Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wmiki

140 bejegyzést írt és 10103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a facebook feldobált két ilyen írást, én is értesülhettem arról, hogy mekkora szellemi óriások keltek harcba a fővárosi „méhlegelők” ellen. Az egyik csak hozza a szokásost (slampos, allergén), a másik igazi harcos elragadtatással próbálja beledöngölni a balliberális agyagba az egész ötletet.…..
wmiki 2021.06.03 09:29:58
@Ekrü: Mindjárt jön valami értelmiségi demokrata (DK/Jobbik koalíció hívő), hogy:
" Hazudsz náci fideszes! Szent Karácsony Gergelynek nem is 41 tanácsadója van! Csak 40!!!!444 "
Érdekes, hogy ezekről a derék tanácsadókról, és bölcs tanácsaikról a független objektív "újsagírók"tól egy sort sem olvashatunk. Biztos mert diktatúra van...
Maurice Saundersnek olyan tökéletes mosolya van, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindez pedig egyfajta stratégia is részéről a Tinderen való ismerkedéshez. Maurice az egyik legnépszerűbb férfi a Tinderen, az alkalmazás algoritmusa szerint a profilját 99%-ban jobbra húzzák a felhasználók,…..
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
wmiki 2021.03.30 09:57:37
@Konrad: ahogy az SzDSz mondta vala:
Az állam rossz gazda...
Na majd a DK/Jobbik szivárványkoalíció megmutatja...
wmiki 2021.03.30 12:44:27
@Konrad: Az sem biztos, ha adott volna tanácsot az jó lett volna.
Ez nagyon új helyzet, nagyon új betegség, sok mindent nem tudnak még róla, ellenkező hiresztelések érkeznek vele kapcsolatban.
Hogy döntöd el, kinek van igaza?
wmiki 2021.03.30 13:20:19
@Konrad: olyat vársz el, amire jelenleg a szent tudomány sem tud válaszolni.
Fogalma sincs, mi ez a betegség.
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretne a vacsora előtti órákban, vagy egy kora esti tv-zés mellé valamit elropogtatni vagy eszegetni, és erre különösen jó választás lehet ez az egyszerűen elkészíthető egészséges finomság, amihez mindössze egy doboz konzerv csicseriborsóra és némi fűszerezésre…..
A Nature közölte az első tudományos tanulmányt a kacsacsőrű emlős genómjáról. A különös állatot a 18.században fedezték fel. Génjei hasonlók a madarak, az emlősök és a csúszómászók génjeihez is. Mérgező sarkantyúkat visel a bokáján, csillogó szőre van, bőrén keresztül tejet izzad. Tíz nemi…..
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
   Hiába esküdött látszólag össze minden körülmény a Huawei ellen, a Mate 40 szériával a kínai gyártó megmutatta, hogy komoly hátrányból indulva is képes olyan készüléket alkotni, ami a konkurenciának alaposan feladja a leckét. A csúcskészülékek azonban a piacnak csak egy kis részét képezik,…..
Nem kell félnünk a mesterséges intelligenciától (MI): kicsi a valószínűsége, de ha egyszer mégis öntudatra ébrednének a gépek – amely kedvenc alaphelyzete sok sci-finek – és az ember ellen is fordulnának, fogjuk tudni kezelni a helyzetet, mert addigra kiképezzük a megfelelő szakembereket. Az MI…..
Nyakig benne vagyunk a COVID 2. hullámában, és ahogy jönnek a hírek arról, hogy lassan elkészülnek az első védőoltások, jönnek a kérdések is, hogy vajon egy cég kötelezheti-e a munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat.   A munkáltatók számára ez különösen fontos, hiszen egy fertőzés miatti…..
wmiki 2020.10.18 17:33:00
@J.W. Booth: Egyik oltás sem ad életre szóló védettséget, szóval felmerül a kérdés, hogy az állam miért teszi kötelezővé gyermekek számára méreg injekciók beadatását???
Érdekes, hogy ez ellen nem lázad a TASZ/HelsinkiBizi/SorosAlapítvány/libbantak, hogy ez így diktatúra/holokauszt/vasárnapi boltbezárás!
wmiki 2020.10.18 18:40:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: elvégre a szent tudomány sosem téved/hazudik... **

www.facebook.com/ashleyeverlyvax/posts/3384892734865672
wmiki 2020.10.21 10:08:40
@Zsuzsi25: "miket gyerekként kaptunk oltások, több tíz éve nem okoztak különösebb gondot"
ez nem így van, legfeljebb te nem tudsz azokról a gondokról, amiket okoz
Ma jelenik meg az Európai Bizottság első jelentése arról, hogy milyen az EU-s tagállamokban a jogállamiság helyzete. Magyarországot Európa-szerte lassan egy évtizede bírálják a jogállam szisztematikus leépítése miatt, és bár a címben megfogalmazott kérdésre nincs egyöntetű válasz, nehezen tagadható,…..
wmiki 2020.09.30 09:27:51
@we dont want arabs here..So what: Matyit több fórumból kitiltották, ez is bizonyítja, hogy itt diktatúra van, és lábbal tiporják az emberi jogokat!

