Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PanelProli

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Genetikai elemzések derítették ki, hogy ki lehetett a tragikus sorsú színésznő biológiai apja. Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Mortenson születését mindeddig rejtélyek övezték. Apját soha nem ismerte. Igaz-e, hogy meghalt egy balesetben, ahogyan azt anyja, Gladys Pearl Baker állította?…..
Pirossal vagy kékkel írjunk róla? Ha kékkel, akkor nyugodt életünk lesz (egy darabig), diadalként fogadunk el minden helyére rakott utcakövet, minden elültetett árvácskát, minden, az amortizációpótlástól messze elmaradó buszbeszerzést – amit aztán lehetőleg facebook-hirdetésben jelent be saját…..
PanelProli 2022.04.21 20:18:33
@zord íjász: Imádom, amikor Párizst hozzák fel példának a Dunapart átalakítása kapcsán.

Párizs és Budapest között van pár különbség.

1. Párizsban évtizedek óta a RER, ami az ottani HÉV, keresztülmegy a városon. Ez olyan, mintha a gödöllői és a szentendrei HÉV vonalak évtizedek óta össze lennének kötve, a sínpálya pedig szépen a Duna mellett futna. Így a regionális és a városi tömegközlekedés a városon átmenő eljutást kínál (és nem a világ végén, a Körvasút soron, hanem a város közepén).

2. Párizsban a Szajna melletti alsó rakpart igazából sosem volt alapvető autós útvonal. Az egyik oldalon a már említett RER megy, a másik oldalon pedig a rakpart mellett, attól egy szinttel feljebb megy egy 2x3 sávos út, kb. mintha nálunk a rakpart mellett, attól 30 méterre menne a Bajcsy-Zsilinszky út. Könnyű úgy levenni a forgalmat egy útvonalról, ha mellette 50 méterre ott van egy nagy kapacitású út. Nálunk pedig ilyen nincs, reális alternatíva nincs, csak drasztikus tiltással lehet a forgalmat megszüntetni.

3. A legnagyobb különbség pedig abban van, hogy könnyű úgy megvalósítani valamilyen tervet, ha van rá pénz. Budapesten pedig erre sincs pénz.
Ha a korabeli elveket nézzük, akkor nem is kicsik, csak nem értünk meg a használatukra. Például szeretünk otthon enni...
PanelProli 2022.03.01 16:43:46
@Frady Endre: Ha már megszólítottál, akkor az igazság teljes kifejtéséhez pár dolgot még hozzátennék. Sokféle elrendezésű panellakás épült Magyarországon, volt amelyikben egészen vállalható méretű konyha volt, sőt olyan is volt, amihez tartozott spájz is. Az Újpalotai lakótelepen lévő lakásunkban akkora volt a konyha, hogy étkezőasztalt is lehetett rakni bele, 2 gyerekkel még éppen tudott egyszerre enni a család a konyhában.

A 80-as évek közepén épült panel lakásokban már tényleg kicsi volt a konyha, spájznak nyoma sem volt.

Viszont egy panellakás esetén manapság vevőelrettentő tulajdonság a "sötétkonyha", vagyis az, hogy nincs (vagy csak nagyon kicsi) ablak a konyhán. Manapság meg futószalagon építik az "amerikaikonyhás" lakásokat, amelyek pont ezeknek a sötétkonyhás paneleknek felelnek meg, nincs rajtuk szellőzési lehetőség. Ráadásul az amerikaikonyhás lakások 99 %-ánál a konyha a ház belső közös folyosója felé van építve, tehát esély sincs arra, hogy a konyha szagát egy elszívóval a kültérbe elvezesd. Marad a szénszűrős (tehát kb. semmire se jó) páraelszívó, meg a kajaszag az egész lakásban.

Ehhez képest a panelprolik kedvenc lakótelepein 120x150-es ablak van a konyhán, természetes fényt és szellőzési lehetőséget biztosítva.
Az SMS Szent István csatahajó volt az első világháborúban az Adriai-tenger legnagyobb, legmodernebb és legnagyobb tűzerővel rendelkező hadihajója. A csatahajót a „legmagyarabb” csatahajónak is nevezik, ugyan a Császári és Királyi Haditengerészethez tartozott.   A „legmagyarabb” elnevezést azért…..
Ünnepi Töltött káposzta  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.   A recept 6 adagra : Hozzávalók: A töltelék : 1 kg sertés darált hús  0,5 kg rizs  4 gerezd fokhagyma  1 fej vöröshagyma  só és bors,…..
Hét tenger Farlövés 1. 2021.12.28 10:00:30
Az előző posztban részletesen tárgyaltuk, hogyan bénította meg egyetlen torpedó az angolok akkor legmodernebb csatahajóját, a Prince of Wales-t. Említettem, hogy a hasonló esetek nem mentek ritkaságszámba, a különösen sebezhető hajócsavarok és kormánylapátok szinte mágnesként vonzották az ellenséges…..
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
PanelProli 2021.12.19 13:58:22
@Cpt. Flint: Pedig hidd el nekem, ha nincs melós, akkor nincs mit enni! Ha sehol sem termelik meg, akkor nincs honnan megvenni az élelmiszert. Hiába van neked valami kiváló szellemi terméked (ami egyébként Magyarországnak évtizedek óta nincs!!!), ha valami nem kapható, akkor hiába van sok pénzed, nem tudod megvenni.

