Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sikisiki (törölt)

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
sikisiki (törölt) 2013.06.15 23:32:44
@Flyer: Ja, és leszúrsz egy táblát, hogy kis ideig itt semmi okbók ne tessék fúrni.
Kollégánk, Vályi István a múlt héten meggyőző fölénnyel megnyerte a Totalcar fotópályázatát, mert az olvasók szavazatai alapján ő készítette a legjobb képet az Opel szupercuki kisautójáról, az Adam-ről. Istvánt pillanatokon belül elragadja a világhír, ezért talán ez az…..
   Az eperszörp házilag postot igen kedveltétek, így gondoltuk, a világ elé tárjuk a legegyszerűbb házi eperfagyi receptet is. (Alapjáraton ugye lusták vagyunk, viszont finomat enni nagyon szeretünk!) Nem is recept ez, inkább megoldásnak mondanánk. Eper kell hozzá,…..
Nem egészen egy évvel a Schmitt-ügy kirobbantása után újabb plágiumgyanút fogalmazott meg a HVG: ezúttal Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök doktori dolgozatában vél felfedezni hivatkozás nélkül használt idegen gondolatokat. A kormányzati válasz hasonló:…..
sikisiki (törölt) 2012.11.21 14:37:07
@dipl-o-mata: klx78:
helyesen:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Erdő_Péter
Ez Zoli kérdése, mivel nem érti, hogy ténylegesen mi alapján büntették meg, hiszen a közterületesek kétféle indokot is felhoztak külön-külön. Szerintem az oldalirányban elfordított tábla alapján már tilos várakozni, csak az a nem derül itt ki, hogy a kereszteződés előtti…..
sikisiki (törölt) 2012.05.17 13:05:29
@prérikutya: @sikisiki: "Ha egyértelmű tábla, felfestés stb nem jelzi, akkor nincs tilalom."

Zebra előtt sincs tábla, meg az útkereszteződés metszéspontjától számított 5 m-en belül sem.

Ezek az általam slendriánul "stb" alá gyűjtött esetek. Amelyek persze egyértelműek, nem úgy, mint a valahol, valamikor kiosztott térképvázlatok.
sikisiki (törölt) 2012.05.17 13:46:08
@prérikutya: Az is az "stb"-ben van. Meg a net.jogtar.hu-ban, ha már elfelejtettem volna...
:-)
sikisiki (törölt) 2012.05.17 13:49:47
@prérikutya: Megismétlem. Szabálytalan lesz ez. De ha mégis hozná a kék pólós csávó táblájának a jobb oldali párját...
Bár a fotók alapján csak jobb oldali táblák vannak. Akkor pedig ez egy elfordított jobb oldali.
...mondta Göbi, a motordoktor, amikor az alábbi berendezés működéséről szóló videót elküldtem a szerkesztőségi levlistára - és azt hiszem, a legtöbben a lelkünk mélyén hasonlóan gondolkodunk. A Cordon ugyanis egy traffipax, pontosabban egy több célpontot egyszerre figyelni,…..
  Pár hete fogadta el a kormány a Nemzeti Energiastratégiát, amely a célok szerint biztosítja a hazai energiaellátás hosszú távú fenntarthatóságát, biztonságát és gazdasági versenyképességét. A stratégia a kormány szerint kiszolgálja az elsődleges nemzeti érdekeket,…..
A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál. A recept az, hogy a jó név mellé…..
sikisiki (törölt) 2011.07.28 15:38:31
plszegy:

