Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chastar

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrák Grand Kanyonnak is kinevezett Ötschergräbenben kétszer jártunk, először négy éve, majd most nyáron, két különböző irányból bejárva a völgyszorost. Az elmúlt négy évben érdekes változás történt, de ez rögtön kiderül abból a vidám kisvideóból, amit a legutóbbi túra anyagából vágtam…..
Hazánkban tavaly ősszel felmerült, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a járművezetők alkoholfogyasztását érintő zéró tolerancia elvének lazításáról. A magyar emberek döntő többsége egyetért a mostani szabályozással, melyet 13 évvel ezelőtt vezettek be idehaza. Az azóta eltelt időszakban csökkent az…..
Az autó vásárlás egyik alapvető kérdése, hogy benzinest, vagy dízelt vegyen-e az ember. Sok évvel ezelőtt még egyszerűbben billent a dízel felé a mérleg: az üzemanyag olcsóbb volt, mint a benzin, és a motor is kevesebbet fogyasztott. Manapság már ebből az egyik tényező kiesett: a dízel jelenleg bő…..
Sokáig a festői Traunsee partján fekvő Gmundenben működött a világ valószínűleg legkisebb, mindössze 2,3 kilométeres villamosüzeme, ez azonban 2018. szeptember 1-én megváltozott. Ekkor indult el ugyanis a városi villamos és a Gmunden-Vorchdorf helyiérdekű vasút összekötésével létrejött…..
A mai nap legfontosabb híre a magyar egészségügy jövője szempontjából, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldöttgyűlése leváltotta Éger Istvánt, aki 16 évig volt a MOK elnöke, és megválasztotta Kincses Gyulát, az „Újratervezés csoport” jelöltjét. Nehéz lenne megjósolni, hogy az új elnök mennyivel…..
Chastar 2019.12.02 08:56:15
@Galuska Galagonyovich: Ez így nem egészen igaz. 2010 előtt nagyon nagy szája volt és szervezte a demonstrációkat. Az Orbán gyorsan befogta a száját (úgy mint a Gaskónak is).
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
Chastar 2019.10.07 06:16:28
@midnight coder: Teljesen egyetértek veled abban, hogy nem kell 200-zal menni egy autónak. De tudod mekkora teljesítmény 1000W? Ma egy elektromos kerékpár 300-400 W-os, a súlya 40-50 kg + a személy, és megy 20-25 km/h-val. Ha ezt egy akkora karosszériába teszed amelyben elfér két személy, akkor kb 10 km/h-val fog menni. Ezt talán még Te sem akarod.
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
Néha megkérdezik tőlem, hogy mitől kattantam rá mostanában ennyire a szlovák vasútra. Nos, egyrészt igen erős a nosztalgiafaktor. Például azóta tetszenek ezek az aránytalanul nagy felső fényszóróval ("bányászlámpával") rendelkező motorkocsik, hogy először megláttam egy ilyet valamikor 7-8 évesen,…..
Mai - meglehetősen rövidre sikeredett - posztunkban ismét a Középső Birodalom egyik furcsa szolgáltatását (?) nézzük meg közelebbről egy videó segítségével...
Ma kiderült, elhagyja eddigi székhelyét, Budapestet, Magyarországot a CEU. Mint a rektor a mai, diákoknak és tanároknak tartott tájékoztatón fogalmazott: tulajdonképpen egy furcsa kísérletben vesznek részt: egy egyetemet, amit az egyik ország kirakott, átvisznek egy másik országba, egy mindössze két…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
"Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat" - feliratú körözési plakáto(ka)t ragasztott ki valaki Budapesten..... Mint  ismert, a börtönbüntetésre ítélt Gruevszki jelenleg Budapesten tartózkodik és menedékjogot kért Magyarországtól. ..
A Minimundus évtizedek óta roppant népszerű a Klagenfurtot meglátogatók körében. Mi sem hagyhattuk ki a nyaralásunk utolsó délelőttjén, és igyekeztünk felkutatni a történetének érdekességeit is. Régóta tudtuk, hogy itt a valódinál 25-ször kisebb, a világ minden szegletéből való épületekben…..
Két dolog miatt kezdtem el ezt a bejegyzést írni. Az egyik az, hogy a drón szemüvegemhez szükség volt ilyen áramforrásra, illetve hogy akartam a nyaralásokhoz venni egy megfelelő akkumulátoros elemlámpát, ami kellő fényerőt biztosít és jó messze világít. Persze tucatnyi más…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
A Momentum Mozgalom tegnapig a szükséges 138 ezer aláírásból 55 ezret már össze is gyűjtött a budapesti olimpia ügyében tartandó népszavazás kezdeményezése érdekében. Alig kezdték el a gyűjtést, így ez már most komoly eredmény. Az utcákon és az aluljárókban sorok kanyarognak a pultoknál aláírni.…..
A tegnap figyelemre méltó híre, hogy változás következett be egy országos visszhangot kiváltó ügyben. A Somogy megyei főügyészség utasította a volt siófoki polgármester dolgában eljáró fonyódi járási ügyészséget, hogy szálljon le az ügyről, és kimondta, hogy az…..
Új vállalkozásba fog a kormány, májusban, a szerelem hónapjában beindítja az állami házasságközvetítő szolgálatát a "Táncválasztó, párválasztó" mozgalom keretében. "Soltész Miklós bejelentette (...) május 26-án Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat…..
Most biztosan minden érintett baromira elégedett, hogy sikerült a munkabérszámítással kapcsolatos bizonytalanságot kiiktatni. Történt ugye, hogy a derék minisztérium segíteni akart, és úgy módosította a munkabérszámítást, hogy a távolléti díjat könnyebb legyen kiszámítani.…..
  „Az úthasználat költségeinek használatarányos terhelése a finanszírozás és az arányos közteherviselés szempontjából is elkerülhetetlen. Ugyanakkor a költségvetési szorítás okozta kapkodás, a szakmai döntési folyamat fiskális szempontú felülírása és az így…..
Chastar 2013.03.30 13:32:26
@arany_ember:"Egy sértődött ember vagdalkozása!" Általában ez a válasz, ha volt vezető bírál valamit.
Ha jól tudom Ő volt az "előző rendszerben" az ÁAK vezetője (valamilyen autópályás társaság, úgy változnak a nevek, hogy a fene sem tudja követni).
Liberatórium Polgári gyerekek 2012.12.25 10:00:00
Eredetileg nem akartam Karácsonykor ilyen dolgokkal foglalkozni, de nem tudom magamban tartani a véleményem. Az utóbbi napokban olyan mértékben dőlt a hülyeség a magyar (nem túl jogosan) jobboldalnak nevezett irányból, hogy gyomorfekélyt kapok, ha nem írom ki magamból. Amellett, hogy…..
Vannak pillanatok, amikor elhisszük, hogy tényleg van értelme a bloggerek szájtépésének, amivel alkalmasint jócskán felerősítik a médiazajt egyik-másik botrány körül. Ez az érzés kerített hatalmába ma is, amikor azt olvastuk a National Geographic Magyarország online…..