Regisztráció Blogot indítok
Adatok
...khm...

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma éppen öt éve hogy az első bejegyzés este kilenckor felkerült a blog még éppen csak formálódó oldalaira. Hogy van igény az ilyen formában "szórakoztató" írásokra és elsősorban fotókra, azt semmi sem bizonyítja jobban mint kitartó figyelmetek, amit ezúton is sokadszorra szeretnénk megköszönni. Öt…..
...khm... 2018.11.26 15:48:44
@JTom:
Ha nincs rá időd vagy pénzed, ne csináld. Ennyire egyszerű.
Nem koldulni kell.
Persze ezt látod az Indexen, a 444-en is, nyilván kézenfekvő ötletnek tűnt.
Mellesleg időd a koldulástól nem lesz több, legalábbis tudtommal időt nem lehet a tudomány jelen állása szerint adakozni.

@Before:
Ha megerőltető, akkor nem kell csinálni.
Vagy ennyire vágyik a blogger a hírnévre?

@gigabursch:
Tudod, tele van a faszom azzal, hogy újabban kb. bármire rákattintasz, arról szól,. hogy aggyápézt, aggyápézt, aggyápézt...
Index, 444.hu, Kétfarkú Kutya, füves képviselő, harmadvonalbeli "zenész", mind koldul.
...khm... 2018.11.26 15:51:39
@JTom:
Ha én visszafikázlak, akkor meg nyilván tiltasz.
Egyébként a khm nem köhögés, gyúrjál kicsit a magyar nyelvre. Azt gondolom, mások is említették már, hogy a helyesírásra sem ártana. A kapott pénzből elsőként vehetnél pl. egy helyesírási szabályzatot.
Ma hajnalban Kolumbiában lezuhant egy utasszállító gép, a fedélzetén 70 utassal, köztük egy brazil futballcsapat játékosaival. A világsajtó megírta, jelenleg is címlapon van, az Indexen is. A Blikk is beszámolt a dologról,  csak egy kicsit másként, ők találtak egy videót is, amit menten ki is…..
...khm... 2016.11.30 21:38:42
@sixx:
Kikérem magamnak. Én nem álhülye vagyok, hanem igazi. :-)
Mivel nem olvasok Blikket, azt sem tudtam, hogy van online verziója, szóval nem volt meg.
...khm... 2016.12.01 04:31:42
@sixx:
Ja, és szólj már annak a kollégádnak, aki a mai cikket írta (Kifogyott a benzin stb.), hogy ezekben a gépekben NEM benzin van, hanem kerozin, ami egy petróleumfajta.

Valamint hogy magyarul a commercial airplane, ha menetrend szerint utast is szállít, akkor nem kereskedelmi, hanem közforgalmi repülőgép.
(Hogy miért, azt ne kérdezd, gondolom, még az angol nyelv eluralkodása előtti időkből van, valószínűleg a németből átvéve.)
...khm... 2016.12.01 16:34:53
@ghck:
Ez csak annyit jelent, hogy a netre minden hülye írhat mindenfélét, legyen az bármekkora marhaság is.
A szaknyelv meg szaknyelv.

Másrészt ugyanaz a repülőgép, ha nem szállít utast, csak árut, akkor már kereskedelmi repülőgépnek minősül.
A repülés veszélyes üzem, ezért pontos meghatározásokat használ. Ilyen jelentéktelennek tűnő területeken is.

A benzinkút egy állandósult kifejezés abból az időből, amikor még csak benzines autók voltak (bár a hivatalos neve annak is üzemanyagtöltő állomás, a benzinkút az kb. az a pongyola köznyelvi kategória, mint amikor a 70-es években falun minden személyautót taxinak hívtak), ellenben az, hogy a repülőgép mivel repül, nem egészen mindegy. Ha benzinnel megpróbálsz egy sugárhajtóművet üzemeltetni, annak csúnya következményei lesznek.