Az pedig elég baj, hogy egy informatikust nálunk sokkal jobban fizetnek, mint egy termelő munkást. Ha a banki informatikusok késtek volna egy évet a kétfaktoros azonosítás implementálásával a banki rendszerekben, akkor mindenki örült volna a késésnek.

Ha viszont egy buszsofőr tíz percet késik, akkor már minden utas hőzöng.
PanelProli 2021.12.19 14:11:14
@Cpt. Flint: Hidd el nekem, hogy rengeteg olyan munkahely van az országban, ahol értelmetlen dolog projektvezetésről, meg távmunkáról beszélni.

Képzeld el, hogy súlyos COVID-os leszel és kórházba kerülsz. Éppen küzdesz az életedért, amikor a következőket mondja a nővér neked:

"Elnézést kedves Flint Kapitány, úgy vélem, hogy Önt 10 percen belül lélegeztetőgépre kellene tenni, de hiába keresem a projektvezető orvost, mert internet kiesés van nála, ugyanis az internet szolgáltató projektvezetője éppen TEAMS-en tart projektértekezletet a hálózatszerelőknek, ezért a szerelők csak egy óra múlva tudják megjavítani a hálózatot. Ha szeretne még valamit üzenni a családjának a projektvezetés hasznosságáról, akkor azt most elmondhatja nekem."
PanelProli 2021.12.19 14:18:37
A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar egyik vezetőjét, amint épp Dubaiba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével együtt. Nagyon kínos. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt.…..
PanelProli 2021.12.05 18:55:27
@Motorogre: "Minden végrehajtási cselekmény a bíróság által kiadott végzéssel történik és történhet - az egész folyamatot a Bíróság ellenőrzi !"

Bocsánat, de ez akkora hülyeség, mint ide Buda.

A végrehajtásra kerülő ügyek kb. 20 %-a alapul bírósági végzés alapján, a többi sima magánjogi szerződésen alapul, egy közjegyző által kiállított Végrehajtási Záradék nevű dokumentum alapján.

Az, hogy ezeket a zsiványokat Bírósági Végrehajtóknak hívják, az csak egy elnevezés, te sem vagy se Motor, se Ogre, egyszerűen így hívnak. Téged is hívhatnának Ló Szerafinnak, őket is hívhatnák Hivatásos Pénzbeszedőknek.

Nyilván az elnevezésükkor cél volt az, hogy a "szakmának" kicsit hatásosabban hangzó neve legyen, de ezek már annyira lejáratták, hogy rövidesen új nevet kell nekik keresni.
  Lehet, hogy divat a retró, annak is többnyire az über gagyi változata, nem bánom, szóljon az isten véled édes Piroskám, meg a Stux, ez utóbbi persze már egy másik retró, ez a retróba bugyolált retró, olyan, mint a dupla panír. Nem bánom, de kulináris szempontból a retrót javasolnám mindenképpen…..
PanelProli 2021.10.01 20:23:33
@eßemfaßom meg áll: Így van, nyilván ezt próbálja most az "étteremkritikus" kompenzálni, neki nem tetszik a modell, ír egy lehúzó kritikát, hátha nem megy oda senki.

Dehát ahogy mondani szokták, a kutya ugat, a karaván halad, egy gasztrosznob magyar étteremkritikus véleményét a célközönség közül a pici kutya se olvassa, az üzlet tehát megy. Szóval ha a vendégeknek ízlik a koszt, akkor talán nagyobb empátiával kéne hozzáállni az étterem főztjéhez.

A külföldieket elviszik a Hortobágyra is, ahol egy csikós(nak öltözött performer) csattogtatja a karikásostort, erre is lehet mondani, hogy ez mesterséges világ, nem jellemző a magyarokra, de a közönségnek tetszik.
Naponta több száz fizetési meghagyás emelkedik jogerőre és válik végrehajthatóvá az országban, aminek gyanútlan tömegek válnak áldozatává! Nap, mint nap rengeteg embert ér váratlanul, hideg zuhanyként a múltból felbukkanó kétes eredetű tartozásokból származó végrehajtás. Nagy problémát tud okozni.…..
A hétszeres világbajnok még tavaly ősszel ígéretet tett arra, hogy a jövőben – a versenypályán kívül – már csak villanyautót fog vezetni, ehhez képest egy Pagani Zonda volánjánál videózták le...
Nem akarok dicsekedni a rossz tapasztalataimmal, de én már annyi szörnyűséges Hegedűs a háztetőn előadást láttam, hogy eggyel több vagy kevesebb meg se kottyan. Az igazsághoz tartozik, hogy a margitszigeti előadás messze nem a legrosszabbak közé tartozik. Meg az is, hogy a rossz pillanatok sokszor…..
Mi most fedeztük fel a limonádé szörp termékeket, vagyis tudtunk róluk, de csak 3 törzskóstolónk fogyasztotta korábban ezeket az italokat. A legfőbb előnyük a mentaíz, ami annyira hangulatossá teszi a forró nyári napokat. Másik nagy előnyük lehet, hogy pillanatok alatt elkészíthetőek. Mutatjuk,…..
PanelProli 2021.06.18 21:08:41
@nyelv-ész: Inkább 25 % cukor, mint az édesítőszerek keserű utóíze, amitől az embernek folyamatosan köpni van kedve :-((

