Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaszilics Fedor Emánuel

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.11.29 07:31:41
@Fotósképző: Azért ez elég propaganda ízű fotó. "A szovjet hatóság a szovjet nép szolgálatában!"
Ettől függetlenül valóban az orosz/ukrán/belorusz/baltikumi néniknek van a legjobb lába (meg minden egyebe) a világon.
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.11.02 07:18:13
@bioLarzen: Tippelhetek?
A saint tropez-i motoros lány!
Nem sok olyan könyvhöz volt szerencsém, aminek a főhőse egy gonosztevő. Bár Ripley esetében nem lehet egyértelműen gonoszságról, elvetemültségről beszélni, ahhoz ugyanis szükség lenne az erkölcsi szabályok minimális ismeretére, hogy tudatosan megszeghesse őket. Tom Ripley-nél azonban szó sincs…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.09.08 20:03:50
Bevallom, a regényt nem olvastam csak a filmváltozatokat láttam.

Az 1999-est Matt Damonal, ami nagyon tetszett, és később a "Ragyogó napfény" című 1960-ast Alan Delonal, ami az 1999-es változat után inkább csalódás volt.

Innentől spoiler, aki végig szeretné izgulni, ne olvassa!!!!!

A filmváltozat alapján én úgy láttam, Ripley nem találja ki, hogy ellopja gazdag ismerőse személyazonosságát. Inkább a barátságát keresi, egy ideig meg is találja, és így próbálja meg azt az életet élni, amire mindig is vágyott.
De miután rádöbben, hogy Dickie már unja a társaságát, sőt, bosszantja, idegesíti Tom jelenléte és szabadulni szeretne tőle, a düh, a sértettség és a csalódottság miatt öli meg Dickie-t. Nem tervezett bűncselekmény, erős felindulásból követi el, jellemző erre az elkövetési mód is (agyonveri az evezőlapáttal) utána még lelkiismeret-furdalása is van, aztán megijed, fél a következményektől, ezért próbál elmenekülni.
A személyiség ellopásához az adja az ötletet, hogy amikor visszarohan a hotelbe, nyilván a holmijáért, a portás Dickie-nek hiszi. Ekkor rájön, hogy tényleg élhetne tovább Dickie-ként (az ötvenes években ez nyilván könnyebben kivitelezhető, pláne Olaszországban, amely még ma sem a precizitásáról, pontosságáról, éles eszű rendőreiről és hivatalnokairól híres).
Ezt követően azonban már tényleg nincs megállás, profi módon szélhámoskodik, manipulálja a körülötte levő embereket, és már az újabb gyilkosságoktól sem riad vissza, még Marge-ot is habozás nélkül megölné, pedig korábban ő volt az egyetlen, aki iránt tényleg érzett valamiféle szimpátiát, sőt, végül a szerelmével, Peter-el is végez, mert csak így tudja elkerülni a lebukást.
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.05.23 19:40:53
@hátramozdító: "Trump mit tud kirakni az övébe? Tweeteket meg hamburgeres zacskókat?"
Most csak így kapásból:
- Az USA történelmének egyik legmagasabb gazdasági növekedését.
- Az USA történelmének egyik legalacsonyabb munkanélküliségi rátáját.
- Az USA történelmének egyik legnagyobb beruházási kedvét.
- Az USA történelmének egyik legstabilabb, legerősebben jegyzett dollárját.
Örülök hogy segíthettem.
Az elmúlt hétvégén debütált Európában a Royal Caribbean hajótársaság legújabb, és egyben a világ legnagyobb tengerjáró hajója, a Wonder of the Seas. A sajtó és az utazási szakma képviselői egy 2 éjszakás út alatt megismerhették a hajó minden szolgáltatását, felfedezhették a kabinokat, és ízelítőt…..
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.05.02 20:57:25
@Androsz: Igen, erről valahogy nagyon keveset hallani. Pedig Mandeláék tömeggyilkos terroristák voltak. Szinte mindenki azt hiszi, hogy Mandelát az apartheid ellenes politikai tevékenysége miatt ítélték el. Pedig valójában azért mert lőfegyvereket, robbanóanyagokat, taposóaknákat és egyéb földi javakat csempésztek be illetve rejtegettek Dél-afrikában.
A felesége, Winnie Mandela aki a 70-es, 80-as években csak "Mama Africa", meg a "Hős Asszony"-ként kapta a seggnyalást nyugatról és keletről egyaránt, olyan borzalmas bűncselekmények elkövetésére adott parancsot a terrorszervezetüknek, hogy azt még Mandela sem merte felvállalni, szabadulása után inkább elvált tőle, aztán a woke média azóta is próbálja valahogy agyonhallgatni a történteket, és így kiretusálni a dél-afrikai történelemből. (Honnan is ismerős ez módszer?)
Dany Langgel, a szemüvege nélkül csak halvány foltokat látó, ám igen talpraesett reklámügynökségi titkárnővel a főnöke, Michael Caldwell közli, hogy a francia nemzeti ünnepnek számító július 14-ét – amely ezúttal péntekre esik −, valamint a hozzá kapcsolódó hétvégét gépeléssel kell töltenie. Öröm az…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.03.29 20:13:14
Japrisot könyve az egyik legjobb, legizgalmasabb krimi, amelyet valaha olvastam. Egészen egyedi, sajátságos stílusban íródott, tele van váratlan fordulatokkal, és az utolsó oldalakig tartogat izgalmat, meglepetéseket.

