Regisztráció Blogot indítok
Adatok
érdeklődő

0 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plágiummal vádolják Radics Gigi Úgy fáj című számának dalszerzőit, mivel a szám állítólag nagyon hasonlít a román énekesnő, Paula Seling Timpul című, 2003-as slágerére. A Huba Kelemen–Jack D. Elliot–Jánosi hármas által írt magyar szám a vádak szerint hangulatában…..
Volt ugye az elvileg megnyugtató történetünk fél éve, hogy nem kutyát/macskát sütnek a kínai kajáldákban a piacokon, hanem max galambot. Most viszont fénykép is érkezett hozzá Ágitól, úgyhogy ezt ezennel megerősített információnak vehetjük: Épp a Józsefvárosi piacról…..
A legszerényebb becslések szerint is százezren vettek részt a szombaton megtartott Békemeneten. Véletlen ez, vagy valami újnak a kezdete? Ruzsbaczky Zoltán írása Több hírforrás is kiemeli, hogy Magyarországon rég volt ilyen méretű megmozdulás, kormánypárt mellett pedig még soha…..
érdeklődő 2012.01.23 11:22:45
Én már egy ideje amondó vagyok, hogy abból lehet releváns következtetést levonni a közhangulatra vonatkozóan, ha egy jelenleg ellenzéki megmozduláson egy adott szónok megkéri a tömeget, hogy tegye fel a kezét az, aki 2010-ben a fideszre szavazott és most mégis ellene tüntet...

Amíg azok vonulgatnak a kormány ellen és azok mellette akik ha fene fenét enne, akkor is így tennének, az nem jelent semmit. Felvonult 100 000 fideszes törzsszavazó nyugger... oké (és most akkor nagyvonalúan ne éljünk az ilyenkor balról szokásos gyanúperrel:buszokkalutaztattáknapidíjértazidőseketapolgárikörök stb.). A gyurcsány-lmp-mszp vonalon felvonul x ezer szintén kőbalos nyugger, esetleg politikai vonalon romkocsmákban szocializálódott idealista öko-liberális...oké.

Jelentkezzen az, aki a fideszre szavazott 2010-ben, és megbánta. Jelentkezzen az, aki most teszem azt az mszp-re, lmp-re, DK-ra szavazna, pedig korábban a fideszre szavazott. Lehet a magánynugdíjakat államosítani, lehet az euró 240 forint, lehet egykulcsos adó, lehet rettegni a fékek és egyensúlyok rendszerének lebontásától, szigorúan politológiai értelemben és a pártpreferenciák vonatkozásában az emberek nem lesznek hithű mszp-sek/lmp-sek/DK-sak "csak ennyitől", maximum jobbikosok vagy inaktívak, de még ha az újfent inaktívakat levonjuk a fidesz szavazóiból, akkor is ők tarolnának (már ugyebár csak az új választási földrajz miatt is - és akkor most balos voltam)...

Szóval protip a politológusoknak: egy "fideszes voltam de megbántam és most ellene jöttem tüntetni" tüntetés megszervezése. Vagy lehet alakítani facebook csoportot. Más kérdés, hogy a magyarok sajátságos pszichopatológiai vonása, ti. a tévedés be nem ismerése miatt ez kevéssé volna reprezentatív, de tényleg meg lehetne próbálni.

Tetszik vagy sem, a fidesz látszólag egy igen sikeres kormányzópárt... Már ami legalábbis a szavazóbázisának stabilitását illeti. A közvéleménykutatásokat meg lehet kidobni a kukába. Szóval itt nem a politikai kultúra változik, inkább a baloldalnak kéne észrevennie, hogy így ebben a jelen formájukban nekik tényleg "viszlát elvtársak". Milyen kellemesek is voltak a boldog békeidők, amikor a mezei politológusnak csak a fidesz-mszp tengelyben kellett matekoznia...
érdeklődő 2012.01.23 12:00:00
@Nils. H: Volt egy a fidesz támogatottságát meredek zuhanásban ábrázoló grafikon egy közvéleménykutatás alapján, összevetve az mszp hasonló arányú, szinte megegyező egykori zuhanásával. Ugyanakkor, ha most lennének a választások nyilvánvalóan nem kerülne ki ugyanolyan (vagy egyáltalán) győztesen egy ellenzéki erő sem a fidesszel szemben, mint ahogy 2010-ben a fidesz kikerült. Ezért. ( Vagy lásd fentebb: csúnya gonosz fasiszta fideszes választási földrajz.)

