Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andybandy

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyásdemokrácia Változás 2010 2010.04.25 21:44:31
Holnaptól új világra ébred Magyarország - ígérte Orbán Viktor, és bár ez nyilvánvalóan nem igaz, néhány nem is apró dologban máris kimondottan komoly változások fognak beállni. Kevés itt a hely az új kormány minden világboldogító intézkedésének részletezésére, álljon…..
andybandy 2010.04.26 09:30:56
@II. Lajos: ez eddig talán a legjobb beszólás :-)
Konzervatórium Kétharmad 2010.04.13 18:20:00
Schlagwortokban a következőkre lehetne használni a kétharmadot: 1, adatvédelem: az adatvédelmi törvényt két okból kell megváltoztatni: egyrészt nem hatékony; adataink védelmét ígéri, de nem képes azt teljesíteni, másrészt hiányoznak belőle az elmúlt 18 évre reagáló…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
andybandy 2010.04.12 07:50:13
@Fittipaldi:

persze. Igazad van. De, pl. a jelenleg győztes párt arcai nem voltak naivak quasi 20 évvel ezelőtt?

Mért ne kapjanak esélyt? És mért nem mérettessenek meg?
andybandy 2010.04.12 07:53:54
@neurotikk!:

"Aztan meg ne halljunk masra mutogatast"

háát, ha ez jön, ez lehet az első jele, hogy a sok negatív érzés(ed/em/eink) nem alaptalan(ok). Ma csak remélni lehet, hogy nem így lesz.
A kis Polskitól a nagy Mercedesig ível autóim kronológiája. Fejlődéstörténet-e ez? Igen, de olyan furcsa, faramuci, kelet-európai módra: a legújabb autóm ugyanis idősebb, mint a legrégebbi lenne – ha nem bontották volna már rég alkatrészeire. Előre szólok, hogy sehol egy…..
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
andybandy 2010.03.17 08:10:31
@gnme:

valamennyi igazad biztos van. Az a bizonyos, amit azóta Potsdam mellett is már átépítettek, még beton burkolatú volt és az 5 m-enként elhelyzett dilatációs hézag miatt eléggé érdekes volt rajta menni. Talán 1x nálunk is áthúzzák a jelenlegi felületeket.

A "nokiás doboz" téma sztem nem közlekedési.
andybandy 2010.03.17 10:01:03
@zzoltan73:
"De ha valaki úgy megy 100-al a belsőben, hogy a külső teljesen üres.."
na, ilyenkor meg igazad van, akármilyen gépen ülsz - sztem
andybandy 2010.03.17 10:16:31
@PitBuli:

azok az automaták, amelyekben a tengelykapcsoló hidraulikus (nem tudom a szakmai nevét) - és talán ebből van még a legtöbb, annál az érzés tényleg az, hogy "szabadon kifut", vagyis a motorfék nem jön át a kerekekre a hidraulikus kapcsolat miatt. Az újabb tipusú, kéttárcsásoknál ez lehet más, még nem tapasztaltam.
Miután Pörzse Sándor lelépett az Echo tévétől, azt nyilatkozta, hogy "nehéz volt elviselni, hogy a televízió elfogult politikai kérdésekben, és legtöbbször egyoldalúan működik". Amit mi nem egészen értünk, hiszen ez az a televízió, ami annyira sokszínű és…..
andybandy 2010.01.13 21:08:10
@Nade: igen, végre, naná. Én tudom, hogy nekem az őseim sumérok voltak, pontosabban érzem, itt, kicsit balra, kicsit feljebb. Várjál má, azér annál lejjebb ..
Nem lehet, hogy a vatikáni könyvtárban azér van zár alatt a sumérmagyar rokonság, mert már a megírásakor is annyira röhögtek, hogy nem illett a Vatikán növelt komolyságú izéjébe?
andybandy 2010.01.13 21:11:51
@MAZ16: "a paráznák nem jutnak a mennybe". Bakker, csak most szólsz?
böjt: a mértékletesség erényének cselekedete: tágabb értelemben minden erkölcsi meggondolásból fakadó önmegtagadás, főként az érzéki élvezetektől való tartózkodás; szoros értelemben az önfenntartási ösztön megfékezése az evésben és ivásban. - Legyünk húsok,…..
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
andybandy 2009.12.20 09:14:56
@Linkas: ".. a bömös valószínűleg automata.."
soxázere km-es vállalati sofőrünk mondta, utána magam is kipróbáltam (elöl V6, hajtás hátul, 1,5 t, a "hagyományos" hidraulikus automata): ilyenkor az automatát 1-be kell tenni, a nyomatékgörbe más lesz, finom gázzal (és téli gumival) az autó szépen felmászik még a .. fokos, havas emelkedőn is.