Szóval amiket írtál itt, azokat csak nagyon buta emberek írják.
Tregard nicknevű olvasónké az érdem, aki ma hajnalban, a köztévét nézve szembesült azzal, hogy az AIDS világnap alkalmával a köztévén elhangzott az, hogy Sheen halála hívta fel a figyelmet a betegségre. Nyugi, Sheen nem halt meg, sőt, a Crackle nevű online tévénél/streamingszolgáltatónál januárban…..
...khm... 2016.12.01 14:50:19
@Field64:
@ugyan ugyan:

Na de azért nagyon nem mindegy, hogy azok állami pénzből (a MI pénzünkből!) tévednek, az Index meg magánpénzből.

Általában ez szokott itt lenni a mentség.

"a többi barom entellektüel firkász is megéri a pénzét"
Hát ha megnézzük az entellektüel eredeti jelentését, akkor az Index újságíróinak csak igen kis része tartozik ebbe a kategóriába.
...khm... 2016.12.01 16:11:19
@ugyan ugyan:
Teljes mértékben egyetértek.
Az ember csak néz, és nem hiszi el, hogy amit lát, az tényleg van, pedig nem káprázik a szeme, a Sztárok a jégen című showműsor orosz kiadásában tényleg koncentrációs tábori egyenruhába öltöztettek két szereplőt (sárga csillaggal a mellükön), valóban beesettre sminkelték az arcukat, és így táncoltak…..
...khm... 2016.11.29 03:26:51
@medium size devil:
Ja, igazi bumburnyákok, akiket amerikai igyekszik a tudomány minden területén elszipkázni.

Téged eléggé nyilvánvalóan nem az eszedért szeretnek, koma.
...khm... 2016.11.29 14:38:27
@Gérard Duchemin:
"Nem köll ám butának lenni."
Akkor te magánszorgalomból vagy ennyire sötét segg?
Szerintem nem, esetben születési rendellenességről lehet szó. Ennyire hülye ember máshogy nem lehet.
Majd a Viktor megmondja. Mert itt minden az alapján dől el, hogy a Viktor mit gondol. Akkor is, ha közben szanaszét barmol mindent. Viktor a legtöbb szpícsében arról beszél hosszan, hogy milyen a magyar. Mert a magyar az olyan fajta, hogy tököm tudja, a magyar az a fajta, aki a büdös franc tudja,…..
...khm... 2016.11.25 17:50:09
@Buchhalter:
Ha a vállalkozóknak ennyire jó, miért nem lettél te is az?
Tudod, a vállalkozó kockáztat is, a melós meg nem.
És naná, hogy azért vállalkozik, hogy jobban éljen, mintha alkalmazott lenne.

De mindenki előtt szabad a pálya, vállalkozó lehet te is, és akkor semmi más dolgod, mint picsogni meg kizsákmányolni a melósaidat.

B verzió: egy ostoba fasz vagy.
82 éves korában elhunyt Florence Henderson, akit itthon nem nagyon ismertünk, de az amerikaiknál  intézménynek számított, hiszen öt évadon át, 1969 és 1974 között alakította a Brady család anyukáját. A szerep egész életén át végigkísérte, Carolként több generáció kvázi anyjaként szerepelt a…..
Lassan száz éve nem szexeltek olyan keveset a fiatalok, mint ezekben az években – állítja egy új kutatás, mely szerint utoljára az 1920-as években voltak ilyen kevéssé lelkesek a huszonévesek, mint most...
...khm... 2016.09.27 18:12:38
@tnsnames.ora:
Hát baszd meg, ennyi semmitmondó üres lózungot összehordani...
Nem vagy te politikus?
Férfi prostinak hívnák, és még húsz éves lányok is odavannak érte. Szüzek is fizetnek neki a szexért. Elárulja, mi a titka és hogy mennyire is ismeri a női lélek rejtelmeit. Íme a trükkje!..
Az egész ott kezdődött, hogy a Red Hot Chili Peppers lement a Qualitons koncertjére a híd alá, és Anthony Kiedis énekes kért egy CD-t a magyar zenekartól. Ezzel nagyjából meg is vették, nem csak a magyar rajongókat, de még azokat is, akik amúgy ki nem állhatják a zenéjüket. Innentől már csinálhatott…..
...khm... 2016.09.03 19:45:41
@Croma Soma:
Flea mint zseni?
Hát neked sem sok fogalmad lehet a zenéről...

