Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem hozzáértő

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik a bajnokság vége, körvonalazódnak az idei kiírás tapasztalatai, látszanak az előnyök és a problémák. Mi is készülünk egy átfogó értékeléssel, javaslataink is lesznek, de kedves olvasónk, Liladínó megelőzött minket. Átgondolt, érvekkel alátámasztott, konkrét…..
nem hozzáértő 2009.02.22 15:27:42
Üdv. Mindenkinek!
Nem értem az egész kiírás körüli herce-hurcát.Teljesen túl van ez bonyolítva.Pedig mennyire egyszerü lenne.Nézzük!
Amelyik csapat megfelel az indulási követelményeknek,az indulhat a bajnokságban.Benevezi a csapatát és a játékos keretét.A játékos keretet alakítani az átigazolási időszakban lehetséges csak.A nevezés elött a teljes bajnokság menetét/ versenynaptárt/ a szövetségnek a csapatok rendelkezésére kell hogy bocsájtsa..Ennek ismeretében amelyik város vagy csapat úgy érzi,hogy két csapatot akar indítani,az indítson két csapatot.Ezzel a kis-volán nagy volán kérdés csak a Fehérváriak belső ügyévé válna.
A kiírásnál mindenféleképpen az egész év teljesítményét kellene figyelembe venni,nem pedig szinte lenullázni azt a rájátszás elött.Szerintem minden csapat játsszon oda-vissza alapon két két meccset egymással,ez pont elegendő számú meccset hoz.A rájátszást pedig az első négy csapat vívhatná,az 1-4,2-3 , párharcokkal.Majd a döntő,és a bronzcsata.
ENNYI!
Indoklás!
Az teljességgel irreális,hogy egy csapat érdekei alá rendeljék minden évben az egész magyar bajnokságot.A bajnoki kiírás nem szabadna változzon se év közben,sem évenként.Állandónak kellene legyen.
Ha egy csapat úgy dönt,hogy indul valamilyen más bajnokságban,az tegye úgy,hogy tegye mérlegre a lehetőségeit,és vállalja döntéseinek következményeit.Ha az Ebel Volán annyira kimagaslik,akkor legyen egy olyan nagy létszámú kerete,amellyel képes kiállni egy időben két színhelyen.Ha erre nem képes,akkor döntse el hol indul..Az nem szempont,hogy az egyetemes magyar hoki érdekeire hivatkoznak..Azt mindenki tudja,hogy nem vagyunk „A” csoportos kategória. Azt is tudja mindenki,hogy a nagy Volán körülbelül annyi kárt okoz a magyar hokinak,mint amennyi hasznot.Ráadásul azt is tudja mindenki,hogy még egy szezont lesz képes /ha lesz/ az Ebelben indulni.Utána marad a hazai.
Elismerem,hogy az nem szerencsés,hogy nem a legjobb csapat nyeri meg a bajnokságot,ha a nagy volán nem indul.Viszont az meg röhejes egyenesen,hogy 7 meccsel meg lehessen nyerni egy többszáz mérközésből álló bajnoki évadot.
Tehát a jelszó:igazságos, mindenkire egyformán érvényes,egyértelmü kírás kell.