Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bambulka

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok. Egy újabb toplistát írok, ezúttal hazai filmiparunk nagy sikerei kerülnek terítékre. Akár hiszitek, akár nem, ezt nehezebb volt összehozni, mint a legrosszabb listát, annyi jó filmet tudott hazánk letenni az asztalra. De nem szaporítom tovább a szót, lássuk az általam szeretett magyar…..
Bambulka 2017.11.17 14:28:06
A CEU elleni harc egyfelől tökéletesen illeszkedik Orbán illiberális ámokfutásához, másrészt azonban most nem csupán a pusztába kiáltja a megszokott szólamokat, hanem konkrétan nekimegy egy rendkívül sikeres intézménynek, amely fontos a világnak, Európának és Amerikának. Vajon miért kockáztat…..
A nyár a vakáció, a nagyobb utazások időszaka. Ilyenkor, aki teheti valamilyen nyugis hely, mondjuk vízpart felé veszi az irányt akár belföldön, akár külföldön. De sokan ilyenkor indulnak nagyobb felfedezőútra, és célba veszik Európa valamelyik híres – történelmi, művészeti, szórakoztató vagy épp…..
Utazni jó, de (különösen, ha nem figyelünk oda) könnyen elveszhetünk a közlekedés, szállások, étkezések turistacsapdájában, aztán mire észrevesszük magunkat, már egy kisebb vagyont elköltöttünk. Persze az sem mindegy, mely országba látogatunk – ebben segít a…..
Bambulka 2015.05.16 22:53:50
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
A környezetvédelmi államtitkárság egyik szolgálati autója egy elektromos hajtású Opel Ampera, amely nagyon dicséretes, de a modellből Magyarországon eddig minimális darabszámban értékesítettek. Köszönhetően annak is, hogy az állam még mindig nem támogatja az elektromos és…..
Top 15 OlaszAország 15 legszebb - kevésbé felkapott - városa      Az előző listához képest kicsit nehezebb a dolgom. Vagy könnyebb, ki tudja. Nehezebb talán, mert lényegesen több olyan települése van Olaszországnak, amelyek nem kimondottan turistacélpontok, vagy ha azok is,…..
Bambulka 2015.01.16 22:09:57
Ha rávágta, hogy a gepárd, akkor bizony olvassa el ezt a cikket. Mi emberek hajlamosak vagyunk a többi élőlény teljesítményét magunkhoz, és nem saját magukhoz viszonyítva mérni. Így működünk, és kész. Az állatok sebességét is általában a mi agyunkkal még felfogható…..
Bambulka 2014.05.01 23:02:37
@HgGina:

en.wikipedia.org/wiki/Peregrine_Falcon

"...making it the fastest member of the animal kingdom..."

Önerejéből tudja (hiszen fel kell emelkednie).

A sztratoszférában kidobott teknőst, Lajka kutyát meg a nemzetközi ürállomásom kikelt csibéket stb. nem kommentálom :)
Bambulka 2014.05.01 23:11:26
@szíj: Hmmm, a mókus az szárazföldi állat ? És mondjuk a repülő mókus ?

