Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyári Mikulás

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvan a fejünkben a kép, hogy milyen volt a fiatal Axl Rose? Hát Elton John a hetvenes években? Vagy éppen Bowie? Na és Mick Jagger? Ma már nem kell ahhoz öregedő rockernek lenni, hogy tudjuk, milyenek voltak az említett (és más) zenészek fiatalon, mégis, amikor egymás mellett…..
Nyári Mikulás 2012.03.20 15:55:52
"nagyon látványosan vágta magát gallyra, "
gajra!

korrektor.blog.hu/2007/08/13/gajra_ment_4

"ha felbukkan egy-egy gajra ment, gajra vág valahol az Indexen, mindig akad olvasó, aki megírja, hogy az úgy helyes, hogy gallyra."

Hát ez most a szerzőnek sem sikerült...
Nem sokat tudtam Büchner Woyzeck-jéről, nem olvastam, korábban nem is láttam sehol. Ahogy Tom Waits is nyilatkozta, neki is csak mesélték a történetet egy bostoni kávézóban. Hasonlóan értesültem róla én is, az egyik barátom mondta, hogy a Katonában bemutatják a Woyzeck-et, Ascher Tamás rendezésében,…..
Mivel a hírek szerint az Eszenyi-féle új szellem lengi körül az egyébként kortárs amerikai darabot (eltekintek a leírásától) és pár beugró színész (Gyabronka és Láng Annamária) neve csábítóan hat rám, engedek a kísértésnek és rábólintok a darabra. És igyekszem mindvégig észben tartani, hogy a…..
Nyári Mikulás 2010.03.10 10:00:58
Hogy miért ide teszem? Mert elküldtem a titkárságra és semmi válasz, elküldtem a vigszinhaz.hu moderált vendégkönyvébe, és nem tették ki (végigfutottam a beírásokat, kizárólag lelkendezés, áhítat kap helyet, ami azért kicsit gyanús...)
A Mindent anyámról c. darab után írtam, ha majd megnéztétek, szívesen olvasom a posztot róla.

Tisztelt Kamondi úr!

Szeretem az Ön filmjeit, munkáit (a Dolina nagy kedvenc, sajnálom, hogy
még nem kapható dvd-n).

Természetesen kiváncsi voltam új rendezésére!

A színházi szervezők jó munkájának tudható be, hogy mintegy két hónappal
ezelőtt már csak az erkély 6. sorába kaptunk jegyet.
Deklaráltan sznob vagyok, szeretek a 3-4. sorban, pont középen ülni a
földszinten, ezt gondolom ideálisnak (kivétel egy stúdió, ahol elsősoros
vagyok, kivétel, ha babzsák az első sor).

Fizettem a jegyért még ha erkélyre szólt is. Vásároltam egy szolgáltatást:
színház, látvány, esély a katarzisra.

Ehhez képest:
a rendező úr egy méterrel ült mögöttem, végigbeszélte az asszisztensével
az egész darabot, és ez zavaró volt, nagyon zavaró. Máskor ilyenkor
hátraszólok vagy egyszerűen csak összevont szemöldökkel nézek, és ez
használni szokott.
Kérem szépen neki fizetnek azért, amit csinál, és amit csinált tegnap
este, azzal tönkretette azt, amiért én fizettem.

Adalék: ugye a rendező is "vette az adást", hogy az erkély nézői a végső
jelenetből _semmit_ nem láttak?

Hipotézis: azt gondolom, hogyha a földszinten ülök, és Kamondi Zoltán ül
a hátam mögött, nem csinálta volna meg ugyanezt, mert ott érezte volna,
hogy ez nem illik (de mint mondtam sznob vagyok, és "proli dolognak"
tartom erkélyről nézni a darabot).

Sokat járok színházba, számomra Augusto Boal tavaly elhangzott mondata
több, mint igaz: a színház nem esemény, hanem életmód.

Éppen ezért volt csalódás a tegnapi este.

