Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerberus

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évtizedek során a Lego ezernyi sikeres és kevésbé sikeres játékkal örvendeztette meg a világ gyermekeit illetve gyűjtőit. Egy csomó mára legendássá vált témát is bevezettek, amelyek keretein belül sok-sok kultikus készlet került az üzletekbe. Az éremnek viszont van egy másik oldala is,…..
Régen volt már top 10-es cikk, úgyhogy gondoltam megint összedobok nektek egy olyan listát, ami a viccesebb végénél próbálja megfogni az akciófigurák történetét. Ma a –szerintem- tíz legrosszabbul sikerült, akciófigurákhoz készített játékjárgányt listáztam, ami igazából nem volt egy annyira könnyű…..
A mai, soron következő Lego történeti cikkemben egy olyan témához nyúltam, ami talán nem annyira ismert, mint a Space vagy a Castle, de ha valaki nagyjából velem egykorú, akkor egészen biztosan emlékszik rá. A Paradisa, mind történeti szempontból, mind a célközönség szempontjából érdekes sorozat…..
Ahogy porfogó műanyag kacatjaim legtöbbjét (lásd például a nemrég kitárgyalt Monster in My Pocket-szörnyeket), az Attack Pack figuráimat is a tiszafüredi strand trafikosától szereztem be gyerekkoromban. Emlékszem, az eladó néni egy nyolcszögletű üvegpavilon közepén üldögélt, a falak mentán sorakozó…..
A múlt héten csináltam egy tízes listát azokból a játékokból, amelyek az általam kedvelt gyerekkori sorozatokhoz kapcsolódtak. A folytatásban, amit még akkor meg is ígértem nektek, most következzen újabb tíz olyan játékvonal, ami szintén a gyerekkorunk sorozataihoz (tehát túlnyomórészt a 80-as 90-es…..
Végre valahára láthatjuk, hogy hosszú idő után (hiszen a szokásos nyári hullám kimaradt) mivel rukkol elő a Lego Star Wars fronton.....vannak ígéretes darabok! Azt is jó látni, hogy a korábban pletykált dolgok (amelyek azért meglehetősen hiányosak voltak) gyakorlatileg mind bejöttek.  75246 Death…..
Az elmúlt időszakban sok Top 10-es cikket csináltam a rajzfilmekhez vagy filmekhez köthető játékvonalakról, de viszonylag kevesebb szó esett a hagyományos TV sorozatokhoz köthető cuccokról, pedig ezeknek a tábora is igen népes, bár valamivel kevésbé, mint az előző két kategóriának. Ma…..
Gerberus 2019.08.16 00:59:35
@Tota12: Igen, arra gondoltam természetesen, csak kimaradt. :) Mellesleg ha már sci-fi sorozat, írhatnál egyszer majd a Star Trekről is, mert ott is volt sokféle figurás cucc, főleg a Playmates-től. A Babylon 5 meg igazán sose tudott akkora brand lenni, mint a Star Trek, a SW-ról nem is beszélve, ráadásul a sorozat végét is kurtán-furcsán zavarták le, ami arra utal, hogy már nem ment olyan jól a szekere, avagy a nézettsége, ez megmagyarázná miért csak ennyi játék készült belőle.

A Miami Vice érdekes dolog, mert egy csomó cucc volt a logójával (ruha, táska stb.), épkézláb játék viszont valóban nem, talán mert - mint a Kenneres Aliennél írtad - ezt a műsort sem gyereknek szánták, így itt nem is látták nagyon értelmét ebből játékokat csinálni, meg ahogy mondtad is korábban, tele voltak játékvonalakkal ekkoriban. (A Matchbox és a Hot Wheels később kiadta a Ferrarikat, de hát azok már a kétezres évek termékei.)
A mai top10-es cikkben megint visszaeveztem kicsit a filmes figurák világába. Olyan figurákat fogok nektek mutatni, amelyeket elméletileg egy híres film, híres szereplőjéről mintáztak, ám a végeredmény nem sikerült igazán. Tudom, már volt korábban két hasonló listám, amivel ma sok lesz az átfedés,…..
Gerberus 2019.08.07 01:11:02
@Gerberus: Miután a rendszer nem jelezte mi lett az első kommentel, mert csak úgy eltűnt irtam egy másodikat, ami viszont így már felesleges, úgyhogy azt ezzel együtt lehet törölni.
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
A régi akciófigurák gyűjtése ma már egy relatíve közismert és bizonyos TV műsoroknak köszönhetően egészen népszerű téma lett. Mondjuk úgy, hogy a hobbink reneszánszát éli manapság….egyre több a gyűjtő és a játékgyártók is egyre több „retró” jellegű játékot dobnak a piacra. A vintage akciófigurák…..
Elég régen nem írtam az úgymond kevésbé ismert vagy elfeledett játékvonalakról, de most kedvet éreztem hozzá, úgyhogy nekiálltam. A Chuck Norris Karate Kommandos a 80-as évek közepének egyik tipikus másodvonalas (de inkább harmad) játéksorozata volt, amelyet ráadásul akár tipikus félresikerült…..
