Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vladimir0370

0 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen fiskeltem már, rozsdásodnak az izületek, úgyhogy most csak úgy könnyedén és felületesen, lássuk mitisír a hogyishívják. Annyit elöljáróban, hogy a reakcióim zöme nem direktbe a szerzőnek, vagy a szerzőről szól, inkább afféle szabad asszociáció, amit ne vegyen magára akinek nem inge. Tavaly…..
Tanítsd az iskolákban és harsogd a médiában, hogy a fehérek gonosz elnyomók és rasszisták, hogy az emberiség történelmének egyetlen fontos aspektusa a fehér rabszolgatartás és gyarmatosítás, és aztán elég egy szikra a robbanáshoz. [Szerk.: a videót természetesen törölték, hiszen minden gondra az a…..
...mert erőszakkal hallgattatják el azokat akik lerántják a leplet a hazudozásukról. A mezei klímafaszok az interneten osztják az észt, a középbarmok mások életét próbálják megkeseríteni (aztán ők sírnak hogy a gonosz áldozatok ellenállnak), a krém pedig az oktatásban, a médiában, a politikában…..
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
Deansdale EU és bevándorlás 2017.07.27 16:12:00
Évek óta hallgatjuk, hogy minek foglalkozunk mi egyáltalán a migrációval, mit erőlködik az a hülye Orbán, hiszen a muzulmánok úgysem ide akarnak jönni. Azt is sokan mondogatták, hogy nincs semmiféle kvóta, nem is lesz. Aztán mégis lett, és most az EU egyre inkább bekeményíteni látszik az épelméjű…..
vladimir0370 2017.08.11 14:38:44
@KalmanBlog: Az eredmeny a hulyeken kivul mindenki szamara vilagos volt, meg mielott elkezdtek volna. De be kell latnunk, hogy vannak hulyek, es ezert a kiserlet feleslegesnek nem mondhato. :-D Bar ki tudja? Majd lehet, hogy jonnek a feminologusok, es elmagyarazzak nekunk, hogy miert elfogadhatatlan az eredmeny.
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
vladimir0370 2017.08.07 22:31:02
@Lilimarleen:
Pont erre irtam korabban, hogy ez nem demokracia, hanem negyevente kiralyvalasztas. A kiraly es udvartartasanak megvalasztasa utan semmifele "nepakarat" nincsen. A svajci kozvetlen demokraciaban birka modon el kell fogadni a tobbsegi dontest. A monarchiaban birka modpn el kell fogadni az uralkodo donteset.
Az általános politikaelméletben a baloldal a közösségcentrikus, "közteherviselős", szolidaritásra épülő elképzelések gyűjtőneve, a jobboldal pedig az individualista, az egyén szabadságát, jogait és lehetőségeit maximalizáló elképzeléseké. Ezekre a címkékre rengeteg kosz ragadt az utóbbi ~200 évben,…..
vladimir0370 2016.09.30 07:31:35
@Ahasverus: igen, nekem is feltunt. Mostanaban eleg ritkan neztem be oda, mivel alig akadt szamomra erdekes iras. Viszont neha napjan elofordult egy-egy, es a regiek kozott is olvasgattam idonkent. En is nagyon furcsanak talaltam, hogy egy rakas feminista tortenesre semmi reakcio nem kerult fel a ferfihangra.
Mindegy, eggyel kevesebb honlap a listamon.
vladimir0370 2016.09.30 20:45:47
@Ahasverus: en sem azert irom le, mert nem lenne erdemes olykor visszanyulni oda. Egyszeruen csak nem tudom elerni...
Az angolok után az ezüstérmet még megcsíphetjük, és most nyilván nem az EB-ről beszélek. (Ott arany kell.) De a süllyedő hajóról való leszállásban bőven jó ha követjük a briteket. Ne csak a menekültkérdésben legyen népszavazás, voksoljunk inkább egyenesen az EU kilépésről - így megspórolhatunk egy…..
Egyszer már reagáltam a Hollywood Hírügynökség egyik videójára, most háromszorosan is megszólítva érzem magam a legfrissebb témával. Az új Mad Max kapcsán Gergő barátunk azzal indít, hogy beszéljünk egy kicsit a feminácizmusról... Nosza! "Míg maga a feminizmus (...) gyakran…..
vladimir0370 2016.05.18 21:10:39
@KenceFince: @Ahasverus:
Most ezt valoban el tudtatok olvasni? Engem keptelen volt lekotni.
