Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dralcx (törölt)

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A katonai orientációjú szpottertársadalomnak ajánlom ezt a bejegyzést. Bár sok gyakorlaton voltam már kinn a kecskeméti tengelyben, ezúttal – köszönhetően a 12-es pálya használatának is – rendkívül sokan látogattak ki a Load Diffuser két hete alatt. Kis szerencsével…..
dralcx (törölt) 2010.05.14 20:39:19
dralcx (törölt) 2010.05.18 10:06:54
@zord:
Szerintem jól értelmezed. Viszont ha a helikopter személyzete lenne, azaz fedélzeti beosztás egy kicsit többet kellene fizetni, mint a tizedes és szakaszvezető uraknak... (külön juttatások, III.-as számú élelmezési norma, stb...)
Ha a Honvédségnél rendszeresítendő új repülőeszköz beszerzéséről dönt a HM, ez nyilvánvalóan olyan döntés, mely nem érdemel transzparenciát a jelenlegi kormányzat szerint. Sajnos ez a következtetés vonható le a Közbeszerzési Értesítőben minap megjelentek alapján,…..
dralcx (törölt) 2010.05.18 10:01:38
@zord:
Esetleg bejelentkezhetnénk a finn MI-8-asokra, nekik már úgysem kell.

htka.hu/2010/05/17/nyugdijba-vonulnak-a-finn-mi-8-asok/

Jó magyar szokás szerint persze kirepülnénk ami repidő maradt benne, és úgy, ahogy van, kihúznánk a gazba. Mit nekünk múzeumok, meg hagyományőrző egyesületek!
Air Power Blog Air Power Hírek 1. 2010.01.05 15:22:00
Molni javaslatára, a motor nyűgjének (sok komment egy bejegyzéshez) esetleges terápiájaként egy bejegyzést nyitok, melyre az új híreket lehet bekötni, és azokat kommentálni. Amikor újabb bejegyzést teszek, az beelőz, de idővel ez a hírbejegyzés ismét vezetni fog. Időnként…..
Nemrégiben – úgymond a Tiger Meet és a Lion Effort árnyékában – rendezték meg a NEWFIP (NATO Electronic Warfare Force Integration Program) 2009 gyakorlatot Magyarország, Románia, Szlovénia és a szövetség szerződéses partnere, a brit Cobham/FR Aviation…..
Ma adják át a megrendelőnek, azaz a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) országcsoportjának az első C-17-est a kaliforniai Long Beach-en, a Boeing gyárában. Ebből az alkalomból közöl itt néhány képet a LégierőNaplózó a SAC1 (USAF serial 08-0001) első…..
Ma Szekeres Imre az Országgyűlés külügyi bizottságában bejelentette, hogy két magyar Mi-17-es és harminc fős személyzetük Afganisztánba települ 2011-ben. A deklaráció hosszas bizonytalanság végére tesz pontot, még akkor is, ha szerintem erre a misszióra korai lenne mérget…..
dralcx (törölt) 2009.11.26 20:09:14
@Repbaby:
Gratulálok! A többiek hogy végeztek?
Ha airshow, akkor érkezz legalább egy nappal korábban, így tanúja lehetsz a meghívottak leszállásának, és a helyi gyakorlásoknak. Mitöbb ezt általában a tengelyből teszed, ahonnan egyedi és bizony számos esetben a kerítésen belülieknél jobb képek készíthetőek. A…..
Air Power Blog Ízelítő Pápán 2008.08.15 01:00:00
Az immár megszokott HM-kommunikációs stílusban (látványos képek, olcsó vizuális effektek és poénok) ma ízelítőt kaphattunk a C-17-esből, és a SAC-program keretében felálló Nehéz Szállítórepülő Ezred (HAW) vezetéséből Pápán, ahova a NATO és…..
Ma még jobb napja volt a LégierőBloggernek. Mert szép időben harci gépeket fotózni jó ugyan, de olyan harci gépeket, melyeken függesztmény is van, még jobb.Litening G-III konténer a 35-ös gépen. Jól látszik a forgatható szenzortorony és a test végén, jobb oldalon a kondirendszer…..
Ismét eltelt egy év, ismét itt az ideje egy politikailag nem korrekt értékelésnek légierőnkről, ha nevében, szervezetében nem is létezik ilyen, s ha a kék ruha már csak kihordásra van...Viszont van kékruhás vkf-ünk, most először!Súlyos kettősség jellemezte 2008-at: egyfelől a…..
Air Power Blog Tied a laszti 2009.04.07 23:18:00
Pető István helyett immár Kilián Nándor irányítja a kecskeméti repülőbázist - az átadás-átvételi ceremónia szokatlan keretek között, a város főtéren zajlott le ma délután, egy bizonytalan állású honvédelmi miniszter vendégszereplésével, aki az…..
dralcx (törölt) 2009.04.10 14:25:28
@zord: "Talán Pápán megy valami buli..."
Talán ez segíthet: www.honvedelem.hu/cikk/0/14576/forgoszel_papa.html