Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaszilics Fedor Emánuel

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hétvégén debütált Európában a Royal Caribbean hajótársaság legújabb, és egyben a világ legnagyobb tengerjáró hajója, a Wonder of the Seas. A sajtó és az utazási szakma képviselői egy 2 éjszakás út alatt megismerhették a hajó minden szolgáltatását, felfedezhették a kabinokat, és ízelítőt…..
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.05.02 20:57:25
@Androsz: Igen, erről valahogy nagyon keveset hallani. Pedig Mandeláék tömeggyilkos terroristák voltak. Szinte mindenki azt hiszi, hogy Mandelát az apartheid ellenes politikai tevékenysége miatt ítélték el. Pedig valójában azért mert lőfegyvereket, robbanóanyagokat, taposóaknákat és egyéb földi javakat csempésztek be illetve rejtegettek Dél-afrikában.
A felesége, Winnie Mandela aki a 70-es, 80-as években csak "Mama Africa", meg a "Hős Asszony"-ként kapta a seggnyalást nyugatról és keletről egyaránt, olyan borzalmas bűncselekmények elkövetésére adott parancsot a terrorszervezetüknek, hogy azt még Mandela sem merte felvállalni, szabadulása után inkább elvált tőle, aztán a woke média azóta is próbálja valahogy agyonhallgatni a történteket, és így kiretusálni a dél-afrikai történelemből. (Honnan is ismerős ez módszer?)
Dany Langgel, a szemüvege nélkül csak halvány foltokat látó, ám igen talpraesett reklámügynökségi titkárnővel a főnöke, Michael Caldwell közli, hogy a francia nemzeti ünnepnek számító július 14-ét – amely ezúttal péntekre esik −, valamint a hozzá kapcsolódó hétvégét gépeléssel kell töltenie. Öröm az…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.03.29 20:13:14
Japrisot könyve az egyik legjobb, legizgalmasabb krimi, amelyet valaha olvastam. Egészen egyedi, sajátságos stílusban íródott, tele van váratlan fordulatokkal, és az utolsó oldalakig tartogat izgalmat, meglepetéseket.

Számomra a film ehhez képest csalódás volt, pedig igazán nem voltak túlzott elvárásaim, biztos voltam benne hogy a könyv hangulatát nem tudják visszaadni, főleg mivel annak kb. a felét Dany, a főszereplő lány elbeszélés formájában adja elő. Azt nagyon nehéz megfilmesíteni.

De még a visszafogott várakozásomat is sikerült alulmúlni. Nem csak a hangulat, de a cselekmény és a szereplők sem tudták visszaadni azt a hátborzongató feszültséget amelyet a regény olvasásakor érezni. De több olyan eltérés is volt a regényhez képest, ami nagyon zavaró.
Először is Dany neve nem Lang, hanem Longo.
Sokszor és hangsúlyosan megjelenik a regényben hogy Dany szőke. Miért nem sikerült egy szőke színésznőt találni, vagy ha már ragaszkodtak ehhez a színésznőhöz, legalább festették volna be a haját, vagy adtak volna rá egy parókát.
Az autó pedig Thunderbird, ez legalább annyira hangsúlyos a regényben. Nem Mercury, Thunderbird! Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna valahonnan felhajtani egy Thunderbird kabriót.
Tudom, hogy sokan csak rálegyintenek ezekre, de aki olvasta a regényt, sőt meghatározó krimiélménye volt (mint nekem) az nagyon bosszantónak találja ezeket az eltéréseket ráadásul nem is értettem, hogy mi indokolta ezeket. Itt nyilván nem arról volt szó, hogy nem fért volna bele a költségvetésbe, vagy technikailag nem tudták volna kivitelezni.

