Regisztráció Blogot indítok
Adatok
- Rendi -

0 bejegyzést írt és 620 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boros Lajos a konferanszié szerepét kapta Sebestyén Balázs és Vadon János új műsorában, a Vundersőn és Zuperszexiben. Az első adásban még bőven jutott neki feladat, de a következőkben már lecsengett a szerepe, három adás után pedig lecserélték Dombovári István humoristára.…..
Rákoskeresztúr remek hely, nem véletlenül választottátok lakótelepét a kedvenceteknek. Ugyanakkor többen is hátrányaként említettétek a megközelíthetőségét: a metróvégállomás csak busszal érhető el, ami pedig csúcsforgalomban elég nehezen megy. Most ebből a…..
Tavasz óta az összes kereskedelmi csatorna reklámblokkjaiban a legkülönbözőbb időpontokban ütközhetünk bele "Prága első számú söré"-be, a Staropramenbe. Vajon véletlen, hogy a reklámkampány indulása idején került át a Magyarországon forgalmazott Staropramen gyártása a…..
A novemberi határidő előtt, már pénteken benyújtotta a bankszövetség az új devizahiteles mentőcsomagra vonatkozó javaslatait a kormány részére. Ahogy arra számítani lehetett, nem is kellett sokat várni a válaszra: Varga Mihály szerint a terv nem felel meg az elvárásoknak, így…..
- Rendi - 2013.10.29 10:29:07
@♔bаtyu♔: "Ez így viszont nagyon furcsa, hogy egy bíróság kimondja az adott ügylet szabálytalanságát, miközben mindenki úgy tekint a többire, hogy azok szabályosak, azaz ott is újabb pereket kell indítani."

Mi ebben a meglepő? Amíg nem mondják ki egy szerződésről, hogy érvénytelen (vagy törvénytelen), addig nem az.
Vagy te azt várod, hogy egy olyan dologról (másik szerződés, még ha tartalmában azonos is) mondjon ítéletet a bíróság, ami nem érintett a perben?
- Rendi - 2013.10.29 10:55:55
@♔bаtyu♔: Akkor sem lehet egy olyan dologról ítéletet mondani, ami nem érintett egy perben.

"Alapos tájékoztatás hiánya"
Ezt nem lehet úgy általánosságban kijelenteni, hogy megálljon a bíróság előtt.

"több oldal apróbetű"
Igen, és?

"a szerződéseket tekintve minták alapján dolgoztak"
Ettől még nem lesznek egyformák a szerződések.

"bank által agyonfizetett jogász kreálhatott"
Igen, és?

"Ezért lehet tömegesen eljárni, mert 90%-nak ugyanaz a hibás szerződése van."
Akkor lehet tömegesen eljárni, ha az érintettek együttesen lépnek fel.
Amit fent írsz, ott egyedi fellépésről van szó, ha annak bármilyen hatása lenne a többire, az eléggé elképesztő lenne.
Elsőként a kelet-európai országok közül a rendszerváltás után Csehországban épülhet nagy sebességű vasúti pálya. Ha minden jól megy 2030 után a cseh fővárosból egy óra alatt jutunk el Brnoba, hello MÁV. Hódítanak az szuperexpresszvonatok (TGV, ICE) Nyugat-Európában,…..
- Rendi - 2013.10.21 16:07:10
@kvp: "Itthon csak a Becs-Budapest vonalat kellene felujitani"
Aztán a gyors- és személyvonatok hol közlekednének? Mert a gyakorlatban a vegyes közlekedés előbb-utóbb káoszba fordul.
A francia TGV körüli folyamatos fejlesztéseket nem követem napi szinten, így eléggé meglepett, mikor megtaláltam a frissített TGV térképet, melyre már felkerültek a meglévő vonalak mellett a jövőbeli tervek is. Számomra több meglepetést is tartogatott, főleg az, hogy a franciák…..
comment:com Fejjel a Búrának 2013.09.13 11:00:00
A TV2 végre lerázta magáról a szerda esti kötelező Doktor House-ismétléseket és bedobta a nyár legsikeresebb sorozatát, A Búra alattot. Amerikában is kisebb rácsodálkozás volt a sorozat iránti nagy érdeklődésre, már csak azért is, hogy a nyári holtszezonban aratott osztatlan…..
Győzike és Bea asszony nemcsak a Mr. és Mrs. című műsorban, hanem egy napi celebes valóságshow-ban is feltűnhet, ám ingyen fognak dolgozni - írja a Blikk. A lap szerint a második negyedéves „NAV-szégyenlistán" ismét szerepelt Gáspár Győző és felesége, Balla Bea, ami azt…..
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
- Rendi - 2013.07.26 23:00:47
@Tell Vilmos: Okoskodás előtt utánajárhatnál, hogy melyik metró merre jár :]
Bunda! Bunda! Bunda! Hát ez meg mit csinál, elhúzza a kezét?! Egyértelmű, hogy a montenegrói kapus direkt nyelte a gólokat. Nézzék a hetediket! Zoran Banović, szégyelld magad. Fentin túl több komolytalan találat is szárad az egyszer szerb válogatott portás lelkén, a…..
- Rendi - 2013.07.12 16:50:41
@futballsz': Nem elrántotta a kezét, hanem a labda "ellökte" a kezét; öt méterről jövő lövésre nem nagyon lehet reagálni, csak felvette az alapállást, aztán elkezdte emelni a kezét.