@nemecsekerno_007: Ezek független civil szervezetek, szakértőkkel! Mint pl. civil Gyurcsány Ferenc, civil Dobrev Klára, civil Jakab Péter, civil Kunhalmi Ágnes, civil Hadházy Ákos....
wmiki 2020.09.30 09:38:53
@Andy73: szerinted akkor itt nincs diktatúra????
Még az SZDSZ-magyar szótár is aktuális??????
www.mars3696.hu/index.php?post=balliberalis_szotar
  Még mindig bízom a világbékében, bár mostanában egyre nehezebb. Azt látom, hogy a srácok folyamatosan küzdenek, harcolnak, a helyzet fokozódik. Mindenki a maga módján próbálhat tenni ez ellen, most én is próbálkozom. Ennek a képnek például határozottan pozitív üzenete van! (forrása:…..
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
wmiki 2020.09.22 16:11:17
Vótmá?
"
90% lehet azok aránya, akiknél pozitív a C-19 teszt, de alig hordoznak bármilyen vírust és nem fertőzőek - így nehéz megérteni a járvány természetét - New York Times

Kiderült, hogy az Egyesült Államok egyes részein a C-19 esetek diagnosztizálásához használt standard tesztek rendkívül érzékenyek és a "pozitívnak" minősítettek túlnyomó többsége tünetmentes nem terjesztő alanynak bizonyult.

Kiderült, hogy az egyszerű bináris "pozitív vagy negatív" eredményt adó tesztek nem alkalmasak a célra, mivel semmit sem árulnak el az egyes emberek fertőzőképességéről - számolt be róla a The New York Times.
https://www.nytimes.com/…/29/health/coronavirus-testing.html

Kényes kérdés, de hogyan történhetett ez meg?

A válasz a PCR (Polimeráz-láncreakció) tesztek érzékenységéhez kapcsolódik a Covid esetében, amelyről kiderült, hogy a tesztelő cégek ízlése szerint fel lehet erősíteni.
A legtöbb tesztelő vállalat a felháborítóan magas 40 PCR-ciklus érzékenységi határt választotta - ez azt jelenti, hogy a mintában lévő DNS-t 40-szeresére növelik a jelének felerősítése érdekében.

Ám egy ilyen nevetségesen érzékeny teszt használata azt jelenti, hogy az elhalt vírus halványabb nyomai, vagy akár a korábbi fertőzések maradványai is pozitív eredményt adhatnak. Juliet Morrison professzor, a Kaliforniai Egyetem virológusa szerint még a 35 PCR-ciklus korlát is túl magas, nemhogy a 40.

Az FDA (Élelmiszer‑ és gyógyszerfelügyelet) például csak most volt kénytelen elismerni, hogy fogalmuk sincs arról, hogy a különböző tesztelő cégek hogyan határozzák meg, hogy melyek a pozitív és a negatív tesztek, csak elfogadják a kapott adatokat.

Ez felveti annak egyértelmű lehetőségét, hogy az amerikai C-19 tesztelés nem alkalmas a célra.
"
Forrás: internet
Sajnos tudományos, "szkeptikus" (muhaha!) anyagot a PCR teszt megbízhatóságával kapcsolatban nem találtam.
Mindenki a maszk mindentől IS megvéd propagandát tolja...
wmiki 2020.09.23 14:30:47
@Meleg Sándor: Igen, én sok dolgot nem értek, és néha sajnos ezeket meg is kérdezem :(
Irigyellek téged, a szakmád a tudomány, ott nem kell értened semmit, a lényeg az erős hit.
fáymiklós Kihi-köhi 2020.09.15 07:26:32
Nem fogadtam meg, de valamikor elhatároztam, hogy egyvalamiről soha nem fogok írni: a közönség köhögéséről. Egyrészt azért, mert úgyis nehéz jó közönségnek lenni, ne súlyosbítsuk még saját helyzetünket azzal, hogy szidjuk magunkat. Ha egy koncerten ezer ember ül, akkor valakinek biztosan kell…..
wmiki 2020.09.16 16:09:13
wmiki 2020.09.16 21:07:07
@wmiki: Na jó van értelme a védekezésben.
Aki retteg, hogy a 0,01% eséllyel gyilkoló virusba belehal az hordja nyugodtan.
Ugyanis:
"Úgy tűnik, a koronavírus először az orr hámsejtjeiben lévő úgynevezett ACE-2 receptorokhoz kötődik, majd a szervezetben sejtről sejtre haladva több szövetet is megfertőz."
"
Csökkentheti a veszélyt az orr eltakarása
Mivel az egész folyamat az orr nyálkahártyáján megtapadó vírussal kezdődik, ami cseppfertőzés útján kerül oda, érdemes a maszkot helyesen, az orrot is eltakarva viselni."
ripost.hu/eletmodi/uj-kutatas-orron-at-tamad-a-koronavirus-2575359/

