Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maggg

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim az Úrban,  foglalkoztunk már ezen a blogon a papír vs elektronikus polémiával. A blog explicit célja, hogy legyenek digitális kiadványok, mert (szerintem) sok szempontból az a jövő. Nem célja, és ezt fontos sokszor leszögezni, hogy ne legyenek papírkönyvek. Ez nem…..
Maggg 2015.07.28 11:58:16
@Gukker:

Csak az ellentábor fanatikusain múlik. Normális ügymenet esetén gond nélkül le lehet kapcsolni mindent, ami árammal megy.
Holnap elüti Jason Scott-ot egy kamion és 50%-kal csökken a digitális könyvtárosok outputja. :)
Szaúd Arábia - a titokzatos királyság (2. rész): Mekka az iszlám legszentebb városa a béke iparágának fellegvára   A nyugati mainstream média hírei alapján a nyugati ember azt gondolhatja, hogy a Közel-Keletre a muszlimok kizárólag valamelyik szélsőséges, terrorista csoporthoz…..
Maggg 2015.07.22 10:05:27
@fehérfarkas:

Hogy mi lett volna, ha megmarad az Oszmán Birodalom? Ki tudja?
Az mondjuk biztos, hogy nem nevezhetné magát minden futóbolond kalifának, mert az a török szultán volt/lenne.

Két kulacsos volt a brit politika? Hát istenem! Minden birodalmi politika kétkulacsos. Abdulaziz meg vendégségbe hívott szövetségeseket mészároltatott le.
Ezzel sem lenne még semmi bajom, ha az olajmilliárdjaik nem lennének és nem exportálnák a xarságaikat külföldre, sőt az egész világra.
(Apropó britek: Az megvan, hogy Irak határainak kijelölésében Teleki Pálunk is részt vett és közreműködött Irak tengeri kijárattól való megfosztásában, egy csomó probléma magjának elvetésében?)

Aki viszont 150 év török megszállás után, a Dar al-harb felfogás ismeretében Magyarországon az iszlám barátja(!), az rendes ember nem lehet. A mohamedán vallás ugyanis 1400 év alatt csak szektásodni tudott, fejlődni nem. A pozitív vonásai vagy pre-iszlám, vagy nem-arab hatásokból adódnak.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a dzsihádfigyelő másfajta fanatikusoktól származó elhajlása felé kell dőlnünk.
A múlt héten céges motivációs rendszereket boncolgató cikkünkben jól megköpködtük a céges, bónuszosztogatáson alapuló motivációs rendszereket. Ha már a pénzzel való ösztökélést sárba tiportuk, itt az ideje, hogy elmondjuk, szerintünk mi motiválja a dolgozókat igazán…..
A cikket Penna Magazin 47. számába írta Krystohans olvtárs. Eredeti változata itt olvasható, ez itt egy engedélyezett utánközlés. Nem minden felvetésével értek egyet, de vitaindítónak ideális :) Valamikor 2011 nyarán útnak indítottam egy Facebook-csoportot, Hungarian…..
Maggg 2015.01.20 12:24:45
@Dworkyll:

Jajj, már! Tisztességes Piratebay megvan? :D

A "sorozat-eltérítések"-ről szívesen olvasnék viszont. Hirtelen nem ugrik be, mik is voltak. Nálam a két-háromfelé vagdalt, eredetileg egykötetes művek jelezték, hogy a hazai kiadók leértek a tengerfenékre.
Nő vagyok, tehát természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb formáját is Természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak minden formáját, és mivel nő (sőt anya) vagyok, a gyerekbántalmazás mellett különösen annak egyik leggyakoribb…..
KKBK A Magasdi fedőnevű Martonyi 2013.08.22 02:01:00
Martonyi János (1944. április 5., Kolozsvár, Ránky Rózsa) szegedi jogi tanulmányai (1962-67) után, ügyvédjelöltként került kapcsolatba a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági osztályának beosztottjával, dr. Jójárt István rendőr őrnaggyal.…..
Maggg 2013.07.22 19:38:01
@tesz-vesz:
Raffay például fegyvert szállított a horvátoknak.

