Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gg630504

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra a tudományos érdeklődés és a médiafigyelem középpontjába kerültek a gravitációs hullámok. Előbb bejelentették az európai detektor, a Virgo által detektált első (összességében negyedik) gravitációs hullámot (GW170814 a beceneve), majd a LIGO kollaboráció prominens kutatói bezsebelték már régóta…..
Lehetünk szerelmesek olyan emberbe aki nem vonzó a számunkra? Igen! Na és akkor most kedves olvasó ne borzadj el, eleinte én is azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, de amíg az ember nem tapasztalja meg addig nem értheti meg teljesen ezt a helyzetet. Van aki ezt nem vallja be magának, de…..
Vissza-visszatérő gondolatom, hogy kipróbálom a galvanizálást, azonban a téma alapművében és a neten keringő ritka irodalomban olvasottak meghátrálásra késztettek eddig. Al-Kaida kompatíbilis, engedéllyel (vagy úgy sem) vásárolható vegyszerek, szabályozható egyenáramú…..
gg630504 2013.11.07 13:42:25
Az elektromos feszültség mértékegységének neve "volt" - így, kisbetűvel, mint az összes mértékegység.
Akiről elnevezték:
hu.wikipedia.org/wiki/Alessandro_Volta .
A "Volt" szóval mondatot lehet kezdeni, például "Volt egyszer egy hol nem volt."
( Hasonlóan kisbetűs és nem azonos az elnevező vezetéknevével az elektromos áramerősség mértékegysége: "amper", hu.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9-Marie_Amp%C3%A8re . )
Furdancs Blog Mini szélerőmű 2013.06.10 09:29:42
Ma kicsiben ugyan, de áldozunk a zöld technológia oltárán. Egy mini szélerőművet ajánlunk figyelmetekbe, mellyel még nem tudunk lecsatlakozni az elektromos hálózatról, de a felhasznált generátortól függően minimális villamosenergiát elő tudunk vele állítani. Nem beszélve…..
A Magyar Kormánytistviselői Kar szíves ajánlásával: 90 kilós nagymamáknak: 40 kilós leánygyermekeknek, akik napi három és fél órát vasalnak: És anyunak is, aki közepes tempóban korcsolyázik:  És ez itt nem most nem vicc,…..
gg630504 2013.04.23 20:19:46
@Sir Nyű: A 8/1976. (IV.27.) MT. sz. rendelet felsorolja a Magyarországon, 1980. január elsejétől tövényes mértékegységeket. A kalória nem szerepel mint törvényes mértékegység, tehát törvénytelen. Az 1991. évi XLV. törvény a kalória törvénytelen voltát helyben hagyja.
gg630504 2013.04.23 21:31:16
@Sir Nyű: Szerencsére bárki könnyen ellenőrizhati írásod igazságtartalmát, nevezetesen, hogy törvényes mértékegységek elnevezése "törvényes mértékegység". Ami meg nem törvényes, az törvénytelen.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99100045.TV
"5. § (1) Minden olyan mennyiség értékének kifejezésére, melyre jogszabály törvényes mértékegységet állapít meg, ezt a mértékegységet kell használni." ... és így tovább.
A Bakony egyik csúcsába rejtett titkos harcálláspont felelt volna Moszkva, és a NATO ellen az osztrák-olasz fronton harcoló magyar és szovjet alakulatok közötti kommunikációs összekötéséért. Szovjet vasszörnyek a Bakony csúcsán (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
A Fix TV-n hétfőn esténként 8 órától Vágó István ismét nekimegy az ezoterikusoknak. A tegnap indult műsor nem meglepő módon a Szkeptikus vagyok... címet viseli - mint tudjuk, Vágó a Szkeptikus Társaság tagja, és mint ilyen például a homeopátia ellen is harcot folytat. Vágó…..
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
Felújítják az Újszász utcát. Ez gondolom keveseket hoz lázba, mert a Cinkotáról Mátyásföldön át Sashalomra tartó út nem Budapest legismertebb közterülete, de akik erre laknak, azok biztos boldogok: az itt élőknek igen fontos gyűjtő ez. A munkáknak nem csak azért lehet…..
gg630504 2013.01.02 10:11:28
@Leadfoot: Pontosan. Az iskolatáskán lévő fényvisszavetőt is hatástalanítja a hagyopmányos tábla. *** Gyalogosátkelő előtt 5 méterig tilos megállni, logikus, hogy táblával sem szabad eltakarni a gyalogost. *** Zseniális találmány!
