Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FeketeLeaves

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
Ha valamire biztosan nem számít az ember egy magyar tuningkiállításon, az egy eredeti állapotban fellelt, az utolsó porcikájáig újszerű BMW M635CSI. Pedig éppen ez a fekete gyönyörűség volt az első, ami az utunkba került az idei Carstyling.hu Tuning Show-n, a budapesti Hungexpó…..
A múlt csütörtökön valami olyasmi történt a hazai reklámszakmában, amire eddig nem nagyon volt még példa, és ami még engem is meg tudott lepni. Amikor először hallottam arról, hogy az egyik legnagyobb és legpatinásabb nemzetközi reklámügynökség, a BBDO hazai irodáját egyik…..
FeketeLeaves 2012.01.19 11:00:34
@egygrafikus: nem tudom kiről beszélsz. Az itteni hozzászólások már a nyelvezetükben is tükrözik, hogy elég insider a "trollhad". Persze fáj az igazság, nyilván lehetne posztokat írni az idióta megrendelőkről (jaj mennyi van), de a nagy büdös helyzet az, hogy
1) a megrendelő tejel, ezért lehet idióta, mégpedig akármekkora
2) ha az ügynökség képtelen érvényesíteni a kreatív elképzeléseit és az ügyfél által kért szart kell megcsinálnia, megtagadhatja. Nem teszi? Akkor ez a vége.
3) az ügynökség önti ki a szart az ajtón, amiből az ügyfélnek nem lesz többlet bevétele (vajon miért fáj ez neki?!) akkor ne lepődjön meg senki, ha a végén az ügynökség viszi el a balhét.
FeketeLeaves 2012.01.19 13:41:04
@guakamolé: ez így van. persze felmentés sem jár érte...
FeketeLeaves 2012.01.19 13:42:30
@Szbzsolt: nem mondom, hogy bármely szreplőjét a történetnek fel kéne menteni, de könnyen belátható, hogy a döglött kutya az ügynökség a történetben.
Vettem egy Daimler-Benzt. A napi használatú Honda Spacy robogóm mellé járni, szállítani, utazni, gyűrni. Ki az esőbe, latyakba, tűző napra, utcán parkolásra, ridegtartásra. Budapestre, Balatonra, Olaszországba, bárhová. A mostani 26 éves helyett lett - csak, hogy képben legyenek.…..
FeketeLeaves 2012.01.08 21:02:03
Minek az nekünk? Csak arra jó, hogy a prolikat bosszantsák a gazdagok. Urizálás zajlik ott, semmi más. Operákat, bálokat rendeznek ott sokszázezer forintos belépőkkel, válogatott közönséggel, rongyrázással, celebfelvonulással egybekötve. Szegény ember úgyse oda a lábát be nem…..
FeketeLeaves 2012.01.04 00:58:07
@MAFVM: De komolyan, mondjon már vki egy keresztény nevet! Nincs olyan, hogy keresztény név. A nevek nem vallási alapon születtek. Egy kivétel: a Krisztián/Krisztina és ezek variációi.
  Kossuth téren jártunk, LMP-seket és jobbikosokat láttunk, fennakadtak a rácson, kellemes karácson'!   Korábbi, képes-szöveges beszámolónk itt olvasható...
FeketeLeaves 2011.12.23 20:50:32
@teisfiambluetooth: Áhhh ne lepődj meg, 2006-ban csak 145 volt a svájci frank, olcsó volt az élet a hitelből. Akik akkor kivonultak, azok egy része most nem tud menni, hajtja a lóvét, hogy előtörlesszen (a te adódóból). A focihuligánokat meg nem érinti, drukkolnak a stadionoknak...
FeketeLeaves 2011.12.23 21:00:08
@zachar: konkrétan mi a hazugság?
Az előtörlesztés? Törvény van róla, meg most ment az állami reklám a tvben.
Hogy hajtják a lóvét? Hát minek reklámoznák a köztévében állam pénzéből?
Hogy a te adódból? Olvasd el a törvényt!

Nem ismered a törvényt mi? Valld be. persze ha ismernéd, te is ott tüntetnél...

Késő lesz, amikor Ti is kimentek már, mert annyira fog fájni. Nagyon késő... :(
FeketeLeaves 2011.12.23 21:26:43
@zachar: A végén ott leszek, csak nehogy te a gép előtt maradj...
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
Kumin szerint Reagan 100 2011.06.29 18:00:00
Érdekes dolog egy politikus emlékezete. Ronald Reagan nekem az első amerikai elnök, akiről saját emlékeim voltak. Nem sokat tudtam róla, de sokat láttam a TV-ben, éreztem, hogy fontos dolgok történnek körülötte. Akkoriban indult a műholdas tévézés, lett nekünk is MTV otthon, és…..
FeketeLeaves 2011.06.29 21:36:08
@fran7: igen, de itt Kumin úr nem Obamáról a demokraták (balosok, libsik, stb.) fikázásáról írt.