www.chainreactioncycles.com/

Itt nézd meg, mi mennyibe kerül! A Porsche meg tud óccsóbb helyet is.
Robogó Kipróbáltam a szörnyet 2011.06.01 09:53:00
Kűrtőskalács Ha Debrecenben járok, a Pepe Neróban kajálok, mert akkora óriáshamburgert adnak, mint a fejem, méghozzá olcsón. A múltkor is éppen megérkeztünk az éhhalál küszöbén, amikor a kiülős rész mellett egy masszív testű robogót fedeztem fel, majd némi érdeklődés…..
sikisiki (törölt) 2011.06.01 13:30:30
Egy, a kerékpáros szervezetek által nem ismert embert nevezett ki a miniszterelnök a hazai kerékpáros ügyek koordinálására. „Orbán Viktor április 18-i hatállyal egy évi időtartamra megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és…..
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb,…..
sikisiki (törölt) 2011.03.05 22:25:45
@v2peti: en.wikipedia.org/wiki/Northernmost_settlements
Még csak nem is második, bár az első tízben (50ezer lakos felett) Tromsö után csak oroszok vannak.
sikisiki (törölt) 2011.03.05 22:58:00
@Robis: Vardo (2100 lakójával) nem nagyváros, itt azokról volt szó.
@D_79: Elmesélhetnéd, mit kerestél ott.
Belsőség Dróton dzsal a petró! 2010.09.18 23:21:51
230 kilónyi akku volt alattam, benne 16 kilowattórányi töltés. Középmotor, hátsókerék-hajtás, bivaly nyomaték, 800 forintos tankolás, mi kell még? Egy jó navi! Vélemények az azonos című írásunkról...
Az első (saját-)motoros szezon után végignéztem, mit kellett még venni a Honda mellé, hisz eredetileg az volt a duma, hogy olcsón fogok motorozni, hogy megérje. Mármint ne költsek többet a projektre, mint amennyit a nem autózással megspórolok. Egyszer már írtam erről, már ami a…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
sikisiki (törölt) 2010.08.12 21:18:50
@bogancs: Én évek óta házi tejet iszok. De még sosem írtak róla számlát. Talán ez is oka annak, hogy az országos statisztikákban kicsi az aránya. Csak sajnos a jó zsíros, tejfölös tejet egyre kevésbé bírja a gyomrom. Úgyhogy marad a 0,8-as multis tej. :-(
A Gubacsi utat nem a szép környék miatt szeretjük, hanem mert annyira elhanyagolt, hogy a többség inkább elkerüli és menekülőútnak tökéletesen alkalmas. Villamos is halad rajta, szakaszonként változó módon vezetnek a sínek, nehogy egyszerű legyen a helyzet. Az biztosan mindenki…..
sikisiki (törölt) 2010.07.27 10:08:06
@atompyka: Az ugye nem komoly kérdés, hogy egy törvényt mikor hagyhatsz saját belátásod szerint figyelmen kívül? A Kresz ugyanis pont olyan jogerejű rendelkezés, mint a lopás és emberölés eseteit tárgyaló törvények. Ha szerinted indokolatlanul akadályoznak, amiből Neked hátrányod származik, akkor jogállamban legfeljebb beperelheted. Vagy irány Szomália, ott divatja van az egyéni jogértelmezésnek...
sikisiki (törölt) 2010.07.27 10:20:12
@atompyka: Az, hogy nem megfelelően jelölik ki, az Téged nem mentesít. Persze kikerülöm, de attól az még szabálytalan.
sikisiki (törölt) 2010.07.27 10:56:05
@of2ice: ohhh, igaz, pedig épp belelapoztam, csak a fejlécet nem olvastam el... :-(
2010. május 27-i precedens értékű jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az egyetemi vezetők fizetése mindenki számára megismerhető adat. A Bodoky Tamás újságíró és a TASZ által indított próbaper a gödöllői Szent István Egyetem ellen indult,…..
sikisiki (törölt) 2010.05.28 16:09:30
@index-cenzura.biz: Mivel az alperes a cikk szerint a gödöllői Szent István Egyetem, akkor ki állja a perköltséget? Na ki? Hát az adófizetők. Bizony. Egy adatért, ami jár nekik.
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
sikisiki (törölt) 2010.05.26 19:28:14
www.hhrf.org/magyarkisebbseg/9902/m990210.htm

Némi európai kitekintés.