Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bartush

0 bejegyzést írt és 499 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, unalmas már a vírussal jönni, de megosztok egy történetet, amit továbbgondolva számos problémának lehet a forrása. Egy hatóság (a munkám miatt) tértivevényes levelet küldött, de véletlenül az egy évvel ezelőtti címemre, ahol azóta nem jártam. A Magyar Posta oldalán az alábbi tájékoztatás…..
Bartush 2020.07.08 19:32:57
@axel2552: pedig bedobják a hivatalos levelet simán. Néhány éve kértem, hogy a jogsimat kézbesítsék ki, a borítékra rá volt írva, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthető, és mégis a postaládában várt rám. A külföldről érkező bankkártyámat rejtő borítékot a postás lazán a lépcsőház előtti újsággyűjtőbe hajította. (véletlenül találtam meg) Csomagot hagy a lábtörlőn, vagy két emelet közt a radiátoron. Soroljam még? 13. kerület
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..
Bartush 2019.06.20 05:34:13
@gabardin: Annyira egyetértek! Miért baj, ha büszke vagyok a kitűnő bizire? Megdolgozott érte a gyerek, de én mint anyuka, aki gyakorolt vele, magyaráztam, ha nem volt elég az iskolai magyarázat, vígasztalta és bátorította, ha kellett, én is dolgoztam érte. Ugye nem baj, ha örölünk a jegyeknek? Néha az az érzésem, már-már elvárt, hogy pironkodjak, a kitűnő miatt, húzzuk meg magunkat. Szerintem meg ez a dicsőség, és nem a közepes bizonyítvány.
Szeptember elején tértem vissza Magyarországra külföldi tanulmányok és munkavégzés után. Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű az ügyintézés, de pár héten belül már-már nemkívántnak éreztem magam szülőföldemen.  Október elsején regisztráltam munkakeresőként az egri munkaügyi központban, ahol…..
Barkácsembernek mindenféle anyaggal dolgoznia kell, akár ruhával is. Technológiai felkészülés folyik felénk sokkal apróbb betűk kivágására, mint ez az L-betű. Felvarrásuk eleve halott ötlet, más módszert kellett keresni, így kipróbáltam a ruharagasztót. Véletlenül tudtam meg…..
Bartush 2018.02.06 05:03:48
Ünnepek környékén elcsábul néha az ember és beszerez drága húsféléket. De előfordul, hogy kimarad a bélszín feje és farka, azaz a legvastagabb és a legvékonyabb része, ugyanis a bélszín középső, egyenletesen vastag részből lehet legjobban steaket vagy Wellingtont…..
Bartush 2017.12.05 18:58:17
  Ez egy gyors egyszerű szaloncukor. A képek életem első készítésénél készültek. Azóta már jobb a csomagolás, a Kreatív Hobbi boltokban kiváló formatartó mikrofólia kapható mindenféle színben. Akinek pedig nincs bon-bon formája, nyugodtan gyúrjon rudakat, azt darabolja és kicsi szárítás után mehet…..
A hölgyek élete a XIX.-XX. század fordulóján jócskán átalakult, egyre izgalmasabbá vált. Egy képzeletbeli riportban idézzük fel az aranykor úriasszonyainak hétköznapjait, amelyek az urakéhoz hasonlóan szoros időbeosztás alapján zajlott. Úrihölgyek - forrás: Fortepan (a fotó csak…..
Nemcsak ők, az adóhatóság hadat üzent a taxishiénáknak, az autóneppereknek, az alvó cégeknek, székhelyszolgáltatókat alkalmazóknak, az oszkárosoknak, a jógaoktatóknak, lakásbérbeadóknak, a fitneszedzőknek, a lakáséttermeseknek és végre az off-shore gyanúval érintett adózóknak is. Az adóhatóság…..
Sokszor nem fordítunk kellő figyelmet az előszobára, mert vagy nem tartjuk olyan lényegesnek vagy túl kicsi vagy túl sötét vagy ... és még számtalan indokot találunk. Most olyan képeket gyűjtöttem össze, ahol az előszobák nagyon látványos változáson mentek keresztül. A megvalósításhoz nem annyira az…..
Pocak ide - pocak oda, a mindennapjainkban az egyik legfontosabb dolog, hogy el tudjuk fogadni azt a testképet, ami visszaköszön ránk a tükörből vagy a képekről. Az elfogadáson túl pedig meg kell tanulnunk az adott testalkatnak megfelelően öltözni. Számomra a várandósság például egy nagy lecke…..
Polaris Reklám 2016.04.23 07:37:24
Két hét múlva Magyarországon járva előadást fogok tartani a második legkedvesebb szabadidős elfoglaltságomról. Hátha netán valakit érdekel a magyarországi olvasóm közül...Ezt a plakátot magam készítettem – van ugyan egy „hivatalos” is, de nekem a sajátom jobban tetszik.   Pár nappal később…..
