Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Senderos

0 bejegyzést írt és 284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
Senderos 2010.07.12 23:35:01
hogyan lehet megverni a spanyolokat?

játszd azt, amit svájc, németország vagy hollandia, csak becsüld meg a helyzeteidet.

miket lehetett megtudni a spanyolokról a vb-n:

-a védekezést ellenük egy valamirevaló csapat fegyelmezett játékkal 70 percig simán megoldja, azután viszont elfáradnak(az egyenes kiesés szakaszban a meccsek utolsó harmadában szerezték a góljaikat).

-a spanyolok is tudják ezt, ezért kivárásra játszanak, nem ugranak neki az ellenfélnek, ugyanis kontrákból sebezhetőek.

-ebből kifolyólag nem lőnek sok gólt, azt is csak a végén

-lesz lehetőség gólt rúgni nekik: hiába dominálják a spanyolok a középpályán, az ellenfél gyors kontrákkal úgyis kialakít pár helyzetet(paraguai meg nem adott gól, özil, kroos, 2x robben)

ha nem baszták volna el a helyzeteiket és megszerzik a vezetést a spanyolok ellen, akkor érdekes helyzet állt volna elő, ugyanis a spanyolok nem játszhatták volna tovább ezt az "majd lővünk egy gólt a végén, az se baj, ha a hosszabításban" játékot.

ha a németek megszerzik a vezetést ellenük, akkor eléggé kinézett volna a meccsből, hogy szétkontrázzák a spanyolokat.
kár, hogy egyszer sem álltak 0-1re(pedig nem kevés lehetőség volt rá), mert akkor megtudhattuk volna, hogy mit tudnak hátrányban a spanyolok.

egy szó mint száz:
ők voltak a legjobbak az vb-n, de hiszem, hogy akkora differencia lenne köztük és a világ között.

ha robben belövi az egyik helyzetét, akkor most a hollandokra lehet azt mondani, hogy nincs ellenük taktika(100%-os vb, 26 meccses veretlenségi széria). pár centin múlt az egész, nem volt itt egyértelmű fölény, esélytelen ellenfelek, 3-0ás meccsek.
sajnos szép játék sem...
A tegnap esti Anglia-USA angol szempontból legfelemelőbb pillanata az volt, amikor Steven Gerrard egy laza bokamozdulattal megszerezte a vezetést aaz angoloknak - kár, hogy erről az ITV HD-adását követő britek mind lemaradtak. Az alábbi videón jól látható, hogy miközben Johnson egy…..
Tudjuk, hogy el vagyunk késve vele, és valószínűleg már nagyon sokan látták, de egyszerűen nem fér bele, hogy nálunk ne legyen kint ez a reklám. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem már semmi türelmem nem maradt a reklámokhoz, egyszerűen képtelen vagyok elviselni őket. Ezért…..
A besózott KarthágóNincs ember a Földön, aki ne ismerné Karthágó lerombolásának és sóval behintésének legendáját. A harmadik pun háborúban a római csapatok háromévnyi harc után földig rombolták Karthágót, és a város helyét felsózták. Ebből a legendából azonban…..
Még nem dőlt el semmi. Ikszet játszott szerdán a Debrecen, valamint egyetlen üldözője a Videtonon is, hogy maradjon kettejük között az egy pontnyi távolság. Mivel egy forduló alatt maximum három, de legalább nulla egység gyűjthető, így - és ahogy álltottuk - még bármi lehet.…..
HeStyle Tavaszi Pull & Bear képek 2010.05.18 10:50:00
Josh Beech a modell a fotókon, melyek a Pull and Bear tavaszi kampányának részei. Laza, farmeros szereléseket kapunk. Szerintetek? (képek: fashionisto)..
Senderos 2010.05.20 20:00:14
Na jó, nem itt játszik Messi, de góloknak csak itt tudnak így örülni. Egy rövid bemutató, az első Ken Ilsøé, az FC Midtjylland játékosáé: És itt van a dán futball Terence Hillje, az albán-dán Bajram Fetai a Nordsjeallandból, akit csapattársa, Nicki Bille állít meg…..
Senderos 2010.05.14 22:07:46
Torgyán József a Fradi elnökeként többször bement a játékosok öltőzőjébe, egy alkalommal azt „javasolta” az edzőnek, hogy a balhátvédet, Mátyus Jánost tolja fel csatárnak. 1999-ben a kisgazda miniszter Deutsch Tamással az oldalán nézte végig a Hungária körúton az…..
Senderos 2010.05.08 14:33:16
@Fejér Lilla:

más hülye nem is lehet. akik részt vettek a több milliárdos közbeszerzésen, azok nem lehetnek hülyék, azok rafinált emberek, akik jól jártak.

arról már ne is beszéljünk, hogy amikor a lokinak üzembe kellett állítani pár beléptetőkaput az oláh gáboron, hogy ne legyen akkora bukás a projekt, akkor miként reagáltak arra a szurkolók, hogy legalább fél órába telt bejutni a stadionba.
egy bugos szar volt, ami csak feltorlaszolta a tömeget.
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Senderos 2010.04.17 22:18:51
@Rico1: "Szinte biztos vagyok abban, hogy holnap nem nyer az Arsenal."

szerencsés ember vagy akkor. vedd ki a pénzed a bankból és tedd meg valahol. bwinen a wigan vagy x 2,4x-est fizet. vagy tehetsz úgy is wigan győzelemre 4,3-ért, hogy visszakapod a pénzt ha x lesz.
tiéd a világ fiam:)
Subba Helyesbítés MSZP ügyben 2010.04.17 13:44:00
 Nem lennék tökéletes, ha nem lennék emberi. És az ember hibázik. Hittem a hvg.hu-n és a gazdasagiradio.hu-n található arról szóló adatoknak, hogy pontosan hány szavazatot is kapott az MSZP. Megvolt az 1millió fölötti szavazatszám, tehát ebben kivételesen nem hazudtak, persze…..
1887 novembere. A Plumstead park felé biciklizik a Tottenham Hotspur Football And Athletic Club gimnazista srácokból álló csapata, hogy megmérkőzzön a Royal Arsenal nevű lőszergyár melósaival, egy barátságos mérkőzés keretében. A meccset 1-2-es vendégvezetésnél, 15 perccel a…..
Senderos 2010.04.14 18:18:37
@thetriggerhappy: és ez mit jelent? az arabok és az oroszok preferálják az angol játékosokat?
Senderos 2010.04.14 18:25:32
@thetriggerhappy: tehát a spursről beszélünk csak? akkor miért hivatkozol más csapatokra, hogy ott mennyi a brit?

beszéljünk csak a spursről:
spurs: sok angol, kis foci
arsenal: világsztár játékosok, nagy foci

bizony, ez lesz a konklúzió
Senderos 2010.04.14 18:29:42
@thetriggerhappy:
az arsenal nem nevel angolokat?
ashley cole, bentley, pennant, stb....

csak legtöbbjük nem üti meg az arsenal szintjét(nem az angol válogatottét), ezért kénytelenek távozni. bentley se véletlenül nem pirosban játszik majd ma.

Wilshere saját nevelés, Anglia legnagyobb reménysége...
A bohócliga történéseinek árnyékában márciusban sem telt teljesen eseménytelenül az élet külhoni érdekeltségeinknél. A holland bajnoki címnek alighanem harangoztak, viszont okkal tekinthetünk bizakodva a belga és a ciprusi fejlemények elé. Megvan az első feljutó…..
Te, figyeled, Öcsi? Elromlott az eredményjelző, nem tud mást írni, csak hogy Czibor, Czibor, Czibor és Czibor. Annyi szépséghibája van a történetnek, hogy nem Barca-meccsen cukkolta Bolond Puskást, de ha a múlt héten orgiáról írtunk, akkor tegnap azt láttuk, hogy Messi egymaga…..
Senderos 2010.04.07 15:14:19
@Walmer:
"@drani: "Messit szerintem kb. egy csúcsformában levő Maldini tudná megfogni, az meg nincs manapság."