Csak ne legyen kötelező... jah.. már az... :(
Diktatúra...
Akármennyire is reménykedtünk, hogy nem lesz, a második hullám már a nyakunkon van. Ezúttal a kormányok inkább az egyéni védekezésre helyezik a nagyobb hangsúlyt, azon belül is kiemelt szerepet kap a maszkviselés. Ahogy azonban mi is látjuk, vannak, akik a nyakukon, az állukon vagy az orruk alá…..
wmiki 2020.09.15 12:04:55
@Sir Gombóc: Tény: A maszk állandó viselése fizikailag kellemetlen, káros az emberek zömére nézve.
Tény: Ha mindenki hordaná sem állítaná meg a virus terjedését.
Tény: A korlátozások, a turizmus, és a világgazdaság szinte teljes leállása tönkrevágja az emberek jó részének a megélhetését, rosszabb egészségi állapotot depressziót, esetleg halált okoz.
wmiki 2020.09.15 12:16:38
@Emmett Brown: én értem.
Viszont ti úgy tűnik nem nagyon értitek a különbséget a 2,5%, és a 0,01% között...
A rendszerváltáskor a pártok voltak azok a társadalmi szereplők, akik tulajdonképpen egymás között, tárgyalásos formában, de persze a „nép” támogatásával, részleteiben is megteremtették a demokratikus Magyarországot. A pártok kiemelt szerepe ezt követően sem csökkent, sőt mára odáig jutottunk, hogy…..
wmiki 2020.09.15 08:29:12
@Hasdrubal: :0 te vagy az matyó?
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
wmiki 2020.07.26 08:03:12
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Biztos Orbán gyíkká változtatta :(
Miután felmondatta az egész index szerkesztőséget.
Megint vannak a bölcs baloldali demokraták, meg a hülyék, igaz?

De nem gond, mert tegnap Orbán megint megbukott, és holnap gyáván lemond. Holnap IS!
Igaz?
Éva kétszer is belevágott a határátkelésbe. Az első fejezet nem sikerült túl jól, második alkalommal már felkészültebben ment ki. Ausztriában sok mindent megtanult magáról és az emberekről is – alázatot, pozitív gondolkodást, a másik megbecsülését. Éva és kisfia..
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
wmiki 2020.06.30 21:23:37
@Big Blaster: de miért kell választani?
Te miért nem tudod elfogadni, hogy a tudomány is ugyanolyan hiedelemrendszer mint a többi?
...azt leszámítva, hogy még a neve is hazugság...

(Egyébként a tudomány rengeteg kísérletileg NEM igazolható állítást (is) tesz... és ezekre axiómákat is épít... ha majd egyszer jobban beleásod magad, te is észreveszed...)
wmiki 2020.06.30 21:25:38
@Big Blaster: Csányi egyébként evolúcióhívő...
vagyis kísérletileg igazolhatatlan állításokaz fogad el, és vél igazságnak...
wmiki 2020.07.04 09:40:28
@Big Blaster: Te most az állítottad, hogy a tudomány ma már mindent tud a világról, és nem téved???
Nem veszed észre, hogy olyan vagy, mint egy vallási fanatikus?

Mondjuk ha tényleg bizonyítékokon alapulna, akkor tényleg nem tévedhetne.
A kérdés, hogy pontosan hogyan definiáljuk a bizonyíték fogalmát.
Ha egy atomot nem tudok késsel félbevágni, akkor bizonyítottam, hogy az atom oszthatatlan?

Az evolúció elméletre valóban rengeteg bizonyíték van.
Főleg ha rajzokat is elfogadunk bizonyítéknak... Ott van pl. Haeckel rajzai...
Csak éppen jövőre vonatkozó jóslatot nem tud sohasem adni...
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
A héten robbant a hír, hogy miközben szerte Németországban visszaszorulóban a koronavírus-járvány, egy észak-rajna-vesztfáliai húsüzemben 1300 ember fertőződött meg. Az üzemben elsősorban kelet-európai munkavállalók dolgoznak, általában tömegszállásokon laknak...
A szubjektív jóllét - hétköznapi nevén boldogság - fontos összetevője a pozitív érzelmek átélése. A jóllétnek nem csak következményei, de okozói is az olyan pozitív érzelmek, mint például az öröm, a hála, a szeretet, az elégedettség – fogalmazta meg Barbara Fredrickson a „broaden-and-build”…..
Biztosan sokan tapasztalták már ezt maguknál és másoknál is. Ez egy pszichológiai hatás, amely Dunning-Kruger effektus vagy a tudatlanság paradoxonja néven ismert. Egy téves megítélésen alapuló magatartást jelöl. David Dunning és Justin Kruger, a Cornell egyetem kutatói tanulmányozták és határozták…..
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
wmiki 2020.06.15 08:30:05
@Pipas: Jogos.
A tudomány alapvetése, hogy amit nem látunk, az nem létezik.

A propaganda alapvetése, hogy amiről nem beszélünk, az nem létezik.
Ezt csinálja a függetlenobjektív, index.
#támogass444