Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila80

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretem a kormányprogramokat. Olyankor születnek, ráadásul a kormányalakítás ezer más teendője mellett általában kutyafuttában, amikor a győztes még nem ülhetett be a székébe, legfeljebb céljai és szándékai vannak, de igazán körülnézni még nem tudott. Ebből…..
Attila80 2010.05.23 07:41:57
Michael Knight Függő játszmák 2010.05.15 06:56:00
Az igazságügy-miniszter a kormány nevében feljelentést tesz, amiért Vona Gábor gárdamellényben tett képviselői esküt a parlament alakuló ülésen. Csak helyeselni tudom a döntést. De azért arra majd kíváncsi leszek, hogy hogyan szavaz a T. Ház, amikor ez ügyben a Jobbik…..
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Attila80 2010.04.24 00:30:22
Hm, érdekes kommentek. Annak ellenére, hogy a rendvédelmiseknek milyen kedvező a nyugdíj (egyébként el lehet olvasni a HSZT-t, hogy azért az nem teljesen úgy van), mégsem látom hogy tolonganának az emberek, hogy rendőrnek álljanak. Lehet hogy mégse az az álommeló? Namost igen, vannak olyan előnyei, ami más szakmáknál nincsenek. Meg olyan hátrányai is.
Csak két példa:
A rendőr nem sztrájkol (tudom, a multisok se, mert kirúgják őket). A rendőrt viszont nem kirúgják érte, hanem a BTK-ban meghatározott zendülés bűntette miatt lesittelik 2-8 évre.
A rendőr vissza se pofázik a főnökének. Nem azért mert kirúgják, hanem mert parancs iránti engedetlenség (szintén BTK) miatt is lehet kapni pár év sittet.
Hogy a szakma általános megbecsültségéről, a vezetői állomány közismert problémáiról ne is beszéljünk.

Szóval végülis kidomboríthatóak a (mások által nem élvezett) előnyök (a hátrányok elhallgatása mellett), és lehet ezen felháborodni, csak az a gond, hogy minél kevesebb az előny, és minél több a hátrány, annál kevesebb ember választja ezt a hivatást. Ebből persze az is következik, hogy az állomány minősége is gyengül, hiszen nincs kiből válogatni. És ha majd nem 3000 rendőr hiányzik az állományból, hanem mondjuk a duplája, akkor még cifrább lesz a közbiztonság helyzete.
Ha erős, magabiztos és hatékony rendőrség kell, akkor egyrészt rendbe kell tenni, másrészt meg meg kell fizetni a rendőrt. Ha az ember vásárra viszi a bőrét, annak azért ára van. Ilyen egyszerű.
Kis pénz, kis rendvédelem :-)
Kriszta harmadik évre bevállalt hűségét pofátlansággal jutalmazta a T-Home, amikor az ígért változatlan havidíj helyett az új előfizetőknek járó összeget számlázta ki neki újra és újra. Kriszta még a fogyasztóvédőket is riasztotta, egyelőre nem túl sok sikerrel. Tisztelt…..
Attila80 2010.03.12 22:18:03
Nekem nagyon hasonló esetem van a UPC-vel.
A történet dióhéjban:
2008 év végén átírással nevemre került egy internet előfizetés. A szerződésben természetesen rögzítve lett a havi díj is.
Azonban már az első pillanattól fogva (eleinte úgy 800, később már több mint 1000) Ft-al túlszámláztak, minden hónapban. Eleinte havonta telefonon jeleztem a nemtetszésemet, leginkább azzal lettem lepattintva, hogy a szerződésben szereplő szám nem jó (!), és ez az ő adminisztrációs hibájuk, sajnálják, és így jártam.
Megírtam nekik levélben, megfelelő PTK és egyéb jogszabályi paragrafusok beidézésével, hogy jogtalanul járnak el. (pl: Saját hibájára senki nem hivatkozhat előnyszerzés céljából, illetve hogy a szerződéseket tartalmuk szerint kell végrehajtani)
Kaptam is 30 nap múlva válaszlevelet, hogy sajnálják, de így jártam, és részükről az ügyet lezártnak tekintik. Hivatkoztak többféle dologra is, de minimális jogismerettel mindegyik cáfolható volt. Ez volt egy éve. Igazából azóta nem izmoztam a dolgon, de a szerződés még mindig hatályban van, és a túlszámlázás azóta is megy.

Amúgy van tippem a viselkedésük okára. Az ÁSZF-ben jellemzően megadnak valami (jó magas) listaárat, és ez kerül be a szerződésbe is. Ehhez képest alacsonyabb (ők úgy mondják: kedvezményes) árat számláznak, de a szerződéses összeg erejéig bármikor emelhetnek. Ez tulajdonképpen egy bújtatott egyoldalú szerződésmódosítás. Namost nálam azt cseszték el, hogy a kedvezményes ár került bele a szerződésbe. Szerintem mondjuk ez lenne a normális, de Magyarországon nem divat a jogot rendeltetésszerűen használni.
Igazából kicsit tanácstalan vagyok, mert
1, a fogyasztóvédelem nem hinném h tesz bármit, amitől én visszakapom a túlszámlázott összeget
2, az NHH lenne még illetékes, de ld. 1. pont
3, GVH esetében is találtam illetékességet, de ld. 1. pont. Mindhárom csapat legfeljebb lebünteti a UPC-t.
4, fizetési felszólítás, majd fizetési meghagyás a túlszámlázott összegre. Valszeg vitatnák és így peresítés lenne, viszont ott valószínűleg buknék. Az összeg amivel eddig tartoznak, szerintem kevesebb mint 20.000 Ft, a perköltség több lenne.
5, békéltető testület? nem ismerem az eljárásrendjüket és a hatáskörüket.

Valakinek van javaslata? (Azon túl hogy bontsak szerződést. A szerződéssel ugyanis nincs baj, csak be kellene tartatni).
A Zugügyvéd nem sok jóval tudja az alábbi levél íróját kecsegtetni, de hátha van valamelyik kollégának használható ötlete. A levélből az tűnik ki, hogy nincs külön albetétesítve a garzonlakás, a  társasházi alapító okirat módosítása nélkül viszont nem is kaphat…..
A Zugügyvédnek az alábbi ügyet  egy híres-hírhedt blogger bejegyzéséből küldték át, mindenképpen jogi csemege, és ezért ne politikai szemszögből vizsgáljuk. Érdekes a felperes gondolkodásmódja, gondoljuk végig, az analógia alapján milyen jogi konzekvenciája lenne annak,…..
Attila80 2009.09.21 20:20:31
@Eastbay1: Tüntetések, gyűlések...
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Természetesen várom a BB-díjra jelöltek neveit is!DespiKedves Erynnis!Egy dunántúli általános iskola közalkalmazottja vagyok. Egy szakképzettséget igénylő…..
A közokirat hamisítás tipikus üzletága volt annak idején a diákigazolvány hamisítás. A Zugügyvédnek is volt olyan ismerőse, aki komplett dékáni hivatalként működött, de e mellett nyelvizsgabizonyítványokat is osztott, érettségiztetett, adott esetben a nyomdai kapcsolatain…..