Deansdale Nő = jó, férfi = rossz 2016.04.04 14:25:23
A HVG párkapcsolati tanácsadását olvasom, és röhögök: Ha a férj vitatkozás után horgászni megy, hogy ne kelljen szóba állnia a feleségével (és horgászni egyébként is szokott), olyankor nem a kreativitás győzedelmeskedik, hiszen ő nem csinál újdonságot, és dacos elvonulásától csak negatív irányba…..
vladimir0370 2016.04.10 22:17:08
@nagybalfasz: "...vízionált konzervatív ideál csak kívülről néz ki szépen."

A helyzet az, hogy nem a konzervativ az egyetlen vizionalt ideal, ami csak kivulrol nez ki szepen. Nincsen olyan dontes, ami ne jarna hatranyokkal valamilyen szempontbol. Raadasul nem egeszseges az egeszre abbol az onzo szemszogbol ranezni, hogy az adott egyent, az adott pillanatban eppen mi teszi pillanatnyilag boldogga. Olyan aprosagokrol nem is beszelve, hogy ugyanazokat a helyzeteket ugyanazok az emberek teljesen mas erzelmekkel is kepesek megelni; vagy hogy vannak, akik nem pusztan egy foldi eletben gondolkodnak, amikor meghozzak donteseiket. Nem onmagaban a konzervativ vagy liberalis gondolkodas/eletvitel tesz valakit boldogga/boldogtalanna. Abban sem vagyok biztos, hogy van-e ertelme ilyesfele osszefuggeseket feltetelezni, illetve kitalalni. Vagyis nem az egyen az egyetlen tenyezo, amit egeszseges gondolkodasu szemely figyelembe vesz, amikor felallitja az ertekrendjet - akar tudatosan teszi azt, akar nem.
Deansdale Star Wars 2016.01.07 10:57:46
Természetesen spoilerekkel, kattintás után...
vladimir0370 2016.01.10 13:28:53
@Deansdale: ne erts felre, nem kotekedes akart lenni! rendben van ez. csak leirtam a velemenyemet a filmrol. pont annyit, amennyit szerintem erdemel.
vladimir0370 2016.01.13 09:59:51
@Reszet Elek: na, csak bele kell szolnom...
"A kard pengéje a létező legtisztább energia, amely elég erős ahhoz, hogy bármilyen anyagot átvágjon..."
amikor a vege fele diverzans gyerek fenykarddal a kezeben kuzdott ottan a masik rohamosztagossal, akkor az vedekezett valamivel, amit a kard nem vagott at. nem de? az a valami milyen anyagbol volt?
Deansdale Mai feminista roasting 2015.09.10 14:47:54
Aki nem mozog otthonosan angolban: a roasting mint műfaj afféle égetés, általában értetlen emberek verbális leégetése. Újabban egy külön alfaja is van, a redditen/imguron kérik egyesek, hogy sütögessék őket egy kicsit, amire van is sok önként jelentkező - az eredmények olykor…..
vladimir0370 2015.09.11 20:30:47
@: brill! most elolvastam. remek. akkor a nok szexualis elegedettsege attol fugg, milyen gyors es jo formaju a spermium? masreszt a fogazat es harapas - ami ugye az asszimetrikus arc valoszinuleg leggyakoribb torzitoja, - hatassal lehet a spermiuomok gyorsasagara es alakjara? erdekes. jo lenne ezt melyebb osszefuggeseiben is vizsgalni.

kulonben te tenyleg erzed, milyen gyorsak a spermiuomok, es attol atuto ereju orgazmusaid vannak?
vladimir0370 2015.09.11 20:43:37
@: egyebkent abban is igazad van, h en dontottem ugy, miszerint ez a vita faraszto. pontosabban az a helyzet, hogy nekem egyszeruen nem eri meg ilyen szintre minden egyes alkalommal lemenni, es magyarazni az alapokat egy-egy peldaval kapcsolatban. viszont a legegyszerubb kifejezes erre, hogy faraszto.

