Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lag_Operator

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Lag_Operator 2010.08.18 22:27:14
@értelmetlen_nevű: Még talán Hatem Ben Arfa-t is emlegette ma a sport1.de....
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Lag_Operator 2010.08.15 15:49:03
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Lag_Operator 2010.08.15 13:51:26
@man city: Sztem a Schalke pénzügyei ennél egy fokkal összetettebbek, de errõl Rekordvize tudna mesélni, azért a 10m €-s éves fizuval lenne sztem a legnagyobb gond...
Mindenesetre lenne egy diszkrét bája egyfajta magisches Dreieck a'la Magathnak Raullal, Robinhoval, Misimoviccsal...(utóbbi egyénnek Gelsenkirchenbe való igazolásának feltétele valószínüleg Diego Wolfsburgba igazolása...)
Mármint egy megasportesemény megrendezése. Részletesebben az IMF legutóbbi kiadványából.És egy remek videó a dél-afrikai felkészülésről, ultramodern vasúttal, szuperügyetlen Strauss-Kahnnal és elnézően passzolgató mezítlábas feketékkel:Sok sikert, Dél-Afrika!..
Lag_Operator 2010.06.10 20:17:31
kaggle.com/worldcup2010

Hátha kedvet kap még valaki a játékhoz...
Filmvilág blog Futball és film 2010.06.07 16:36:00
1927 - Die elf Teufel (r: Korda Zoltán, Carl Boese)  1927 - Der König der Mittelstürmer aka King of the Centre Forwards (r: Fritz Freisler) 1930 - The Great Game (r: Jack Raymond) 1951 – Civil a pályán (r: Keleti Márton)1953 - The Great Game (r: Maurice Elvey) 1953 - Gli eroi della…..
A van Gaal-hadjárat második mérföldkövéhez, azaz a Német Kupához érkeztünk, amely bizonyos szempontból a legkönnyebben behúzható, de hát Berlinben a Werder ellen motiváltnak lenni, meg a Bernabeu-ban az Interrel farkasszemet nézve transzba esni egész más kávéház. Körülbelül…..
Ezen a szombaton valóban lefelé lesz érdemes tekintgetni, mivel fent gyakorlatilag már tudunk mindent, bajnokot, kupaindulókat, lemaradókat. Ki erről csúszott le, ki arról, de bravúrra esélye már csak a Leverkusennek van, azonban ennek végrehajtásához egy elképesztően lúzer…..
Szinte bizonyos, hogy az utolsó forduló előtt nem tudjuk rövidre zárni az egy héten belül két edzőváltáson is áteső német bajnokságot. Igaz, ha a Schalke nem képes nyerni otthon a Werder ellen, gyakorlatilag elbukta a salátást, ha kikap, elméletileg is. De ez az egyetlen…..
Lag_Operator 2010.05.01 19:47:04
@Lag_Operator: Dzsudzsákat=Dzsudzsákot...:S
Lag_Operator 2010.05.02 13:12:50
@Rekordvizemeister: Majd jövő héten a Marienplatz-on, ahol a Rathaus-Balkon sem egy Magath interjú kapcsán lesz emlékezetes ebben az évben...:)
Lag_Operator 2010.05.02 15:05:16
Elérkezett a német bajnokság eltérő időközökkel ugyan, de megbízhatóan újra és újra megismétlődő szakasza, amikor már csak elbaltázhatja a Bayern, illetve jelen esetben másképpen mondanám: a rivális elbaltázta. Nagy baj nincs azzal, hogy a Bayern ilyen szezon eleji…..
Tényleg mintha tesiórán lennénk: előre állt a drabális állat, aki az apjától Audit kap, mikor betölti a tizenhetet; mögötte a lányok kedvence, a sportos srác, aki normális csajt valamiért mégse tud soha felszedni; harmadik a melák, az egyszerű komputerű, aki már a…..
Lag_Operator 2010.03.06 16:13:56
@avenger13: Robben Münchenben maradt..:S
Egyik bajnokságban sem misztifikus annyira az őszi bajnok személye, mint a Bundesligában, holott a számok azt mutatják, mindössze az esetek 67%-ban húzza be a bajnokságot a Herbstmeister. 2007-ben a Stuttgart, 2009-ben a Wolfsburg támadt fel a kút mélyéről, fordított példaként a…..
Lag_Operator 2010.01.18 18:13:46
www.youtube.com/watch?v=D_w2ZiGp5CQ
1:42 körül... Kár, hogy Münchenben ilyet nem mutatott még...:)
Lag_Operator 2010.01.19 11:58:44
@Rekordvizemeister: Hm, Schmadtkét hallottam hétvégén nyilatkozni, akkor nem tűnt úgy, hogy ez ilyen gyorsan fog menni, mondjuk biztos Kind közbelépett...:S
A német utánpótlás csapatok a legutóbbi nyáron elkövetett portyája után bő fél évvel már megválaszolásra is került a legfőbb kérdés, mely velük, s más nemzetbeli kortársaikkal, kapcsolatban legtöbbször elhangzott. Mikor jön el az idő a kezdeti fröcskölés után a…..
Lag_Operator 2010.01.03 12:33:43
Lag_Operator 2010.01.03 13:36:32
@Rekordvizemeister: Kíváncsi vagyok rá én is, Bayernben nem sokat láttam belőle...