Racionálisan csak azt állapíthatom meg, hogy másod-, harmadkézből származó "források" állnak szemben a tényszerűen értékelhető tevékenységekkel.
Ez a három ember komoly teljesítményt könyvelhet el a szemnyitogatásban. (És nem a harmadik, mindent látó szemre gondolok. :) )
Maggg 2013.07.27 05:56:54
@tesz-vesz:

Utána néztem és igazad van. Az elsőt is a Technika bonyolította.
DE: Raffay hadügyi államtitkárként és bizottsági tagként engedélyezte az ügyletet, aztán másodszorra már miniszteri szintről (nemzetközi gazdasági kapcsolatok) fenyítették be a céget és csináltak segget a szánkból.
Onlinemarketing blog Generációk 2013.05.15 22:08:57
Tegnap délután és este többször felmerült a generációs különbség a médiahasználatban. Először Bernschütz Mária előadása kapcsán. A címe Az újmédiás reneszánsz-ember születése, a tartalma pedig egy kutatás eredményeinek (azok egy részének) a bemutatása a 'Z'…..
Az elég közismert tény, hogy a kínaiak nem latin betűvel írnak. Az írás ugyanis nem hangokat jelöl ebben a nyelvben, hanem fogalmakat (a külföldi hely- és személynevek, egyes szakkifejezések kínaira való átfordításánál ez nincs teljesen így, de ez egy elég specifikus eset,…..
Bár évek óta váltjuk a világot itt a blogon, még mindig vannak sokan, akiknek teljesen új, és idegen ez az ekönyv-dolog. Adeptus története ha nem is teljesen tipikus, talán szolgál tanulságokkal a most vásárolni szándékozóknak. A történet itt és itt jelent meg először, a…..
Kedves barátaim az Úrban,megfáradva bár, de túléltük a Könyvfesztivált. Hálás köszönetem küldöm ezúton is mindenkinek, aki jelenlétével, nota bene vásárlásával emelte az esemény színvonalát. Voltak ott elvetemült kiállítók, innen a blogról is ;-), Scan Dal mester…..
Groó Diana 1973-ban Budapesten született, a Kazinczy utca környékén nőtt fel. Filmjeiben rendszeresen megjelenik a közép-európai zsidóság, mint téma. Származását élete fontos momentumának vallja. „A zsidóság – életem része; a származásom miatt, és mert izgat ez a…..
Maggg 2012.02.22 19:48:58
@Alfőmérnök:
A Shop-stoppot 27.575 dollárból forgatták, annak is nagy része a zenék jogdíjára ment el. :)
Maggg 2012.02.12 13:50:13
Maggg 2012.02.12 17:56:17
@tesz-vesz:
Fogták az iszlám alapvetéseit és kiegészítették, hogy kihozzanak belőle egy fekete szupremáciát hirdető, egyszerre megmosolyogtató és dermesztő "vallást".

