Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p_pitypang (törölt)

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Versenyezni jó, vizsgázni meg rossz. Az állami kényszerből előírt, közigazgatási versenyvizsgáról viszont Sydney Pollack remekműve,  „A lovakat lelövik, ugye?” című film jutott az  eszembe. A film arról szól, hogy a nagy gazdasági világválság idején…..
Nem vagyok őrült! Na jó, egy kicsit, de csak annyira, amennyire a vidám élethez elengedhetetlen. Viszont szeretem Baszod Bélát. Tudod miért? Mert az a technika, amitől Baszod Béla fogalom lett a blogokon, nagyon érdekes és tanulságos. Én meg a Béla Amikor először láttam, akkor…..
p_pitypang (törölt) 2009.08.11 09:37:06
@Bit Rot: én szimpatizálok vele, de inkább egyszerű humorforrásnak tartom, ha nem is óvodás, de behatárolt szintű humornak. Egyfajta helyzetkomikum. Valaki mindenre ugyanazt mondja. Ennyi.

A klasszikus magyar rádiókabaréban van ennek hagyománya. Pl. "A fiúk a bányában dolgoznak" (A hét elgyötört törpe, Kern)- ha kellett, ha nem, az egyik szereplő ezt válaszolta - és ez az adott helyzetben vicces. Egyszerű, olcsó poénforrás.

A "levehető ajtajú NDK-ás turmixgép" utáni érdeklődés (Kern szintén, Halló belváros!, 70-es évek).

"Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó" (Bajor Imre, 90-es évek közepén nagy kabarésláger)

"Mondom az uramnak, Tibi!" (Usztics, ez nem annyira klasszikus)

Markos-Nádas-Boncz-Katona (tévés kabaré): Boncz Géza jellegzetes kézmozdulattal válaszol, akármit is kérdeznek tőle.

"Még jó, hogy bele nem lépett" (Markos-Nádas-Boncz, klasszikussá nem vált).

Nem tévesztendő össze azokkal a kabarés, filmes idézetekkel, amelyek a _tartalmuk_ miatt váltak szállóigévé, és nem azért, mert szajkózták volna őket egy jelenetben. Pl. a Tanú c. film szállóigéi egyszer-egyszer hangzanak el a filmben.
Olvasónk egy boltvezető-helyettes állásra jelentkezett, amelyről kiderült,hogy valójában eladót keresnek, ráadásul még arra is képtelenek voltak az interjú után, hogy értesítsék az elutasításról.Hello mindenki!Kis szösszenetet szeretnék megosztani Veletek, csak úgy a…..
p_pitypang (törölt) 2009.08.09 10:40:03
@Droli: Alapvetően igazad van. Sokan esnek áldozatul az oktatási biznisznek. De.

"S ez nem a posztíró hibája, hanem azé a magyar szemléleté, miszerint nem is ember, akinek nincs diplomája; közben meg nincs szakmunkás."
"Tudom, sokan sokszor leírták már ezeket, de nem lehet elégszer, mert elnézve az idei felsőoktatási jelentkezéseket, sajnos a szülők (és a gyerekek) most sem tanultak belőle."

Ezt többnyire azok mondják, akik ŐK MAGUK valahogy mégsem kétkezi szakmunkásként dolgoznak. Mindenki MÁS dolgozzon szakmunkásként, meg mindenki MÁS adja kétkezi szakmunkásnak a gyerekét. Csak nekem ne kelljen. Na, persze.

Amúgy hadd idézzem Máriánk reagálását egy másik (a közterületi cirmos) blogból:

>>
"minek annyi diploma, amikor szakemberekből meg hiány van, (pedig egy jó mestert megfizetnek) mert kereslet az van csak sokaknak a munka büdös."

Urban legend. Azt is mondhatnám, hogy nettó demagógia,a mit írtál.

Jó szakemberből csak abban az esetben van hiány, ha az a szakember egyben jó vállalkozó is és a saját vállalkozásában szakemberkedik.