@brodi:
Alaba elutazhatott a "nagyokkal" Dubaiba...
Kedves látogatók! Itt egy Bundesliga poszt épül az NST generálkivitelezésében. A kommentelők közlekedése a munkálatok ideje alatt is biztosított (business as usual). Olyannyira, hogy máris várjuk eheti tippelőnk, aki nem más lesz, hanem az, aki megmondja, mely Bundesliga spíler…..
Lag_Operator 2009.11.22 13:43:47
sz-magazin.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/31517/1/1#texttitel

Egy elég jó cikk Uli Hoeneßről, szerintem érdemes végigolvasni...
Lag_Operator 2009.11.22 15:44:12
@acdcisti: Toni elvileg sérült....
A meglepetések fordulójának harangoztuk be a tizenegyedik csörtét, ami parádésan be is jött, megtetézve azzal a minden mértékadó orgánum szerint sokkoló hírrel, hogy bebuktuk a tippverseny első körét. Lyuk nélküli betlit terítettek az elitcsapatok, egyedül a Hoffenheim volt…..
Lag_Operator 2009.11.08 16:16:57
Szerintem is nagyjából igaza van Lahmnak, a dolog mikéntje meg kérdéses (még várok egy csörtét a tegnap Honeneß és az általa megemlített Herr Grill között). Viszont így útólag nemtudom mit használ ez, mert nemhiszem, hogy ott senkinek nem tűnt volna fel, hogy Gomezt, Tymoschukot LvG érkezése előtt hozták (most más kérdés, hogy Pranjic és Braafheid nem igazán vált de, de itt kell megemlíteni sztem Badstuber és Müller esetét a mérleg másik serpenyőjébe).

A játékrendszerekkel is gond van még szerintem: ha a dolgokat dinamikájukban nézzük, azt látjuk, hogy az eredeti elképzelés gyakorlatilag a teljes felkészülés alatt a 4-4-2 volt középen rombusszal. Ez nem működött se Riberyvel se a többiekkel (Schweinsteiger (ő megérne egy külön misét, vajon minek köszönhető a tavalyi szerződés hosszabítása előtti és utáni teljesítménye közti diszkrepancia...) Sosa, Baumjohann, sőt Klose(!), Müller) akkor gyorsan jött Robben és adta magát a LvG által állítólag kedvelt 4-3-3. Itt meg a Lahm által mondott dolgok, hogy Gomez mennyire illik itt bele a képbe (plusz mennyire bizonytalanították el van Gaal nyilatkozatai (Gomez és Tymoschuk szerződtetését nem ő kérte, stb.), illetve utána amikor a padra került), aztán pedig jöttek a sérülések (Ribery, Robben, Olic, Demichelis), talán a korai, kelleténél több rotálás. Azt is olvasni, hogy a játékosok túlzottan félnek hibázni, ezért ilyen a játék képe (meddő labdabirtoklási fölény).

Amikor még a szezon elején voltunk azt hittem, hogy egy ilyen kerettel, amivel ennyi rendszer között lehet variálni, nem lesz probléma, de most valahogy úgy látom éppen ez lehet a gondok egyik gyökere... Ezért lett volna duplán jó a Frankfurti után még 1-2 akár kiszenvedett győzelem, mert akkor kicsit megnyugodtak volna a kedélyek, nyugodtabban folyhatott volna tovább a munka. Nem hiszem, hogy itt pl megoldás volna elküldeni a hollandot (ugye az is egy kérdés, hogy ki van a piacon aki elérhető). Egyébként most mindenki management-fehlerről beszél, én még mindig a "Fussball ist kein Mathematik"- ért neheztelek a legjobban Rumeniggére..:)
Lag_Operator 2009.11.08 21:29:37
@Lojzi_: 5.-hez: Én szkeptikus vagyok a téli erősítési lehetőségekkel kapcsolatban, kit tudnál elképzelni hipotetikusan?
Lag_Operator 2009.11.15 22:33:04
@_X_: Azért abban van némi ráció, hogy Lahm csapatkapitánnyá pozícionálását elősegíthette ez az ügy... /mondjuk ahhoz ennél azért több kell, hogy Traumschwiegersohnból hirtelen agressive leaderré váljon...:)/
A német futball, a komplett Bundesliga legnagyobb meccse érkezik a hétvégén a Ruhr-derbi formájában. A tavalyi hatgólos, százhuszonhét előállítást hozó drámai csörtét Top3-as meccsnek választottuk, és most is hasonlót remélünk – már csak azért is, mert ez a bajnokság…..
Lag_Operator 2009.09.26 17:01:16
@Titi120: A Sky egyik közvetítésében azt csiripelték a madarak, hogy a jobb oldalon Breno lesz, Lahm a balon, mondjuk ezzel inkább úgy vagyok, hogy hiszem, ha látom..:)
A magyar válogatott történéseit bambulva elszáguldott mellettünk a Bundesliga, így nagy röstelkedve csak egy mentesítő csevelyposztot tudunk beüzemelni. Lássuk, mit is várunk a fordulótól. Elsősorban azt, hogy a nem túl felemelő évkezdet után végre felpörögjenek a csapatok,…..
Lag_Operator 2009.09.22 19:24:48
Lag_Operator 2009.09.23 08:39:15
@mocsing: "(pláne van Gaalnál, aki az átalgnál önfejűbb a mendemondák szerint)"