Számomra a film ehhez képest csalódás volt, pedig igazán nem voltak túlzott elvárásaim, biztos voltam benne hogy a könyv hangulatát nem tudják visszaadni, főleg mivel annak kb. a felét Dany, a főszereplő lány elbeszélés formájában adja elő. Azt nagyon nehéz megfilmesíteni.

De még a visszafogott várakozásomat is sikerült alulmúlni. Nem csak a hangulat, de a cselekmény és a szereplők sem tudták visszaadni azt a hátborzongató feszültséget amelyet a regény olvasásakor érezni. De több olyan eltérés is volt a regényhez képest, ami nagyon zavaró.
Először is Dany neve nem Lang, hanem Longo.
Sokszor és hangsúlyosan megjelenik a regényben hogy Dany szőke. Miért nem sikerült egy szőke színésznőt találni, vagy ha már ragaszkodtak ehhez a színésznőhöz, legalább festették volna be a haját, vagy adtak volna rá egy parókát.
Az autó pedig Thunderbird, ez legalább annyira hangsúlyos a regényben. Nem Mercury, Thunderbird! Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna valahonnan felhajtani egy Thunderbird kabriót.
Tudom, hogy sokan csak rálegyintenek ezekre, de aki olvasta a regényt, sőt meghatározó krimiélménye volt (mint nekem) az nagyon bosszantónak találja ezeket az eltéréseket ráadásul nem is értettem, hogy mi indokolta ezeket. Itt nyilván nem arról volt szó, hogy nem fért volna bele a költségvetésbe, vagy technikailag nem tudták volna kivitelezni.