Tisztelettel:
teljes név, cím
1995 január 25-én tartotta első bemutatóját a Krétakör. Jean Cocteau: Rettenetes gyerekek c. regényéből készült Nagy Játék című előadás létrehozására így emlékszik vissza a rendező, Schilling Árpád. A szerelem, a géniusz, a halál szenvedélyes és könyörtelen…..
Nyári Mikulás 2010.01.25 13:44:15
Szertár Dermesztő dezodor 2009.10.29 18:32:00
Ne fújd közelről a dezodort, mert megfagysz! A flakonban túlnyomás uralkodik. Ha a nyomás csökken, csökken a hőmérséklet is. De vajon mennyire? Hát nagyon!  Persze a nagy rohanásban most is bekerült pár marhaság a videóba. Pl. felrázni fel szabad a flakont, felszúrni nem…..
Nyári Mikulás 2009.10.30 13:39:21
@Alkoholnemtes pénztár: Nekem kettőt. :)
Ha, a ma délutáni szieszta beleszámít. (hosszú ásítás - emotikum)
Már csak kilencet kell aludni, és itt a Szertár Offline! Azt hiszem, teljes, és közel végleges a programok listája. Böngésszétek nyugodtan, gyűjtsétek az erőt a masszív kísérletezésre. Lesz újraélesztési gyakorlat, gömbi amőba, ördöglakat-műhely, kémiai virágoskert, és…..
Egyenesben a Szertár Offline szervezése. A programok még alakulnak.Kezdem a rossz hírrel: a videóval még várni kell egy kicsit. Aki viszont nagyon nem tud kísérletek nélkül élni, az nézze szombaton az M1-en a Szüret, Magyarországot (11:00, 13:40, 15:45). Olyan kísérleteket fogok…..
Szertár Kutatók Éjszakája 2009 2009.09.24 07:01:00
 A szeptember már csak ilyen. Tele van rendezvényekkel. A tanszékemmel most épp a Kutatók Éjszakájára gyúrunk lázasan (részben ez is magyarázza, hogy miért ilyen döcögős a videós projekt).  Ígérem, lesz videó is hamarosan, részben már elkészült. Pénteken pedig…..
 Közel két hete felpakoltam egy kísérletes videót, és vártam, hogy adjatok a jelenségre magyarázatot. Gigantikus mennyiségű levél jött. Hatvanvalamennyi. Szerencsére nagy része helyes válasz volt. (Elfogadtam azt is, hogy ha nem ugyanazokat az anyagokat írtátok, de a…..
Nyári Mikulás 2009.09.20 12:31:10
@Lobster1978:
Kutatók éjszakája: pénteken 17.00-24.00.
Bővebb infó:
www.kutatokejszakaja.hu/index.php?page=3

@Jack in the Greenajt: Moróné azon, sajnos kevés fizika tanárok egyike, sőt kiemelkedő képviselője, akik mindent megtesznek azért, hogy a természettudományos oktatás és gondolkodás ne tűnjön el az életünkből.
A Szertár megnyerte a Goldenblog fődíját. Ezt jórészt nektek is köszönhetem, úgyhogy itt egy kis viszonzás. Ez a webizód úgy készült, hogy csak simán a palackroppantást akartam csak megcsinálni, de ahhoz kellett valami. Az meg nem volt, úgyhogy előbb elő kellett állítani.…..
Nyári Mikulás 2009.09.02 10:11:17
@Zoli70:
:))) Vártam, hogy ki lesz a bajnok, aki felteszi...Levélben, tudod...
Nyári Mikulás 2009.09.02 11:22:56
@Zoli70: :))))
Nekem meg az emil nem ugrott be. Keresem a poctacímet...:))))
Szertár Álláspont... 2009.09.01 07:24:00
 ...de csak mert nem szeretném, ha a Szertár is átmenne anyázós blogba.Ma reggelig vagy 20-25 üzenetet kaptam (itt, emailben, facebookon, MSNen és "élőben") egy tegnap megjelent indexvideós kísérlettel kapcsolatban.Azt hiszem, célszerűbb, ha nem külön-külön…..
Szertár Szünidő 2009.08.26 13:34:00
 Rövid szünet. Jövő héttől a szokásos menetrend. Türelem. ..
Nyári Mikulás 2009.08.27 10:33:59
Világos, hogy rejtjelezett kísérletről van szó! :)
Ha beírod az első mondatot a gugliba és melléteszed, hogy „kémia”, az első cikk (
hvg.hu/Tudomany/20090429_hernyo_zsele_japan_robot_waseda.aspx ) egy Belouszov-Zsabotyinszkij (BZ) reakción alapuló újdonság, melyet a NASA már robbanóanyagként is vizsgál. És itt már előbukkan a második mondat csillaga: mentrend. Tehát szabatos szertáros szabotázs szerveződik a múlt héten új paraméterkönyvvel viritott Bután Kovászolt Vandálok ellen, a szabotázs lényege hogy ezzel az új polimerrel zúdítsunk nyakon minden jegyellenőrt, akik a reakció folytán akaratuk ellenére elmászolyognak posztjukról. Világos, mint a nap.
Az utolsó mondatot pedig visszafele kell olvasni: Melerüt, vagyis, ahogy a vak is látja „merültem” tehár RBLC annyit akar közölni, hogy mindezt nekünk kell megcsinálni, mert ő lemerül és a petricsésze aljáról figyeli, mi történik.
Uff.
Autodidakta géniusz. Egy videotékában százasával szippantotta magába a filmeket. Aztán egyszercsak kipottyantak belőle saját gyermekei. Innen-onnan elcsent fogások, amit egyéni látásmóddal, korábban nem tapasztalt szellemmel, hangvétellel, frissességgel és briliáns humorral…..
Stílszerűen egy kis tűzijáték augusztus huszadikára. Viszont ezt a kísérletet ne csináljátok meg otthon. Úgy értem, tényleg ne. Még tengerimalaccal se.  Na jó, azért pár kristállyal még nem kell bújkálni. ;)..
Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia Annyi biztos, ez nem az az cím, ami hallatán azonnal veszed meg a színházjegyet. Eddig bennem se merült fel, hogy megnézzem az előadást; és ebben a fenti tényező mellett az is közrejátszott, hogy Háy Jánossal való egyetlen találkozásom (A gyerek, számomra…..
Nyári Mikulás 2009.08.10 14:39:04
@Bozdurgán:
de! a néptől kurvul el, és azoktól, akik megkötik szervezőként a kis kompromisszumaikat a bevétel fokozása érdekében. és ahogy az opusz írója is jegyezte, nemcsak elszigetesedni lehet, hanem elkapolcsosodni is...
Szertár CD buborék 2009.08.05 07:18:00
 Felejtsd el a szappanos vizet! Fújj buborékot CD-ből! A videómegosztó oldalakon időről időre felbukkannak király kísérletek, vagy legalábbis annak látszó tartalmak. Ezek aztán futótűzként terjednek, boldog-boldogtalan koppintja, már ha nem kamu az egész. No, én sem…..
Nyári Mikulás 2009.08.05 09:23:09
 Huh, véget ért az Első Szertár Piknik. Jöjjön hát a hálaadás! Köszönöm szépen mindenkinek, aki eljött. Remélem, jól éreztétek magatokat.Külön köszönöm azoknak, akik hoztak kísérleteket, két vérprofi vizes rakétától a karikás ostoron át a termitreakcióig.…..
Nyári Mikulás 2009.08.03 13:37:48
@Alkoholnemtes pénztár:
holnap, 4-én, kedden az lesz az előadó, akit csak úgy hívunk, Maestro! (ha jól tudom, róla kapta nevét a Mestro-cső is)
fotó:
vod.niif.hu/fizika33_2007/1316/stillpic.jpg