Alkalmazottként viszont, nézz meg bármilyen statisztikát, a munkaképes korú lakosság adott csoportjára vetítve minél alacsonyabb valakinek az iskolai végzettsége, annál nehezebben talál magának állást.

Míg a diplomásoknak kb 3-4 %-a van munka nélkül, addig a szakmunkások kb 10-15%-a, a képzettség nélküliek közül meg szinte mindenki.

A fenti számokban most biztosan tévedtem, mert nem akarom emiatt a netet túrni, de az arányok ilyenek nagyjából.
>>
p_pitypang (törölt) 2009.08.09 15:08:03
@Droli:
Leírták már helyettem, asszem éppen itt a MT blogon, hogy nem életszerű _évente_ (és nem egyszeri alkalommal!) több tízezer szakmunkást (a most látszatdiplomát szerzők egy részét) pluszban az országra zúdítani, mert többségük nem tudna elhelyezkedni.

Alkalmazottként szakmunkásnak lenni amúgy szerintem nagy szívás. Vállalkozóként teljesen más. Úgy már horribilis összegeket el lehet kérni egyszerű javításokért, kisebb munkákért is. Maszekként, adómentesen tényleg sokat lehet kaszálni.

A felsőoktatás megtisztításával, ponthatáremeléssel, intézmények számának csökkentésével, stb. messzemenőkig egyetértek. De más *****-val verjük a csalánt, amikor azt mondjuk, hogy "nehéz találni egy jó kőművest, asztalost, ácsot, hegesztőt, vízvezeték szerelőt... ", de mi magunk nem tanultunk annak (miért nem?) és a (jövőbeni) gyerekeinknek sem ezt szánjuk.
A múlkori posztban egyik ismerősöm mesélte el, mennyit is lehet keresni Írországban. Akkor balapety hozzászólásában írta, hogy ő is ott dolgozik. Megkerestem, megkérdeztem van-e őr ismerőse ott kint, és feltettem pár kérdést. Íme, ennyit keresnek a biztonsági őrök…..
p_pitypang (törölt) 2009.08.07 09:32:06
@kovi1970:

"@biododírium: "pl. csak az albérletem 500euro rezsivel együtt (albi+áram+net+szemétdíj)"

135ezer? Bejelentve+leadózva+rezsivel? Ez nem olcsó?"

Nem mindegy, hányan laknak ott, hányfelé oszlik a díj.

Amúgy ez heti összeg vagy havi?
p_pitypang (törölt) 2009.08.07 09:35:23
@biododírium:

"Az adó bár emelkedett az idén, de még így sem vészes, tehát nem megy el a fizu negyede sem (az összes levonással együtt (pl itt is van szakszervezet."

"...az ember lazán kifizeti a számláit..."

Igen, emiatt vonzó a külföldi munkavállalás - persze szerencsésebb országokban - , legalábbis nekem. Kár, hogy válság van.
K. levelét olvasván az merült fel bennem, hogy én is szívesen dolgoznék náluk :), persze ha elfogadjuk, hogy a történet hűen tükrözi a valóságot! Tessék megnevezni a heti BB-díj nyertesét!!!Üdv!Olvasva a sok negatív HR-es bejegyzést a blogon, gondoltam leírom, nálunk hogyan…..
p_pitypang (törölt) 2009.07.26 16:08:46
@vajdasagi: A Graphisoftnál is így gondolkodnak. Meg az ingatlanbefektetésüknél is: Bojár Gábor nyilatkozta, hogy inkább nagyobb egy főre jutó négyzetmétert, kellemesebb környezetet biztosítanak a bérlőknek, vállalva ezzel a kisebb rövidtávú hasznot. De az alkalmazottak jó közérzete hosszú távon megtérül a nagyobb profitban.

Úgy látszik, a pozitív példák: IT, környezetvédelem (Slanger hozzászólása) felöl jönnek. Én is egy olyan cégről tudnék a bejegyzéshez hasonló pozitívumokat zengeni, amelyik tevékenysége természettudományos K+F (részben IT) + ehhez kötődő kereskedelem. Amúgy magyar tulajdonú kkv.