Reagan-t joggal cikizik, míg az USA-nak rengeteg erős, jó képességű republikánus elnöke volt. Tehát ez nem általánosítás, max Kumin úr történelmi műveltsége a Bush családon át Reagen-ig nyúlik vissza.

Kennedy-t ugyanannyit piszkálja a mai napig az amerikai sajtó a nőügyei, maffia kapcsolatai, drog és egyéb ügyei miatt. Meg Johnsont a vietnámi háború miatt.

Egyébként Kumin logikájában még Nixon is megdicsőül egyszer (Watergate). És nem lepődnék meg...

Szerintem Kumin egyszerűen műveletlen, csak dől belőle a szó. És nem elvárt, hogy kiegyensúlyozott legyen, de hogy objektív, az igen.
FeketeLeaves 2011.06.29 21:52:40
@fran7: ne haragudj, de mindkettő állításodat cáfolnom kell.

Kumin erről beszélt (a személyes emlék csak felvezetés): "hogy a showbusinessben mindig a jobboldali, republikánus, konzervatív a hülye, született idióta, viszont a balos, demokrata, liberális általában a jó fej."

Nixont az USA történészei egyértelműen az egyik legsikertelenebb politikusnak tartják pártállástól függetlenül, ui. az egyetlen volt, aki mindkét párt (és az egész USA) által szentnek és sérthetetlennek tartott Függetlenségi Nyilatkozatot nyíltan megsértette. Itthonrólnézve lehet, hogy van valami bája Nixon bukásának, még talán tehetsége is volt, de ezt kint nem felejtik el neki...
FeketeLeaves 2011.06.29 22:15:06
@fran7: szerintem Te is és én is tudnánk mondani 5-5 republikánus elnököt, akit nem figurázott ki a showbiz. Sajnos Reagan és ifjabb Bush nem alaptalanul lett vicces figura (és az id Bush meg kevésbé). Hazai viszonyok között gondolj Torgyánra, aki szintén ne a jobb oldali elköteleződése miatt lett viccek százainak tárgya, hanem mert halál hülyén viselkedett. És miért nem lett az Szekeres Imre vagy Kiss Péter? Mert egy semmilyen unalmas faszok és még lejáratni sem képesek magukat.
De pl hazai ellenpélda, hogy amikor Horn viselte a fején a ketrecet, akkor Sándor Györgytől kezdve Hofin, Gálvölgyin át mindenki azon poénkodott.
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
Tudom, hogy otthon sokan nem érzik át, mert nem érdekli őket, vagy egyszerűen csak sétagaloppnak gondolják azt a több, mint ezer kilométert, ami e mögött a két öreg autó mögött áll. Nem is baj, gondolják csak, hiszen valószínűleg sosem láthattak egy ennyire idős dolgot…..
FeketeLeaves 2011.06.24 19:55:14
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
Nem szokatlan, hogy valaki csomagot kap a szerkesztőségben, de jobbára olajos vasdarabok érkeznek. Egy lámpa Árpád készülő Yamahájához, Mercedes-alkatrészek Csikósnak, netán egy pár hengerfej-dekli a Cougarhoz, szóval csupa férfias, nehéz dolog, férfias játékokhoz való. Ehhez…..
Kumin szerint A Bajnai-rejtély 2011.06.01 13:40:00
Tegnap, ahogy a híreket néztem Bajnai Gordon szerepléséről az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága albizottságának ülésén, újra felmerült bennem az a kérdés, amelyet már délelőtt feltettek nekem egy századvéges fórumon: mire készül Bajnai? Mi az ő…..
Sokáig azt hittem, hogy jó rozé nincs. Amit mások ropogós savaknak mondtak, azt én éretlen szőlőnek, amit ők könnyednek, azt én üresnek, amit ők gyümölcsösnek, azt én tuttifruttis fajélesztősnek. A rozé nekem megmaradt borszerű italnak, amit minél méltatlanabb körülmények…..
A napokban egyre több csepegtetett információval kirajzolódó területi közigazgatási átalakítás igazi nagyfalatnak ígérkezik. Nagyon sok változója van az egyenletnek, a nyilvánosságra hozott koncepció is mindenféle betűkkel és számokkal ágaztatja el a jövő lehetséges…..
  Talán észrevették már: nekünk is vannak celebjeink. Onnan lehet felismerni őket, hogy lázasan pakoljuk őket véleményszemlénkbe, hiszen azt szeretnénk, ha az Üzenet nem rekedne meg a mi szintünkön. Olyan közszereplőkről van szó, akik megszólalásaikkal különösen…..
„Nem tudom, szeretik-e saját nevüket? Ismerek olyanokat, akik elégedetlenek vele, mások meg büszkén viselik. De bárhogy is, ugye azt ön sem szeretné, hogy valaki elvegye az ön nevét? Márpedig most ez történik. A kormány elveszi hazánk nevét. Azt mondja, megkérdezésünk…..