Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemecsekerno_007

0 bejegyzést írt és 10822 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Egyszer egy repülőúton beszédbe elegyedtem egy szakszervezet igazgatójával. Elkezdett szitkozódni a gépesítés katasztrófája miatt, állítva, hogy egyre több dolgozó veszíti el tartósan a munkáját az új gépek miatt, és hogy ezzel valamit kezdeni kell. Azt válaszoltam, hogy ez egy mítosz, ami már…..
Újsághír: Orbán Viktor miniszterelnök a Polgári Magyarországért Alapítvány díjátadóján mondott beszédet. Ebben azt fejtegette, hogy nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. Ezt mondta: „El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem…..
nemecsekerno_007 2024.03.22 09:56:23
Az önkényuralmi rendszerek egyre inkább képessé váltak a tömegkommunikáció zavarására: hol az orgánumok szavahihetőségét kérdőjelezik meg, hol elterelő információkkal árasztják el a kommunikációs teret, hol pedig elhallgatnak, vagy egyenesen meghamisítanak híreket. Ebben a játszmában, amelyben az…..
Nagyon ködös és nehezen értelmezhető, hogy mi történik a gazdaságban. Amit az állami alkalmazott szakértők írogatnak egymásnak, abból nagyon nehéz kibogozni a lényeget. Nyilvánvalóan félnek a politikailag kényes megállapításoktól, ezért először megfutják a tiszteletköreiket, visszamantrázva a…..
Nekem is van „megfejtésem” az Orbán-rendszer (vagy a NER rendszerének) mibenlétét illetően, láttam és hallottam számos elemzést, de néhányan szerintem egy kicsit túlbonyolítják: egyszerű és következetes rendszerről van szó, ami néhány kulcsszóval jól jellemezhető. Nem szabad naivnak lennünk és…..
nemecsekerno_007 2024.01.03 09:07:02
@megamovieboy: Tökéletes összefoglalása a helyzetnek. Annyit tennék még hozzá, az óriási különbség az, hogy ezeken a kiforratlan irányokon mi keresünk.
- elektromos autó ipar
- haderőfejlesztésrk

Ez a kurva nagy különbség az ellenzék és a kormány gondolkodása közt. És a legalapvetőbb.
nemecsekerno_007 2024.01.03 11:21:57
@Sorállományú előfelvételis: Ezt le tudtad írni röhögés nélkül?!?!?!

Utánozhatatlanok vagytok. :))))))))))))))
Újév, új remények. De miben is reménykedünk? Az ember mindig szebbre és jobbra vágyik, ez valahogy így is „normális”. Még „nagyjaink” is mindig azt mondják, ha nincs fejlődés, az egyenlő a visszalépéssel. Olyan szempontból biztosan, hogy ha a többiek előrébb jutnak, akkor rossz látni, hogy…..
1.Széleskörű ismeretek hiánya Fogom a fejemet, amikor zöld ideológusokról szóló cikkeket olvasok. Az egyik, amikor az ökoterrorizmus híve nem képes megkülönböztetni az agressziót az asszertivitástól. Akár a női egyenjogúsági mozgalmakat akár a feketék régebbi antirasszista mozgalmait nézzük sosem a…..
Újsághír: „Tarlós István főpolgármestersége idején a fővárosi önkormányzatnak 5 milliárd forintot kellett fizetnie "szolidaritási hozzájárulás" jogcímen, az idén már 58 milliárdot, jövőre pedig 75 milliárdot.” O.V. nem „utcai harcos”, hanem szadista. Az önbizalommal nem rendelkező, kiforratlan…..
Orbán, akárcsak Putyin, Ukrajnát abszurd, mesterségesen létrehozott államnak tartja és egyáltalán nem tartaná bajnak, ha megszűnne. Ebben az esetben Magyarország, élve a „szuverenitás” adta jogával, elhagyhatná a liberális, „sorosista” EU és NATO hatalmi tömböt és csatlakozhatna a Záhonynál kezdődő,…..
nemecsekerno_007 2023.12.14 08:39:17
nemecsekerno_007 2023.12.15 08:28:01
Változtatási tilalmat rendelt el Józsefváros a rádióépületre. (Klubrádió)  Továbbra is bontaná a kormány a Magyar Rádió korábbi épületeit. Friss fejlemény, hogy az önkormányzat fontos döntést hozott ezzel kapcsolatban: tegnapelőtt, december 11-én rendkívüli közmeghallgatás volt a Pázmány Péter…..
Szerzők: Böröcz Barbara, Pálffy Anikó, Magyar Energiahatékonysági Intézet Ha nem foglalkozunk azzal, hogy a szén-dioxid kibocsátásunk nagyjából 40 százalékát adó lakóépületeinket felújítsuk, kevés rá az esély, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet. Épületeink nagy része még akkor is állni fog,…..
10.) ÖKO-ROKOKÓ Az Európai Köztársaság a maga közel félmilliárd lakosával, a sokszínű, magas technikai fejlettségű gazdaságával arra hivatott, hogy a világ egyik meghatározó hatalmi pólusa legyen. Ha Európa visszatalál a gyökereihez, vagyis a nemzetállami széttagoltság előtt állapotokhoz: a…..
nemecsekerno_007 2023.12.05 09:24:27
Ha az üzembiztonság kifejezést halljuk, valószínűleg nem India az az ország, amely elsőnek eszünkbe jut - s e sztereotip hozzáállás kialakulásában nem kis szerepet játszott egy közel negyven évvel ezelőtti vegyipari baleset, amelyet azóta is a világ legsúlyosabb ipari katasztrófájaként tartanak…..
  A nemzetközileg brutálisan és végérvényesen elszigetelt Orbán Viktor november végén Zürichben tartott előadást a Weltwoche hetilap jubileumi ünnepségén. Stílszerűen mindvégig úgy beszélt, hogy az a svájci füleknek a lehető legkedvesebben csengjen.   A Heritage Foundation 2023-as jelentése…..
Sokan még mindig nem nagyon értik, hogy mi történik ma Magyarországon. Így például az értelmiség még nem jött rá, hogy becsapták, en bloc átverték, gyakorlatilag mindegy, hogy a felsőfokú végzettségű emberek melyik csoportjáról van szól. Ezek nagyon erős szavak, de egyre inkább közelítik azt a fajta…..
nemecsekerno_007 2023.12.04 10:06:36
@megamovieboy: Like.