sokan, sokat írnak a nyári-téli gumiról. Persze, nagyon sok közlekedési helyzetben nincs különbség (?), de, a fékút azér hóban, egyéb csúszós helyen azért más (kivéve a tükörjeget). Azér kiváncsi lennék azokra az okosokra, akik nyári gumival jégbordán meg éppen sózott, tehát alul jég, rajta (sós)víz 80-100-al elmennek (autópálya). Belvárosban megint más a helyzet.
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
andybandy 2009.11.07 09:30:19
elolvastam a frissekből néhány kommentet is - hadd tegyem ide én is a kézjegyemet. kösz.

volt ugye az "arpanet" meg a mittudomén előtt a print sajtó meg a rádió - mindkettő egyirányú utca. A felsőbbség elmondta, Te - meg én - a kocsmában morogtunk max., de a visszajelzés kb. seholse. Aztán jöttek ezek a fiúk az internettel és most van index. Kőkörszakból (ld. még "kőnyomatos") a izé korszakba. 20 éve (mondjuk) senki se merte volna gondolni, hogy ez így megy majd - most. Mármint, hogy lehet visszaszólni.
Erre azt mondom, hogy jó így, örüljünk neki és tanuljuk meg használni. Még nem tudjuk (eléggé), ezt mutatják az visszatérő rosszízű felböfögések, hogy "nem kéne mégis inkább betiltani"... De így nem muszáj kimenni az akármilyen térre sátorozni, meg ott borotválkozni reggel, hogy a véleményedet kifejezd - a hatékonyság egységugrásnyit növekedett.
Kedves Árpád, ha szabad így megszólítani: aki nyilvános fellépést vállal (=exhibícionizmus), annak alapvetően szüksége van a visszajelzésre. Korábban (ld. fent) ez elég korlátozott útvonal volt (főszerkesztő, mittudomén), most meg van az Úr (mármint a nép) hangja. Sokkal őszintébb, sokkal igazabb. Sokkal nehezebb elviselni (ld. "felböfögés"). De - ez az igazi megmérettetés.
Vagyis - ha valaki kommenteket kap, akkor elolvasták - enyit-annyit megértettek belőle - és generált véleményt is. Ennél szebb "kihívást" (nájmódi kifejezéssel), megmérettetést íróember sztem nem is vállalhatna. És kaphatna. Ha 1000 komment van, abban van legalább 1% tökjó és ez már elég is (kiválogatni persze nem 1xű).

Én a kommentelőket nem bántanám. Aki tegnap még nem olvasott mikiegeres ujságot se, ma meg már egy - vájtfülű értelmiségnek -
igensz@r színvonalú véleményt mond, az holnapra, elovasva a többiek véleményét is, talán csiszoltabb olvasóvá nevelődik, még az ÉS-t olvasni fogja (na, legalább az 1%). Ez a természetes, a magyar nép a gyarmati sorból emelkedik kifele, van még mit tanulni - ebben meg nagyon jó a magyar (meg a szlovák, mega .. de tényleg nem vagyunk rosszak itt, errefelé).