Még egy tipp a baloldalnak. Ideje lenne felismerni, hogy számukra az időszámítás Gyurcsány előtt és Gyurcsány után (esetleg öszöd előtt és után) számíttatik. Amíg úgy gondolkodnak, mintha mi sem történt volna, addig felesleges kapálózni és rinyálni kálmánolgánál. Más kérdés, hogy a bajnaigordon személyében (vö. hiteles liberális-konzervatív alternatív párt, ami ugye nincs) újra eljött Jézus Krisztus elv is erősen túlértékelt politológiai szempontból...

Summa Summarum: Addig, amíg nem lesz egy fideszes öszödi beszéd (és ne ilen langyi kubatovlistákra gondoljunk), addig a fidesz nyerni fog.
érdeklődő 2012.01.23 12:45:24
@Nils. H: "Ez így van, ezt ugyanígy elmondják a közvéleménykutatások is, miért kell őket kidobni?" "Hogy mit fognak 2014ben csinálni, azt nemhogy mi, de valószínűleg még ők sem tudják. "

2008-ban már azért nagyjából lehetett tudni, hogy mi lesz az mszp-gyurcsány sorsa (szociális népszavazásból is kiderült, egybecsengve a közvéleménykutatásokkal). Ezek alapján tehát korrigálok, igazad van, nem kell kidobni őket, csupán a hosszú távú következtetések feleslegesek a fidesz végpusztulását illetően. Persze én 2010 előtt azt is mondtam, hogy soha nem lesz 2/3 közelében a fidesz, egészen a választások előttig, mert azt hittem, hogy az mszp-nek rengeteg rejtett tartaléka van. Aztán mi lett...
  Csak megírom ezt a posztot....  Lánczi András írása az apropó (köszönet Ablonczy Balázsnak, a Kommentár főszerkesztőjének az utánközlés engedélyezéséért).   Felhívták a figyelmem arra, hogy Orbán Viktor kötcsei beszédében hangsúlyosan van jelen Bibó…..
érdeklődő 2011.10.01 18:52:09
Köki A beruházás története 1. 2011.07.15 10:00:00
Tulajdonképpen csodálkoznánk is, ha ennek a beruházásnak a története annyi lenne, hogy egymás kezébe csaptak az üzletfelek, felhúzták az épületet, az emberek meg hurrá kiáltással birtokukba vették, ásó, kapa, nagyharang és mindenki boldogan élt, míg meg nem halt. Azért ez sem…..
érdeklődő 2011.07.16 11:38:47
@Anti Anyag: Ilyen ez a fene nagy vadkapitalizmus Taki bácsi. Na nyomás a zsigával a ferihegyre drosztolni mielőtt még ott is véget ér a maszek világ. Ja, hogy már véget ért...
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Május 23-án, hétfőn a BKV kivont a forgalomból 43 metrókocsit, "mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek", idézve Tarlós Istvánt. Előtte való héten ugyanis a megszaporodó metróhibák csúcspontjaként kiégett egy metrókocsi. A Fővárosi Közgyűlésen, ahol…..
érdeklődő 2011.06.09 16:27:08
@gpt32: Úgy tudom az engedélyt még az előző kurzus alatt tagadták meg. Bár lehet, hogy tévedek, de akkoris a magyar bürokráciaipar túlzott és a hatalma is megbéklyóz sokmindent. Persze nyilván lehet mondani, hogy ha valami baj lenne, akkor menne a mutogatás, hogy ők adtak engedélyt, de egyelőre paradox módon úgy tűnik a szovjet vénséges kocsikkal van a legnagyobb gond, nem az alstoméval...
A leszámolósdi a volt kommunista párt utódpártjának belügye. Pontosan annyira érdekes, mint amennyire a Jobbik belső feszültségei. (Fotó: Index) Ha eddig nem lett volna világos, akkor mostanra valószínűleg már mindenkinek az: a Magyar Szocialista Munkáspárt utódpártja, az MSZP…..
Túl vagyunk a tegnapi sajtószabadságért tartott demonstráción is. Azonban az esemény igazi jelentőségét, egy elhangzott, valóban dupla, sőt tripla fenekű sláger gyanús szám adta. Mely a listák élére tör… Az előadó Kafkaz a hallgatókra bízták a szám…..
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..
érdeklődő 2011.01.14 11:49:49
@radiologus.hu: Az a bajom ezzel, hogy a TB fedezi a költségeket elvileg és még a nyugdíjas által adott hálapénzt bunkó módon kevesli.