:)))
Szertár Mi kell egy jó piknikhez? 2009.07.19 12:10:00
 Lássuk, mi kell egy jó piknikhez! Itt az első Szertár blogtalálkozó kísérlettel, videóval! Hát először is kell hozzá jó idő (az lesz!). Másodszor is kell hozzá kaja-pia, meg valami törülköző vagy pléd, amire ki lehet dögleni (azt hoztok!).  Harmadszor pedig kell…..
Nyári Mikulás 2009.07.27 17:49:26
@Vízrakétás: a bal alsó sarokban van egy dátum, onnan számítva egy év.
 Tovább bővül a Szertár fegyverarzenálja. A rakéta után itt a sűrített levegős puska - házilag. A krumlipuska igazi klasszikus. Csinálják a világ minden részén. Az elkészítéséhez nem kell nagy kézügyesség. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy én is tudtam csinálni…..
  Egy ideje már elérhető a neten az immár (2000 és 2004 után) harmadszor publikált ifjúságkutatási gyorsjelentés, melyből sok érdekeset megtudhatunk hazánk ifjainak gondolkodásáról, mindennapi életéről és úgy általában a világhoz való hozzáállásáról. A több mint…..
Nyári Mikulás 2009.07.11 14:32:01
@elfelejtette:
ez korrekt.
:-) megnevettettél.
„Az Isten küldött, testvérem, Tinéktek, Hogy sugarai eleven tüzét, Amik Arcáról a szívembe égtek, Sugározzam csendesen szerteszét, A Testvéreknek, kik az éjben járnak, Az Isten küldött, szentjánosbogárnak.” (Sík Sándor)   Lapozgatok valamit, amit…..
Borzalmas emberkísérletbe keveredtünk tavaly augusztusban egy meglepően hűvős estén, amikor is kimúlt az elmúlt tíz év második legjobb színházi konstellációja. A Szentendrei-szigeti előadást a nézők maradandó károsodással ugyan, de túlélték, a Krétakör viszont minden ellenkező híresztelés ellenére…..
Nyári Mikulás 2009.06.30 13:37:22
@mummin: Gyabronka nekem is meglepetés volt, az egy dolog, hogy neki nem voltak jobb lehetőségei, viszont voltak kiemelkedőbb férfiszerepek az idén.
Nyári Mikulás 2009.07.02 17:37:09
@drumlin: majdnem mondtam, hogy mit csináljon a kicsoda a micsodájával...:-)
Szertár E-322* 2009.07.01 19:13:00
Ki tudod fejben számolni, mennyi fél liter? Tényleg ennyire hülye a fogyasztó? Tényleg. Még mielőtt megnézitek a mostani adást, villámgyorsan hozzáteszem, hogy nem azt mondom, hogy minden élelmiszeradalék maga a megtestesült egészség. Sőt, ha lehet, én is kerülöm a feldolgozott…..
Nyári Mikulás 2009.07.02 16:18:37
Ha SI, illetve átváltás gond van:
www.pasztorvolgyi.sulinet.hu/zsolt/klte/mert_atv/merteke.htm

Lehetne jövő héten eperfagyit csinálni fizikus módra?
Indoklás:
1) kánikula
2) a vaniliát már unom...:-)

Ne felejtsétek el! Szertárunkat tegyük a Goldenblogba!!!
Fene se akar egy frusztrált, fanatikus fizikus áldozata lenni, ha nem ő viszi el a pálmát! :-))