Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caravela

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még egy utolsó történet, és utána abbahagyom a kisveréb nyelvtudásáról való ömlengést (vagy zárt posztok lesznek csak az igazán hardcore rajongóknak :D).   Elöljáróban annyit, hogy húszéves szülinapom elött kikönyörögtem a szüleimnél, hogy vegyenek nekem egy InterRail jegyet és azzal hadd menjek…..
Apukámnak zöld ujjai vannak, hogy ilyen angolosan fejezzem ki magam. És nem ám a gondosan nyírt gyepért, meg a vonalzóval mért ágyásokért van oda,..
Az új tavasszal igazán jó időszak kezdődött, a rengeteg munka mellé egy csomó igazán jó program is társult (mondjuk én a spontán barátnőzéseket is imádom itt Bécsben, és alapvetően remekül elvagyok itthon, de azért nagyon élvezem, mikor kirángatnak innen). Még áprilisban…..
Amíg én dolgoztam (Budapesten! osztrák fizetésért! :))))))), a kisrigó csajos napot tartott a (z egyik) nagynénjével meg a (z egyik) nagynagynénjével. Kényeztették kivül-belül, fodrászhoz ment, balettórára ment*, iskolába** ment bemutatóórára (németre, mi másra), gourmet…..
caravela 2015.04.17 10:54:59
Előretolt helyőrség 33 2015.03.11 10:57:31
Az óvónéni szerint: ennyi karakter hogy fér el egy ilyen kicsi gyerekbe? A családom szerint: cuki, cuki, de most már ideje lenne megnevelni Anna szerint: olyan, mintha egy kisegér cincogna egyfolytában A budapesti metrón utazó nénik szerint: egy kis hercegnö A szüleim régi…..
Kint ülök a konyhában, hallom, hogy valaki motoszkál a nappaliban. Rászólok, hogy mi az, hogy még nem alszik (8-kor van takarodó), a nyomaték kedvéért ki is megyek, már csak a hátát látom, ahogy iszkol vissza a hálóba, kezében két mesekönyv, azért még visszaszól: Jóó van,…..
caravela 2014.12.14 13:23:48
Kb 13 éves voltam, mikor növérem bevitt abba a finn kutatóintézetbe, ahol dolgozott volt. A régi kollégák érkezésünk pillanatában (kora délelött) beszélgettek, hozzávetölegesen 180 fokban elfordulva a munakgépeiktöl, volt, aki akkor érkezett. Eléggé megörültek nekünk, és…..
úgyhogy most gyorsan leírom, milyen jó kis vasárnapunk volt. Reggel útjukra bocsátottuk az itt éjszakázó nagybácsikat (akik tényleg nagyok, és Lili úgy eltörpül a kezükben, irtó vicces). Tegnap a kisnyúl teljesen odavolt, hogy itt voltak, húzta-vonta őket, nem is volt szívem…..
caravela 2014.09.07 23:30:16
akkor most elmesélném, hogy az én gólyatáboromban (ELTE biológus-geológus-térképész) az volt a legdurvább, hogy nem volt sátram, és egy gólya fiúhoz osztottak be aludni, aki leginkább a faluban ücsörgött és dumálgatott esténként. Volt egy pár tényleg vicces játék, meg…..
caravela 2014.09.03 17:29:43
@Nils Holgersonné: Felforraltuk!! Sutyiban beosontunk éjjel a konyhába, és Öcsike csinált nekünk karamelles meleg tejet. Te meg megégetted a kezedet a gyufával, amikor nagyon trükkösen akartad meggyújtani.
Előretolt helyőrség 26 hónapos 2014.08.07 16:41:49
- Na, mit írjak a 26 hónapos bejegyzésbe? - kérdezem nővéremet. - Azt, hogy be nem áll a szája. És tényleg. És az is kiderült, hogy nem kismadár, mert este leoltom a villanyt, de akkor is beszél.  Néha a ragozás is stimmel, a tárgyeset, birtoseset megy, 3 szavas mondatokat tuti…..