egyebkent a peldakkal kapcsolatban olyan vagy, mint a vak ember a tejjel. most hogy valoban ilyen a termeszeted, vagy csak megjatszod, az nem tudom. de azert ide irom a meset:
Mese
Egy vakon született ember azt kérdezte egy látó embertől:
- Milyen színű a tej?
Azt mondja a látó:
- Olyan a tej színe, mint a fehér papír.
Kérdi tovább a vak:
- Akkor hát az a szín úgy zizeg a kézben, mint a papír?
Azt mondja a látó:
- Nem. A tej olyan fehér, mint a fehér liszt.
Kérdi tovább a vak:
- Akkor hát olyan puha és porszerű, mint a liszt?
Azt mondja a látó:
- Nem, egyszerűen fehér, mint a fehér nyúl.
Kérdi tovább a vak:
- Micsoda? Olyan pelyhes és puha, mint a nyúl?
Azt mondja a látó:
- Nem, a fehér szín éppen olyan, mint a hó.
Kérdi tovább a vak:
- Micsoda? Olyan hideg, mint a hó?
És bármennyi példát sorolt fel a látó, a vak nem tudta felfogni, milyen a fehér tej színe.

nos, a sajat peldaidnal viszont mindig tudod, mikor mire ramutato jellegu. csak a masoket kell magyarazni.

egyebkent te vagy az egyetlen ember, aki husz oldalas valaszokat is kepes irni egy-egy hozzaszolasra. az emailjed tobbsege viszont frankon rovid. ezt ertekelem.
vladimir0370 2015.09.11 21:34:04
@: szuper. az ervelesi stilushoz valo ragaszkodas nem feltetlenul eredmenyes vagy sikeres strategia, raadasul nem is ereny,
A feministák egyik legfontosabb rejtett alapelve: Bármi ami a nőkkel történik, az azért van úgy, mert a férfiak akarják, nyilvánvalóan önzőségből és gonoszságból, a szegény nők pedig nem tudnak ellenállni. Kevesebb parlamenti képviselőnő van, mint férfi? A férfiak…..
vladimir0370 2015.09.08 16:48:32
@: pontosabban: ezek IS. vagy rendesen meg kene regulazni vegre a noket! :-)
vladimir0370 2015.09.08 20:24:36
@: egyszeruen levontam a leglogikusabb kovetkeztetest annak tukreben, nincs szex hazassag elott, utana meg valas nincsen, illetve hogy a valasok tulnyomo tobbseget nok kezdemenyezik.
vladimir0370 2015.09.08 20:26:28
@: Te! Nem mintha pont azt irtam volna, hogy a modell tulsagosan leegyszerusitett?
10 elvárásokat felülíró, agyament akadály és azok egy lehetésges megoldásai Bangkokban. - nehogymá élvezd az ottlétet te sápadtarcú! 1.) A tuktukos nem ismeri a térképet. És különben is egy lélegző spam. Ugyan a szemkontaktus (amit úgy ér el hogy eléd vágódik) már igent…..
vladimir0370 2015.04.27 05:46:02
@Utazolany: ne mar! a mennyorszag nagyban fugg attol, hogy milyen szemuvegen at nezel a kornyezetedre. nincsen tokeletes hely. es bkk-ban 300 baht-ert ket oras tuti thai masszazst kapsz teaval a vegen... minden hely szeretheto es gyilolheto is egyszerre. az a kerdes, mit akarunk.
index.hu/belfold/2015/04/03/elvette_az_utas_csomagjat_a_taxishiena_ferihegyen/
Mint rendszeres olvasóim már tudják, gofrit, más néven waffelt már készítettem "vegánul", vagyis tej és tojásmentesen. Mivel édességet az utóbbi időben - köszönhetően a sok finom friss gyümölcsnek - ritkábban készítek, így a tej és tojásmentes palacsinta váratott magára…..