esteleg egy csúcsforma fölött játszú Vogts, vagy Kohler, esetleg maga az Atyaúristen, de ő is csak akkor, ha ott van mellette a Fiú, meg a Szentlélek is."

vagy egy alex song. mint egy hete.
Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol…..
Senderos 2010.04.01 18:36:55
a barca ügyesen focizott 60 percig, aztán elfogyott az erejük. az arsenalnak nem.
szerencséjük volt, hogy megsérült cesc, mert ha emberhátrányba kerülnek, akkor fordít az arsenal.

puyol meg piquet hiánya nem fog sokat számítani, nem miattuk volt jobb a barca.
érdemes megnézni az arsenal két gólját. az elsőnél különösebb nehézség nélkül mattolták a védelmet, pár gyors passz és walcott már szemben volt valdesszel, kb a fulhamnek lő ilyen gólokat az arsenal, a birmingham vagy stoke-nak már nem lehet ilyet, mert betömörülnek.
a másodiknál meg piquet vígan nézte ahogy az ötösön szabadon lévő fabregashoz pattan a labda, a kétségbeesetten visszafutó puyolnak még sikerült eltörnie cesc lábát, mielőtt belőtte volna a ziccert.

a barca nagyon jól ugratta ki csatárait a védők mögé belőtt labdákkal, ezeket az arsenal védelme rendszeresen benézte. szerencsére messi mindent elbaszott, amit tudott, ibrahimovic meg tette amiért fizetik, látta, hogy szarul helyezkedik almunia és beemelte az üres kapuba, profi csatármunka.

a második meccsre nagyon tartalékosan megy az arsenal, a barca se mutatna sokat messi, xavi, ibra nélkül.
ez a 150%-ot játszott a barca mit jelent amúgy? ha megint hozzák kedden ezt a tempót, akkor megint 2-2 lesz és 10 emberrel kezdik meg a hosszabítást? az bizony úgy nem lesz jó. hány százalékot kell adnia a barcának jövő héten h továbbmenjenek?

meccs tanulsága: a focit még mindig gólra játszák, nem pedig labdabirtoklásra.
bár ahogy átfutottam itt a kommenteket, láttam ilyeneket h a barca forradalmasítja a focit, ez erre utalt volna?
Régen látott sokszínű mezőny maradt állva a Bajnokok Ligája negyeddöntőire. Az utóbbi évek elangolosodásának, vagy a korábbi elspanyolosodásnak/olaszosodásnak nyoma sincs. A továbbiakról ma délben döntenek Nyonban, ahogy már megszokhattuk. A sorsolás teljesen nyílt lesz, nem…..
Senderos 2010.03.19 15:29:43
@sh4d0w:
"Bendtner: 9 gól eddig a szezonban
Ibrahimovic: 15 gól.

Miről beszélünk?"

ez már ovis szint. bendtner októberig cserecsatár volt, aztán sérült februárig.

teljesen összehasonlítható a két adat amúgy:)
Senderos 2010.03.19 15:37:01
@rizla:
"jó, kik most az arsenalban a középhátvédek gallas és vermaelen mellett/mögött? "

egy bizonyos sol campbell. valdes és a barca védelem ismeri személyesen 2006ból, azt mondják...:)
Ugyan, mit nyerhetett a Barcelona ezen a Stuttgart elleni meccsen? Ha fogják, és izomból megborítják a svábokat, jön a vernyák, hogy jó, hát ez a Stuttgart volt, majd egy erős csapat ellen villogjanak, ha meg simán csak továbbjutnak, akkor ugyanezek a hangok azt kezdik el mantrázni,…..
Senderos 2010.03.18 11:03:14
Senderos 2010.03.18 11:17:39
@horas: a barca szokott tingli-tanglizni a bl kiesési szakaszban, remélem most kapnak egy normális ellenfelet.

