embert pedig határozottan vissza utasítom, épp a tegnap estét buliztam át, jól szórakoztam, sokat nevettem, igaz ott értelmes viccek, poénok voltak...

De ha neked ennyire jó a humorérzéked, hogy mindenen csak nevetsz, akkor add meg a telszámodat és majd jövőre felhívlak, hogy kedves szüleidet baleset érte, majd megnézzük, azon, hogy fogsz nevetni...
A fejlesztők mégis kiadták egy napon az RC1-gyel a csodafegyverüket, az idei év legnagyobb durranását, egy olyan Wahoo buildet, amelyben egyesül az összes várva várt fícsör, leszámítva a D3D-s hardvergyorsítást. Vegyük is sorra, de előtte, a bővebb technológiai elemzés itt…..
Most már biztos, hogy Norvégiában is válság van. 2 hét alatt egy javítás. Nem baj, azért örülünk ennek is. Főleg, mivel ez okozta, hogy a kiegészítők elfelejtették a beállításaikat. Változások listája: CORE-44003 (Kiegészítők tárolási mappája véletlenül a cache…..
Na végre ez kellemes péntek. Duplán kellemes, mert az elkövetkezendő időszakban megkapjuk a sokak által várt HTML5 Drag and Drop támogatást is és végre a HTML5 videó sem zabálja majd a procit annyira, ahogy itt látható. Na de koncentráljunk a jelenlegi javításokra. Először…..
Worlon 2012.02.10 19:11:08
@penge™: Annyit nem gépelgetek, inkább tolom akkor könyvjelzőből :)

Igazad van abban amit írtál a bulidek sűrűségéről.
Szerintem viszont BUG súlyosság terén elég egyértelmű a helyzet. Az a súlyos ami vagy nagy biztonsági rizikót jelent, vagy a felhasználók nagy százalékát érinti. Szerintem aki netezik, annak 99%-a facebookon fent van, használja.
Worlon 2012.02.10 21:34:04
@penge™: Letiltott webcím - nekem ezt írja, ezt is kell neki?
Amúgy nekem még egyszer se sikerült a leírt módon engedélyezni egy letiltott címet se. Inkább megnéztem másik böngészőban.
Na ezt is megéltük. Igaz, a snapshot branch-be még nem került bele, de legalább frissült a Labs oldalon. Ez is valami. Üröm az örömben, hogy kaptunk mellé egy rakás nagyon durva known issue-t. Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbiban ne lett volna benne, csak akkor még nem volt…..
A december 19. óta (nem) történt események fényében egyre inkább időszerű lesz a Wahoo-t átkeresztelni valami gyorsabbra. Mondjuk lehetne "Opera Malév". Na de visszatérve a blog témájára, ma is kaptunk így szűk két hét után 9, ismétlem, 9 javítást. Ebből kettő legalább…..
Worlon 2012.02.08 18:07:28
@Mesmoryser: Igen, néztem én is. Pedig nem írtam semmi sértőt, se csúnyát, csak amit ide is, hogy kevés a javítás ennyi idő alatt, és hogy mi van a többi fejlesztéssel.