Corellian Corvette A Star Wars játékjárműveket bemutató sorozatom következő szereplőjének eredetileg egy másik gépet szántam, de a cikk felének megírása után úgy döntöttem, hogy most egy kicsit aktuálisabb leszek, hiszen ez a járgány éppen a napokban kapott egy új játék kiadást. A mai gép senki…..
Ma egy olyan játékvonal katalógusát szkenneltem be nektek, amiről talán még egyszer sem volt szó a blog történetében, ugyanakkor ez is hozzá tartozott a 90-es  évek közepének meglehetősen színes játékkínálatához. A Crash Dummies a Tyco terméke volt, azé a Tyco-é, ami pár évvel korábban a Dino Riders…..
A mai szkennelésem áldozata egy olyan sajátosan magyar játékkatalógus volt, ami ugyan csak pénteken került a birtokomba, de azért elég régen fájt már rá a fogam. Ugyan nincsenek benne Lego-k, G.I.Joe-k, vagy Matchbox-ok....de mégis van egy sajátságos hangulata és ezek is bizonyos szinten…..
A múlt héten nagyon kedveltétek a bukott filmekhez kapcsolódó sikertelen játékvonalakat bemutató toplistámat (ITT OLVASHATOD), úgyhogy most következzék a párja, amiben a sikeres filmekhez kapcsolódó, de megbukott figurákból csipegettem össze egy tízes listát. Sajnos önmagában az, hogy egy…..
Az elmúlt két hétben a Top 10 rovatban csupa olyan akciófigurával foglalkoztam, amelyek valamilyen filmhez kapcsolódtak és bizonyos szempontok szerint megbuktak (ITT ÉS ITT OLVASHATOD ŐKET). Most ideje, hogy egy kicsit a Lego-val is foglalkozzak, ugyanis az évek során a Lego is számos témát…..
Yarna D'Al' Gargan a meg nem valósult vintage figura.... Nagyon kevés olyan vintage figuráról tudunk, amelyről fennmaradtak a preprodukciós modellek, de végül a figura nem valósult meg. Yarna talán a leghíresebb ilyen. Ugye ő volt Jabba egyik táncosa a Jedi visszatérben. A karaktert a Kenner meg…..
A Mini Rigs-ek koncepciós modelljei A mai érdekesség a múltkori Star Wars Mini Rigs-ekről szóló cikkemhez kapcsolódik. Akkor említettem is, hogy amikor Mark Bordreaux-ék nekiláttak az első Mini Rigs-ek megvalósításának, egy sor érdekes koncepciós modellt készítettek, mégpedig olyan anyagokból,…..
Az akciófigurák történelme bővelkedik az olyan játékvonalakban, amelyeket egy-egy népszerű filmhez kapcsolódóan dobtak a piacra. Bár az ilyen kapcsolt termékek nem egy idősek az akciófigurákkal, azért viszonylag hamar, már a hetvenes években is készültek bizonyos filmekhez játékok. Akkoriban, még az…..
Gerberus 2019.04.18 02:50:23
@Tota12: Szerintem rosszak az infóid: a Tron-folytatás valóban össze tudott kalapozni nyereséget, de ezt csak később, nemzetközi forgalmazás és bemutatás után tudta elérni, Amerikában csak nullszaldós volt. Ezzel szemben a Lépéskényszer minden volt csak "nagyon sikeres" nem: a költségvetésének kábé a felét tudta csak összehozni (nem véletlen, hogy Jamie Lee Curtist azóta sem lehetett túl gyakran látni). A kritika egyébként mindkét filmet elporolta, ha ez számít bármit is (röviden: Tron - látványos, de gügye, Lépéskényszer - buta zagyvaság). Anno amúgy az eredeti Tron is bukdácsolt a mozikban, mire nyeresége lett, és mik vannak, annak is voltak játékfigurái...
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
A mai katalógus szkennelésem áldozata egy igazi klasszikus darab volt. Akik gyakran olvassák a Lego-val kapcsolatos cikkeimet már találkozhattak egyes részeivel a Lego Castle története vagy a Lego Space története sorozataimban. A prospektus 1988-as, kisméretű és összesen gyönyörű 32 oldalból áll.…..
Egy igazi gyűjtőnek mindig böki a szemét a dobozokra ragasztott matrica, főleg ha az a doboz elejére van ragasztva. Még inkább, ha egy akkora matrica, mint az én esetemben. Nagyon sokszor ezeket a matricákat megpróbálják levakarni, ami letépi a doboz felső rétegét és ezáltal a…..
Gerberus 2018.12.06 20:17:47
@Online Távmunkás: A játékboltosok nagy ívben tettek rá, nekik ez csak egy termék volt a sok közül, arra meg végképp nem számíthattak, hogy egyszer majd érték lesz. A régi árcédulák más csomagolásokon (pl. Matchbox) is okoznak problémát, bár van, amelyiken én meghagytam.