Ezt énis olvastam/hallottam már, de Ribery pozíciója illetve a rombusz kapcsán erre rácáfolni látszott, persze kérdés, hogy ebben Robben érkezésének mekkora szerepe volt.
A különböző kupasorsolások és last minute transzferek izgatott zsivaja után simának tűnő Bundesliga forduló előtt állunk, őszinte mosollyal csak a Bayern-Wolfsburg derbit tudjuk kiemelni, azt viszont megtesszük. A további párosítások inkább kecsegtetnek klasszikus BuLi…..
Lag_Operator 2009.08.30 14:09:59
@mocsing: [Off] Hehe, sorry, a focival kapcsolatos dolgokat szinte csak német nyelven követem, így a magyar terminológiával általában gondban vagyok...:p
Ráadásul régebben mikor nem volt kedvem szavakat tanulni nyelvórára, általában ezt alkalmaztam (inkább kevesebb,mint több sikerrel :)) [/Off]
Lag_Operator 2009.08.30 16:55:35
@Lojzi_: @mocsing: Szerintem attól függhet Klose maradása, hogyan válik be 4-3-3, illetve, hogy az ő formája (annak hiánya), hogy alakul, de ha most fogadnom kéne, szerintem is elmegy majd télen, mert a padról nem fog Dél-Afrikába utazni...
Lag_Operator 2009.09.01 10:51:54
@Rekordvizemeister: Igaz, hogy a Kicker védhetetlen ebben a Rafinha ügyben, de a komoly anyagi gondokról szóló híreket illetően Assauer is rendesen rakott a tűzre a dsf műsorában...
Nem, mégis inkább íztelen, só és fűszerek nélküli, zokniba töltött fűrészpor. A Bayern München 2007 ősze óta képtelen kiegyensúlyozott, meggyőző játékot hozni, ha az ember leküzdi magában az obligát képzettársításokat (vérszomjas, domináns, kegyetlen, meg a többi,…..
Lag_Operator 2009.08.29 16:22:50
@Rekordvizemeister:
Tudsz valamit az állítólagos likviditási gondokról amiről Assauer beszélt, illetve amiért Schnusenberg vette a kalapját?
Lag_Operator 2009.08.29 16:34:20
@mocsing: "és egyébként is legalább kétszer annyit ér, mint amennyit adtunk érte)."

Asszem itt van egy kis logikai csavar, de sztem értjük :)
Buiter szerint még a környezetvédelmi érv sem áll meg. Az autónak nemcsak a használata, a gyártása is környezetszennyező. Sőt, az csak igazán...
A régiós devizák gyengülése miatt már nem csak vásárolni éri meg jobban nálunk vagy valamelyik szomszédos országban a nyugat-európaiaknak, hanem például hajat vágatni is.   Tegnapi záró adatok alapján a forint 17.2, a zloty 15, a korona pedig 3 százalékot gyengült az…..
Zuhannak az autóeladások, nagy a nyomás a kereskedőkön. Hónapok óta ott is van már javaslatuk (kérelmük?) a kormány asztalán az új autók vásárlásának támogatásáról. Válasz még nincs ugyan, de esélyeik nem rosszak, érveik ugyanis meglehetősen erősnek látszanak.…..
Benyújtják a három csapás törvényjavaslatot. Az amerikai mintán alapuló javaslat lényege, hogy aki háromszor követ el erőszakos, személy elleni bűncselekményt, az a harmadik esetben a büntetési tétel maximumának a kétszeresét kaphatja, ha pedig ez meghaladja a 20 évet, akkor…..