Erre mit léptek, kedves vegetáriánusok? Persze a kérdés csak vicc, mindenesetre érdekes dologra bukkantak egy kutatás során. Ha valaki vagy valami megeszi egy növény levelét, abba még nem hal bele a növény, de attól még nem tetszik neki. Egy új kutatás szerint a növények…..
vladimir0370 2014.11.02 17:37:45
@lyken:
"A cím arra a vega/vegán dogmára utal, hogy azért nem szabad állati eredetű terméket enni, mert érző lények."
es erre az elso mondatban meg is kerdezi:
"Erre mit léptek, kedves vegetáriánusok?"
akkor ezek szerint fogalma sincs, mi a kulonbseg a vegetarianus es a vegan kozott?
az emberek kulonbozo megfontolasokbol, eltero modokon vegetarianusok.
en.m.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism
az tobb vallasi iranyzatnal is elfogadott nezet, miszerint a vegetarianus eletmod gyorsabb spiritualis fejlodest tesz lehetove. kar volt a vegetarianusokat belekeverni, bar ez egyaltalan nem tudta szignifikansan rontani a bejegyzes erteket.
Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos készül belőle egy…..
vladimir0370 2014.10.23 04:20:35
@$pi$: a nagybatyam tortenetesen utepito vallalatnak dolgozott jo pozicioban. kormanytol fuggetlenul kizarolag ugy lehetett utepitesi tendert elnyerni, hogy minimum(!) 20%-ot kellett zsebbe visszafizetni a penzbol, amit az ut megepitesere kaptak. feketen. ezzel a rendszerrel mindenki tisztaban van az adott iparagban. feltetelezem, nem ez az egyetlen terulet, ahol igy mukodnek a dolgok.
igen, baratom, lopnak. nem keveset!
Rövid összefoglalónk első részében néhány olyan tehetséges, fiatal feltalálót, kutatót mutatunk be, akik fejlesztéseikkel, találmányaikkal, újításaikkal megpróbálják jobbá tenni a világot, legyen szó akár egy hétköznapi technikai eszközről, vagy valami olyasmiről, ami valamikor majd emberéleteket…..
vladimir0370 2014.10.06 21:36:45
@Kalechtor: a szelekcioval kapcsolatban gyonyoruen leirtad, hogy a csajok nem feltetlenul azzal alakitanak ki parkapcsolatot, akivel szivesen szexelnek. gondolom, hogy akkor most mar elmult az ertetlenseged azzal kapcsolatban, hogy a ffiak sem a legdogosebb csajokat veszik el. a machokrol annyit, hogy azok nem hogy nem szamithatnak hosszu tavu kapcsolatrra, hanem inkabb nem akarnak hosszu tavu kapcsolatot! :-) (a macho viselkedest tanitjak, mivel a csajok arra buknak. miert is, hiszen ok a haztartasi munkakban jaratos emokat szeretik???) tehat a nok szaporodasi strategiaja, hogy a machokkal kefelnek, a balekkal meg felneveltetik a gyereket? :-) ezek szerint evoluciosan fejlodott ki a nok nagyon magas szintu megteveszto kepessegei, mint peldaul a kommunikacio es a szuzlany megjatszasa... :-) a csillagodhoz annyit. hogy a ferfiakra ugyanugy jellemzo lehet az onfelaldozasra valo keszseg a csladjukert, akar meg valas utan is, mint a nokben az anyasag lenezese, illetve az arra valo nagyfoku alkalmatlansag. (most latttam a totalcarban, hogy irtak a dogkeselyu cimu filmrol. erdekes, lehet, hogy megint megnezem.) kulonben szerintem egy ferfi nem akar valni, ha nem kap szexet, kulonosen nem, ha gyermek van a csaladban. azt meg irtam, hogy korulottem inkabb a noknek van igenye a monogamiara - amivel egyebkent nincsen bajom.
nem ertem, miert lovagolsz ennyire a hutlenseg teman. egy hazassagban nem csak a notol valo elvaras, hogy hu legyen, hanem a ferfitol is. es minden idokben nem csak a ferfiak leptek felre, hanem a nok is. tulfilozofalod ezt a dolgot. megertenem, ha a nok olyan kis huseges asszonykak lettek volna vagy lennenek. de nem azok. szerintem teljesen felesleges ez az alszemermes siras.
talaltam itt egy gyongyszemet:
" hogy is van az, amikor afeministák ne "általánosítsanak" abból, hogy a férfiak átlagban agresszívebbek vagy több közöttük a bűnöző?"
hat a statisztika es az altalanositas az ket nagyon kulonbozo dolog.