:)
HamPLÓ A pozsonyi Új híd 2014.04.22 07:00:00
Korábban már említettem, hogy imádom a hidakat. Budapesten igazán jó dolga van az ilyen érdeklődésűeknek: van ívhíd, lánchíd, kábelhíd, gerendahíd, Gerber-tartós. Ferdekábeles viszont sokáig nem volt (ma már van), akkoriban Pozsonyig kellett mennünk, hogy végre ilyet is…..
Bambulka 2014.04.22 13:47:18
Bambulka 2014.04.23 12:25:46
@tomitami2: :)) nem, a másik oldalról az AuParkból (a második képen látható torony)
Nemcsak Berlin, Hamburg és Bécs légterét, hanem közel 240 ezer civil életét és felbecsülhetetlen műkincseket is védtek a Flakturmok. Az augarteni (Bécs) Flakturm (Fotó: Wikipedia.at.)..
Bambulka 2014.04.16 18:18:05
Bambulka 2014.04.21 19:43:56
@dr. phil. Sün‼ ツ: Stimmel :-)
Alacsony vagy magas részvételi arány a kedvező? Nekünk vagy az országnak? Okosabbak vagyunk-e, ha sokan vagyunk? Áltudományos okoskodás, melyben a szerző igyekszik senkit sem megsérteni! A vasárnapi eredményhirdetést követően megindult a bűnbakkeresés, a vádaskodás és a…..
A "történelmi birtok" egy 7400 nm-es telekre épült, és ahogy arra az adatlapon elérhető leírás utal, az 1. épületben 8 szoba illetve lakosztály található, a földszinten galériázott szalon, hall, személyzeti szoba, konyha, vendég WC kapott helyet, minden szobához fürdőszoba…..
Bambulka 2014.04.02 17:02:53
Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól,…..
Megállapodott Orbán és Putyin: pályáztatás nélkül a Roszatom épít két új erőművi blokkot Pakson. Bár jómagam nem vagyok eleve atomenergia-ellenes, ez - különösen a beruházás költségeiben mutatkozó nagyon komoly bizonytalanságok és a hosszú távú anyagi és technológiai…..
Lehet, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének ismételt elutasítása maga is csak afféle viccnek látszik (bár egy vicc, ha sokszor elsütik, általában kifakul, unalmassá, direkt idegesítővé válik), de elképesztő nagy baj van ott, ahol egy bíróság feljogosítva érzi…..
Levelet kaptam. Na nem olyat. Olyat nekem nem ír a Vezér és nem küldi elsőbbséggel, hogy jippájé jujdejó, mindannyian győztünk, holnaptól kolbászból lesz a gumicsimma is.  Nem is értem miért. Szóval olvasói levél landolt a drótpostaládában, benne egy érdekes…..
Ment a Debil, jött a Miska, de nem változott lófasz se. Jót röhögtünk, amikor emberünk azt ígérte, hogy most aztán kiscserkész becsszóra kiszámíthatóvá válik a gazdaságpolitika, de ami az elmúlt másfél hónapban történt, így is faszkorbácsért kiált. Mivel Mihály…..
"A kormány azzal számol, hogy az idén újraindul a növekedés, 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiány és ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre." -  jelentette be büszkén Varga Mihály 2 hónappal ezelőtt.Ugyanez a Varga Mihály állt ma ki a kamerák elé Giró-Szász…..
Prága az árvízzel küzd, percről percre posztunkban folyamatosan követjük a legfontosabb eseményeket. Vasárnap lezárták a Károly-hidat, így már csak a beavatott markolók gördülhetnek végig a világ egyik leglátogatottabb épületén, hogy egy kicsit lazítsanak a lerakódó…..
Tina tizennégy éves, és tud gitározni. Ezt kegyetlenül be is bizonyítja az alábbi videón, amin a Eddie Van Halen Eruption című szólóját játssza. Vajon a Guitar Heróból tanulta meg?* Aki kíváncsi az 1977-es eredetire is, tekerjen lejjebb, utána pedig lehet vitatkozni ki a jobb,…..
Bambulka 2013.05.24 22:49:49
Szépen csillog az a tizedik hely is, no, de egy másik ország színeiben, rögtön az első Euróvíziós Dalfesztivál fellépésen tizenharmadik helyezést elérni, az a nem semmi! Később meglett a böjtje, ne feszegessétek a Dalfesztivált a csehszlovákok előtt. Rövidek és arrogánsak…..
Bambulka 2013.05.19 19:30:50
Miért államosít egyre több céget az Orbán-kormány? És most nem csak az olyan, "nemzetbiztonsági" címkével felmasnizott ágazatokról beszélünk, mint az E.On gázüzletága, hanem a cigiárusítástól az étkezési utalványokon át a parkolásig sok-sok mindenről -…..
A riporteri kérdés a következő: „Hová lett a magánnyugdíjpénztári pénz?” Sok jóra persze nem számít a tapasztalt NERtárs, amikor erre politikusok próbálnak meg válaszolni, de azért a pofátlanság olyan fokú határtalansága, mely a kérdésre adott egyes válaszokban…..
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..