Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baski Sándor

641 bejegyzést írt és 562 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Új adásunkban újra egy izgalmas magyar mozipremierrel foglalkozunk, Csáki László animációs-dokumentumfilmjével, a Kék Pelikannal, utána a visszavonulását bejelentő Peter Weir (Holt költők társasága, Zöld kártya, Truman Show) korai remekművét (Piknik a Függő sziklánál) vesszük elő, és folytatjuk a…..
Baski Sándor 2024.04.21 22:42:39
@Szekrényszagú néni: Nem láttuk, megnézzük.
Pottyondy Edina második stand-up estje azzal kezdődik, hogy bejön a színpadra, és megfenyegeti a nézőket. Nem úgy, hogy Kövér Lászlónak öltözik, vagy elkezdi anyázni az első sorokban ülőket, hanem azzal, hogy belengeti, hogy egy félkész előadásért fizettünk teljes árat. Kipakolja maga mellé az A4-es…..
Kovács András Péter „régen a futottak még kategóriába tartozott, de szépen kinőtte magát”, és ő az, aki „magáról beszél, de közben mirólunk”. Ezt nem én mondom, két ötvenes néző elemezte így a munkásságát a Nahát! című önálló estje után, amit a Városmajori Szabadtéri Színpadon adott elő. A…..
  Új adásunkban folytatjuk a Scorsese-sorozatunkat A komédia királyával, beszélünk az Eufóriát is jegyző Sam Levinson új HBO-sorozatáról (Az idol), Wes Anderson új rendezéséről (Asteroid City), és a Blackberryről, a világ első okostelefonjáról szóló kanadai filmről. Az adásból többek közt kiderül,…..
Baski Sándor 2023.06.24 16:24:53
@Szekrényszagú néni: Én se mindig tudtam, hogy kik ezek, de van szerencsére Youtube meg Google. Azahriah 21 évesen megtöltötte a Papp László Arénát, ha másnak nem is, ennek azért van hírértéke. Weeknd esetében tényleg jobb lett volna, ha elmondjuk a valódi nevét. Ha mást nem is, a legnagyobb slágerét érdemes meghallgatni: www.youtube.com/watch?v=ewfdRy5jfF8
Buda Flóra Anna sikeréről beszámoltunk mi is (a magyar animációs rendező a 27 című rövidfilmjéért vehette át az Arany Pálmát), de érdemes külön is kitérni a fesztivál legemlékezetesebb filmjeire. A világ első számú filmfesztiváljaként a programban mindig akad jó pár kiemelkedő, az évvégi toplistákra…..
Új (spoileres) adásunkban a Netflix két legfontosabb idei bemutatóját, Scorsese háromórás gengsztereposzát és Noah Baumbach válósfilmjét elemezzük ki, a végén pedig, levezetésképpen, elővesszük egy 25 évvel ezelőtti kedencünket. Az adásból kiderül többek közt, hogy Érdemes-e moziban nézni Az…..
A spoken word vajon mi? Ez az izgalmas műfajelméleti kérdés várt megválaszolásra John Waters budapesti fellépésén, és az előadás után is csak egy kicsivel lettünk okosabbak. Ami biztos, hogy a kategória létezik, Grammy-díjat is adnak érte, Waters meg is kapta már kétszer. A stand-up lényege a humor…..
Március 12-én tartják a 95. Oscar-gálát, és szokásunkhoz híven most is latolgatjuk az esélyeket, miközben végigmegyünk (majdnem) az összes kategórián. Előtte viszont kielemzünk hosszabban is két Oscar-jelölt filmet, a Netfliexen látható Nyugaton a helyzet változatlant és a Todd Field-féle…..
Baski Sándor 2023.03.19 16:00:17
@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Megvan a sztori, volt is róla szó a podcast FB-csoportjában. A főszereplő neve alapból Tar volt, Blanchett ehhez "csak" az á-t tette hozzá.
Ha középszerű magyar stand-upos lennék, elég frusztrálva érezném magam, amikor az angolszász kollégák munkásságával kellene szembesülnöm. Az alsópolcos kategória ritkán kap szereplési lehetőséget a Netflixen vagy az HBO-n, és Budapestre is többnyire az elit jut csak el Louis CK-től Bill Burron át…..
Lezárjuk hivatalosan is a 2022-es évet egy nagy toplistázós adással, amelyben nemcsak mi mondjuk el, hogy melyek voltak a tavalyi év legjobb filmjei, de az általunk felkért magyar rendezők (és írók) is: Baranyi Gábor Benő (Zanox), Csoma Sándor (Magasságok és mélységek), Csuja László (Szelíd), Nagy…..
Baski Sándor 2023.02.12 20:06:54
@Magas Valerie: Frissítve a poszt.
Louis C.K. a Madison Square Gardenben lép fel 18 ezer ember előtt január 28-án, szombat este (magyar idő szerint vasárnap hajnali fél kettőkor), és potom 25 dollárért élőben lehet streamelni a weboldalán, ahol utána még két hétig lesz elérhető a közvetítés felvétele. Szerencsére meg tudom…..
Az amerikai stand-up szcénában vannak A-kategóriás komikusok, és olyanok is, akik nem töltenek meg arénákat, de a szakmán belül komoly tekintélyük van (ők az ún. „comic’s comic”), mint Doug Stanhope, Colin Quinn vagy Dave Attell. És van egy harmadik típus, a green roomok fenegyereke, aki mindenhol…..