Szánalmas, hogy erre jut idejük, miközben a fejlesztés meg marha lassú. Kíváncsi leszek ezt a hozzászólásomat mikor szedik le Opera blogról (nem innen).
Worlon 2012.02.08 18:21:05
@Nekomajin: Jah, csak lassan hibajavítás sincs már. Kitalálnak valami "újat" bele lökik a böngészőbe, aztán közlik, hogy nesztek itt van, működik ahogy működik, vagy nem, majd fejlesztjük... egyszer... talán... Aztán utána meg semmi.
Még olyan bugok javítása sincs benne, amit már 2-3 hete kijavítottak.
Most olvastam a blogon, hogy valamelyik hibát már javították, de majd csak 2-3 build múlva lesz benne 12-ben.
Worlon 2012.02.09 12:43:55
@Legrady90.2: Nem értem amit írsz, kérlek menj vissza első osztályba, és kérd meg, hogy magyarázzák el a mondat végi írásjel fontosságát és szerepét , amit PONTnak nevezünk. Valamint a hozzászólásod 99%-ának köze sincs a témához.
Magyar Opera Új snapshot (b1272) 2012.02.01 17:54:00
Az Opera új designere, Dustin Wilson bemutatkozott első snapshotjával. Sokan már régről ismerhetik, mivel 2003 óta törzsvendég a My Opera blogokon. Az eggyel korábbi Choose Opera design is az ő munkája volt, szóval több reménységgel kecsegtet, mint a korábbi avantgárd designerük.…..
A Dal című köztévés dalverseny első adását felettébb kínos technikai bakik, hiteltelen és unott zsűritagok, no meg a 10 indulóból legalább négy esetében gyanúsan ismerős (értsd: már létező felvételekre hajazó) dalok jellemezték. A három továbbjutó mellett Tóth Gabi Nem…..
Ez gyors volt. Tegnap RC1, ma pedig RC2 helyett végleges is lett az RC1-ből. A 11.60 óta zanzásított changelog különböző platformokra (angolul) itt olvasható: Változások listája: Windows Mac Linux Letölteni az oldalsó banneren keresztül az Opera főoldaláról lehet.…..
Két napja megjelent a végleges 11.60, ma pedig már folytatódik is a következő nagy dobás, a 12.00 fejlesztése. Egyelőre a mai még csak össze lett migrálva a korábbival, tehát a 11.60 összes javítását tartalmazza, a plusz javítások kizárólag az új témákat érintik.…..
Worlon 2011.12.08 00:17:23
@penge™: ATI HD 4850-el nincs gond, Catalyst verzió: 11.11
A hétvégék többnyire unalmasak, ezért a fejlesztők feldobták egy újabb előzetessel (ha már a pénteki kimaradt). Leginkább bugfixek vannak ebben a 11.60 előzetesben is, de ezúttal hozzáadtak egy üdvözlő/ismertető levelet az új levelező kapcsánEz egy gyors áttekintést nyújt…..
Az első három pont azoknak szól, akik eddig még nem csatlakoztak be a 12.00 előzetesek sorába. Szóval az újítások a legutóbbi stabil, 11.51 óta felsorolva: Főbb változások listája: A Carakan kisebb memóriaigényű lett Teljes ECMAScript 5.1 támogatás Ragnarök kódnevű…..
Worlon 2011.10.13 17:18:03
@Lali_: Köszi, már csak 1 kérdés: nálam halak helyett miért fekete téglalapok úszkálnak?:D
Worlon 2011.10.13 17:31:38
@vlevi: Talán frissítsd az ATI meghajtód, a tied már fél éves.
Worlon 2011.10.13 17:38:00
@vlevi: Jah, nekem is 10.10 PV van.
Az Opera mindig is első volt az innovációkban, most sincs ez másképp. Mivel a hardvergyorsítást bármennyire szeretnék, nem lesz benne a 12-ben (íme az indoklás Rijk-től), ezért leporolták a régi terveket és elkezdték a megvalósításukat. Esetünkben elővették az Opera 9.0 TP-t…..
Worlon 2011.09.28 20:31:25
@cousin333: Oké, akkor nem én vagyok csökkent értelmű :).
Worlon 2011.09.29 15:29:15
@Poetro: Viszont a parancsok fordítgatása nem kis késést és erőforrást szükséglettel fog járni. Jelenleg is a PC legnagyobb "baja", hogy a HW-k közvetlen hozzáférése biztonsági okokból és sokféleségük miatt nagyon korlátozottak, és a fordítgatások viszik el az erőforrások nagy részét.
Nem túl gyakran, de most már nem először hallhatunk arról, hogy az Opera felvásárol nálánál kisebb cégeket. Talán még sokan emlékeznek például a FastMail FM és az AdMarvel megvételére. Előbbi a netes jelenlétet hivatott növelni (nem mellesleg a szolgáltatás fizetős maradt),…..
Worlon 2011.09.20 14:59:45
@Teddy Beer: Nem azt mondom, hogy kihal, de tagadhatatlanul lelassult a fejlesztés, és ez egy idő után nagyon káros hatással lesz a részesedésre.
Igaz, hogy a HW gyorsításnak még gyakorlati jelentősége nem sok van, de már lassan 1 évvel el vannak maradva a konkurenssel szemben. Ez inkább, a kevés éles és nagyszámú teszt elmaradása miatt lehet hátrányos.
Tegnapelőtt kiadták a végleges 11.51-et, így ma ígéretükhöz híven várható volt egy 12.00 előzetes, amelyet meg is kaptunk. Igaz, olyan újdonságok nélkül, amelyet elvárhattunk volna egy teljes hónap szünet után, de azért változásokban nincs hiány. Főleg Core változásokban.…..
Worlon 2011.09.02 19:16:09
@Med1on:
Opera 11.51 Friss portable: 9165
Opera 12.00 Friss portable: 9440

Rendesen telepített 11.51 eredményem sajna nincs, azon nem teszteltem.
Worlon 2011.09.02 22:06:48
@Zsüi-:
Újra futtattam a 12.00 Operát, immár 1 ablakkal. Így az igazságos, mivel a többi böngészőben is így futott a teszt, eredmények:

Chrome (v15.0.865.0): 10486
Opera (v12.00): 10164
Safari (v5.1): 7004

Azt hozzá tenném, hogy a Canvas teszt eredményei nem szerepelnek az összpontszámok közt. A szemem alapján az Opera alatt volt a leggördülékenyebb, míg Safari alatt szaggatott.

A hálasöröket a következő postacímre kérném... :)
Ma kiadták a végleges 11.51-et (b1087) egy biztonsági javítással és számos stabilitás javítással.A Mac felhasználók számára egy apró újdonságot is sikerült a fejlesztőknek belecsempészni, ez pedig a Mac Lion teljesképernyős támogatás :-) A változáslistát itt…..
Worlon 2011.08.31 22:48:30
@RideR: Használj Thunderbirdit. Tökéletesen kezeli a Gmailt. Sokat próbálkoztam Operával, de már feladtam a levelezés dolgot.
Worlon 2011.09.02 14:36:48
@RideR: Akkor te adod meg rossz helyeken a címed. Nekem 2 hetente jön 2 spam, de az is olyan egyik helyről, ahol én adtam meg a címem felelőtlenül.
Szerintem a gmail épp elég nagy ahhoz, hogy lehessen és érdemes legyen hozzá igazodni. Érdekes, hogy Thundebird alatt semmi gond sincs vele.