az uefa-koefficiens szerinti sorsolás meg hülyeség lenne, annyit érnének el vele, hogy az elődöntőkig nem lenne említésre méltó párharc.
Senderos 2010.03.18 11:33:17
@horas: ez a permanens negyedik honnan jött? tavaly negyedik lett, előtte harmadik, most se lesz 4.-ik. kb annyira permanensen negyedik az arsenal, mint a permanens forradalom:)

cuki amúgy a gondolkodásod: köcsög arsenal megérdemelne már egy erős ellenfelet, pl a barcát...inkább mégse, a barca nem érdemelne nagycsapatot ilyen hamar. legyen inkább a bayern, bár tényleg egy barcát érdemelne a köcsög arsenal:)
Mindkét keddi találkozón az érdekesebb verzió jött be, vagyis az olasz és az orosz csapat került a legjobb nyolc közé. Egész jó kis retró BL-szezon alakul, angol (2), francia, olasz, német, orosz klubokkal, és ma még kiszurkolhatunk egy spanyol és egy görög negyeddöntőst is,…..
Senderos 2010.03.17 14:44:24
@rizla: tavaly meg egy jó bíró hiányzott a cselzinek ahhoz, hogy otthon kitömje mindenidők legjobb, 6 trófeás csapatát.
mourinho a bl-ben a porto óta nem tudott semmit se lerakni az asztalra, pedig mindent megkapott, ami szükséges hozzá.

a cselzinek elbaszott volt a taktikája, nagyon kényelmesen játszottak a meccs nagy részében.
egy ennél ambíciózusabb mu vagy arsenal addig erőltetné rájuk a saját iramát, ameddig bele nem roppanának, nem hiszem, hogy ellenük is továbbjutna az inter.

egyértelműen az arsenal, barca, mu(abc sorrend) trió a legerősebb a 8ból, de ha ebből kettőt összesorsolnak a negyeddöntőben, akkor bizony a gyengébb csapatok is sokáig eljuthatnak.
Senderos 2010.03.17 14:50:01
@mickeyknox: a bl-ről beszélünk.
Senderos 2010.03.17 15:55:46
@mickeyknox: nem szar, de 2004 után egyértelműen csalódáskeltő. főleg úgy, hogy már nem egy kiscsapattal, hanem a világ legerősebb keretével dolgozhatott. grant-nek és hiddinknek egy év se kellett, hogy überelje.

