Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abednego3

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerte a világon sok tudományos szervezet meg fog emlékezni arról, hogy február 12-én lesz Charles Darwin születésének 200. évfordulója, és ugyanebben az esztendőben lesz 150 éve, hogy megjelent legismertebb és legjelentősebb műve, A fajok eredete. A megemlékezésre civil szervezetek is készülnek;…..
Abednego3 2009.02.25 13:08:39
Nos, nem tudom milyen egyetemre jártok vagy jártatok, az biztos, hogy csak szegényebbek lettetek általa. A tudás,amint látom reményvesztetté(Lord Valdez 2.pontja) tesz.
3/ Igaz, sok ember jelentkezett messiásként, azonban mondj csak egy nevet az övéik közül. Sokat kell gondolkodnod. Viszont minden nagyobb ünnep-karácsony, húvsét, de még az isz. (Kr.e, Kr.u) is Jézus nevéhez kötődik. Gyatra dokumentáció? Hmm. Lássuk csak:Thomas Arnold professzor (John Maisel könyvéből) ,aki 14évig volt a Rugby Egyetem rektora, a Róma történelme szerzője, az Oxfordi Egyetem Modernkori történelem tanszékének vezetője."Miután gondosan átvizsgálta a Krisztus feltámadása mellett szóló bizonyítékokat,e nagy tudós a következőket mondta: "Hosszú évek óta foglalkozom más korok történelmének tanulmányozásával, a róluk író emberek elbeszéléseinek vizsgálatával és mérlegelésével, de nem tudok egyetlen olyan tényről sem az emberi történelmében, melyet jobb, teljesebb és oly sokféle bizonyíték támasztana alá, mint azt a hatalmas jelet, melyet Isten adott nekünk: Krisztus meghalt és feltámadt a halálból."
John Capeley, a Cambridge-i Egyetem tanára, aki a bírói hivatás csúcsáig jutott Angliában, és akit a brit történelem egyik legnagyobb bírói elméjeként ismertek el a következőket mondta: "Igazán jól tudom, mi az, hogy bizonyíték, és mondhatom, hogy olyan bizonyítékot, mint ami a feltámadás mellett szól, még sohasem cáfoltak meg." " Sajnos, már olvasom amit írtok: ők ilyet sohasem mondtak, mi találtuk ki... :))
Igen, rengetegen próbálták megcáfolni Jézus feltámadását...Közülük való volt Simon Greenleaf professzor a jog egyetemi tanára, a Harvard Egyetem-ami ugye az USA egyik legjobb egyeteme-jogi tanszékének vezetője.Szintén idézek egy könyvből(John Maisel): "Három tanítványa azt a kihívást tette, hogy Greenleaf professzor alkalmazza a könyvében leírtakat(A jogi bizonyítékok alapelvei) Krisztus feltámadására, és vizsgálja meg azokat a bizonyítékokat, melyek Jézus halálból való feltámadása mellett szólnak. Greenleaf professzor elfogadta a kihívást. Vizsgálatai végeztével ezt mondta: " Nincsenek jobban dokumentált történelmi bizonyítékok, mint a Krisztus feltámadása mellett szólók." Majd hozzátette: "Meggyőződésem, hogy meggyőzhetik bármelyik angliai vagy egyesült államokbeli esküdtszéket arról, hogy Krisztus feltámadt a halálból." " Szeintem hozzá kéne látnod az olvasáshoz...
Más. Igazad van, a légzést is csak akkor tudjuk értékelni, amikor vmi miatt nem megy...
Alagi úr! Ha Isten csak kis vszínűséggel létezik, akkor is ciki a hozzáállásunk...
Természetesen Krisztus feltámadása utáni időre gondoltam: ha utána vki azt állítja hogy én, a Krisztus visszatértem...Ne bonyolítsuk, sok Jézus nevű ember élt és él a földön, aki vhonnan visszatér... :))
A bemondásra való felvetésedre fentebb válaszoltam, bizony nem kevés utánajárás tanulmány van mögöttem, és még több előttem!
Természetesen van jogod hogy ne érdekeljen Jézus Krisztus személye, és ezt a jogodat tiszteletben is tartom.
HIT és lustaság? Nem, nem találtad fel a spanyol viaszt! "14.Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? 15.Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, 16.És azt mondja nekik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, amikre szüksége van a testnek; mi haszna van annak?17.Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában." Jakab levele 2.részéből. Hidd el, nem vagyok lusta. Keményen dolgozom, szolgálok, és igyekszem ápolni a kapcsolatot az én Istenemmel.
Abednego3 2009.02.25 15:33:31
Kedves urak! Fantasztikus, mekkora tévedésben leledztek! Én egy szóval sem mondtam hogy megvetem a tudományt, bárminémű is legyen az! Nem tehetem, pontosan azért mert én is ebben a világban élek...még. Sőt, örülök minden felfedezésnek, hiszem, hogy azok által magam is gazdagodom, fejlődöm. Pontosan mit is jelent a szó:vallás?
Fordítsuk meg a dolgot! Cáfoljátok meg Isten létezését. Vagy kevesebbet kérek, Jézus Isten voltát.
"...semennyire nem kutattam a kereszténység és a zsidóság történetét..." Miről beszélgetünk akkor? Ha nem kutatod, nem is létezik, tehát hülyeség? Furi.
Az életcél, miszerint Isten szerinti életet éljek szerves részeként ennek a világnak, dolgozva a családomért, a megfelelő erkölcsi normák betartásával, szerintem elég megfelelő. Az emberek elfogadása, megtisztelése, szeretete, a megbocsátás, a bocsánatkérés elfogadása, gyermekeink rendes erkölcsre való nevelése, a reménység adása-szóval ezek megtanulása nem megfelelő életcél? Persze nem tudjátok mi az: Isten szerinti... Hát, ez már a ti dolgotok...
Lord Valdeznek írom, a bizonyíték nem egy könyvből származik. De ha csak az lenne! Micsoda könyv az a Biblia! Messze a legtöbb példányban kiadott, a legtöbb nyelvre lefordított(olyanokra is, amelyekről mégcsak nem is hallottál) könyv. Alávetették bibliográfiai vizsgálatoknak amik szintén igazolták. Hadd ne kelljen ezekről többet írnom, de persze szívesen megteszem, ha kéritek.
Idegen életforma számomra a tiétek, ateistaként is az volt. Mint a szemellenzős lovak...