Ami a TWA (trans world airlines, mi ez, plágium?) bocsi :-) szal Neked, nekem, tutti szokatlan: az a piac szabad működése. Pedig ez itt nyíltan és az igazi törvények (nem a kapitalizmus izé) szerint működik: van választék, akár ezt akár mást olvahatok, vagy semmit - az én - és az összes piaci résztvevő szabad választása. Ez a kínálati oldal. Az igény oldal pedig visszajelez: ha tetszik (akár mert csúnyákat írtál, akár mert ...) akkor visszajönnek, elolvasnak holnap is - és blogolnak. Ha meg pipafüstöt se ér az írásod, akkor 1x jelensz meg (ha csókos vagy, akkor persze akárhányszor), de a közönség elmegy. Ennyire 1xű, csak persze, nagyon szokatlan. A többi az értelmiségi nyavalygás - bocsi.
Előre. Jó lesz ez. Meg már most se rossz.
Modorosblog Az önjelölt sváb 2009.08.16 17:35:00
Seavas Olde, na, bisch scho wieda nume am Schaffe? (Servus Alter, na, bist du schon wieder nur am Arbeiten? - Szervusz Öregem, na, már megint csak munkálkodsz?) A Magyarországon eredetileg svábnak hívott germán közösség - mint az közismert - csak egy elenyésző része származik…..
andybandy 2009.08.16 20:02:24
@szabiaki: meg "banántot"
:-)
(Dobpergés) ... (Üstdob, cintányér) ...PróbaEmber remekbeszabott menyegzőre készülődős beszámolója után következzék Vaszilisza barátosnénk, aki annyira meg szerette volna osztani a Modoros olvasóközönségével fogalmazását, hogy egyszer már le is lőtte a poént, no de…..
Már a MaxFactor Masterpiece Max sem bírja, ázott csomókban csüng a szempillán, miközben széles sávot mar magának a könny a finoman felvitt Loreal Accord Parfait alapozóban. De kit érdekel, amikor már zokogva szorítod magadhoz a vadonatúj Louis Vuitton-táskát. Szabó Patrícia…..
andybandy 2009.04.27 17:26:37
@Isaura: "technikait sajnos már 10 éves korukban tudják"

sajnos? miért?

én 10 éves koromban papás-mamást játszottam a Magdival (majdnem 1 fejjel volt nagyobb), és mindig örömmel emléxem rá ..

nem baj az, különösen, ha az 1ensúly megvan (testi / lelki)
andybandy 2009.04.27 17:37:45
@Nadsat: hm. igazad lehet (akár erre gondolt, akár másra)

lányom (ma már 23) kérdezte vagy 8 évvel ezelőtt: mivelhogy sok osztálytársa már "átesett rajta", mi legyen? Vállalja be, hogy ne maradjon le?

Mondtam: 1) mivel nem vagyok ott, nem tudom megakadályozni 2) sztem úgy 18 éves korában válik az ember éretté a szexre [a papás-mamás az más, bár nagyon hasonlít]. Lányom - tudtommal - kivárta a 19-et (papás-mamással vagy anélkül, nem tudom). Ja, így jött össze.

A tinipicsáknak valszeg nincs se anyjuk, se apjuk ..
Ma reggel Pergert egy könyves cég autója taszította kishíján a szalagkorlátnak a budapesti félkörgyűrű betonkockás-zakatolós szakaszán. Még szerencse, hogy nem olyan ijedős fajta, mert ugye kár lett volna már most kicserélni egy szinte vadiúj korlátot. Arra is felfigyelhetünk,…..
andybandy 2009.04.25 08:06:21
@wp: ez úgyamúgy műxik - nem mindig, de ...
persze, 130-nál (autópálya) ez se egészséges, Rád nézve se (többfelé kell figyelni, nem begyakorolt manőver, stb.)