Jómagam csak interjún jártam náluk (nem náluk kötöttem ki végül), meg informálisan tájékozódtam róluk. A magyar viszonyokhoz képest kellően megfizetik az alkalmazottakat a minősített kutatóktól a titkárnőig. (HR-es itt sincs) Emberként kezelik a munkavállalóikat, nem a szlogenek szintjén. Nem a munkaidő kitöltése a lényeg, hanem az eredmény, teljesítmény amellyel arányos a juttatás. Akik a közelmúltban "fluktuáltak el" a cégtől, főleg külföldre mentek. Hosszú távú befektetésként tekintenek a dolgozókra, persze majd hasznot is kell hajtaniuk a cégnek, elvégre kapitalizmus van, vagy mi. De pl. a szabadalmakból származó bevételből az ötletgazda is részesül. A cégnél nincsenek számla nélküli, zsebből-zsebbe tranzakciók, már csak a pályázati pénzek (tíz és százmilliók) elszámolása miatt sem. Én ezt az egyetemi oktató ügyvezető-tulajdonosnak el is hittem.

Vajon mikor fognak az átlag magyar kkv-k szintjére is lecsorogni ezek a vívmányok? Az elnyomó magyar adórendszer mellett csak a kiugróan magas hozzáadott értéket termelő cégek tudnak európai módon bánni az alkalmazottaikkal - ha akarnak persze. A többieknek, a magyar kkv-k többségének, marad a szürkezóna, zsebbefizetés, mutyizás.

Ja, és az említett cégnél kell az angol. Szakirodalom, külföldi vevők, konferenciák, kiküldetés + külföldi telephely is van.
Olvasónk minőségügyi vezetőként dolgozott egy gyöngyösi kisvállalkozásnál, ahol "természetesen" nem jelentették be teljes bérre, a bejövő és kimenő e-mail-eket kinyomtatták, zugfejlesztéseket folytattak, olykor életveszélyes végeredménnyel. Kedves Munkahelyi…..
p_pitypang (törölt) 2009.07.11 14:04:27
@kics1:
Igen, 22-es csapdája. A helyzet oka a magyar mentalitás: alkuk, kedvezmények, kivételek, kiskapuk, az adórendszerben is. Nehéz az évtizedes hagyományokat lebontani, az adórendszerben pl. szélesíteni az adófizetők körét és az adólapot, ami az adókulcsok érdemi csökkentéséhez vezethetne. Mindig akadnak csoportok, szent tehenek, akik egyenlőbbek másoknál. Egységesen alacsonyabb terhek és kevesebb féle teher helyett nekünk a csekkek, utalványok rendszere kell, amelynek a puszta működtetése is pénzt visz el. Ahelyett, hogy érdemben kevesebbe kerülnek a vállalkozónak a munkaerő alkalmazása és utóbbi is a bruttó fizetésének 60 %-át kapná meg nettóként készpénzben. Aztán majd eldönti, mire költi.

Nem ide tartozik szorosan, de jellemző: amikor az első hírek a cafeteria szűkítéséről, megadóztatásáról megjelentek, a megyei napilap sms falán újjongott egy vélhetően nyugger, hogy DE JÓ LESZ MOST, mivel kevesebb üdülési csekket kapnak a munkavállalók, ÉS EZÉRT a nyugdíjasoknak majd TÖBB ÜDÜLÉSI CSEKK JUT. És ez megjelent nyomtatásban. Szegény nem tudta, hogy éppen fordítva van, az elfogadóhelyek sarcának egy részét osztják vissza a rászorulóknak üdülési csekk formájában.

A kisvállalkozások adminisztratív terhei kétszerese a ny-eu-i átlagnak, önmagában ez is felesleges költségteher, nem beszélve a kismillió jogcímen kicsalt sarc összegéről, az alkalmazottak horribilis költségeiről.

@Droli:
Abszolút egyetértek.