Louis Theroux forgatott az amerikai "fekete nacionalistákról", érdemes megnézni. A Nation of Islamnál még elborultabb elmék is vannak.
 (részlet)   Nos, nézzük, mi minden miatt nem lehet valós a választott cím!  Magyarországon nem történt rendszerváltás. Csak „papíron”. A szabadkőművesek vagy nem is léteznek, vagy ha mégis – a politikával nem foglalkoznak. (Ezt ők deklarálják magukról.) A meg sem történt rendszerváltást…..
Maggg 2012.01.09 19:34:11
Maggg 2012.01.10 19:20:59
@tesz-vesz:
Én nem ismerem ennyire Vass-t, de az írásait sokra tartom, hallgattam tárgyat is nála. Ezért is lep(ne) meg, ha szabadkőműves (lenne).
MEK-en elérhető pár tanulmánya, javaslom.
KKBK A súlytalan Lomnici botránya 2011.12.11 00:13:00
  Elismerte a "súlyos etikai vétséget", egyúttal fegyelmi eljárást helyezett kilátásba a hamisítás felelőseivel szemben Szabó László, a közmédiumok tulajdonos alapjának kommunikációs igazgatója az Index kérdésére azt követően, hogy a hírportál megírta: a…..
E-könyv olvasók Megmondtam… 2011.09.29 14:25:00
Sokszor kérdezték tőlem e-könyv-olvasók kapcsán, hogy „Te, neked milyen eszközöd van?” Mindig azt az előre gyártott választ adtam, hogy „ha kell, kérek és kapok tesztelésre, minek saját?!” Egyébként meg „várom, hogy az Amazon kihozza a Kindle 3…..
Bocs a bulvártempóért, de hogy Amazonék  gurítani akarnak valamit idén őszre, az bizonyos. Hogy ez a holnap kiderül-e, az még kérdés. A mai tudással egy hétcolos, olcsó, amazonosított Androidra épülő, egy raklap felhő alapú (és csak az USÁból elérhető)…..
A kiadói oldalon késhegyre menő viták folynak, hogy egy e-könyv 900 Ft legyen vagy 1100, és az eladási adatokból látszik, hogy ebből senki nem fog kastélyt építeni, legalábbis ebben az évtizedben nem.Naivak vagyunk, a rossz végén fogtuk meg a dolgot.Egy ügyvédi…..
Maggg 2011.09.05 13:14:46
@Merras:

Szerintem meg nyilvános könyvtári ellátás céljára készült a másolat.
Értem én Merras, hogy most kiadói oldalon ülsz, de ebben a perben nem biztos, hogy a könyvtár bukott volna.
Maggg 2011.09.06 08:48:23
@Merras:

Offline is a közönségüket, beiratkozott tagjaikat szolgálják ki ugyanazzal a tartalommal, csak cellulóz alapú hordozón. És mivel tagság nélkül nem terjesztettek semmit, abszolút jogkövető magatartást vélek "kiolvasni" a hozzáállásukból. Nyilvános könyvtári ellátáson pedig azt értem, hogy az egyszeri magyar állampolgár bemegy a közkönyvtárba, beiratkozik és olvas, mint állat. Persze ha félreértem, akkor kérem a könyvtárszakosokat, javítsanak ki!
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
A politikusok gmo-mentességről szóló kommunikációja csak üres kampányfogás, "a dohánylobbi erősebb volt", a politikusok hazudnak, lopnak és gazdagodnak, mily meglepő: Pusztai Árpád professzor, a skót tudományos akadémia tagja, skóciai laborjában génmódosított burgonyával…..
Maggg 2011.07.18 11:12:46
@serachan:

"...az oda van írva, hogy GM burgonya, de az nincs leírva, hogy ez forgalomba került-e vagy csak a kísérlethez használták. Nem teljesen mindegy."

Tényleg nem teljesen mindegy, de pl. a DDT-t teljesen legálisan használták évtizedekig. Sőt, ha ma bemész Indiában egy patikába, szépen ki is mérnek neked egy adagot csótányölésre, vagy amire akarod. És nem is vmi ellenőrizetlen minőségűt, hanem mondjuk fasza, német Bayer gyártmányt.
A Monsanto felelős az Agent Orange-ért is. Az is legálisan lett szétpermetezve Vietnamban. (Igen, tudom, hogy ezek csak vegyszerek és nem GMO-k, de a legalitás analógiájaként remélem, elnézed nekem.)