Ha basszushangszerelés, akkor nézd meg a Másfél meg az egykori Kontroll Csoport számainak basszusmeneteit. Flea félóránként összefosná a bokáját, ha a közelébe érne bármelyiknek.

@átlátó:
Én ott voltam 1996-ban, és nem volt az.
De az nagyon tetszik, amikor a road megmondja a tutit, és megállapítja, hogy milyen egy buli. :-)
Baszd meg, a cucc cígölése meg a hangszeren játszás két elég különböző dolog.
Ja, én zenélek. :-)

@Yumurdzsak:
Én nem így emlékszem, több mint 1 órát játszottak, előttük meg Moby volt az előzenekar.
...khm... 2016.09.03 19:50:50
@savrola:
Bizony, a magyar nyelv és a menedzserek is az okai.
Ahogy annak is, hogy az RHCP meg eljutott oda, ahova.
Majd egyszer fogjál valami hangszer a kezedbe, tanulj rajta pár évig, és után dumálj. Az a lényeg, hogy láthatóan kurvára nem értesz hozzá.
Bizony, egyáltalán nem valami jó zenészek.

Dave Navarro az volt, egy kifejezetten technikás gitáros, nem is bírta velük sokáig.
Egy jó zenészt ugyanis baromira tud zavarni, ha a többiek amatőrök, és folyton elbasszák.
Izrael államot ugyan nem sokkal létrejöttét követően a Szovjetunió és csatlósai is elismerték, de a keleti-blokk viszonya a zsidó állammal messze nem volt felhőtlen. Cikkemben azt a kérdést vizsgálom, hogy az 1967-es és az 1973-as az arab-izraeli háborúk között a magyar sajtó (egy része) hogyan…..
Én mindent elhiszek. De most komolyan. Én tényleg elhiszem, hogy Rasi meg Pityu magánúton voltak Bahreinben. Nagyon is el tudom képzelni, hogy kikapcsolódni mentek, kipihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait. Azt is el tudom képzelni, hogy ilyenkor a kirendelt helyihülyékben felbuzog a gyáááj, ha…..
Szeretnél a felesleges kilóktól megszabadulni?   Nyilvánvalóan szükséged lesz rendszeres mozgásra, életmódbeli változtatásokra, és egészséges táplálkozásra. Amit kevesen tudnak, az, hogy meg kell változtatni az alvási szokásokat is, mivel az alváshiány éhségérzetet és alacsony energiaszintet…..
Mauterndorf Ausztria Salzburg tartományában található roppant kedves kis község. Hangulatos utcáin találhatunk akár több száz éves házakat is, a település ékének számító vár pedig az 1200-as években épült. Nem csak helyi látványosságaival bűvöli el az arra járókat, de remek kiindulópontnak számít a…..
...khm... 2016.09.02 06:17:36
Elmegyek szavazni és érvénytelen szavazatot fogok leadni a népszavazáson. Ezen meggyőződésemnek LMP párttagként, a párton belüli kisebbségi véleményként, a hivatalos állásponttal szemben állva adok hangot. Jakabfy Tamás A népszavazás ugyanis a demokrácia egyik ünnepe, amikor a nép két…..
...khm... 2016.08.31 22:12:41
@abdul hackeem:
Miért, te abban vagy gyenge?
Segítsek?
...khm... 2016.08.31 22:13:32
@abdul hackeem:
Ha meg halomra lőnék őket a határon, akkor az lenne a problémád.
...khm... 2016.09.01 15:18:46
@Bobby Newmark:
Az ötlet jó, már csak egy kérdés maradt:
Kire?

(Mert hogy nagyon le kéne cserélni, az egyértelmű.)
Schatz Roberta Nem hinném, hogy bárkinek is magyarázni kéne, hogy az olaszok mennyire kényesek, ha tésztáról van szó. Amikor egy eszement pillanatomban azt mertem válaszolni a boltban arra kérdésre, hogy milyen tésztát akarok venni, hogy „mindegy, a tészta az csak tészta”, azt hittem,…..
...khm... 2016.08.31 21:37:33
@Darkcomet:
A pizza nem, de a tészta igen. Alapból az a főétel.
Nem véletlen, hogy az előétel neve is antipasti olaszul, azaz tészták előtti.
...khm... 2016.08.31 22:11:30
@vidor82:
Igaz. Sosem volt az erősségem az olasz nyelv. :-)
Most megbuktam, mint Mussolini.