@KopaszMercis:
A mai adó- és adminisztratív terhek mellett ez legfeljebb bizonyos magas hozzádott értéket termelő, kis anyag- és eszközigénnyel működő vállalkozások esetében működhetne. De nem, várjál, pl. az informatikai cégek is trükköznek a zsebbe fizetéssel, számlás foglalkoztatással. Ezek szerint még nekik sem éri meg így vállalkozni? Amúgy több millió munkavállalót nem tud felszívni az IT, kutatás-fejlesztés, PR, marketing, tanácsadás, kommunikáció, pénzügy. Velük mi lenne? Gyarapítsák a kamu rokkantak táborát?

@PSmith:
"Én egyébként örülök a jelenlegi adóváltoztatásoknak, éppen itt van előttem az alkalmazottak fizetési kimutatása, mindenki kap emelést és a cégnek annyiba kerül mint régen.
Igenis adóztassák a fogyasztást és a vagyont, ne a jövedelmet titkolják el."

Végre vmi pozitívum! Az utolsó mondattal nagyon egyetértek. Elharapódzott a szürke, sőt, az adószám nélküli (teljesen fekete) bizniszelés. És akinek adószáma nincs, arra az Apech sem tud rászállni.
A brit cégnyilvántartásban fellelhető irat szerint „Mrs. Istvan Kocsis” a fő tulajdonosa annak az offshore hátterű brit cégnek, amely egymilliárd forintért adott bérbe az MVM-nek egy horvátországi szállodát. Az MVM akkori vezére Kocsis István volt...
p_pitypang (törölt) 2009.06.29 11:04:13
"A szerződést az MVM részéről Kocsis István vezérigazgató, a NIKER részéről Varga-Sabján László ügyvezető írta alá."

@banhegyig:
"Ez Magyarország. A NIKER főnöke, a volt KISZ KB-tag Varga-Sabján László meg annál a Paksi Atomerőműnél dolgozott, ahol Kocsis vezérigazgató volt. Biztos véletlen, hogy a sok kiszes szerencselovag mindig egymásra talál, ha hazát kell jó áron árulni."

@medvehagyma22:
"Varga Sabján urat is érdemes lenne megnézegetni..... izgalmas az előélete"

2008. február 7.
www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=2815

"A Zsolnay Porcálmanufaktúra Zrt. (...) it elnöke, a Paksi Atomerőmű törzskari igazgatója, (...) meglehetősen otthonosan mozog a baloldali kötődésű cégek és nagyvállalatok háza táján, amit politikai ellenfelei szerint nagyrészt egykori KISZ-es múltja, s Gyurcsány Ferenchez fűződő kapcsolata is segít.

Mindenesetre tény, hogy a kilencvenes években a Bábolna Rt. egykori vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd a Bólyi Mezőgazdasági Rt. igazgatóságában képviselte az ÁPV Rt.-t, egészen a 2005-ös privatizációig, két éve pedig ő az oktatási tárca meghosszabbított karja a Pécsi Tudományegyetem gazdasági tanácsában.

A hvg című hetilap nemrégiben arról írt, hogy mai megbízatásai mellett Varga-Sabján a magángazdaságban is érvényesülni próbál.

A Baranya-Cheshire-Warrington Angol-Magyar Kapcsolatfejlesztő Kht, amelynek fele részét tulajdonolja, például 2006-ban több mint 15 millió forintnyi támogatást nyert el egyebek között az Országos Területfejlesztési Hivataltól és a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól - miközben utóbbinak egyik bizottságában maga Varga-Sabján is tag. "

(...)

"Véleményem szerint nem gondolhatja senki komolyan, hogy egy százhúsz milliárdos cég, a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyettesi pozíciójából, s az ezer milliárdos Magyar Villamos Művek menedzsmentjéből a porcelánmanufaktúra igazgatói székébe ülnék át. Jó helyem van itt."

