Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schnee

0 bejegyzést írt és 424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
schnee 2021.04.16 16:09:03
@Rodney_2: Szerintem ez mindent elmond a cikkről amire hivatkozól: a szerző " a KSH alelnöke"

Azé a KSH-é aki össze-vissza hazudozik az átlagbérről és minden egyébről....
Magyar kreativitás kimaxolása dölux: pár nappal azután, hogy be kellett szüntetnie az utasok szisztematikus lerablását a Wizz Air budapesti földi kiszolgálójának, a Malév GH megtalálta a megoldást a kieső bevételek pótlására: a telefonokra pdf-ben letöltött beszállókártyát nem fogadja el, 30 euróra…..
schnee 2019.08.02 17:07:43
@Barkalot: Te mely reptereken jártál?

Sok helyen van séta és várakozás az esőben. Példák:
CRL: hasonló módszer, séta az esőben
BRU: ha fapados, akkor séta az esőben
DUB: séte az esőben még normál légitársaság esetén is (KLM, Air France stb)
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
schnee 2018.08.23 08:40:55
@AzUtazó: az első mondatos első fele!

Magyarországon nehéz elképzelni, hogy mit jelent a szakszervezeti érdekérvényesítés, hiszen nincsenek. A Ryan is nem véletlenül tiltotta minden eszközzel amíg tudta (pedig jogilag nem tilthatta volna)
Továbbra is áll a bál a Ryanairnél, sőt a helyzet fokozódik: a most pénteki sztrájkba beléptek a német pilóták is, további tömeges törlés az eredmény. A magyar utasok még szerencsések is, hogy csak két újabb budapesti járatot töröltek. Eddig azt tudtuk, hogy az írországi, belga és svéd bázisok…..
schnee 2018.08.08 20:26:52
Van pár apróbb új információnk a kézicsomagos mizériáról, meg itt az idő arra is, hogy tisztázzunk pár dolgot. Az előző posztban írt fontos változást azóta többen is megerősítették, az egyik olvasó úgy fogalmaz, hogy Ferihegyen is pánikszerűen címkézik az összes csomagot, vagyis aki nem vesz…..
A Wizz hivatalosan is bejelentette azokat az útvonalakat Debrecenből, amelyekről az előző posztban beszámoltunk. Sőt, még azokon kívül kettőt. Arról nem szóltak, hogy egy meg megszűnik. Rákérdeztünk, ezért magyarázat is érkezett arra, hogy miért döntött a cég az utasok szándékos szétültetése…..
schnee 2018.05.15 18:01:27
@Zsokó: A szolnoki példa ott sántít, hogy a "normál" vonaton oda ülök ahova akarok (illetve van hely) és nem a kalauz ültet le.... Ez a példa inkább arra az időre hasonlít, amikor még volt gép rohamozás....
schnee 2018.05.15 19:41:17
@Zsokó: Nem egészen. Oda ülsz ahova a gép add helyett függetlenül attól, hogy hol van hely. A rendszer jelenleg üres gépen is szétültet.
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
schnee 2018.05.07 14:19:02
Ebből előbb-utóbb EUs vizsgálat és szabályozás lesz. Az Angolok már vizsgálják: www.irishtimes.com/news/consumer/ryanair-seating-policy-under-spotlight-again-as-uk-authorities-investigate-1.3379489

Amikor tavaly megváltozott a csomag szabályzat a Wizznél, az sem teljesen a saját ötletük volt. Azt is vizsgálta az EU és arra jutottak, hogy a kézipoggyászért nem lehet pénzt kérni...
schnee 2018.05.08 22:58:03
@ételizésítő: "Az megvan, hogy Anglia már nem sokáig EU-tag? Keress rá a Brexit szóra."

A kérdés csak annyi: ha még idén döntést hoznak (illetve jövő március előtt), akkor az egész EUban érvényes lesz. Ha később, akkor meg minden Angliába menő vagy onnan induló járatra...

De mint említettem a csomagoknál is lépett az EU (ezért szűnt meg a kis és nagy kézicsomag) még az is lehet, hogy lép ebben az esetben is (bár ez 1-2 évig el szokott tartani neki....
schnee 2018.05.09 21:03:28
@ételizésítő:

"Már hogy lenne az egy országnak a belső döntése?"
Nem tudom ezt hogy keverted ide, de akkor 2 példa:
- úgy ahogy a wizzairnek angliában nincs emeltdíjas ügyfélszolgálata, mert megtiltották.
- 600 EURO kártérítés jár ha a géped késik Európában/ból/ba, ha EUs légitársaságnál vetted a jegyet és EUs cég üzemelteti a járatot. Pl Deltára nem vonatkozik

"De még országon belül sem lesz az, a CAA nem szólhat bele a légitársaságok díjszabásába, az ugyanis nem veszélyezteti a repülésbiztonságot." - az hogy megtiljta a szándékos szétültetést az nem beleszólás a díjszabásba és ez mitől veszélyeztetné a repülés biztonságot?