azzal nem ertek egyet, hogy csak akkor lehetne valakinek az ertekei szerint elni, ha mindenki ugy allna hozza. nezd meg, ma irakban vannak keresztenyek, akik nem hagyjak el sem az ottonukat, sem a hituket, pedig tudtak,hogy az iszlam allam bekebelezi oket, es kivegzi, sot meg is kinozza az embereket, ha nem ternek at a muszlim vallasra. ezek az emberek extrem korulmenyek kozott is az ertekeik szerint elnek. persze van, aki nem, es nem is lehet egy rossz szot sem szolni rajuk sem. de akik igen, azoknak nagyon nagy tartasuk van. ja, hat nem mindegy nekik, hogy mi van korulottuk, milyenek a torvenyek, mik a kovetkezmenyek. viszont az ertekrendjuk szempontjabol teljesen mindegy. erted te ezt? szemely szerint igyekszem elfogadni mindenkit. az az en gyengesegem, ha ellenszenvet erzek a feministakkal szemben. ugyanakkor tudvan, hogy a feminizmus micsoda karokat okoz es mekkora pusztitast vegez, hatarozottan ellenzem ezt a mozgalmat, es amit tudok, meg is teszem ellene. viszont ennek nem lenne szabad az erzelmekkel keverednie. tehat a feminizmus adott nekem egy lehetoseget, megha jobb is lenne, ha nem lenne. :-)
korabban volt szo, hogy a felesegek sokszor kerulik a szexet. volt egy amolyan ferfira mutogato valasz, hogy mert a szex nem jo mar. most akkor szaporodasi strategia, vagy bena ferfi? a nok olyankor is sokszor kerulik a szexet, amikor az konkretan jo a partnerrel.
vladimir0370 2014.10.08 10:26:07
Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, "nőelnyomó" minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…..
vladimir0370 2014.10.06 21:36:39
@Kalechtor:
""(most akkor jol elgondolkodhatsz a nyomorult elmeleteid szerencsetlensegen: ugyanis a feminzmusremtermeke elol menekulve, egy feminista orszagbol keresik a nyugati patriarchak az elnyomott noket! haho!)" eztnagyon megkerulted. pedig ez nem lenyegtelen momentum a teoriaid hasznalhatatlansagara."Mert nem ilyen fekete vagy fehér, sarkítasz, leegyszerűsíted,.... Egyébként írtam, hogy sokférfi _nem_ azt keresi, ami "ott" van (keletre), mert azt hiszik, hogy ott úgymond "megállt az idő".""
vicces vagy megint! a ferfiak mar megint tevednek. meghozza akkorat, hogy meg is talaljak a szamitasukat. :-D szerinetme bben fujj nyugodtan visszavonulot. :-) a nyugati ferfiak a NOkert mennek keletre, es NOket talalnak.
" És ez [ferfiak onrendelkezestol valo megfosztasa] hogy jön ide?"
ugy, hogy nem csak a noket fosztjak meg, hanem a ferfiakat is. megis a ferfiakat altalanositva demonizaljak emiatt.
" Mindenkinek azt javaslom, hogy nemtől függetlenül _ne_ nyomja el azt, aki vele él."
latod, ha ez lenne a feminizmus, rendben is lennek vele. kiegeszitve a gyerekekkel.
" Minek mennék oda, ha az a világ is jöhet ide?"
:-D ez most neked valasz? az edzotaboor azert csak nem a mindennapi elet... :-D latad, egyszeruen csak igy kerulod az erdemi informaciot. a kommunikacios keszseg - mar biztos vagyok benne, - nem jelenti az ervelesi keszseget.
az erzelmi manipulacioval kapcsolatban akkor kijelenthetjuk, hogy nem szex-specifikus?
" Szerinted mindegy, hogy egy milliárdos kínai szinglit választ, vagy egy falusi, elmaradott vidékről származó lányt?"
nem ertem ezt a terelest. mi koze van a milliardosoknak a feminista delkelet-azsiaban feleseget kereso nyugati patriarcha ferfihez? lehhet, hogy nem is milliardost keres? vagy ha ezek igy osszefuggenenek, akkor miert nem keres otthon egy falusi, elmaradott videkrol szarmazo not? :-D ertem, hogy szeretned elvinni a temat masfele, de ezek nem fuggenek ossze.
" ha átlagjóskától azt hallom, hogy "a kínai és japán nők bezzeg mégtudják, hol a helyük, nem úgy, mint a nyugati feministák!""
szubjektiv. sporadikus. bizonyitek?
egyebkent ez az az atlagjoska, akinek onnan van felesege?