Egyébként 2015-ben kijött egy újabb filmváltozat is, (
www.imdb.com/title/tt4159182/) de én azt még nagyobb csalódásnak találtam. Ráadásul Dany-nek ott is vörös a haja, és ott sem Longo-nak, hanem Dorémus-nak hívják bár az autó ott legalább tényleg egy Thunderbird.
MovieCops PERIFÉRIA 2022.03.28 07:02:11
Walerian Borowczykról a Képes Film Híradóban olvastam először, amikor 1972-ben bemutatták nálunk a Vér és liliom című filmjét. Megnézni nem tudtam, mert csak 16 éven felülieknek játszották, én meg épp feleannyi idős voltam. A címet persze megjegyeztem, mert olyan érdekesen hangzott: gyermeki…..
Tudom hogy sokan közületek szerettétek az immár több, mint öt éve jégre tett Techstory blogot, amelynek gazdája walter néha megtisztel minket egy-egy bejegyzéssel, amit a Ritkán Látható Történelem formátumához igazít. Most örömmel jelentem hogy mindjárt két cikkel is jelentkezik, amik az óceánjárók…..
          Néhány napja Palvin Barbi is postola a spanyol Elle magazin számára készült képeit. Üdítő ez, tekintve, hogy a hazai kiadás épp hánykolódik a történések tengerén. Barbi Rafa Gallar fotós előtt pózolt és talpig Armaniban. Természetesen a smink is csak az olasz márkától van, Barbi…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.02.03 17:26:39
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2022.01.10 09:51:50
@bioLarzen: Jogászként és magánemberként nem tudtam és azóta sem tudom felfogni, hogy lehet valakit elmarasztalni egy polgári perben, miután a büntetőeljárásban már felmentették a vád alól.
Ez is csak az USA-ban lehetséges. Talán sorsolással kellene dönteniük a bíróságoknak, még az is igazságosabb lenne.
Sandahl Bergman a Missouri állambéli Kansas Cityben jött világra 1951 novemberében, és kiskorától kezdve a tánc volt a mindene. Huszonévesen költözött New Yorkba, ahol sikerült bekerülnie pár Broadway-produkcióba. Bár nem kapott megfelelő lehetőségeket a bizonyításra, így is megakadt rajta minden…..
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
A Bajor-Alpok szélén magasodó 19. századi Neuschwanstein kastély mintha csak egy mesekönyv illusztrációja lenne. Karcsú tornyai, impozáns trónterme és egyedülálló fekvése Walt Disney-t is megihlették, aki erről az építményről mintázta több rajzfilmjének palotáját is. II. Lajos király rezidenciájának…..
RETROKULT Szőke bombázó a Holdon 2023.11.19 08:00:00
Perry Rhodan őrnagy, Mike Bull kapitány, Flipper (nem a világsztár delfin, hanem egy névrokon asztronauta) és dr. Manoli a Stardust nevű űrhajó fedélzetén indulnak a Holdra. Noha a rakétakilövést megelőző sajtótájékoztatón rutinszerűnek mondható galaktikus kirándulásról esik szó, a valóság sokkal…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.07 14:38:55
@Teakbois: Ami Ann Smyrner szókimondó szövegét illeti, szerintem az inkább egyfajta önigazolás volt, amiért külföldön próbált boldogulni. De nincs ezzel semmi baj, egy ambiciózus szép fiatal színésznőnek Dánia (és az egész Skandináv térség) tényleg szinte semmi lehetőséget sem kínált, így kénytelenek voltak délebbre vagy még inkább az USA-ba menni.
Persze, még egy színészi ambíciók nélküli fiatalnak is unalmas is lehetett arrafelé egészen a 90-es évek végéig, ez viszont azzal is együtt járt, hogy biztonságos, kiszámítható, békés, nyugodt életük volt. Ami egy darabig nagyon jó, de mostanra kiütköztek a hibái. Elkényelmesedtek, elsatnyultak, hozzászoktak hogy minden megy magától, konfliktus kerülők lettek és már a bárgyúságig jóhiszeműek. Most aztán nagy ártatlan bociszemekkel csodálkoznak rá az új világra.
Eldönteni, hogy egy ingatlant kibérelj vagy megvásárolj, számos olyan dologtól függ, amit a jelenlegi élethelyzeted befolyásol. Ahhoz, hogy meghatározd, pontosan melyik a kedvezőbb számodra, vizsgáld meg, milyen havi költségeid, megtakarításod, és jövőbeni céljaid vannak...
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.06 07:36:46
@apro_marosan_petergabor: De van, csak szinte mindenki helytelenül használja.
Ha a tulajdonostól bérelsz egy lakást akkor valóban nem albérlő vagy, hanem bérlő. De ha te mint bérlő adod bérbe az ingatlant valakinek, akkor ő már albérlő. Ezt viszont a legtöbben nem tudják, és a bérlőt is albérlőnek nevezik.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
Amikor 1968-ban a német Karin Schubert előbb prostituáltként bukkant fel egy tévésorozatban, majd aktmodellként egy bűnügyi mozifilmben, valószínűleg eszébe se jutott, hogy bő másfél évtized múlva rá is hasonló sors vár. Noha szépsége és csodálatos alakja nagy szerepet játszottak filmkarrierje…..
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 11:24:43
@Field64: Én nagy érdeklődéssel olvastam a cikk minden sorát, de még a linkek többségére is rákattintottam.
Sőt, bevallom őszintén, nem tudtam ellenállni a kíváncsiságnak, még néhány pornófilmjébe is belenéztem, jó pár megtalálható a neten. Teljes filmek meg egyes jelenetek is. Még ezek felvételekor is csodálatos a külseje, persze azért ő sem fiatalodott, tény hogy akkor már "csak" a MILF kategóriába fért bele.

Érdeklődve várjuk az újabb írást!
Vaszilics Fedor Emánuel 2021.12.02 15:19:33
@Field64: A Caligula nagyon érdekes téma lehet, tudomásom szerint sem korábban sem azóta nem fordult elő, hogy ilyen színészóriások (mert ezt nem túlzás állítani róluk) szerepeltek volna egy ponográf jeleneteket is tartalmazó filmben. Igazi filmtörténeti különlegesség.
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..