"Ja, mennyivel jobb most, hogy csak kis csomagot vihetsz fel, mi?" - nekem semmi bajom nem volt vele példaként mondtam. Viszont sokan megszívták sokszor... De mostani rendszer is jó mert sokszor fel tudom adni a checkin pultnál a kézimet (10kg-ig) ingyen és abban fel tudok adni nem reptéran vásárolt sört/bort/pálinkát is (EGyébként az EU nem azt mondta, hogy nem lehet kis vagy nagy csomag, hanem hogy a kézipogyászért nem lehet pénzt kérni és elfogadható méretűnek kell lennie)
Egyszer eltolták az új rendszer indulását, de jövő hétfőn életbe lép: lényegében arról van szó, hogy aki fel akarja tenni a csomagját a csomagtartóba, annak fizetnie kell érte. Ingyen csak azt a csomagot lehet felvinni a gépre, ami befér az ülés alá. Átnevezték az elsőbbségi beszállást "elsőbbségi…..
schnee 2018.01.12 13:39:24
@hunTAR: Amikor Wizz kézit adsz fel akkor a 10kgt nagyon nézik. Azt viszont nem, hogy utána besétálsz egy másik nagy kézivel :P
Beleszaladtunk egy balhéba a csomagmérők és egy utas között, azt pedig túlzás lenne mondani, hogy rendszer lenne az új szabályok alkalmazásában. Inkább katyvasz látszik, pár dolog persze egyértelmű, jótanácsok most is vannak. Mindenesetre a héten újból tesztelünk, várjuk a további utasélményeket és…..
schnee 2017.11.29 20:37:46
@Fillér B. Gusztáv: ma kipróbáltam! CARL simán becsekkolta a kézi csomagokat, adtak egy beszálló kártyát rajta a csomag címkével, de a mobil kártya továbbra is jó volt. A kapunál meg vihetten volna meg egy nagy kézit + egy kicsit (burzsuly jeggyel utazom).
schnee 2017.11.29 20:38:34
@schnee: Carl = CRL (i love autocorrect)
schnee 2017.12.14 01:05:31
@schnee: Meg egy mai tapasztalat: ha kézitáska adsz fel akkor a max 10 kg-ra oda kell figyelni. Ma 10.5 kg-ot nem fogadták el, ki kellett venni belőle.....
Miután lassan szinte alig marad valami, ami benne foglaltatik a jegyárban, viszont szinte mindenért pluszt pénzt próbálnak lehúzni az utasról a szolgáltatók, összegyűjtöttük, kinél mi maradt ingyenes és mi az, amiért perkálni kell. Természetesen szép nagy különbségek vannak. Ez itt a három…..
Ha nem tartjátok be a csomagszabályokat, meg fogjuk változtatni - üzente utasainak a legnagyobb európai fapados. Biztos nem ok nélkül. Kétségtelenül nagylelkű a Ryanair jelenlegi kézicsomag-szabályozása, menő, hogy egy normális, plusz egy kicsi kézi vihető fel a fedélzetre, de ez meg milyen…..
Egy politikai troll hanyatlása és bukása...
schnee 2017.04.08 23:08:50
@morph on deer: egyike vagyok azon párt nélküli választónak aki nem baloldali, de egy koalícióra meg ha baloldali is szavazni tudnék ha a fidess komcsik leváltásáról van szó. De! Ha gyurcsány rajta van a listán akkor nem! gyurcsány vállalhatatlan!!!!
schnee 2017.04.09 12:41:06
@morph on deer: a dkval semmi bajom. Nekem gyurcsánnyal van bajom, meg még pár tucat másik politikusnak nevezett személlyel (pl szanyi, lendvai, hogy csak maszopost említsek)
schnee 2017.04.09 23:13:32
@miért: abszolút igazad van szerintem
Andy Vajnát sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy titkolná, kihez húz a szíve. (Spoiler: nem Soroshoz.) Van neki egy tévéje, aminek reggeli magazinműsora és a hírműsora is a pártpropagandát tolja szemérmetlenül, az újságírói etika minden szabályát a Holdig rúgva, és van egy rádiója is,…..
schnee 2017.04.05 09:16:51
@napinapinapi: Ma a r1 híreit hallgatva ez a szám jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=QJP8wnrTFa0
Itt van ez a szép mosógép, régóta 80 ezer forint az ára. De most a nagy akcióban 25 százalékkal olcsóbb, csak 60 ezer. Óriási, nem?  Azt miért tegyük hozzá, hogy nem ugyanarról a modellről van szó, hanem egy olyanról, amiből kispóroltuk a centrifugát. Nagyjából hasonlót ügyeskedett a Wizz Air is a…..
Egyre többen gondolják, hogy Botka Szegeden nem csak fejlesztésekről szóló megállapodást írt alá Orbán látogatásakor, hanem a baloldal elpusztítását is magára vállalta. Tegnap beszéde totálisan hiteltelenné tette az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, aki valamilyen rejtélyes belháborút kezdett saját…..
Van olyan, hogy egy 9 ezer forintos repjegyfoglalásért 29 ezret von le a számláról a légitársaság? Van. És hogy ezután hetekig oda se bagózik a jogos reklamációra? Van. A Wizz Airnél, 2016 végén. Horrorsztori, a rendszerhibát elismerték, bárkivel megtörténhet. (FRISSÍTÉS: egy olvasónak több mint 100…..
Ma is van létjogosultsága a történeti alkotmánynak, amiről a szerencsétlen 20. századi történelmünk miatt feledkeztünk meg – mondja a Mandinernek Horváth Attila jogtörténész. Az új alkotmánybírót kérdeztük a történeti alkotmány megfoghatatlannak tűnő vívmányairól, a…..
schnee 2016.12.15 17:44:28
Az éves rendes parlamenti meghallgatásán - ami neki miniszterként az első - egészen lefegyverző nyíltsággal beszélt...
schnee 2016.12.01 23:13:46
@Francois77: Te pénzért csinálod vagy magadtól?