Elvileg a tb-rendszer működőképes, mert rengeteg egészséges, orvoshoz nem járó, orvosi szolgáltatás igénybe nem vevő ember is fizeti, tehát bőségesen szufficitesnek kéne lennie. Arról már én nem tehetek és a kisnyugdíjas sem, hogy a sok alkoholista, dohányos, elhízott ember vagy neadjisten érszűkületes kisnyugdíjas az amúgy elöregedő társadalomban több pénzt vesz ki, mint amennyit ők plusz az egészséges emberek amúgy beleraknak/tak.

Itt jön a képbe a megelőzés, a sport propagálása, az élelmiszeripar és fogyasztóvédelem felelőssége, ebből fakadóan az egészséges táplálkozás hiánya, a dohány és alkohollobi sérthetetlensége ( én 10 000 %-os adót vetnék ki rájuk, csak a szenvedélybetegek és a dohány-alkoholipar érdekeltjei egyből fejbelőnének... )

Parasztnak mégsem kéne lenni, már ne is haragudj, egy orvosnak sem, akármilyen drága egy vizit és akármennyire alulfizetettek ill. szar pénzügyi állapotú az egészségügy.
Véget ér a Demszky-korszak, meghiúsult a sávolyi motorpálya, kipukkant a Jobbik-lufi, megadták a kettős állampolgárságot, megbukott az MSZP. Nem is volt ez olyan rossz év! 2010 legnagyobb magyar politikai bukásai után az idei év legpozitívabb belpolitikai fejleményeit rangsoroljuk…..
Tiszta Beszéd Vasárnapi boltzár 2010.12.08 08:00:00
Az országgyűlés előtt két olyan törvényjavaslat is van, amely zárva tartaná a boltokat vasárnaponként: az egyiket a kormánypárti KDNP, a másikat az ellenzéki Jobbik jegyzi. A kormány és a Fidesz-frakció még nem döntött az ügyben, pedig nélkülük elképzelhetetlen a javaslat…..
Elgyengültem! Képtelennek érzem most magam, hogy ellenáljak a kísértésnek, hogy bár általában saját munkáim, tapasztalataim, utazásaim kapcsán megfogalmazok kérdésekről, élményeimből írok, ezúttal kivételt ne tegyek és elfogultan ne áradozzak egy japán rezidenciáról, amit…..
érdeklődő 2010.11.21 10:45:03
A pályaudvar középcsarnoka. A világon számos nagy, szép és rendezett pályaudvar van. A "Birodalom vásárvárosa" azonban szinte túlzásba esett: 1915-ben adták át Európa legnagyobb fejpályaudvarát, hat csarnokban 23 vágánnyal, amihez hatalmas csarnokrendszer csatlakozik.…..
érdeklődő 2010.11.02 09:27:06