Szépen összefoglaltad. A ,,baloldali,, ,,értelmiségünk,, a Kádári Kontraszelekció hulladéka.
Tovább folytattam a könyvjelzőim takarítását, és az alábbi, érdekes cikkeket találtam köztük. (Az idézetekben a kiemelések tőlem származnak.) 1. Miért fogyasztunk úgy, mintha nem lenne holnap? Ilyenkor, a Black Friday környékén egészen aktuális erről a témáról beszélni. A Qubit cikke azt…..
wagmg A Gepárd lecke... 2023.11.15 09:08:00
Van ez a német gyártmányú légvédelmi akármicsoda, a Gepárd. Ukrajnában komoly szerepet kapott az elmúlt hónapokban és megtanított minket néhány dologra. Igencsak érdekes dolgokra. Az első, ami nekem nagyon feltűnt, hogy mennyire sci-fi már, amikor egy-két ilyen gepárd éjszaka nekiáll nyomjelzővel…..
Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se…..
nemecsekerno_007 2023.11.15 08:28:18
@manson karcsi: ott a pont.

,,A szocializmusban nem maga a szocializmus rossz, hanem ami utána jön,,

Amikor kifogyunk mások pénzéből.
Az a harcias, Európa-ellenes, magyarkodó orbánizmus, ami sok magyar és székely jobboldalinak bejön, az végsősoron gyengíti a határon túli magyar kisebbség érdekérvényesítő képességét mind Romániában, mind Szlovákiában. Nem beszélve a nyugatra távozott, vagy inkább menekült 700.000 magyarról, akiknek…..
Idén szeptember 8-tól egy hónapon keresztül, október 8-ig látogatható a 23. ARC kiállítás az elmúlt években már megszokott helyszínen, az újbudai Bikás Parkban. ..
nemecsekerno_007 2023.09.23 10:00:05
nemecsekerno_007 2023.09.23 12:23:05
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Minek örülsz néger?!
nemecsekerno_007 2023.09.23 17:19:47
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Aztán megint csodálkoztok mint Guminő a 2/3-ra.
A diákok nagy részének ki fog maradni ez a korszak, egyrészt mert történelem tankönyvnek már eléggé végén van, másrészt legfeljebb a kommunizmus bűneiről szóló részben kerül majd elő, mert hiszen a tanulónak mért lenne szükségük bővebb ismeretekre egy diktatúra eszközrendszeréről. Nagy vonalakban…..
nemecsekerno_007 2023.09.12 09:24:02
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Olyan szép amikor a fideszjobbágyokkal kórusban adócsalózól, egyem a szíved.
nemecsekerno_007 2023.09.12 09:26:45
@127.0.0.1: Körmös Bauer?!
nemecsekerno_007 2023.09.12 09:32:37
@127.0.0.1: Mert ez szerinted cáfolat lenne?!? Én csak a képmutatásra, kétszínűségre világítottam rá. Két Orbánozás közt nem ártana észre venni, hogy nem Orbán tartja el a nyuggereiket hanem a magyar adófizetők. Orbitális pofátlanság ezt is a Patásra fogni. 13 év 2/3 a hála érte.
fáymiklós Kapuzárási Geszti 2023.08.30 06:26:59
Nem okosságból, de azért sejtettem, hogy ez ilyen lesz. Az Adom a napom. Már akkor, amikor Geszti Péter elmondta nagy lendülettel a koncepciót, hogy estére közelebb hoz majd egy embert mindannyiunkhoz. Tényleg? Vajon melyik beszélgetőműsor-vezér nem jönne ezzel, hogy akkor ő most közelebb hoz egy…..
  Hitem szerint Pogátsa Zoltán kifejezetten értelmes figura. Ennek számos tanújelét adta a nagy közgazdászvitában is, melyet pár napja tartottak a Szikra Táborban. (Jó-jó, nagy vitatkozásra nem került sor, sőt semmilyenre; Orbán Krisztiánnal folytatott beszélgetésük végig teljes egyetértésben…..
Igaz, hogy az ember természeténél fogva ott is képes a dolgokba összefüggéseket belelátni, ahol ilyenek nincsenek, viszont a (pártoknak nem elkötelezett) magyar értelmiség ennek inkább az ellentéte, mert olyan naiv, hogy azt sem veszi észre, ami teljesen nyilvánvaló. Figyelni kell egy ideig, hogy…..
Köznapló A frontvonal Ukrajnában 2023.08.26 11:20:04
Az orosz hadsereg 2022 február 24-én rohanta le a független Ukrajnát, ám legelső offenzívája meglepetésre nem tudta azonnal térdre kényszeríteni az ukránokat. A kijevi vezetés hadseregét akkoriban jóval gyengébbnek tartották a nemzetközi biztonság-politikai szakértők, így szinte senki nem hitt…..