Persze ettől még lehetett bunda.
- Rendi - 2013.07.12 19:36:47
@Vombatus Ursinus: A szélen volt a labda, odasétált a kapufához, aztán ottragadt.

És mint írtam: Persze ettől még lehetett bunda.
- Rendi - 2013.07.12 19:36:47
@Vombatus Ursinus: A szélen volt a labda, odasétált a kapufához, aztán ottragadt.

És mint írtam: Persze ettől még lehetett bunda.
Végre műsort kap Erdélyi Mónika, ujjong a Bors. A tavaly a Tv2-höz igazolt, de azonnal mellőzött műsorvezető egy év után végre kamera elé ülhet Joshi Bharát oldalán. Részletek itt. Szepesi Niki nem ugrik fejest a pornóiparba, konstatálja szomorúan a Blikk. "Egy pillanatra…..
- Rendi - 2013.07.09 12:25:43
Szomorú emailt hozott a drótpostás Zsolt nevű olvasónknak, aki azonnal továbbította nekünk a sokkoló hírt: a Céltudatos és Kalandvágyó Férfiaknak ezentúl más Magazint kell lapozgatniuk: "Értesítjük, hogy a CKM magazin nyomtatott kiadása a 2013/01 lapszámmal megszűnt" - áll a levélben, ami egyúttal…..
- Rendi - 2013.07.05 13:48:04
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
- Rendi - 2013.07.05 13:40:51
@Hoppácska:
"Jogosult a használata vagy sem? Ez a kérdés."
Nyilván.
A Gyilkos elmék David Rossijának alakítója kissé fáradtan érkezik az interjúra a monte-carlo-i tévéfesztivál harmadik napján, amin csak az csodálkozhat, aki nem követte szemmel azt, ahogy reggel nyolc óta folyamatosan dolgozik, pózol a fotósoknak, ad tévé-, rádió- és egyéb…..
A hidegzuhany előtt kivételesen hadd kezdjem némi dicsérettel mondandómat: szeretnék gratulálni az Attractionnek, annak az – egyébként magyar – árnyszínház-csapatnak, amelyik a napokban megnyerte a brit tehetségkutatót, a Britain’s Got Talentet. Produkcióik eredetiek,…..
Az ország középső területén július 31-vel lekapcsolják az analóg adást, a televíziók inzertcsíkon is figyelmeztetik az érintett nézőket a teendőkre. A digitális átállás program első ütemében, július 31-én az ország középső területén 14  megye…..
- Rendi - 2013.06.07 08:08:31
@maximum1: Képzavarban vagy. A földfelszíni sugárzásról van szó, nem kábelről.
Június közepén kerül boltokba a Sex Action új albuma, az Olaj a tűzre. Ez lesz a csapat első lemeze 2005 óta, és egyben az első, amit az új felállás készített el. A Sex Action a '90-es évek első felének egyik legnépszerűbb hazai rockcsapata volt, akik némi szünetet…..
- Rendi - 2013.06.06 17:59:53
@pelu: Jah, tavaly (tavalyelőtt?) koncerten belefutottunk a jelenlegi felállásba, majdnem visszasírtuk Szaszát...
Júliustól jönnek az új (az eddiginél alacsonyabb) roaming tarifák, Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke pedig bejelentette, az egységes európai távközlési/hírközlési piac érdekében meg kell szüntetni a roaming díjak alkalmazását - amire…..
- Rendi - 2013.06.04 15:48:54
@odamondó: Két egymástól alapvetően szeparált hálózat hogy lenne már ugyanaz?