amúgy a "nevelés" alapban nem jó, csak hát, ha látsz magad mögött kb. 3 m távközt, felizgulsz :-(
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
andybandy 2009.03.18 08:48:21
@Akitlosz: kedves Akitlosz: hát a trónfosztásnak megfelelő (katonai) erő nélkül mi a gyakorlati tartalma? A (kevés számú emberrel folytatott) hőzöngésen kívül?
andybandy 2009.03.18 08:51:38
@kaszakő: mondjuk ez nekem is teccik (mármint, hogy sikerült). Oka: volt itt egy viszonylag ritkán lakott terület (valszeg elég nehezen járható - mocsár - vagyis az okosabbaknak nem kellett (ld. Pannónia is csak a Dunáig tartott?).
Ettől függetlenül jó volt az indítás. De - már akkor is kevesen voltunk - és már akkor is volt széthúzás: amivel az utolsó tételedre (eddig) reagálnék :-)
andybandy 2009.03.18 08:56:39
@Empty: valahogy 1xűren kifejezve: tökmindegy, hogy milyen nyelven beszélt, ha hasznosat tett (Trefort ugye igen?) akkor ok. Mondjuk a gyereke, unokája már magyarul beszélt(?) (amíg nem kezdi szégyelleni) .. :-(
Másképp kifejezve: lehet, hogy a Habsburgok jót tettek a magyaroknak azzal, hogy némely ügynökeikkel igyekeztek egy kicsit gatyába rázni ..? (ehhez meg az eredetmonda kérdése igen lényegtelen)
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
andybandy 2009.03.15 09:18:49
@mrs. white: "ő kormányzásuk alatt volt kvázi az elmult húsz év aranykora"

én úgy hallottam, hogy az aranykort a "ketrecfejű" ember által pályára állított Bokros úr "csomagja" indította el, amihez a 98-ban kormányra lépett csapat kb. 2001-ig nem módosított, inkább, csak lefölözött. 2001-ben elkezdődött a kampány, és a gazdaság megállt (Lengyel László, Petschnig Mária Zita, stb.) szerzőkre emlékezem. Meg a saját emlékeimre is
andybandy 2009.03.15 09:29:28
@ayatollah: "Volna még egy lehetőség. Átlátni a szitán, és egy mozgalom keretében visszavenni az 'elittől', a milliárdosoktól, rablóktól, maffiózóktól, népnyúzóktól a vagyont amit közösen tőlünk vettek el"

sztem, ilyent csak igazi forradalommal, vagyis sok vérrel lehet realizálni. Erre gondoltál? Mert "mozgalom" az max. plakátragasztás éjjel, meg titkos találkák (max. 5 fővel) balatonfőkajáralsópusztán ..

ugyan, kérlek, ez nem megy.
andybandy 2009.03.15 09:40:28
@hauptrichter: ugye, a netikett szerint a nagybetűs írás kiabálás.
Mandiner blog Felszabadulás? 2009.02.11 07:01:00
Olyan ez, mintha egy pókhálót akarnánk ujjunkkal rendbeszedni Ludwig Wittgenstein  Hatvannégy éve, 1945. február 11-én megindult a kitörés: a Buda várában rekedtek, köztük a Magyar Honvédség katonái elkeseredett akciójukban megpróbálták áttörni a Vörös Hadsereg…..
andybandy 2009.02.11 17:33:35
@thetriggerhappy: "valóban nem. csak marhavagonokban terelték őket a halálba. mondjuk ez valóban civilizáltabb"

ami a pontosságot illeti, ebben a reguláris hadsereg a Wehrmacht nem vett részt - ha igen, azokat Nürnberg várta. A marhavagont "polgári" szabadcsapatok, mint a Nyilaskeresztes párt töltötte

szólj, ha rosszul tudom
andybandy 2009.02.11 17:37:37
@seaner: "Ha nincsnek itt a németek, akkor nincs ostrom és bombázás."

Azért - szerintem - ez árnyaltabb. Ha mondjuk nem szállunk be hadüzenettel, százezer feletti rosszul felszerelt hadsereggel a Szovjetúnió és ezzel a szövetségesek ellen kihirdetett háborúba (ha igaz, Horthy őfőméltósága volt a jóváhagyó), akkor ugyan lettek volna itt ugyanúgy német meg orosz katonák, lett volna ostrom is, de utána más lehetett volna a leányzó fekvése (pl. Tito). Persze, ez a "nagyanyámnak kereke lett volna" kategória.
andybandy 2009.02.11 17:45:39
@thetriggerhappy: "A múlt század 80-as évek első felében érettségiztem."

