Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaszilics Fedor Emánuel

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.01.10 09:51:50
@bioLarzen: Jogászként és magánemberként nem tudtam és azóta sem tudom felfogni, hogy lehet valakit elmarasztalni egy polgári perben, miután a büntetőeljárásban már felmentették a vád alól.
Ez is csak az USA-ban lehetséges. Talán sorsolással kellene dönteniük a bíróságoknak, még az is igazságosabb lenne.
Sandahl Bergman a Missouri állambéli Kansas Cityben jött világra 1951 novemberében, és kiskorától kezdve a tánc volt a mindene. Huszonévesen költözött New Yorkba, ahol sikerült bekerülnie pár Broadway-produkcióba. Bár nem kapott megfelelő lehetőségeket a bizonyításra, így is megakadt rajta minden…..
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
A Bajor-Alpok szélén magasodó 19. századi Neuschwanstein kastély mintha csak egy mesekönyv illusztrációja lenne. Karcsú tornyai, impozáns trónterme és egyedülálló fekvése Walt Disney-t is megihlették, aki erről az építményről mintázta több rajzfilmjének palotáját is. II. Lajos király rezidenciájának…..
RETROKULT Szőke bombázó a Holdon 2021.12.05 18:02:00
Perry Rhodan őrnagy, Mike Bull kapitány, Flipper (nem a világsztár delfin, hanem egy névrokon asztronauta) és dr. Manoli a Stardust nevű űrhajó fedélzetén indulnak a Holdra. Noha a rakétakilövést megelőző sajtótájékoztatón rutinszerűnek mondható galaktikus kirándulásról esik szó, a valóság sokkal…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.07 14:38:55
@Teakbois: Ami Ann Smyrner szókimondó szövegét illeti, szerintem az inkább egyfajta önigazolás volt, amiért külföldön próbált boldogulni. De nincs ezzel semmi baj, egy ambiciózus szép fiatal színésznőnek Dánia (és az egész Skandináv térség) tényleg szinte semmi lehetőséget sem kínált, így kénytelenek voltak délebbre vagy még inkább az USA-ba menni.
Persze, még egy színészi ambíciók nélküli fiatalnak is unalmas is lehetett arrafelé egészen a 90-es évek végéig, ez viszont azzal is együtt járt, hogy biztonságos, kiszámítható, békés, nyugodt életük volt. Ami egy darabig nagyon jó, de mostanra kiütköztek a hibái. Elkényelmesedtek, elsatnyultak, hozzászoktak hogy minden megy magától, konfliktus kerülők lettek és már a bárgyúságig jóhiszeműek. Most aztán nagy ártatlan bociszemekkel csodálkoznak rá az új világra.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.06 07:36:46
@apro_marosan_petergabor: De van, csak szinte mindenki helytelenül használja.
Ha a tulajdonostól bérelsz egy lakást akkor valóban nem albérlő vagy, hanem bérlő. De ha te mint bérlő adod bérbe az ingatlant valakinek, akkor ő már albérlő. Ezt viszont a legtöbben nem tudják, és a bérlőt is albérlőnek nevezik.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
Laura Wynant, a dúsgazdag földbirtokos özvegy valamilyen (a nézők előtt ismeretlen) okból kissé bekattant, ezért kiadós szanatóriumi kezelésre és pihenésre szorult. Hazatérése után úgy dönt, körbe-lovaskocsikázik a földjén, és az egykori húsfüstölő házikó romjaihoz érve megdöbbentő felfedezést tesz:…..
Amikor 1968-ban a német Karin Schubert előbb prostituáltként bukkant fel egy tévésorozatban, majd aktmodellként egy bűnügyi mozifilmben, valószínűleg eszébe se jutott, hogy bő másfél évtized múlva rá is hasonló sors vár. Noha szépsége és csodálatos alakja nagy szerepet játszottak filmkarrierje…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 11:24:43
@Field64: Én nagy érdeklődéssel olvastam a cikk minden sorát, de még a linkek többségére is rákattintottam.
Sőt, bevallom őszintén, nem tudtam ellenállni a kíváncsiságnak, még néhány pornófilmjébe is belenéztem, jó pár megtalálható a neten. Teljes filmek meg egyes jelenetek is. Még ezek felvételekor is csodálatos a külseje, persze azért ő sem fiatalodott, tény hogy akkor már "csak" a MILF kategóriába fért bele.