Ami probléma még, az a GMO-k szabadalmi levédetése. Génszakaszokat, élőlényeket védetnek le a világtól elrugaszkodott amerikai szabadalmi törvények szerint! Majd kommandószerűen járják a gazdák birtokait és mintavétel után, ha találnak a levédetett génszakaszból, szabadalmi perek következnek és a félretett vetőmagtartalékaikat is megsemmisíttetik. És hogy hogy kerül ilyen "fertőzés" a nem GMO repcetáblába? Hát mondjuk úgy, hogy kiszóródik az elhaladó teherautókról. Meg a szél, rovarok virágport is szállítják. Nem könnyű tisztának maradni, ha minden szomszédod GMO cuccot vet! Ott tartunk, hogy ma az USÁban bűncselekményre utaló magatartásnak számít, ha vetőmagtisztító géped van! A cél: mindenki vegye meg a gyártótól a vetőmagot! Amit aratsz, az nem a tiéd, hanem csak licenszeled.
A terminátor génekről nem akarok most írni.

Akárhogy is nézzük, a sokkal hosszabb átfutású hagyományos nemesítés és a hihetetlenül felgyorsult és etikátlanná vált génmanipuláció nem egy csoportba tartoznak. Hagyományos nemesítéssel nem tudsz egymástól nagyon messze lévő génszekvenciákat egyszerűen összecsomagolni. A természetben előforduló transzpozonokkal sem fog ilyen számban és mértékben spontán megtörténni. És lehet, hogy az inzulint már tök jól termeljük rekombináns coli-ban, szigorúan ellenőrzött és zárt(!) körülmények között, de az ökoszisztémába szabadon engedett Roundup Ready szója meg kukorica szabadon "szórja magjait" és terheli olyan génkombinációkkal a cönózist, amik ilyen formában még soha nem voltak.
Még egyszer: a baj gyökere a felgyorsult és nem ellenőrzött manipuláció. És nem kell pampogni a szigorú minőségellenőrzési protokollokról, meg tudományos etikáról, mert ha nem tartják be, akkor a hajunkra kenhetjük. Ráadásul a lónak is négy lába van...

A gyermeked élelmezéséről csak annyit, hogy amíg Londonba Kenyából szállítják a vajbabot, illetve Alaszkából Kínába küldik filézni a kifogott halakat, majd visszaimportálják a halrudacskát, addig nem érdemes a bolygó eltartóképességéről beszélni.

Ajánlott néznivalók még:
Food Inc.
The Future of Food (ebből van német szinkronos változat is: Zukunft des Essens)

Megérne egy bejegyzést a glükóz-fruktóz szirup is. A cukoripar aktuális hazai helyzete kapcsán pláne.
Maggg 2011.07.18 19:13:10
@tesz-vesz:

Fogod a(z államilag dotált) kukoricát, a keményítőjét glükózra bontod, egy részét (génmanipulált mikrobákból származó) enzimekkel fruktózzá alakítod, a glükózt és a fruktózt a kívánt édességi foknak megfelelő arányban kevered. Voilà, kész a glükóz-fruktóz szirupod, vagy ahogy a művelt amerikai nevezi, a high-fructose corn syrup.

A módszerrel kaptál egy olcsó (hisz dotált a nyersanyag), könnyen kezelhető, szállítható, tárolható édesítőszert.

A glükóz-fruktóz szirup az usákoknál átvette a cukortól (szacharóz) a vezető édesítő szerepét. A probléma csak az, hogy - bár még csak pár kutatás indult és nagyon az elején állnak - egyáltalán nem úgy dolgozza fel a szervezet, mint szintén fruktózból és glükózból álló diszacharid étkezési cukrot, de ész nélkül adagolják mindenhez, amit édesíteni akarnak. Másrészt ez egy ipari édesítő. Nem fogod boltban megkapni, cukor viszont kevesebb van, vagyis drágul.
Mint minden modern, felvilágosult észjárású magyar ember, én is élek-halok azokért a ketyerékért, amelyeknek az égvilágon semmi gyakorlati hasznuk nincsen. Így voltam a Kindle e-book olvasóval is, amelynek már majdnem egy hónapja délcegen büszke tulajdonosa vagyok.Egy hónap se nem…..