Egyébként 2015-ben kijött egy újabb filmváltozat is, (
www.imdb.com/title/tt4159182/) de én azt még nagyobb csalódásnak találtam. Ráadásul Dany-nek ott is vörös a haja, és ott sem Longo-nak, hanem Dorémus-nak hívják bár az autó ott legalább tényleg egy Thunderbird.
MovieCops PERIFÉRIA 2022.03.28 07:02:11
Walerian Borowczykról a Képes Film Híradóban olvastam először, amikor 1972-ben bemutatták nálunk a Vér és liliom című filmjét. Megnézni nem tudtam, mert csak 16 éven felülieknek játszották, én meg épp feleannyi idős voltam. A címet persze megjegyeztem, mert olyan érdekesen hangzott: gyermeki…..
Tudom hogy sokan közületek szerettétek az immár több, mint öt éve jégre tett Techstory blogot, amelynek gazdája walter néha megtisztel minket egy-egy bejegyzéssel, amit a Ritkán Látható Történelem formátumához igazít. Most örömmel jelentem hogy mindjárt két cikkel is jelentkezik, amik az óceánjárók…..
          Néhány napja Palvin Barbi is postola a spanyol Elle magazin számára készült képeit. Üdítő ez, tekintve, hogy a hazai kiadás épp hánykolódik a történések tengerén. Barbi Rafa Gallar fotós előtt pózolt és talpig Armaniban. Természetesen a smink is csak az olasz márkától van, Barbi…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.02.03 17:26:39
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.01.10 09:51:50
@bioLarzen: Jogászként és magánemberként nem tudtam és azóta sem tudom felfogni, hogy lehet valakit elmarasztalni egy polgári perben, miután a büntetőeljárásban már felmentették a vád alól.
Ez is csak az USA-ban lehetséges. Talán sorsolással kellene dönteniük a bíróságoknak, még az is igazságosabb lenne.
Sandahl Bergman a Missouri állambéli Kansas Cityben jött világra 1951 novemberében, és kiskorától kezdve a tánc volt a mindene. Huszonévesen költözött New Yorkba, ahol sikerült bekerülnie pár Broadway-produkcióba. Bár nem kapott megfelelő lehetőségeket a bizonyításra, így is megakadt rajta minden…..
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
A Bajor-Alpok szélén magasodó 19. századi Neuschwanstein kastély mintha csak egy mesekönyv illusztrációja lenne. Karcsú tornyai, impozáns trónterme és egyedülálló fekvése Walt Disney-t is megihlették, aki erről az építményről mintázta több rajzfilmjének palotáját is. II. Lajos király rezidenciájának…..
RETROKULT Szőke bombázó a Holdon 2021.12.05 18:02:00
Perry Rhodan őrnagy, Mike Bull kapitány, Flipper (nem a világsztár delfin, hanem egy névrokon asztronauta) és dr. Manoli a Stardust nevű űrhajó fedélzetén indulnak a Holdra. Noha a rakétakilövést megelőző sajtótájékoztatón rutinszerűnek mondható galaktikus kirándulásról esik szó, a valóság sokkal…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.07 14:38:55
@Teakbois: Ami Ann Smyrner szókimondó szövegét illeti, szerintem az inkább egyfajta önigazolás volt, amiért külföldön próbált boldogulni. De nincs ezzel semmi baj, egy ambiciózus szép fiatal színésznőnek Dánia (és az egész Skandináv térség) tényleg szinte semmi lehetőséget sem kínált, így kénytelenek voltak délebbre vagy még inkább az USA-ba menni.
Persze, még egy színészi ambíciók nélküli fiatalnak is unalmas is lehetett arrafelé egészen a 90-es évek végéig, ez viszont azzal is együtt járt, hogy biztonságos, kiszámítható, békés, nyugodt életük volt. Ami egy darabig nagyon jó, de mostanra kiütköztek a hibái. Elkényelmesedtek, elsatnyultak, hozzászoktak hogy minden megy magától, konfliktus kerülők lettek és már a bárgyúságig jóhiszeműek. Most aztán nagy ártatlan bociszemekkel csodálkoznak rá az új világra.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.06 07:36:46
@apro_marosan_petergabor: De van, csak szinte mindenki helytelenül használja.
Ha a tulajdonostól bérelsz egy lakást akkor valóban nem albérlő vagy, hanem bérlő. De ha te mint bérlő adod bérbe az ingatlant valakinek, akkor ő már albérlő. Ezt viszont a legtöbben nem tudják, és a bérlőt is albérlőnek nevezik.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
Amikor 1968-ban a német Karin Schubert előbb prostituáltként bukkant fel egy tévésorozatban, majd aktmodellként egy bűnügyi mozifilmben, valószínűleg eszébe se jutott, hogy bő másfél évtized múlva rá is hasonló sors vár. Noha szépsége és csodálatos alakja nagy szerepet játszottak filmkarrierje…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 11:24:43
@Field64: Én nagy érdeklődéssel olvastam a cikk minden sorát, de még a linkek többségére is rákattintottam.
Sőt, bevallom őszintén, nem tudtam ellenállni a kíváncsiságnak, még néhány pornófilmjébe is belenéztem, jó pár megtalálható a neten. Teljes filmek meg egyes jelenetek is. Még ezek felvételekor is csodálatos a külseje, persze azért ő sem fiatalodott, tény hogy akkor már "csak" a MILF kategóriába fért bele.

Érdeklődve várjuk az újabb írást!
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 15:19:33
@Field64: A Caligula nagyon érdekes téma lehet, tudomásom szerint sem korábban sem azóta nem fordult elő, hogy ilyen színészóriások (mert ezt nem túlzás állítani róluk) szerepeltek volna egy ponográf jeleneteket is tartalmazó filmben. Igazi filmtörténeti különlegesség.
RETROKULT Sikíts, csini Peggy! 2021.11.16 07:00:00
Peggy Johnsnak, a mindig mosolygós kaliforniai egyetemista lánynak esze ágában sincs úgy viselkedni, mint hippi beállítottságú csoporttársainak, azaz büdösnek találni a pénzkeresés fogalmát. Lehengerlő lelkesedéssel jelentkezik részmunkaidős házvezetőnőnek a visszavonultan élő szobrász, Jeffrey…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.09.13 18:51:55
@solar flare: A Flash Gordon-ban nézd meg! (www.imdb.com/title/tt0080745/?ref_=tt_ch)
Gyönyörű is, fiatal is, és az öltözéke is – hogy úgy mondjam – eléggé rendben van.
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.09.14 07:50:36
@solar flare: A film kétségtelenül brutál gagyi, de Ornella miatt így is érdemes megnézni. A Showgirls-t sem a drámai cselekményszövés meg a karakterek jellemfejődése miatt szeretjük. :-)
Finomhomokos partok, türkizkék tenger, mesébe illő környezet - nagyjából így lehetne jellemezni az egyik legszebb görög sziget, Zakynthos legjobb tengerpartjait, melyekért a fél világ odáig van. Ha engem kérdeztek, Zakynthos az egyik legszebb görög sziget (igaz, nem jártam még mindegyiken), de az…..
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.07.05 12:57:56
@szeme közé, laposan!:
Számomra az is rejtély, hogy mi volt ezzel a célja? Ha merényletet akart elkövetni, nyilván nem ilyen amatőr módon csinálja, mert nagyon valószínű, hogy az áldozat megússza egy púppal a fején, esetleg pár órás eszméletvesztéssel. Nem vagyok szakértő ilyesmiben, de úgy gondolom, halálos sérüléshez igen nagy erővel és nagyon pontosan kellene eltalálni.