Bár annyira nem lehet véletlen, hogy pasta = tészta, pasto = étel.
...khm... 2016.09.01 15:14:09
@Peetee:
Igen, ez kb. olyan, mintha leírná, hogy légy óvatos, ha bolonyait kérsz Pesten a boltban, mert bassza meg, parizert kapsz.

Ja, mert Amerikában a parizer neve Bolognese.
Világhódító missziónk során, miközben megpróbáljuk a jónépet felvilágosítani a homoszexualitásról, sokaknál már a meleg szónál elakadunk. “Nem melegek, hanem BUZIIIIIIIIIIIIIIK!” Hogy számukra is biztosan átmenjen a tartalom, a továbbiakban én is a buzi szót fogom használni. A nembuzik általában…..
...khm... 2016.08.31 13:47:22
@pacagánycsök:
Nemcsak ott, a pravoszlávban is. Igaz, ott nem magyarul mondják (pl. Vaszilij Blazsennij = Boldog Vazul (székesegyház Moszkvában a Vörös tér szélén, idősebbek tudják), míg a szent az szvjátoj).
...khm... 2016.08.31 13:48:31
@Terézágyú:
Nagyjából ugyanazt jelenti a buzi része ott is. Ahogy a bele van buzulva igei forma is.
...khm... 2016.08.31 13:57:33
@Attilajukkaja:
"De az tuti, hogy a vallasos emberek kozott a romai katolikus vannak felulreprezentalva."
Szerintem a mohamedánok legalább annyian vannak, mint a hívő római katolikusok, ha nem többen.

@Girhes Joe:
Sőt, igazán PC-ül úgy mondják, hogy megváltozott munkaképességű.
Az nem hat meg senkit, hogy ezt lehetne arra si mondani, aki beteg volt (mondjuk el volt törve a keze), aztán egészséges lett, és annak is megváltozott a munkaképessége a beteg voltához képest.

Pedig a vakok is kikérhetnék maguknak, hogy ők nem vakok, hanem vukok. :-)
Néhány napja leltem rá gépemen újra erre a szép fotóra, ami egy Tu-144-est ábrázol Ferihegyen. Itt az idő, hogy megismerjük egy kicsit közelebbről is ezt a repülőgépet, aminek fotóját először a DELTA című tudományos műsorban láttam a műsorvezető, Kudlik Júlia háta mögött. A szovjet szuperszonikus…..
...khm... 2015.06.10 12:28:57
@JTom:
Pedig tényleg technika.
És műszakiak tényleg harapnak érte, ismerek olyan egyetemi tanárt, akinél a technika értelemben használt technológia hajleüvöltést és a műszaki pályáról való eltanácsolási javaslatot vált ki.
(Kb. ilyen formában: "aki ennyire hülye, hogy ezt sem képes megjegyezni, miért akar mérnök lenni?")

A technológia egy mostanában felkapott divatszó (Amerikában is a technology, legalábbis abban az értelemben, hogy mindenre, ami műszaki, azt használják).
Ami angolul technology, az a magyarban a legritkább esetben technológia, magyarul ugyanis a technológia egy (gyártási, javítási stb.) folyamatot jelent. Műszaki berendezést nem. Ahogy műszaki megoldásokat sem.
Nem akarom idézni az idegen szavak szótárát, de benne van mindkettő, érdemes lenne utánanézni.

A magyar technológia szónak az angolban a procedure(s), process, know-how stb. felel meg, attól függően, mit szeretnénk mondani.
...khm... 2015.06.10 13:41:07
@Sam. Joe:
Szerintem itt senki nem doktori disszertációt ír, hanem csak beszélget nagyjából haveri szinten (akkor is, ha nem ismer személyesen senkit), egy beszélgetésben pedig ezek bárhol elhangzanak.
Gondolom, te sem úgy beszélsz, hogy már elnézését kérem a felvetésért, méltóságos uram, de szerény véleményem szerint tárgyi tévedések vannak az Ön által ismertetett leírásokban.
Az internet egy laza hely, nem az Akadémia aulája.