"Tényleg, hogy bizonyították [hogy nem emlekszunk a multra pontosan]?"
ha jol emlekszem, :-D egy piacot kameraztak be. csinaltak valami mubalhet, aztan az embereket meginterjuvoltak utana. meglepo volt, hogy a balhe kozeleben levo emberek mennyire rosszul emlekeztek. de azt hiszem, hogy az oregek 'multrol visszatero emlekezete'-t is vizsgaltak. nem emlekeztek, hanem fantazialtak. ugy emlekszem... :-D
www.medicalnewstoday.com/articles/232246.php
www.psychologytoday.com/blog/hidden-motives/201203/unreliable-memory
es a legfenyesebb bizonyitek, ami negyevente tortenik a valasztasok alkalmaval! :-D
" ahol a férfiakat "nyomják" el, arról beszélnikell, ahol a nőket, arról nem."
termeszetesen! ennek pusztan annyi oka van, hogy az elmult evtizedek alatt olyan sikeresen demonizaltak a ferfit, hogy vilagosan kell lattatni ennek a torekvesnek a hamissagat.
"férjhez megy, szül egy tucat gyereket és kötelességből szexel"
szubjektiv. bizonyitek?
unalmas ez az elnyomott no kotelessegbol szexel. tobbnyire az van, hogy az "elnyomott" no aszexualitasba kenyszeriti a ferfit verbalis eroszakkal es manipulativ magatartassal. elvegre a ferfiak 99.8%-a nem eroszaktevo.
" Az európai, francia vagy svéd férfiaknak jóvalnagyobb reális választásaik vannak. Gumit húz,..."
na, jo! lehet, hogy magyarorszagon nincs akkora valasztek gumibol, mint parizsban... :-D
" _Senki_ sem fogja megerőszakolni [a ferfit]"
az eroszaknak is vannak kulonbozo formai.
" A nő vegyen virágot a férfinak, vagy mi?"
Igen. Ha feminizmus van...
" És akkor elvárhatja, hogy bármit bevállaljon az ágyban?"
nehezen tudok olyat elkepzelni, ami nem jar kulonosebb fajdalommal, es ne vallalnam be virag nelkul is... :-D
mindig ezekkel a koreai sracokkal jossz. az ilyenekert nem kell azsiaba menni!
www.google.hu/search?q=sexi+tattoo+girls&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu:official&channel=fflb&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=urcyVK7jIPLhsATF1oKgDw&ved=0CAYQ_AUoAQ
rovidtavon a liba is jo. beszelj inkabb a hosszutavu kapcsolatrol!
" Hová költözöl? :) Küldhetnél fotókat, onnan, ahol most vagy."
csak az utca masik vegebe. ez hogy tetszik? na, ilyet nem lattam soha a uk-ben!
kepfeltoltes.hu/view/141006/rain_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
egy mall.
kepfeltoltes.hu/view/141006/20131016_174852_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
es itt fogok dolgozni. remelem, ebben a honapban kezdek. a barnaban, a legfelso szinten.
kepfeltoltes.hu/view/141006/20131009_141514_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
internet a masik gepen ok, de a mentes meg nemm.
"Egyébként soseértettem, miért vesznek a férfiak növényeket a nőknek? Ha valaki ezt nekem el tudja magyarázni..."
rendben!
", hogy fel isfogjam."
o-o-o. bocsi! megsem.
vladimir0370 2014.10.07 11:59:45
vladimir0370 2014.10.08 10:26:10
@Kalechtor: kar lenne ezekbol messzemeno kovetkezteteseket levonni. az okokat csak talalgatni lehet. ahogy irtam is, az elettel valo elegedettseg a minket ert informaciotol - mint peldaul ezek a linkelt marketing irasok - is fugg. es ugye a csapbol is a feminzus folyik. vagyis szerintem inkabb ez okozza a problemakat. a reklamok es altalaban a media eleg betegge tudjak tenni az embert.
hogy visszaterjunk-e? az igazat megvallva elegge unom mar. de ha van kedved...