Előretolt helyőrség Oppadiridi 2014.02.22 22:52:56
Bécsben sem vagyunk ám elzárva a kultúrától, pénteken itt járt a Cimbaliband, nagyot buliztunk a kisrigóval.    ah, de jó volt egy kis ereszdelahajam*. Kárpótolt kicsit a két évvel ezelőtti kihagyott Quimby koncertért az Ost Klubban (aznap doktoráltam, szóval az a koncert…..
caravela 2014.02.23 18:41:35
A viziló borja miért nem csikó? ..
caravela 2014.01.22 21:26:45
Előretolt helyőrség Hüledezem 2013.05.14 20:30:30
Ezt a hírt Angelina Jolie melleiről már reggel láttam, de nem, nem és nem, azóta sem tudom felfogni. Először azt is hittem, hogy biztos megint csak a Hírcsárda. Nem hiszem el, hogy ez megoldás, nem hiszem el, hogy van, akinek ez eszébe jut, és annyira, de annyira sajnalom A.J-t, hogy…..
Előretolt helyőrség Beszélgetek 2013.02.25 17:17:31
Mondjuk mindig is sokat beszéltem, de mióta külföldön élek, határozottan ki vagyok éhezve az emberi kapcsolatokra, úgyhogy sokszor olyan vagyok, mint a nénik, akik dumálgatnak boldog-boldogtalannal. Lilivel ez meg persze még sokkal könnyebb, mostanában nem is én vagyok, aki…..
Meszlényi Attila: Illetlen ünneplés   Végső soron minden ünnep az élet ünnepe. Döbbenetes, hogy jeles napjainkat életlehetőségeink pusztításával ünnepeljük: levegőszennyezéssel, energiapazarlással, rombolással. Tűzijátékkal, légiparádéval, díszkivilágítással,…..
Szóval szegem be a zöld takarót, de a sarkánál kicsit elakadtam, mert derékszög, nem tudom, hogy kanyarodjak szépen a pelenkaöltéssel. Mindegy, megoldom átlósan, végülis nem rossz. Este az ágyban, elalvás előtt beugrik, hogy le is vághatom a takaró sarkát, nem kell…..
caravela 2012.11.22 16:37:57
:)
caravela 2012.11.26 17:22:53
@Nils Holgersonné: és azt hirdeti magáról, hogy ô Mickey Egér 13. Reinkarnációja :)
De legalább erre a hétre jobban emlékszem. Volt ittalvós vendég, TB szülinap. Voltunk Juliékkal (Sára babájával) IKEÁ-ban, ahogy rendes kisgyerekes anyukákhoz illik, bár itt azt hiszem nem adnak bébiételt ingyér', mint otthon, vagy csak nem érdekelt minket. Hihetetlenül elment vele…..
mint a görög tragédiában belül történt mi megesett a színen csak siránkozás van mint a görög tragédiában belül történt mi megesett (Kányádi: Kuplé a vörös villamosról) Tegnap volt az Iphigenie főpróbája a theater an der wienben, TB énekelt,…..
caravela 2012.11.08 10:34:04
Valami mindig kimarad, mint negyedéves jelentésből a fénykép. Kéne nekünk egy állandó fotós ide, aki nem a mobiljával lődöz, és képes olyan képet csinálni a kismadárról, ahogy tényleg kinéz. Azt nem írtam, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve szétkaptuk a kiságyat, mert…..
caravela 2012.09.16 13:53:47
@Troppauer Hümer: Csak kicsi kövér gringó egérke van. Aki a barátunk.
Szóval TündérLili okiratainak ügyében ott tartottunk, hogy kell neki a tartózkodási engedély, továbbiakban TE (lehetőleg minél hamarabb, mert enélkül nem tudjuk elindítani az gyest, vagy mit, és ennek leadásához elvileg a születés utáni  8. hét a határidő), de ehhez ezév…..