Egyébként meg nem kell olyan marhaságokat (bocs, hirtelen nem is jut jobb és kulturáltabb szó - azaz nem hosszasabb kifejezés - eszembe) írni, amire ez lesz a válasz.

Olvass Rejtőt, elég sokszor előfordul nála ilyesmi.
Pedig szépirodalom, és kb. 80 évvel ezelőttről, amikor azért még nem jelenhetett meg könyvekben akármi, akkor még ismerték azt, hogy "nem tűri a nyomdafestéket" - azaz nyomtatásban nem jelenhet meg.

Nem lehet, hogy kissé túlérzékeny vagy?
...khm... 2015.06.10 13:43:47
@Zorba the Geek:
Téves.
Сергі́й Па́влович Корольо́в - Ez bizony (Szerhíj Pavlovics) Koroljov ukránul is.
Legtöbben úgy érezzük, eleget iszunk nap közben, ezért nem is vagyunk dehidratáltak - jó eséllyel azonban tévedünk. Te tudod, mennyi vizet kellene innod egy nap? Többet, mint gondolod. Az ember hajlamos elfelejteni azt, hogy rendszeresen hidratálja magát - a munkában a gép előtt…..
...khm... 2015.06.10 12:44:55
@Endy1:
Így van.

@_B_:
Akkor ez az orvos vagy hülye, vagy lopta a diplomáját.
Mellesleg az izzadság meleg időben egyáltalán nem elhanyagolható, sőt, ha még mozogsz is, akár a vizelet mennyiségénél is több lehet (többek közt azért is, mert olyankor a vizelet mennyisége is csökken az erős párologtatás miatt).

"Fél liter sörre meg kell inni még fél liter vizet, hogy nagyjából kiegyenlítsd azt, amit a sör elhajtott"
Marhaság. Egy lazább esti sörözés után (mondjuk 3 liter sör, az még egyáltalán nem sok) meg kéne inni 3 liter vizet? Ne nevettesd ki magad.
(A bor alkoholtartalma közel 3-szorosa a sörének, 4,5%, illetve 12%, szóval akkor 1 deci borhoz szerinted 5-6 deci szóda kellene? Viccnek nem rossz.)

@Advanced Flight:
De ez nem azt jelenti, hogy ezt mind meg is kell inni.
Főzés közben pl. párolog is.
Meg persze többet iszik az, aki esetleg mozog is valamennyit naponta, ott az izzadás miatt akár a 3 liter is beleférhet, míg egy irodai dolgozó, akinek a legnagyobb munkavégzése az, hogy elsétál a 30 m-re lévő buszmegállóig, többnyire bőven elvan a 2 literrel (vagy kevesebbel) is.
És azért nagyon nem mindegy az sem, hogy 2 vagy 3 liter.

(Voltam katonaként olyan kihelyezésen, ahol napi 5 liter vizet kaptunk fejenként, ebből kellett megoldani a kaját, a mosdást, az ivást - a WC-t hálistennek nem, de pottyantós volt -, és közben egész nap terepen bohóckodás volt. Hát elég izgalmas szagunk voltunk az 1 hét végére.)
Tudtam én, hogy ebből baj lesz. Nem szabad itt csak úgy viccelődni Magyarország egyik legpatinásabb heavy metal zenekarával. Volt ebben a posztban egy videó, amin az Óriás Ossiant játszik, akusztikusan. Ebben még semmi különös nincsen, mindenkiben él egy metálos, de az Óriás az…..
...khm... 2015.02.15 23:48:06
@bush69:
Én pedig ezen a hozzászóláson - főleg a magyar nyelvvel való hadilábon állása miatt - már-már sírni tudnék.
...khm... 2015.02.16 00:13:36
@karamzin:
Nyilvánosan előadni meg minden engedély nélkül is lehet, ha a jogdíjat megfizetik utána.

@dankógábor:
Ez azért nem teljesen így van, az Ossian kap szerzői jogdíjat, az előadó meg előadóit, merthogy mindkettő létezik.