A külföldi hívás miért drágább?
Régen miért volt drágább a szomszéd megyébe telefonálni?
- Rendi - 2013.06.04 17:05:32
@odamondó: Igen, hasonló működött régen, csak nem roamingnak hívták.
Az internetet nem kéne idekeverni, bár például hosting esetében sokáig feltüntették a belföldi és a külföldi sávszélességet.
- Rendi - 2013.06.04 18:39:46
@odamondó: "a jövőben a következő lépés talán az lenne, hogy ezt a régi rendszert számoljuk fel?"
De, erre tartunk, idő kell hozzá, nem varázsütésre változnak a dolgok.

"Nem teljesen értem te miért véded ezt a rendszert"
Nem védem.
Nagyon elszántan védik a tüntetők Isztambul kivágásra ítélt fáit továbbra is. A paprikaspray se segített, ez az önjelölt Hulk például annyira bekattant tőle, hogy megpróbálta egyedül felborítani a rendőrségi vízágyús autót. ..
- Rendi - 2013.06.03 11:28:15
@pizzaboy: én azt kérdezném inkább, hogy van-e hiteles infó az illető haláláról...
- Rendi - 2013.06.04 09:14:10
@pizzaboy: Hát ha arra vágysz...
Holtan találtak egy 14 éves gyermeket egy kínai elektronikai üzemben mely az Asusnak készít alkatrészeket, ezzel ismét felszínre került a gyermekmunka problémája az országban. Liu Fuzong május 21-én halt meg a Dongguani gyár alkalmazottjaként, jelentette a város Emberi…..
- Rendi - 2013.06.03 10:51:49
@IDKFA: Milyen extraprofit? Mi az az extraprofit?
Le akartam fotózni az új BKK-s útbaigazító táblákat az Örs vezér tere aluljárójában, de nem sikerült. Valahogy mindig belógott a képbe az a roppant nagyságú "műkincsgyűjtemény", amit ezek a szimpatikus árusok tettek ki. Majdnem azt írtam, zugárusok, de hát ebben semmi…..
- Rendi - 2013.05.31 13:44:42
Ami mostanában van az Örsön, az döbbenet. Kb. 10 éve napi szinten járok arra, mindig volt valaki/valami, de ami most van, az elképesztő.

@hot-spot: Ismered a helyszínt? Gyakorlatilag egész nap hömpölyög az embertömeg, köszönhetően a környező szétszórt BKV-végállomásoknak. Ha lehetne tőlük közlekedni, akkor gondolom ez a poszt sem született volna meg.
A budapesti tömegközlekedés árszabása katasztrófa. Vegyünk egy olyan élhető várost, mint Bécs és rögtön kapunk néhány érvet ahhoz, hogy miért is. A napokban adták hírül az osztrák bulvárlapok, hogy a fővárosban már 533 ezer éves bérletest tartanak nyilván és év…..
- Rendi - 2013.05.29 22:44:25
@zila5: "Szerintem napi kábé 350 forintért korlátlan mennyiséget utazhatni egy ekkora városban, mint Budapest, nevetségesen olcsó mulatság."

Jah, csak hobbiból senki nem utazgat napokat.
Vér folyt Horváth Éva gigadekoltázsáért, ezzel a szalagcímmel várja a PI-cunamit a mai Blikk, ahol ilyen vicces mondatokat is lehet olvasni: "A címlaplány fináléjában nem lehetett szó nélkül elmenni a melle mellett". Én azért a szóvirágcsokrokat kötő bulvárzsurnaliszta…..
- Rendi - 2013.05.28 22:15:51
Mit házat? Házakat! (A hirdetést Caine hadnagy fotózta a budapesti Dráva utca és Váci út kereszteződésében, a 75-ös trolibusz megállója közelében. via: Mi a, mi? Helyszínelők) *Minek után többen azt hittek, hogy ezt azért írom, mert nem hallottam Hatvanról (!!!), szeretném…..
- Rendi - 2013.05.28 21:26:03
@TH: A fogalmazó valószínűleg gondolt a gyökerekre :]