Sok évvel ezelőtt egy délelőtt az egyetemhez közeli kocsmában ültünk fiúk-lányok vegyesen, és érveket kerestünk ahhoz, miért is kellene befáradnunk a nem túlságosan szeretett kommancs professzorunk előadására. Ekkor széles vigyorral a képén benyargalt egy csoporttársunk, aki…..
vladimir0370 2014.10.02 06:43:39
@easywork: nem foglalkoznek a cikk tartalmaval, nem annyira erdekes.
viszont miert kene az indexnek csak olyan irasokat kozolni, ami egyezik az allaspontjaval, vagy eppen a nostenysovinisztakeval? az olyan tevekenyseget nem tajekoztatasnak hivjak, es annyit is er. raadasul az index nem csak egy ember, talan meg nekik sem mindenrol ugyanaz az allaspontjuk. es vegul a nostenysoviniszta allaspontok miert kerulnek akkor blogketrecbe? egyenjogusag e szolasszabadsag van, nem?
vladimir0370 2014.10.02 15:42:59
@nu pagagyí: "A társadalmi mobilitás elég csekély volt akkoriban, ki minek született, az is maradt... Időhiány miatt nem pezsgett körükben a tudásvágy, lehetőség hiányában a társadalmi előrejutás igénye sem."
nem vagyok tul jaratos tortrnelemben. de megis ma mennyire pezseg az atlag munkasban a tudasvagy? milyenek ma a tarsadalmi elorejutas kilatasai? (mert szerintem nem olyan sokan jutnak elore, hiszen a tulnyomo tobbseg ma is egyszeru melos vagy mas gurizo ember. a tarsadalmak nem tudjak nelkulozni a nagy szamu alsobb reteget, igy az lenyegeben szerintem nem valtozik. a tomeges elorejutas csak vakitas.) es az akkori viszonyok a maiakkal osszehasonlitva mit mutatnak, mondjuk szamadatokra lebontva? csak hogy lassuk, megallja-e a helyet az ilyen kijelentes.
vladimir0370 2014.10.02 17:53:05
@nu pagagyí: nyilvan ebben igazad van, hiszen erettsegi nelkul lehet valaki az eu elso embere is.
a kerdes az, hogy valoban annyival tobb ember emelkedik-e fel ma. aranyaiban. es az is, hogy az eloszlas valtozott-e?
mert ha nem, vagy nem nagyon, akkor nem a megnovekedett felemelkedes jellemzi a tarsadalmat, hanem a megnovekedett fluktuacio. es abban az esetben, amikor tarsadalmi osztalyt vagy retegeket valtanak egy tarsadalomban tomegesen - es raadasul irnytul fuggetlenul, - a varhato eletkor lecsokken. ez annyira dramatikus lehet, hogy a mutatok rosszabbak, mint haboruk alatt. tehat a stabilitas hianya nagyon kedvezotlen hatasu, eppen ezert az is ketseges, hogy ez a tarsadalmi fejlodes - ha egyaltalan fejlodes, - valoban hozott-e akkora erteket, amennyire most odavagyunk erte.
Az angol egészségügyről elég sok rosszat lehet olvasni (nekem is van vele személyes, és nem túl jó tapasztalatom, és hallottam is érdekes dolgokat közeli ismerősöktől), így aztán engem tulajdonképpen nem is lepett meg különösebben Péter mai írása, aki egy leírta az angliai…..
Még mindig sokan keresik a párjukat Magyarországon. A foci vb alatt volt egy kis szünet, mert a pasik többsége a labda bűvöletében élt. De ez alatt az idő alatt megnövekedtek a női regisztrációk a társkeresőkön. A tapasztalatom továbbra is az, hogy csak nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy jól,…..
vladimir0370 2014.09.04 16:30:09
jo ez a blog. az utolso nyolc bejegyzesnek volt vagy negyven hozzaszolasa, koszonhetoen annak az egynek, amelyik harmickettot kapott...
mindegy! gondoltam, megkerdezem, hany tartos netes kapcsolatot menedzseltel ossze hosszu tavra?
azert kerdem, mert nekem bizony a neten jott ossze a parom, es en azt adtam, ami vagyok. ennek a kovetkezmenye, hogy azt kaptam, amit akartam. vagyis ha valaki luzer, akkor luzer. es talald ki! akkor is luzer lesz, ha megjatsza a parkereso honlapon, hogy o nyero! vagyis ha atveri a masikat. marpedig hosszu tavon senki sem tudja megjatszani, hogy nyero, ha egyszer luzer, ugye? es ki akar olyan partnert, aki megjatszotta magat? ki akar olyan kapcsolatot, ahol mar a kezdet is hazugsag?