Így utólag már érthető az utolsó mondat :)))))
mp135 két történetet is küldött nekünk, ma az elsőt olvashatjátok. Ja és ma 15 éve vették ki a mandulámat :).Szia Despota,pefki írta a mai (06.14.) ügyvédjelöltes poszthoz, hogy kétkezi munkásokról nem esik szó, szívesen olvasna tőlük/róluk is.Bár magam nem kékgalléros…..
p_pitypang (törölt) 2009.06.16 15:10:12
/A családomban van nyomdaipari vállalkozó, bár ők ketten alkalmazott nélkül + alkalmi otthonról bedolgozóval működnek./

A nyomdaipar egy állatorvosi ló.

- Ott vannak pl. a közvetítők: mindenféle grafikai-, reklámstúdiók, felvállalják a munkákat, amelyeket anyagáron próbálnak legyártatni a tényleges munkát végző nyomdai cégekkel. Utóbbiak mindenbe kénytelenek belemenni, csak hogy talpon maradhassanak. Itt Pécsett legalábbis. (vö. építőipar)

- A korrupciót már írta valaki fentebb; nagyobb, állandó megrendelésnél kikerülhetetlen. A nemfizető kedves megrendelő is volt már. Kedvencem még a 90-es évek vadkapitalizmusából az a trükk, amikor 100 000-es példányszámot lengetnek be, de most csak 50-100 db. kéne, persze a százezer példányos áron, aztán majd később kérik az álompéldányszámot. Persze soha többet nem látni a megrendelőt.

- Távol-keleten nyomatott könyvek, kiadványok, csomagolóanyagok (Hongkong, D-Korea, Kína, stb.): ez sem tesz jót.

- A nagy multik hozzák magukkal a "magukfajta :)" beszállítóikat, lásd finn dobozüzem/nyomda Komárom környékén. Rajtunk ez sem segít.

- A saját termék értékesítésének nehézsége. Konkrét példa: magyar gyártású papírporzsák - a nagykereskedő erőből, fölényesen, emberileg megalázó hangnemben tárgyal a termelő munkát végző, ténylegesen dolgozó kisvállalkozóval, akitől anyagáron venné át a porzsákot és több száz százalékos haszonnal adná tovább a kiskereskedőnek. És hol van még a vevő?

- A nyomasztóan nagy (mondhatnám orbitális) adminisztratív, adó- és járulékterhek különösen sújtják a nyomdaipart, illetve általában a termelő ágazatokat, a nagy anyagköltség miatt amúgy is pici a haszonrés. Demján Sándornak volt olyan javaslata, hogy kiemelten kellene adózniuk a PR és marketing meg hasonló cégeknek. Nagyon támogatnám.

Itt, a MT blogon is volt már arról szó, hogy az átlagfizetés körüli 2,5-szeres nettó melletti 1,4-szeres a (valódi) szuperbruttó bérkülönbség Írország javára. Ezt a majdnem "nyugati színvonalú" bérköltséget kell(ene) kigazdálkodnia egy magyar tulajdonú, termelő munkát végző kkv-nak... A posztban érintett gépmesternek ez nem vigasz, de látni kell a teljesebb képet. A korrupció, a 840 000, javarészt kamu rokkantnyugdíjas, stb., stb. miatt is magasak a közterhek. Az MT blogon olvasható (általában jogos) munkavállalói kesergések okai nem kis részben a szűkebben vett munka világán kívül keresendők, pl. a magas közterhek miatt a vállalkozói réteg kontraszelekciója --> a gyenge emberi és szakmai minőségű vállalkozó meg szívatja a jómunkásembert.
p_pitypang (törölt) 2009.06.17 09:23:05
@Strici: 2009.06.16. 20:03:18
"Honnan veszed (milyen tárgyszerű felmérésből), hogy a rokkantnyuggerek javarészt kamunyuggerek?"

Nadeháteztmindenkitudja :)

- Számtalan szociológai, egészségügyi, gazdasági tanulmány érinti a témát --> Google
Pl.
www.cemi.hu/data/uploadfile/en_1606/php302d9k.Macro%20balance%20and%20growth.pdf /magyar nyelvű/

További források az alábbi cikk végén: civil.magyarorszagholnap.hu/cikk/munkanelkuliseg-es-inaktivitas/felul-kelle-vizsgalni-rokkantnyugdijjogosultsagot

A sok internetes fórumbejegyzés, magánvélemény a témában is jelent valamit, sok ember sok negatív tapasztalata van mögötte. Idézet egy fórumbejegyzésből - sok ilyen van: "A valódi rokkantak (vakok, bénák stb.) létminimum alatti járandóságot kapnak. Mindez miért? Azért, mert pár százezer embernek büdös a munka, vagy - ami még rosszabb - feketén dolgoznak."

