Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nadetti

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tündét a gyerekeinken keresztül ismertem meg, ők ugyanis osztálytársak. Mivel a gyerkőceink 2020-ban kezdték meg iskolai tanulmányaikat, a koronavírus-járvány miatt sajnos elég sok közösségi programról le kellett mondanunk, így az ismerkedés közöttünk, szülők között lassabban ment a korábban…..
Évát azért szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani, mert fenntarthatóság szempontjából szintén példaképnek tekintem őt. Már évek óta figyelem, hogy milyen csodálatos kenyereket süt, de eddig még egész egyszerűen nem jutottam el egyik workshopjára sem. Viszont már megérte a fejembe venni, hogy írok…..
Nagy Rékára először az Ökoanyu című könyve kapcsán figyeltem fel. Bevallom őszintén, hogy női magazinokat már nagyon régóta nem olvasok, pedig Réka már évtizedek óta újságíróként dolgozik az online és a nyomtatott sajtóban is, a Nők Lapjában Ökoanyu címmel indult környezetvédelemre és…..
Mondanám, hogy Évát akkor ismertem meg, amikor a gyerekeink ugyanabba az osztályba kezdtek járni, de ez nem teljesen fedné a valóságot. Éva ugyanis nyitott egy fantasztikus hangulatú könyvesboltot Szeged belvárosában, engem meg, ugye, úgy vonzanak a könyvesboltok, mint molylepkét a lámpafény, szóval…..
Ágót a munkának köszönhetően ismertem meg. Közös volt a munkahelyünk, de közelebbi kapcsolatba annak a projektnek a révén kerültünk, amelynek keretein belül a munkatársainknak szerveztünk energetizáló élményprogramokat. Már itt felfigyeltem Ágo lendületére és jó rezgéseire. Bár teljes erőbedobással…..
A Judittal való ismeretséget annak köszönhetem, hogy a gyerkőceink ugyanabba az osztályba járnak. Judit gyakran ment be az iskolába, hogy megörökítse a gyerekek egy-egy napját, és mindig fantasztikusan sikerült visszaadnia a gyerkőcök lelkiállapotát. Mivel nagyon tetszett az, ahogyan megmutatja az…..
Orsit a Zsolyánál folytatott közös munkánk során ismertem meg. Az első pillanattól azt éreztem, hogy "Hé, ez a csaj nagyon jó arc!", és aztán – ahogy egyre jobban megismertem – az első benyomásom folyton megerősítést nyert. Bár a Zsolyánál évi rendszerességgel vannak csapatépítő programjaink, de…..
Zöld advent No stress 2023.12.10 21:20:38
Az advent nemcsak az év egyik legcsodálatosabb, de a legstresszesebb időszaka is lehet. Nekem idén nem sikerült elkészülnöm advent első vasárnapjára az adventi koszorúnkkal. Mentségemre szóljon, hogy a suliban idén a mi osztályunk volt a felelős az iskola koszorújának elkészítéséért, és azzal (két…..
Bevezetésként azzal kezdem, hogy akik szeretnének környezettudatosabban élni, azokat gyakran visszatartja az az elképzelés, hogy "Ááá, én sose leszek olyan jó ebben, mint (ide behelyettesítendő egy olyan kis vagy nagy körben ismert személy neve, aki 1000-es szinten tolja a fenntarthatóságot)!" És…..
Nemcsak azért jó döntés szolgáltatást ajándékozni, mert nagyon környezettudatos, hanem azért is, mert akár az ajándékozás előtti percekben is megvásárolhatod. "Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. Kulturális tartalmak nagy…..
Nem ez volt a legtermékenyebb adventem a posztok írása szempontjából. Ezért jó, hogy már 2017 óta írom ezt a blogot. Tudtok szemezgetni a korábbi évek írásaiból. Mára a textillel csomagolás lehetőségét szeretném a figyelmetekbe ajánlani. Csomagoljatok egyszerhasználatos papír helyett…..
Ha szeretnétek valami kis újdonságot a fára, de nem akartok kétes körülmények között gyártott, messziről szállított díszeket, akkor varrjatok saját kezűleg. Mintát nagyon egyszerűen tudtok alkotni a gömbre. (A sablonrajzolásról egy jégkoris példát hoztam. Ez nem a karácsonyi gömbökhöz…..
A babakonyhát bármikor el lehet kezdeni és bármikor lehet bővíteni. Ha kell még valami utolsópillanatos ötlet, de a fröccsöntött műanyag helyett jobban szeretnél valami saját kezűleg készített portékát ajándékozni, akkor íme három nagyszerű lehetőség. Varrjatok filchagymát, filcborsót,…..
Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe Kamilla fantasztikus kis ékszerdobozát, a bordányi Cifra Szobát. Bennem Kamilláról az a kép él, hogy ő az az igazi, ízig-vérig bohém művész, aki mindenben meglátja a játékosságot. Gyakorlatilag mindent újra alkot, ami a keze ügyébe kerül. Tapétát,…..
A zoldadvent blogot azért indítottam el 2017-ben, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy karácsonykor sem kell a lovak közé dobni a gyeplőt, ami a fenntarthatóságot illeti. Ilyenkor bizony hajlamosak vagyunk olyan, saját magunk által hozott szabályokat is felrúgni, amiket pedig egész évben…..
Öv, pénztárca, táska, kártyatartó... Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a legklasszikusabb karácsonyi ajándékok közé tartoznak. Hatalmas a kínálat, nagyon könnyű elveszni ebben a rengetegben. Ezért szerintem nagyon fontossá vált a személyes tapasztalat. És én nagyon jó szívvel meg is osztom veletek a…..
Azt hiszem, ha eddig közhelynek tartottuk, akkor ebben az évben azért már elkezdtük komolyan venni, hogy az egészség a legnagyobb ajándék.És hogy hogyan ajándékozhatsz egészséget karácsonyra? Természetesen erre is van egy nagyszerű ötletem. 2009 óta ismerem Orsit és Lacit. Ők - egyetemi…..
Ildi története már-már hollywoodi magasságokba emelkedik, ugyanis kiszámítható, stabil állását hagyta ott azért, hogy megvalósíthassa álmát, és nyithasson egy csodás kis szalont Makón. Az idő őt igazolta, ugyanis a hírét nagyon gyorsan messzire vitték az ügyfelei, mivel Ildi munkájának minősége…..
Tavaly ígértem nektek, hogy idénre kitalálok valami nagyon hangulatos, nagyon környezettudatos megoldást. Nos, ha idáig nem vettetek sem vágott fenyőt, sem földlabdás fenyőt, sem műfenyőt, akkor holnap már ne vegyétek emiatt a nyakatokba a várost. Vagy az erdőt. Vagy bármit.  Vegyétek elő a…..
A Bridget Jones filmeknek ugyan nagy rajongója vagyok, a ronda, karácsonyi pulcsi felhajtásnak viszont már nem annyira, mert én sajnálom azt a pulcsit, amire bárki azt mondja, hogy ronda. Szerintem minden pulcsinak jár, hogy szépnek lássák. A munkahelyi csapatom viszont kitalálta, hogy idén a céges…..
Tavalyelőtt egy olyan adventi koszorút készítettem, ami a mécsesekkel együtt mindösszesen négy hozzávalót igényel, gyerkőcökkel is biztonságosan elkészíthető, mégis nagyon-nagyon látványos. Tavaly a barátaink leptek meg minket egy olyan asztaldísszel, ahol a készítők szintén törekedtek arra, hogy…..
Most fejeztem be Gabi könyvét, az "Így könnyű az angol!"-t. Hát ez valami fantasztikus! Teljesen felpörgetett! Annyi ötlet és motiváció van benne, hogy csak kapkodtam a fejem. Nemcsak azoknak ajánlanám, akik a nyelvtanulás miatt találkoznak vele, hanem mindenkinek, aki tanulni akar valamit. Tehát…..
Na, hát a saját magamnak felállított elvárások a blogbejegyzések számát illetően nem alakulnak túl szépen. Heti egyet terveztem, ehhez képest havi egy lett. És sajnos magával az angoltanulással is nagyon-nagyon lassan haladok.  Folyamatosan agyalok, hogyan kellene a szokáskialakítási készségeimet…..
A Lendület Évkezdő Napon Szabó Kisanna előadása nagyon lendületesre és emlékezetesre sikerült. Az egyik elemet, amit sikerült napi rutinná tennem, tőle hallottam. Mégpedig azt a módszert sikerült rendszeresítenem, hogy hallgassak angol zeneszámokat. "- Ennyi? Hát ezt minden nap csinálom, mégsem…..
Azt terveztem, hogy minden héten írok posztot arról, hogy hogyan haladok az angolozással. Persze az elhatározást nem olyan könnyű a gyakorlatba átültetni, ennek is ki kell alakítanom a rendszerét. Nemrég olvastam a Jocelyn K. Glei szerkesztett "Tartsuk kézben hétköznapjainkat! - Napi rutin, fókusz…..