ezek a rovid tavu "hejj, en vagyok a faszagyerek" tanacsok nem alkalmasak hosszu tavu kapcsolat megalapozasara.
eppen ezert, sokkal hasznosabb lenne, ha a gyors, de rovid tavu sikert igero, "hogyan tuntessem fel magam jobb szinben" cimu, manapsag divatos megkozelites helyett egy sokkal hosszabb tavu megkozelitest javasolni az embereknek. "The Personality and Character Ethics". megvan? 7 habits of highly effective people.
tanithatsz trukkoket, hogyan tuntesse fel valaki sajat magat vonzobbnak, mint amilyen. de a parkapcsolat az hosszu tavu tetel, amin ez a csalas boven ki fog derulni. tenyleg segiteni akarsz egy luzernek, hogy nyerokent adja el magat valakinek, aki viszont egy winner-t keres? etikus ez azzal szemben, aki nem egy luzert akar? mert azert a parkereso honlapok egyeni profiljai megis csak a felhasznalo szemelyiseget tukrozik, ugye? magyarul, ha igazi hosszutavu sikereket akarunk, akkor nem a rolunk alkotott kepet kell megvatoztatnunk, hanem magunkat.
en legalabbis nagyon ideges lettem volna, ha meglatogatvan valasztottamat, kiderult volna, hogy nem is az, akinek eladta magat. nem szivesen fektettem volna penzt es idot felesleges randikba reklam-alapon felallitott profilok miatt. es nem csak azert, mert europa - tavol-kelet viszonylatban beszelek. akkor sem, ha csak budapesten tortent volna mindez.
Thaikép A mór nő 2014.08.10 09:11:19
Emlékeztek arra a jelenetre a Legyetek jók, ha tudtok filmből? A szép mór nő a tengerparton a gyerekkel? Na, ez a kép arra emlékeztet. Egyébként a helyszín Songkla (Dél-Thaiföld), ahol jelentős muzulmán kisebbség él. ..
vladimir0370 2014.08.21 23:32:47
vladimir0370 2014.09.02 12:44:57
@Zensual: :-D gyorsul a vilag. mar nem ulok a monitor elott egy film erejeig. :-(
A halak jelleme De mi az a Linux? 2014.08.21 07:20:00
Két napja írtam egy gyors posztot (a fürdőkádban ülve) a belassult Windows rendszerről és az ez okból sürgetővé vált gépcsere nehézségeitől. Miután szerencsésen egy Macintosh tartalmú címet kapott a poszt, egész szép olvasottsága lett, jöttek is hozzászólások szép…..
vladimir0370 2014.08.22 07:18:33
@pingwin: van egy 10"-es regi dell hybridem (forgathato, erintokepernyos kijelzo). lehet olyanra linuxot telepiteni?
egyaltalan hogyan kell elkezdeni? le kell vakarni a windowst? azt is hogyan?
tudnatok valami segitseget adni?
elore is koszi.
vladimir0370 2014.08.22 07:58:18
@pingwin: koszi.
nos, a bootolhato cd/usb rendszerrol sem nagyon tudom, mi az. a windowst meg kell hagyni? azert gondoltam, h itt az ideje a valtasnak, mert szerintem tele van virussal es/vagy szemettel. fel ora, mire elindul...
vladimir0370 2014.08.22 17:25:00
@pingwin: @Thoreau: koszonom a tanacsokat. szepen vegigzuzom az infot - a tobbi kommentekben emlitettekkel egyutt, - aztan lehet, h visszajovok segitsegert.
@LallR: eddig peldaul harom laptopon probaltam hasznalni a polarsync-nek a datalink nevu (azt hiszem...) usb wireless kutyujet. mindegyiken win7 van, egyiken sem ment. a win8-ason megy, a macbook pro-n is fut. es mindig kolcson kell kernem valamelyiket, amikor a futasaim adatait fel akarom tolteni. ez a win7 nekem nem jott be.
kulonben en is egy macbook pro-n gondolkodom egy ideje...