@Hakapeszimaki77:
Én ugyan nem hallgatok Petőfit, mert szerintem is sza.r (kb. 1 éven át voltak jók, amikor elindultak zenei rádióként, akkor még tényleg értelmes zenéket játszottak - metál már akkor sem volt, de nekem mondjuk nagyon nem is hiányzik, meghallgatom, de azért otthon nem nagyon raknék fel ilyesmit, olyan jellegű rockot pl. igen, mint a Black-Out lemezei vagy a Southern Special 2. lemeze, de ez meg nem metál.
(Az én kedvenc zenéimet sem játsszák, még annyira sem, mint a metált. Mondhatni, véletlenül sem kerül műsorba egy szám sem pl. az URH-tól, a régi Európa Kiadótól - a mostani elég híg fo.s -, a Balkán Touristtól, a VHK-tól, a Trotteltől, a régi Aurórától, a Balatontól, a Kézi-Chopintől, a Vidámparktól, az Orkesztra Lunától stb., stb., és ezek csak a magyarok, de sorolhatnék a külföldike közül is olyanokat, mint Laurie Anderson, Patti Smith, 1986 előtti Iggy Pop (és a Stooges), Talking Heads - gondolom, neked nem mondanak sokat ezek a nevek. Most háborodjak fel rajta?)

Viszont úgy érzem, ez az intézkedésetek legalább akkora öngól volt, mint pár éve Vörös Gabinak az ingyenkoncertjegy-nemkapás miatti felháborodása (talán Slash-koncert?), amit nagyon helyesen cikiztek vérig ugyanitt sixx jóvoltából (és nagy tanulság arra, hogy nem szabad részegen/első felindulásból ilyen ökörségeket tenni).
Ezzel ugyanis magatokról állítottatok ki szegénységi bizonyítványt.
Ja, Paksiékat meg megfosztottátok némi jogdíjpénztől. Úgyis annyi van nekik...

Lénárd Laci is elgondolkodhat rajta, ha olvassa.
...khm... 2015.02.16 00:39:16
@supertzar:
Naaaa...
Azért 1986-ban már elég puha diktatúra volt, még az is lehet, hogy engedélyezték volna, hiszen mondjuk a Világ Ifjúsága magazinban meg a Magyar Ifjúságban akkoriban már bővel voltak 2 oldalas cikkek metál- meg punkzenekarokról (a többi téma mellett), meg olyan alterokról, mint mondjuk a Swans vagy a Residents.

Ha nagyon diktatúrázni akartak volna, hidd el, még megjelenés előtt bezúzatják az egészet. Merthogy tudni tutira tudtak róla, már arról is, hogy mire készültök. Lehet, hogy gecik voltak (bár a 70-es évek egész elejétől már ezt sem lehet mondani), de hülyék biztosan nem.

A CPg-t sem azért csukták be, mert annyira lázítóak voltak a szövegeik, pláne a zenéjük.
Elkövették azt a hibát, hogy Vitézy Dávid nagyapját, aki akkor az MHV teljhatalmú ura volt, lekurvaanyázták egy dalszövegükben, aki emiatt önérzetében sértve beperelte őket, persze mivel ezért nem kaptak volna börtönt, belevette a rendszerellenes izgatást, hogy ütősebb legyen.
De ha csak ez lett volna az ok, lecsukhatták volna a teljes alter- meg punkszcénát akkoriban.
A korhatár-besorolás kijátszása miatt csonkolják a televíziós csatornák a filmeket. Minap az RTL Klub bukott meg a nézők előtt a Sherlock Holmes film kapcsán.Nézzük meg a témát szerzői jogi oldalról. Az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról a filmalkotások védelmére is…..
A port.hu-n és a mi postaládánkban is landolt pár üzenet az RTL Klubon tegnap este 20:00-kor bemutatott Sherlock Holmes miatt, amit, legalábbis a felháborodás szintjéből kiindulva, minden további és szívfájdalom nélkül csonkított meg a kertévé. Mutatunk pár szalonképes…..
...khm... 2013.04.16 01:33:20
@Köcsögöm Széken:
A Film+-on, ja.
Ahol a mondat felénél, szó közben beadják a reklámot, és 3 mndattal később folytatódik a reklám után.
Van, hogy a film utolsó 5 percét le sem adják már a reklám után.
Ráadásul az sem igaz, hogy nem vágják a filmeket.
Ritka szar csatorna.