Ha pénzért akkor csak megvásárolható vagy ha magadtól akkor még buta is....

xD

A szemedet is kilophatnák azt sem vennéd észre (és mielőtt elkezdenéd: nem szavaztam a maszop-ra soha és nem is várom őket vissza)
schnee 2016.12.02 00:09:48
@Francois77: Olyan sokat fizetnek a bankszámládra? Meg házat is kaptál tőlük?

Muhahahahha

banki tranzakciós adó, 27% Áfa, eho a banki kamatra a kamat adó mellé, a rezsicsökkentett szemétszállítás 10% drágább lett mint előtte volt, baleseti adó az autóbiztosításon, és a többi közvetlenül nem látható adó szinte mindenen amit vásárolsz, amit szinte kivétel nélkül a viktáros és a fidess csapat birkái vezettek be. Ehhez képest amit a rezsicsökkentéssel nyerni vélsz az egy vicc, de ha neked tetszik béges még nekik egy kicsitt és menjél bélamenetbe....
A népszavazás után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nevű, nagyjából egyszemélyes viccegyletről beszélgettünk a szerkesztőségben. Éppen nyúltam volna a billentyűzethez, hogy írni kezdjek róluk, jött a hír, hogy tényleg politikai erővé alakulnak és indulnak a választásokon. Orbán Viktor erre a hírre…..
schnee 2016.10.04 13:51:34
@GNDL: teljesen igazad van.
Vendégszerzőnk, Jeszenszky Zsolt írása   Ha sikertelen lesz a népszavazás... ...megbukik a Fidesz? Belecsap a ménkű Orbánba? Felszedik a síneket a felcsúti kisvasúton? Mészáros Lőrinc visszamegy gázszerelőnek?..
schnee 2016.09.26 14:41:55
@Sir Galád: Abszolút igazad van
Mai látogatásunk szereplője nem lehet ismeretlen, hiszen a Károly körút egyik legfeltűnőbb és talán legszebb bérpalotájáról lesz szó. Öntöttvas tetődíszei mellett csipkés homlokzata is megérdemel egy alapos szemügyre vételt, ráadásul a homlokzat nem is olyan régen…..
Nem mi vagyunk a célközönség, de hát csak egy Magyarországon működő tévéről van szó. A sajtóközlemény szerint a megújúlásra július 21-én, hétfőn, azaz ma kerül sor, új logó lesz, és felfrissített grafikai megjelenés. Ezt nem mi találtuk ki, így ember nem tud…..
Ha majd a kölök felnő és megkérdi, Apa, mi a rücskös faszér gyalázza mindenki a nemrég megbukott Orbán-rezsimet, egy dátumot fogok a figyelmébe ajánlani. Ide skubi skac, ha gyorsan át akarod látni, ugorjunk vissza 2014-be, egészen pontosan március 13. a megfelelő céldátum. Azon…..
schnee 2014.03.16 10:29:35
@dr kíváncsivagyok: azért remélem, hogy a pocakos középcsatárt előbb éri el a végzete