- Csehországban 50 000, Szlovákiában 75 000, Magyarországon 840 000 van belőlük. A teljes népesség arányában ez 0,5; 1,3; 8,4 %. Beszédes számok.

- Saját ismeretségi körben, lakókörnyezetemben negatív tapasztalatok. Ismerőseim hasonló tapasztalatai.

- A nyilvánvalóan korrupt magyar egészségügy.
Következzen egy összefoglaló olvasónktól egy kiskereskedelmi cégről, ahol a vezetők luxus autókat kapnak, a munkavállalók viszont a WC papírral is kénytelenek spórolni. Szeretnék pár kedves történetet megosztani Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi cégéről. Mielőtt bárki…..
p_pitypang (törölt) 2009.06.01 16:01:53
@Droli: 2009.06.01. 10:24:54
"600-1500 nettó: őrült nagy különbség; 1400-2000 szuperbruttó: ez már nem"

Valóban megdöbbentő a 2,5-szeres nettó melletti 1,4-szeres szuperbruttó bérkülönbség Írország javára.

"(azt amúgy nem kommentálnám mint mondtak itt kint, mikor megtudták, hogy heti kb. 150 eurós fizetésem volt, vezetői pozícióban, úgy, hogy sokan cseréltek volna velem itthon..."

Ez más oldalról világítja meg egy korábbi posztoló esetét, aki a havi nettó 80E Ft-ot kevesellte (magyar) diplomás pályakezdőként. Sokan lehurrogták, hogy mit képzel magáról, rögtön igazgatói juttatást akar, örüljön, h van nyílás a fenekén...

@igaziatommaki: "az hogy lehet, h minden külföldi országban jóval kevesebb az adó, meg a levonás, mégis tud gazdálkodni az állam, mégis gazdagabbak nálunk. Fábry biztos azt mondaná erre, h azok "szerencsésebb történelmi fejlődésű országok." "

Egy konkrét ok a korrupciónál is többet elemésztő indokolatlan/jogosulatlan/rossz hatékonyságú magyar szociális rendszer, és sajnos nem a munkanélküli ellátásra gondolok. Pl. a magyar lakosság 8,4 %-a rokkantnyugdíjas. Szlovákiában ez az arány 1,3 %. [Írországban a rokkantak + tartós betegek aránya 15% alatti, Mo.-on 30% feletti, ill. Írországban arányaiban feleannyi megy el rokkantsági kiadásokra, mint nálunk.]

Van szerencsém ismerni a magyarországi (vélhetően) rekorder rokkantnyugdíjast. 1,5 (másfél) évet dolgozott egész életében, mégis 250E Ft a rokkantnyugdíja! [Nem szép dolog, de az összeget bankos ismerőstől tudom]. Ha nem lenne szimuláns, még akkor is sajnálnám tőle ezt pénzt, még ha meg is köveznek ezért, inkább osztanák el egyenletesebben a juttatásokat a _valódi_ rokkantak között. Igen, irigylem a havi negyedmilliót a semmiért, de nem cserélnék vele.

Nemrég jött haza wellness hétvégéről, bár neki az egész élete amúgy is csak horgászásból és kutyasétáltatásból áll. A magyar átlaghoz képest nem rosszabb a valós egészségi állapota, a többit hozzászimulálja. A 80-as évek elején ment el rokkantba (uránbányától), 1,5 év teljes munkaidejű, főállású munkaviszonya volt, se érettségije, se szakmája. Viszont személyes
ismeretségi körébe tartozott a nyugdíjfolyósító (vagy ahogy akkor hívták) helyi vezetője, tudta, h mit kell szimulálnia, melyik orvoshoz kell elmennie, milyen vastag legyen a boríték, stb. És azóta csak emelkedik a nyugdíja, egyre magasabb fokozatba került, egy időben még 13. havit is kapott. Ajándékba.