Érdeklődve várjuk az újabb írást!
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 15:19:33
@Field64: A Caligula nagyon érdekes téma lehet, tudomásom szerint sem korábban sem azóta nem fordult elő, hogy ilyen színészóriások (mert ezt nem túlzás állítani róluk) szerepeltek volna egy ponográf jeleneteket is tartalmazó filmben. Igazi filmtörténeti különlegesség.
RETROKULT Sikíts, csini Peggy! 2021.11.16 07:00:00
Peggy Johnsnak, a mindig mosolygós kaliforniai egyetemista lánynak esze ágában sincs úgy viselkedni, mint hippi beállítottságú csoporttársainak, azaz büdösnek találni a pénzkeresés fogalmát. Lehengerlő lelkesedéssel jelentkezik részmunkaidős házvezetőnőnek a visszavonultan élő szobrász, Jeffrey…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.09.13 18:51:55
@solar flare: A Flash Gordon-ban nézd meg! (www.imdb.com/title/tt0080745/?ref_=tt_ch)
Gyönyörű is, fiatal is, és az öltözéke is – hogy úgy mondjam – eléggé rendben van.
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.09.14 07:50:36
@solar flare: A film kétségtelenül brutál gagyi, de Ornella miatt így is érdemes megnézni. A Showgirls-t sem a drámai cselekményszövés meg a karakterek jellemfejődése miatt szeretjük. :-)
Finomhomokos partok, türkizkék tenger, mesébe illő környezet - nagyjából így lehetne jellemezni az egyik legszebb görög sziget, Zakynthos legjobb tengerpartjait, melyekért a fél világ odáig van. Ha engem kérdeztek, Zakynthos az egyik legszebb görög sziget (igaz, nem jártam még mindegyiken), de az…..
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.07.05 12:57:56
@szeme közé, laposan!:
Számomra az is rejtély, hogy mi volt ezzel a célja? Ha merényletet akart elkövetni, nyilván nem ilyen amatőr módon csinálja, mert nagyon valószínű, hogy az áldozat megússza egy púppal a fején, esetleg pár órás eszméletvesztéssel. Nem vagyok szakértő ilyesmiben, de úgy gondolom, halálos sérüléshez igen nagy erővel és nagyon pontosan kellene eltalálni.
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.06.27 10:48:42
@bratya: Azért ez annyira nem szenzációs, az all inclusive vendégek ma is bármikor ingyen kapnak a hotelekben ételt-italt, köztük sokféle szeszes italt is. Ténylegesen persze nem ingyen, az all inclusive szobaárral fizettetik meg velük. A harmincas években ez még nyilván újdonság volt, és nagy vendégcsalogató, de már régen nem az.
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.06.22 08:40:37
@BölcsÉsz: Emlékezz csak a II. vh után játszódó Valahol Európában c. filmre. ("Könyörgöm, akasszuk fel!")
A háború borzalmas dolgokat képes kihozni az emberből, egy idő után beletörődnek, hogy ez a normális. A gyermekek pedig különösen befolyásolhatók.
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legújabb részének főszereplője Gyuri, aki nemrég nyelviskolát alapított a partnerével. De talán nem is ez a beszélgetés legfontosabb része, hanem az, ahogyan a beilleszkedésről, elfogadásról és boldogulásról gondolkodik...
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.05.23 15:22:16
@svajcineger:
Sokat és jól dolgoznak kevés pénzért.
1900-as évek. Vasúti pálya hóeltakarítása valahol Kanadában..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.03.01 12:57:05
@gigabursch:
„zavargások
Az ilyen attrakciók leverésében Henry Ford is tehetséges volt. Saját különítményeseket tartott fenn...”

A Pinkerton magándetektív irodából is csak később csináltak a regények valamiféle romantikus kalandhősöket, akik bajba jutott emberek oldalára állva kiderítették az igazságot.
Valójában arra szakosodtak, hogy husángokkal, vasdorongokkal verjék szét a munkássztrájkokat, tüntetéseket. Andrew Carnegie is gyakran vette igénybe a szolgáltatásaikat.
Minden évben több mint 4 millió lányt metélnek körül, zömével 15 éven aluliakat. Az eljárásnak többféle típusa létezik: enyhébb változatánál a klitorisz fölötti bőrt csípik le, a legbrutálisabb csonkításkor pedig az egész nemi szervet eltávolítják, majd összevarrják. Egyiknek sincs semmilyen pozitív…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2020.07.07 17:35:41
@Örömhernyó: Mindezt kiegészíteném azzal, hogy ha a feministáknak nem tetszik, akkor menjenek Afrikába meg a közel-keletre és küzdjenek ellene. Én még abban is benne lennék, hogy az összedobjuk az útiköltségüket. De csak oda!
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
A Zaklatás egyike Michael Douglas '80-90-es évekbeli neo-noirjainak, erotikus thrillereinek. amely az 1987-es Végzetes vonzalom és az 1992-es Elemi ösztön nyomában jár. Úgy tűnik, mintha Michael Douglas rendelkezne valamiféle tudatalatti mazochizmussal, és imádja a domináns nőket, hiszen ezek…..