Mostanában kénytelen vagyok részletesen végigolvasni a szörpök összetevőinek a listáját, mert sok esetben fel sem tüntetik a szörp nevében azt, hogy édesítőszerrel készült, csak az összetevők között van apró betűvel feltüntetve.

Amúgy mostanában jók a Pölöskei szörpök, szeretem a körte-szőlő, a körte-birsalma, a sárgadinnye-bodza és ezt a citrom-menta szörpöt is.

Most csináltunk itthon bodza szörpöt, abba is kell cukor, meg méz is de isteni íze van :-))
Az 1944 június 6-án megkezdődő normandiai partraszállás évfordulóin mindig felvetődik a kérdés: mennyire volt nagy jelentősége a második front megnyitásának és a Szovjetunió - mely ekkor már területe túlnyomó részéről kiűzte a németeket és csapataival Dél-Lengyelországba és Romániába is benyomult -…..
PanelProli 2021.06.07 11:11:10
@Örömhernyó: Okinaván több katona szállt partra, mint Normadiában, az volt a legnagyobb partraszállásos hadművelet a II. VH során. Több amerikai/kanadai/ausztrál katona is halt meg ott, mint Normadiában.
Mostani epizódunkban Észak-Koreába látogatunk el. Kicsit vissza is megyünk az időben, oda, ahol még a jelenlegi diktátor apja, Kim Dzsongil vezette az országot. Egy magas beosztásban lévő ember, akinek többek között az volt a feladata, hogy dél-koreai híreket hamisítson és a rezsimet éltesse, egy…..
Olvastam róla régi említéseket, érdekelt.  A helyszín Albertirsa és Ceglédbercel között a Pesti úton található és Albertirsa közigazgatási területéhez tartozik. "HÁROMRÓZSA-CSÁRDA" "A marhahajtó utakon, széles mezőn, itatóvályúkkal ellátott kutak közelében épültek a mezei csárdák, ilyen volt a…..
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk eddigi epizódjaiban látogatást tettünk már Türkmenisztánban, Észak-Koreában és Zimbabwében. A negyedik részben maradunk Afrikában, hogy megismerkedjünk az utolsó spanyol gyarmat romjain hatalmát kiépítő elnökkel, akinek tízéves rémuralma mellett…..
Milyen a határátlépés, mik a követelmények, és mi várja a turistát az országban? Íme a saját tapasztalataink! A határ péntek délelőtt Ha megkérdeznék tőlem, hogy mennyivel bonyolultabb ma Horvátországba utazni, mint mondjuk két éve, akkor azt válaszolnám, hogy nem sokkal. Persze most némileg…..
Pont három évvel ezelőtt szemléztem utoljára Európa legjobb strandjait - most itt a folytatás, melyben a sorrendet a TripAdvisoros vélemények és átlagozási arányok alapján válogatták össze. Mi tagadás, mindegyik elképesztő! Nektek melyik tetszik a legjobban? 1. Spiaggia dei Conigli,…..
PanelProli 2021.05.20 15:46:29
PanelProli 2021.05.21 07:30:44
@Atpat: Sőt!
PanelProli 2021.05.21 07:32:52
@Atpat: Izlandon is van jó strand?!?!
Vajon az átlagbérhez képest olcsóbb volt a tojás, a sonka vagy a csokinyúl? Nem kíméltük magunkat és a számológépet!..
PanelProli 2021.03.21 19:45:24
@Firpó: Persze, jobban élünk, ha mondjuk a színes TV árát hasonlítjuk össze az 50 évvel ezelőtti színes TV árakkal és fizetésekkel.

Ahhoz viszont, hogy az ember színes TV-t akarjon, ahhoz előbb kell neki egy lakás. Ma egy átlagos 53 négyzetméteres budapesti lakást (ár 35 millió Ft) 11 - 12 évi teljes fizetésből tudsz megvenni.

A 70-es években lakásárakban (fajlagosan) sokkal jobb volt a helyzet, arról nem is beszélve, akkoriban boldog-boldogtalan juttatásként kapta a lakást, vagy csak az árának egy részét kellett kifizetnie.