Energiaszámláink csökkentésére régóta találni különféle termékeket az interneten. Ezek általában áram-, gáz-, ill. benzinfogyasztás-csökkenést ígérnek. Vízspórolásra is vannak megoldások, de ezen a téren kevesebb az átverés. Talán azért, mert azt már nehezen hiszi el bárki, hogy megoldható lehet…..
Amióta felmerült tervként a választási regisztráció, azóta próbálok rájönni, hogy mi lehet a valódi értelme. Miért éri meg Orbánéknak ezzel egy újabb pofonba beleszaladni, újfent átlátszóan hamis magyarázkodással égetni magukat, hisz teljesen egyértelmű, hogy szó sincs…..
Lakossági bejelentés után rohamozták meg a boltnak álcázott fegyverelosztó központot a Terrorelhárító Központ munkatársai. Az akció során lefoglaltak két detonátorra hasonlító plüssmedvét valamint egy föld-levegő rakétára kísértetiesen emlékeztető kifestőt.…..
MI megdöbbenve észlelt egy QR-kódot a Fogarasi Tescóban, ami természetesen nem valamilyen termék információit osztotta meg vele, mint Dél-Koreában, hanem csak az áruház Facebook-oldalára vitte. A biztonsági őrök azonban jó szokás szerint minden telefonemelésre ugranak, nehogy…..
SzKaresz Mérés és pontosság 2011.11.11 15:49:00
A legrégebbi mérési jegyzőkönyv a Bibliából maradt ránk: "Mene, mené tekel u-parszin  - Megmérettél, és könnyűnek találtattál." A villamos mérés alapeleme a mérési hiba meghatározása. Egy szolid  otthoni mérőeszköz  adatai, ugyan nevezéktanilag kissé helytelenül,…..
MTV Híradót nézni lassan szórakoztatóbb elfoglaltság lesz, mint Szaniszló Ferenc tévés jegyzeteire vadászni az Echo TV honlapján. A szerda esti adáson is jól szórakozhatott az, aki észrevette, hogy a hírműsorban egyszerre kellett helyreigazító riportot lehozniuk, majd…..
gg630504 2011.12.29 03:49:02
@Kapitány_1: Ezért ( is ) lettem piréz.
Egyszerű: ami nekem ingyenbe' van ( reklám, közszolgálati, kereskedelmi ), azt más fizeti. A pénzéért pedig engem akar ( rávenni valamire ). Az igazság a sorok között van.
Naiv író egészen elképesztő módon papírra rögzítette utolsó művét mintegy 4 évvel ezelőtt, amit aztán fel is adott a kiadójának a Magyar Postával. A küldemény természetesen elveszett. A Homár nem egészen érti, ha csak másolat volt, miért nem adott fel egy másikat…..
gg630504 2011.11.18 12:45:09
gg630504 2011.11.18 13:01:19
@Kellemes Zérókomponista: Voltam. 2008-tól piréz vagyok.
Nagy gázra kitekeri a kormányt a kezedből, de hatszáz forint egy tankolás. Kipróbáltuk, tetszett, mégis aggódunk...
Évekkel ezelőtt kiment a divatból, és azóta sem jött vissza a dinamós világítás, pedig a keményvonalas kerékpárideológusok szerint a százötven éves találmány lenne az igazán ideális megoldás a sok környezetszennyező hulladékot termelő elemes lámpák helyett. A téli…..
Félő, hogy a naiv ügyfél után a Homár kénytelen lesz bevezetni a naiv kisdiák fogalmát is. Mesterképzésre felvételiző levélírónk áldhatja az eszét, hogy előrelátó módon nem hagyta az utolsó pillanatra az e-felvételi során kért dokumentumok feltöltését. Őszintén…..
gg630504 2011.07.12 13:04:14
Az MTV egyik legjobb húzása az volt, amikor igent mondott egy trashreality ötletére, amiben nyolc olasz-amerikai fiatalt zártak össze egy villába az óceán partján, és hagyták, hogy magukat adják. A minimálköltségvetésből kihozott műsor (a szereplők epizódonként 5000 dollárt…..
gg630504 2011.05.31 16:44:19
 Igazság szerint én teljesen biztosra vettem, hogy a mechanikus villamos mérőórák eltűnésével (digitális átállás) megszűnik a villanyóra mágnesezés kapcsán felröppent botrányszagú, maffiagyanús fogyasztóterrorizálás és állami jóváhagyással folytatott kopasztás.…..
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
gg630504 2011.03.22 19:16:20