a portótól eltekintve, nyugodtan mondhatjuk azt mourinho-ra, hogy nem egy bl-specialista edző.
A forradalom nem elbukott, április tizenegyedikét pedig a mamelukok akarták ünnepelni. Kétszer is elmondta ma nagyjából ugyanazt az ünnepi kampánybeszédet Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz országos alelnöke. Először otthon, aztán a fővárosban. Nem belemenvén a…..
Senderos 2010.03.16 06:21:02
@Lacóka: leverték, de az előtte lévő állapotot már nem lehetett visszaállítani.
a bukás az olyan, mintha próbáltak volna csinálni valamit, de végül nem lett belőle semmi.
a magyar függetlenség nem jött létre, de a polgári magyarország igen, a habsburgok már nem is próbálkoztak a leverés után visszaállítani az eredeti társadalmi viszonyokat.
egyáltalán nem volt eredménytelen a szabadságharc, szóval a bukás szó nem túl helytálló.
Hosszú idő után végre egy normális forduló a PL-ben is. Ráadásul nem is akármilyen meccsekkel. Az Arsenal a kiesés ellen küzdő Hullhoz látogat, ahogy már megszokhattuk, tartalékosan. A Chelsea Zola csapatát fogadja, az Old Traffordra pedig Geráék utaznak. A BL indulást jelentő…..
Senderos 2010.03.13 21:21:12
@Strigo a divatdrukker: igen, ez mindig is így volt, kurva jók vagyunk a meccs végén.
burnley ellen amúgy 2-1nél könyörögtünk a bírónak, hogy lécci sokat hosszabíts sokat, mert azt akarjuk, hogy kiegyenlítsenek.
ma is bendtner gólja után annyira kellett még az a 3 perc, kár hogy a 96. percben pontban lefújta, mert mi még folytatni akartuk.
:)
akárhogy erőlködsz, továbbra is az jut az emberek eszébe a mu-ról, hogy 5 perc hosszabítás, és gól a 96. percben:)
Subba A hét képe: Őszinte 2010.03.12 08:22:00
A képet köszönjük Patriknak!..
Nem tisztünk eldönteni, hogy csak udvariaskodnak/hitegetnek a felek, amikor azt mondják a Manchester United-Milan visszavágó előtt, hogy nyílt a továbbjutást kérdése, de annyit feltétlenül szeretnénk jelezni, hogy szerintünk bizony az. Lehull a lepel, Garcia bőrmester is színt vall…..
Senderos 2010.03.10 23:14:51
@Vaader: a spanyol bajnokság egy vicc. nézz premiershipet:)
Ha valaki ügyesen bánt a távirányítóval, akkor akár átlagosan kilencpercenként is láthatott gólt a képernyőjén a két keddi BL-nyolcaddöntő második mérkőzésén. A meccsenkénti öt gól kiemelkedően magas, de ettől függetlenül volt hiányérzetünk a látottak miatt. A Porto…..
Senderos 2010.03.10 16:52:23
@imici77: "a fontos meccseken hála istennek nem játszott"

jah, ha játszik a rangadókon az katasztrófa lett volna. szerencsére sérült volt, így Wenger nem tudta berakni és így sikeresen lehoztuk 0 pont, 2-10re a cselzi és a mu elleni meccseket. Bendtner nélkül ez nem ment volna:)
Senderos 2010.03.10 17:09:26
@imici77: az Arsenal egy Torres-szel, Villával mondjuk 50 gólt rúgatna szezononként. ez a különbség egy csatár és Bendtner között.

azért luxus lenne egy torres cserének, nem?:)
van persie az elsőszámú csatárunk, ne akarjuk összehasonlítgatni bendtner olyannal, akinek más a szerepe. ennyi erővel az n'gog-rvp relációt is elemezhetnénk:)

bendtnernek egy rossz meccse volt, amióta visszatért, a burnley elleni. azon a meccsen amúgy egyedül több helyzete volt, mint arshavinnak december-január-februárban összesen. biztos a többiek javultak fel ennyire:)

vagy neked van valami jobb alternatívád a jelenlegi helyzetben? rakjuk ki a keretből nicklast és megint legyen arshavin elől? úgy jobbak lennénk? neki több esélye lenne sagna beadásainál?

a foci csapatjáték, és én annyit látok, hogy jobbak vagyunk támadásban, mióta visszatért, tehát hasznos a csapat számára.
én taktikailag továbbra is megalapozottnak tartom bendtner játsztatását. az hogy ezen kívül kit milyen szentimentális szálak fűznek hozzá az irreveláns.
Senderos 2010.03.10 17:41:57
@imici77: miért? ő négyet lőtt volna?:)
sok mindenbe bele lehet kötni bendtner kapcsán, a tegnapi meccs a kivétel, amiben nincs fogás.
utólag igazolódott a játékának a jogossága.

szerintem inkább egyszerűen örüljünk hogy sínen vagyunk az utóbbi egy hónapban. szerintem sok scousers szeretne ilyen problémákat, hogy a bl-ben triplázó cserecsatár tényleg arsenal-szinten van-e és hogy van-e esélyünk vele a bajnoki címre:)