@Gattopardo:
A mai Showder klub konkrétan annyira szar volt, hogy többször levettem a hangot, és zenét kapcsoltam alatta, néha megint belehallgattam, aztán vissza a zenét megint.
Jó, mondjuk a mai szereplőgárda egyébként is a legalja volt, humora egyiknek sincs.

@Urbino:
USB-s vinyót minek?
Az árából vehetsz vagy 5-6 db 32 GB-os pen drive-ot, ami tízszer gyorsabban kommunikál a géppel.

@cvcvcvcvcvdddggvvv:
Sugárlemez?
Húbazmeg, nálad se kicsik a gondok a fejben.
Pedig ha valaki, akkor én nem vagyok odáig az angol szavak fölösleges használatáért.

@Gera:
Az ugye megvan, hogy az Egri csillagokat a jelenleg hatályos szabályozás alapján le sem lehetne vetíteni egyáltalán?
(Nyílt erőszak van benne számos helyen, mutatják közelről, hogy egy ember kezét átlövik nyílvesszővel, másoknak a fejét szétcsapják karddal vagy átszúrják az embert karddal és egyéb szálfegyverekkel, ráadásul egy népcsoportot (török) pusztán vallása és etnikai hovatartozása miatt üldöznek és gyilkolnak benne. Most gondolj bele, ha török helyett ezek zsidók lennének mondjuk. (Mert ha cigányok, akkor még neccesen, de biztos le lehetne adni, kevés még a cigányok lobbiereje a médiahatóságnál. Mondom: még.))
...khm... 2013.04.16 02:19:31
@cvcvcvcvcvdddggvvv:
Tényleg, ha DVD sugárlemez, akkor a régió hogyhogy nem térség?
(Remélem, a hot jazzre azért nem mondod - legalábbis ismeretlen társaságban -, hogy forró fasza. Mert igazából kb. azt jelenti.)

@mrsomeonenoone:
Nálunk egyébként még istenes. Amerikában meg Mexikóban több a reklám aránya, mint a filmé, óránként néha 8-10-szer is megszakítják a filmet 2-3 perc reklámmal.
Szóval ott konkrétan nézhetetlen a tévé.

@l_andras:
Havi közel 1 milliós fizetésért te is kapaszkodnál. Pláne úgy, hogy a kapaszkodáson kívül kurvára nem nagyon kell mást csinálni egész évben, még bejárni sem.

@Ula:
Amikor gyerek voltál, volt 2 csatorna, összesen napi 20 óra műsorral. Most meg van (rosszabb helyeken is) 50, ebből egy csomó nonstop.
Akkor a szüleid is mindig ott voltak a környéken, amikor tévét néztél, mert csak akkor volt adás, amikor otthon voltak (kivéve nyaranta a Szünidei matinét, de az meg ugye kifejezetten gyerekeknek készült).
Most meg messze nem ez a helyzet.

Bár tény, hogy a szélessávú internet korában a gyereket - aki számítógép-szakértésben tutira veri a szülőket, tehát a gyerekzár csak fölösleges fényűzés, 2 másodperc alatt kerülik meg, pláne hogy már Windows is futtatható pen drive-ról is, Linux meg már 10-12 éve is futtatható volt - félteni ilyesmiktől baromság, mert úgyis azt néz meg, amit akar.

@nemecsek ernő áruló:
Na igen. Én is rendeltem már meg CD-t Amerikából, amit mp3-ban töltöttem le véletlenül, tetszett, és Magyarországon nem lehetett kapni. Kicsit izgultam, nem nyelik-e le a pénzem, de nem, 2 héten belül megjött.

@Patreides:
Igen, mondjuk ezeket a vágásos dolgokat a szerzői jog mentén haladva simán meg lehetne támadni, ugyanis a szerzői jog alá eső termékek NEM módosíthatók a szerző engedélye nélkül, és a vágás már módosítás.

@Sütemény1975:
@ap:
Gondolom, te a dán sorozatokat is szinkron nélkül nézed, nem?
(Mondjuk a másik meg az, hogy közvetlenül a film egyszeri szinkron nélküli megnézése után, vagy film közben egyes mondatoknál lenne kedvem a hozzád hasonlóktól megkérdezni, hogy no, akkor most mit is mondott a csávó PONTOSAN? Azaz nem minden ötödik szót megértve.)