Zenóbia Elvágólag 2016.04.01 20:04:57
Hivatalosan is kijelenthetem, hogy tavasz van. Ezt onnan tudom, hogy tegnap már lehetett az erkélyen ülve pezsgőzni, és kinyitott a Fröccsterasz is. Tudhatnám abból is, hogy húsz fok van, de én ilyenekben mérem az időjárást. Meg abban, hogy valamelyik este kihajigáltam az ágyra az összes…..
Legalábbis ennek is fennáll a lehetősége, ha valaki megveszi 402 millió forintért azt a lakást, aminek a teraszáról éppen az Operaházra láthat a tulajdonos, no meg persze az Andrássy útra. Ezen a környéken nem ritkaság, hogy akár 100 évesnél is drágább házban lakhat valaki.…..
Globalizáció ide vagy oda, Európai Unió ide vagy oda, azért még akkor is ér minket kultúrsokk, ha a kontinensen belül költözünk másik országba. Mindez a tegnapi poszt és az orrot nem fújó hollandok kapcsán jutott az eszembe, és arra gondoltam, érdekes lenne indítani egy sorozatot arról, hol mire…..
Vajas Kenyér Diós répatorta 2016.01.13 12:53:00
Néhány napja vendégségbe voltam hivatalos, de nem akartam üres kézzel menni. Szezonalitásra való tekintettel egyszerű, diós répatortát készítettem...
Bartush 2016.01.18 07:48:12
@ko123la: Én is hasonlóan kevés cukrot (többnyire barnacukrot) teszek bele, mert már a répától is édes lesz.
Indulóban a szezon, ideje összegyűjteni, hogy idén mi mindent érdemes végigkóstolni a Balatonnál, vannak ígéretes új helyek is! András büfé, BalatonszemesMeglepőnek tűnhet egy szimpla, útmenti büfé a toplistában, pedig aki egyszer megkóstoltan Andrásnál a csontos rántott…..
Már egy ideje be akartam vezetni a blogomon egy új szereplőt Tetovált Lány néven. Még valamikor ősszel vagy nyár végén, egy geocaching eseményen találkoztam ezzel a kedves fiatal lánnyal, aki (akkor még) viszonylag új volt a geocaching terén, és nagyon-nagyon lelkes. (Egy…..
Lassan két hónapja már, hogy legutóbb írtam a blogomra. Kissé aggódva gondolok arra, hogy mostanra tán a legkitartóbb olvasóim is megunták a dolgot, és nem figyelik többé, hogy jött-e újabb poszt. Nos, nem történt semmi különösebb velem, egyszerűen csak a sok munka és az…..
Bartush 2015.05.11 21:35:08
Az elmúlt hetekben érdekes beszélgetés bontakozott ki az egyik poszt alatt, hogy vajon egy tipikus magyar családnak milyen megoldás lehet az ideális, ha hosszabb távon szeretne valamilyen élelmiszert tárolni? Szintén a sok beszélgetésnek köszönhetően egyre inkább körvonalazódik…..
Bartush 2012.11.15 23:09:21
@Cuba-Libre: a tápszer sem áll el benne örökké, amit a lányom eszik kb köv. év tavaszig jó, bár elképzelhető, hogy más ideig lehet tárolni a különböző élelmiszereket benne.
Azért nem rossz ötlet. Honnan szerzed be őket? Nem túl költséges?
Bartush 2015.04.17 15:16:09
@stg44: mifelénk lesütött húsnak hívják. Könnyen elkészíthető otthon. Disznóölés után mindig csináltak a szüleim és nagyszüleim. Megsütötték a húst, kb akkora darabokat mint normálisan pecsenyének. Ha teljesen kihült, egy nagyobb edénybe pakolták közé zsírt öntöttek. Teljesen ellepte a húst, minden oldalról körbevette a darabokat, majd megszilárdult, és így konzerválta azt. Sokáig eláll és isteni.
Varosha a világ legérintetlenebb szellemvárosa Cipruson. A Famagusta városához tartózó körzet 1974 óta lezárt katonai területnek minősül, így sem a fosztogatók, de még a katasztrófaturisták sem juthattak be. A hermetikusan elzárt üdülőtelepen ma is ugyanúgy van minden, ahogy…..
Bartush 2015.04.09 19:36:10
@sélli_: ENSZ-esek, bélkefentartók lehettek az elkövetők. Cipruson sok az angol katona is - nem véletlen, ők is fotóztak.
Ne gondolja senki, hogy mi nem voltunk tele kétségekkel, vagy kérdésekkel, az első közös túrákon. Ha egy pici babával kelünk útra, gondos tervezésre van szükség, hiszen rengeteg dolog van amire figyelnünk kell és gyermekünk a természetben sem szenvedhet hiányt semmiben. Sokan…..