Te most 120 éves vagy?
 1. Évtizedeken át állandósulnak a reformok (ez egyszerre tünete és oka is a hanyatlásnak), mindig az aktuális hozza majd el a megváltást, amitől azonban folyamatosan távolodunk. 2.  A tanárok helyett nagyobb megbecsülést kapnak a különféle pedagógiai szakértők,…..
andybandy 2009.02.08 10:12:43
@csongorbela: "s az itt felgyűlt tudás hogyan sajátítható el és hogyan hasznosítható, s hogyan farag EMBERRÉ. Csak aki kimondja, hogy a magyar kultúra kell fontos legyen, s a magyarság ősi tudása, az nácinak számít." Meg még a következő mondatod.

Sztem én ezek szerint náci vagyok, mert nem értem, hogy a fehér ló, meg a szívsebész magyari homlokpánt mire jó - itt, nekünk, ma. Mi is az az emberség, amire a sz@r "nyugati tanok nem tanítanak meg? Van pl. spéci "magyar fizika", amelyben a gravitáció másként műxik? Homályosíts már fel, mert boldogtalan maradok.

(Mellesleg az ilyen nézetek sztem erősen provinciálisak - ami ugye a birodalmi peremvidék tárgyszerű neve.)
Juliska hitte erősen, hogy Isten tudja, miért méri rá ezt a sok bajt. És bármi történt is, azt mondogatta, Isten megsegíti. Mert Isten nem hagyja el azt, aki őbenne bízik.Juliska mindig az egész családja helyett dolgozott. Ha kellett nap, mint nap két háznál is takarított, este…..
andybandy 2009.02.08 09:57:23
@Horemheb: van 1 jó hírem. Van Isten, de annyira bölcs, hogy a hülyék ügyeibe nem avatkozik be (vagy nem veszik észre, szal konspirálni [magyarul titokban kavarni] is nagyon tud az Öreg). Ami persze engem, Téged nem ment fel a hülyeség alól, sőt ..
bár ez nem megy mindenkinek :-(
andybandy 2009.02.08 10:01:38
@kobalt: nem tudom. Amikor én is a johannitáknál voltam (remélem, jól emléxem a névre), akkor szabad volt a kard/pallos használata hogy úgy mondjam, nyílt tűzparancsod volt. A scienmicsodáknál ez nincs? Akkor nem lehet annyira jó, he :-(
Kényes (hogy ne mondjam: nagyon kényes) témát melegítünk fel mai posztunkban. Egy kétezer éves konteó pár vetületét villantjuk fel, kockáztatva a kiátkoztatást. És elöljáróban azt is elmondjuk, hogy ilyesmiért bizony máglya jár. Azaz járt, úgy 400 évvel ezelőtt, de akkor…..
andybandy 2009.01.31 14:06:32
@saul: "Mivel az akkori csillagászati szintet még azóta sem lehetett überolni"
Lehet, hogy ők meg az ufonautáktól vették át?
:-)
andybandy 2009.01.31 14:10:15
@DD1: kösz. Töredelmesen bevallom, hogy ennél "látványosabb" rejtélyekre gondolnék - lennék kiváncsi. Mondjuk hasonlókra, mint a roswelli hulladék. Ha van ilyen - mért ne lehetne Roswell előttről is hulladék - az biztos jó elvan ott a vatikáni pincében. Vagy tök félre jár a fejem?
andybandy 2009.01.31 14:24:25
@DD1: kösz, ez már tetszik (de még nem eléggé) :-)
fekete mágia receptkönyvei? egyáltalán a számomra nehezen körülírható boszorkányság - titkos tanok - stb. stb. iratai?
persze, ez már tényleg scifi. De, így szombat du. elég jó téma (lehetne). ;-)