@steery:
Szerinted a hozzászólások alatt a Válasz erre felirat mi célt szolgál?

@Trigon_:
"un brutal escenas tales"
Ez biztos jól van így?

@G_Norton:
És mit szólsz a Cigányok idejéhez közel 12 órában? :-)
(Amiből még a 2 órás moziváltozat is dög unalom.)

De a Dunán pár napja ment a Sátántangó is, 7,5 órában (450 perc).

Persze ezek sehol sincsenek Wagner Gyűrű-ciklusához, ami egyben vagy 15,5 óra, és azért építette Ricsi bá Bayreuthot, hogy ott ezt egyben adják majd elő mindig. A zenészek pont úgy örülhettek, mint a közönség. :-)
...khm... 2013.04.16 02:34:00
@windex:
Ez biztos nem igaz, mert késő esti filmeknél sem megy le egyébként a stáblista, sőt, olykor az utolsó 2-3 mondat sem.

A kábelen kapott RTL és TV2 meg nem ingyenes, mert a kábelszolgáltató fizet ezeknek a csatornáknak, feléd meg kiterheli a díj rád eső részét. Szóval nem ingyen van.
Zsíír Blog Ötödik nap 2013.04.13 22:48:38
Április 5-én megnéztem a Fat, sick and nearly dead című dokumentumfilmet, ami megváltoztatta az életemet. Eldöntöttem, hogy első célként 10 napig saját magam által préselt zöldség és gyümülcsleveket fogok inni. Ha ez sikerül és még jól leszek, akkor 30…..
...khm... 2013.04.14 23:56:37
@mirx:
Dehogy. Te irkáltál faszságokat az adott bejegyzésben. Nem is kicsiket.
...khm... 2013.04.15 00:20:45
@nikita:
Akkor azt próbáld már elmagyarázni nekünk hülyéknek (= itt rajtad kívül mindenki), hogy hogy a faszba hat a léböjt a hormonjaidra.

Mert szerintünk sehogy.
...khm... 2013.04.15 02:13:43
@nikita:
Talán ha egyszer kezedbe vennél egy biológiakönyvet - úgy értem, rendeset, nem olyat, amit valami ezoterikus, de tanulatlan barom írt -, és el is olvasnád, akkor legközelebb nem írnál ekkora baromságokat.
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
...khm... 2013.04.14 23:51:59
@Rorschach:
Hát zeneileg nagyon szarok voltak, ezen nincs mit szépíteni.
...khm... 2013.04.15 01:56:49
@Rorschach:
A zenéhez hasonlítom őket.
Tudod: emberek hangszereken harmonikus hangokat játszanak.
...khm... 2013.04.15 02:04:15
@ingenium rusticus 2 / reloaded:
Ez nem igaz.
A 90-es évek sok tekintetben sokkal jobb volt (zenékben is), mint az utóbbi 12 év, meg az a kicsi, ami a mostaniból eltelt.

És ehhez semmi nosztalgia nem kell.

(Nem volt pl. kormányon Gyurcsány, és Orbán is csak 1,5 évig, és akkor a többi előnyt még nem is említettem (pl. nem baszta szét a belvárost évekre arRogáns Tóni, lehetett közlekedni a Keletinél stb.). Volt pl. Fekete Lyuk, Tilos az Á, Blue Box, E klub, Riff-Rööff, Total Car, Black Jack meg még ezer normális klub, jó zenékkel, tisztességes árakkal.)
Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban keményen dolgoztunk azon, hogy valamerre ismét továbblépjünk, ráadásul lehetőleg előre mozdítva ezzel a Totalcar szekerét. Tudjuk mi itt mindannyian, hogy ha nincs motiváció, akkor következik a helybenjárás, után pedig törvényszerűen a…..
...khm... 2013.04.12 03:12:01
@Takoca:
Ja, pont annyira, mint a magyar nyelvű írásaik a magyarodnak...

@Schütii:
Ráadásul egy 90-es évekbeli rockclubtól lopták a nevet.