Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gnagy55

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pilis-Visegrádi-hegységben számos helyen találkozhatunk olyan utakkal, melyek eredete az idők homályába vész. Közöttük néhányról azt tartják, hogy még a római korban készültek. Bár ezek egy részét a Második Világháború idején régészek is dokumentálták, pontos korukat…..
gnagy55 2014.06.09 23:44:07
A Zsiványsziklától a K, KC jelzésen elindulva lefelé, úgy kb. félúton a parkolóig, a N47°42.339' E18°53.471' GPS pontoknál szintén szekérnyom bevésődéses kövek láthatók.
A képek az alábbi linken vannak:
snk.to/f-ctp56803
Az út nyoma jól követhető, a mai turista úttal egyezik, majd kb. a Hármas forrás magasságában a turista út jobbra levág.
A régi út, jobban igazodva a szintvonalhoz balra fut tovább egyenesen, majd elvész az erdei aljnövényzetben, benőve, feltöltődve törmelékkel. Valószínűleg az erdészeti aszfalt úton lévő sorompó előtti házak környékén bukkant valaha ki, de azt már beépítették.
Néhány helyen látszik, hogy az utat nem egyszerűen "kijárták", hanem a belógó sziklákat is megvésték. Tehát a legelső térkép szerinti "V" alak között egy harmadik út is létezett, de leszámítva a lefényképezett köveket, ma már jórészt csak a nyomvonal követhető.