A legális, bejelentett munkát végzők foglalkoztatása meg csillagászati összegekbe kerül, ami csökkenti a munkahelyek számát.

Abszurdisztán.
Tisztelt Páva Zsolt! Tudom, hogy elfoglalt ember, ezért gyorsan a levél lényegére térünk: Tiszelettel azt kérjük, hogy Ruzsa Csabát, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatóját legyen kedves gyorsan leállítani. Konkrétan Ruzsa úr következő nyilatkozatával van…..
p_pitypang (törölt) 2009.05.30 19:38:53
@changebug:

changebug 2009.05.30. 19:04:34
[Ruzsa Csaba] "Gondolom egy ujgazdag kiskocsog."

RCS apja révén a helyi elithez tartozik.

Idősebb (dr.) RCS a megyei kórház főigazgatója
és egy belvárosi hotelt is épít mint beruházó.
Sok szó esett mostanság azokról lakótelepi a tahókról, akik hangoskodnak. Azokról a tahókról viszont még nem beszéltünk, akik messiásként hisznek saját magukban, és azt gondolják, hogy nekik minden áron fenn kell tartani a rendet, jelentsen az bármit is.  Képesek…..
Ha a brainstorming után csak fejfájás marad, akkor szoktak a tévécsatornák a Comment:comhoz fordulni. Hogy mondjuk az olvasók, nézők adjanak címet az új sorozatnak. Most is valami hasonlóra lehet vállalkozni, csak nem sorozatcímről, hanem egy szolgáltatás nevéről kell dönteni.…..
A parkolási igazolványokkal való visszaélésekre biztos, hogy az a jó válasz, hogy az arra jogosultaktól is elveszik? Az alábbi levél is ezt a problémát feszegeti. Kedves Zugügyvéd,Szomorúan olvastam a napokban elküldött körlevelet, melyben tájékoztatást kaptunk arról, hogy…..
p_pitypang (törölt) 2009.04.24 19:15:04
„Mi is a baj ezzel?
Mint ismeretes, kétféle engedélyt adnának ki. Az úgynevezett „saját jogú” engedélyt a jogosítvánnyal rendelkező mozgáskorlátozott tulajdonában álló gépjárműre, a „szállítói jogú” engedélyt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű vezetője részére.”

Ennyiből nekem nem következik, hogy kizárólag jogosítvánnyal és saját tulajdonú gépjárművel rendelkező mozgásában korlátozott mellé járna „szállítói jogú” engedély.

Vagy úgy kell érteni, hogy kizárólag párosával (saját + hozzá tartozó szállítói) adnák ki az engedélyeket, és csak szállítóit külön nem lehetne igényelni? Utóbbi esetben tényleg elhibázott a tervezet.

A probléma forrása, hogy a megfelelő fehérköpeny-zsebbe csúsztatott megfelelő vastagságú boríték ellenében bárki „mozgásában korlátozottá” válhat papíron, és máris jár a rokkantkártya. A becsületesen fizető autósoknak ebből van elegük. A szigorúbb központi elbírálás, ill. rendszeres felülvizsgálat olyan pluszkiadással járna viszont (bér + munkaerő), amit az ország nehezen tudna felvállalni. (Tudjuk, hogy a magyar lakosság hány százaléka fizet közterheket…)

Pénz nélküli megoldás lenne az elbíráló orvosok felelősségre vonhatóságának szabályozása. A hamis orvosi szakvélemény büntetése lehetne hivatás gyakorlásától eltiltás + pénzbüntetés. Ennek komoly visszatartó ereje lenne.

Rokkantnyugdíjazásnál dettó. Ott az évente 50 ezer új rokkantnyugdíjas száma szerintem a tizedére csökkenne. A megtakarításból felül lehetne vizsgálni a 250 ezer fő 55 éven aluli rokkantnyugdíjast is.