Háromféle stand-upos van (lehet, hogy több is, de ennyi biztos) – (1) aki el tudja mondani a jól megírt poénjait viccesen, (2) akinek az előadásmódja erősebb a poénjainál, (3) és akiben egyesül az előadóművész a viccmesélővel. A határok nem átjárhatatlanok, aki viccmesélőként kezdi, idővel és…..
Két héttel ezelőtt frissítette a Netflix a munkahelyi kultúrájával kapcsolatos irányelveit. Bekerült egy új passzus, mi szerint támogatják a művészi önkifejezést, a tartalmakkal különböző nézői ízléseket szolgálnak ki, és hagyják, hogy a néző döntse el, mit tart helyénvalónak, ahelyett, hogy a…..
Aki ott volt három éve Tom Segura újpesti fellépésén (vagy csak elolvasta a Wikipedia-oldalát), azt tudhatja, hogy magyar apósa van, akiről a hazai közönség kedvéért meg is emlékezett pár poén erejéig. A felesége, Christina Pazsitzky is stand-upos, és a háttérben meghúzódó magyar szál az ő új…..
Majdnem napra pontosan 30 éve mutatták be az amerikai mozik Robert Altman zseniális szatíráját, A játékost, és 25 éve volt a John Woo-féle Ál/Arc premierje, amelyet a héten mozikba kerülő új Nicolas Cage-film (A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya) is megidéz. Ennek örömére újranéztük mind a…..
Baski Sándor 2022.05.11 16:05:50
@Strelok93: Az egy nagyon kezdetleges nyomkövető. Az első moteljelenet előtt is látni, hogy be sem kapcsol a vevő, csak amikor már pár kilométernyi távolságban van a jeladó. Chigurh-nak fogalma se lett volna, hogy merre induljon el, ha nem tudja meg a gépjármű-regisztrációból, hogy ki a tolvaj. Amit csak azért tudott meg, mert Moss visszament a vízzel.
Halál, pedofília, betegség, abortusz, vallás, háború. Ezek közül melyik a vicces? Egyik sem, sőt önmagában semmi nem vicces, a humorista a vicces (jó esetben), aki képes úgy egymás mellé tenni a szavakat vagy a gesztusokat a megfelelő időben és helyen, hogy végül a tragédia is feloldódik a humorban.…..
Aziz Ansarinak jót tett, hogy majdnem elkaszálták a karrierjét. A metoo évében, 2018-ban őt is megvádolták, pár hónapra el is tűnt, majd a Netflix illetékesei is belátták, hogy alaptalanok a vádak, úgyhogy Ansari következő specialjét is ők mutatták be. A Spike Jonze által rendezett Right Now-ban egy…..
KOKAINOZÁS A MOMENTUMOS FAGYISÁTORBAN - lehetne ez is a címe Pottyondy Edina stand-up előadásának, vagy az, hogy „Apakomplexus a YouTube-kommentek közt”, esetleg „Rakottkrumplizás a Kino moziban”, és egyik se lenne blikkes túlzás. Néhány jó sztori persze önmagában még kevés. (Illetve a hazai…..
Még karácsonykor került fel a Netflixre az új Carr-special, amiről túl hosszan nem érdemes értekezni, mert pont ugyanazt hozza, amit a korábbi estjeiben. Az első teaser alapján, amiben az oltáselleneseknek szólt be, még arra is lehetett következtetni, hogy most lesz egy vagy több vezérfonál, és…..
2007 és 2015 között nem sok értelme lett volna vitát nyitni arról, hogy ki a stand-up királya, Louis CK volt a műfaj Messije és Ronaldója egyszerre, és ekkor futott a zseniális sorozata is az FX-en. Karrierjét saját nyomorúságainak boncolgatásából építette fel, egészen a világsztárságig. De mihez…..
  Folytatjuk a hagyományokat, értékeltük az elmúlt évet három top 10-es listában. A 2020-as moziszegény évhez képest tavaly szerencsére sokkal nagyobb volt a merítés. Akadtak meglepetések is a listákon, de átfedések is bőven. Menetrend: 03:17 - A három 10-es lista2:03:45 - A legjobb magyar…..
Baski Sándor 2022.01.13 18:56:46
@Pacey: Láttam, de nálam nem fért be a 10-be. Teszár kollégánál viszont igen:
filmvilag.blog.hu/2021/12/22/best_of_2021_teszar_david_evertekeloje
  Mennyit ér egy simulatte felmelegítve? Felvettük a Filmvilág Podcast hivatalos évösszegző-toplistázó adását, jövő héten hallható is lesz, de előtte az új Mátrix-filmről is meg akartunk emlékezni. Az adás enyhén spoileres, cserébe rövid. Az ellenvélemények jöhetnek a kommentek…..
Baski Sándor 2022.01.09 11:14:05
@mentalicska: Mi legyen helyette?
A filmtörténelem leghíresebb el nem készült sci-fije nyomán született meg a képregénytörténelem úttörő alapműve. Költő, festő, szobrász, pantomimes, színházi rendező, zeneszerző, filozófus, filmrendező, színész, producer – az idén 92 éves polihisztor, Alejandro Jodorowsky minden szerepében…..
Az ősz egyik legfontosabb bemutatóját természetesen nem hagyhattuk mi sem kibeszéletlenül: az új James Bond-filmmel kezdünk, utána egy rövid magyar blokk következik a Külön falkával és A feleségem történetével, a legvégén pedig jön a Nincs idő meghalni spoileres boncolgatása. És igen, azt is…..
Baski Sándor 2021.10.09 22:41:44
@Lord Ickenham: Hallgasd tovább az adást ;-)