Regisztráció Blogot indítok
Adatok
webmasfel

36 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szenvedélyes szakmai viták sorozata, mély magunkba révedések és sok-sok példa áttanulmányozása után letisztulni látszik bennünk végre a kép: a projekteket nem elég menedzselni ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Bonyolult és minden részletre kiterjedő módszertanokat alkottunk, lenyűgözően komplex…..
[Supernatural Movies] A kis herceg 2015.11.04 20:00:00
Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg (Le Petit Prince) című könyve 1943-ben jelent meg először, melyet világszerte 80 millió példányban adtak el. A novella a legolvasottabb és legtöbbet fordított francia könyv, a 20. század legjobb könyvének választották Franciaországban. Több,…..
Eljött az idő. Nem lehet tovább halogatni. Próbáltam messziről nézni, nem a közelébe kerülni a piszkos reklámoknak. De vége. Nem fordíthatom el többé az orcámat, nem csukhatom be a szemem. Belecsapok az Google és a Facebook hirdetés hogyanjának és mikéntjének a…..
Van egy webshop, amit néhány hónapja adtunk át, ám nem reszponzív. Egyszerűen minimális volt a mobil felhasználók száma, mert maga a termék és a vásárlói szokások determinálják a desktop használatot. Tervezéskor még leraktuk a reszponzív alapokat és technológiát, de aztán…..
Régóta nem írtam semmiről, de most de. Agilis tranzícióban vagyunk, amint az kiderül a webhuszárról. Agilis tranzíció része a PO retro. Ilyenkor megbeszéljük, hogy céges szinten hogyan tudunk javulnai (gy.k. imprúvolni). Ma is hoztunk pár döntést. Innen csak azok olvassák…..
Nem állunk le, amíg kész nem vagyunk. Az a feladat, hogy csináljunk egy demo iOS játék alkalmazást x Ft-ból, de csak annyit szabad foglalkoznunk vele, amennyi munka kijön a pénzből, bármit is jelentsen ez. Van speckó, de csak statikus demo adatok vannak és dizájnt sem szabad csinálni…..
Hosszú hallgatásomat megtörve adom hírül, hogy teljesült, amiről álmodni sem mertem: 6 év után előadást tartottam a New Tech Meetup-on. Nézzétek meg sokan, expotenciális növekedésre számítok és szeretném leverni nézettségben Fluor Tomit vagy SP-t vagy valakit.…..
 Lehetne hőzöngeni, hogy nem elég a gyalogos lobbinak a Kós Károly sétánytól a Clark Ádám térig tartó hétvégi lezárás terve, aknamunkájukat a Vár alatt is folytatják. De a helyzet itt tényleg más. Lezárásról szó nincs, a terv lényege pusztán annyi, hogy át lehessen…..
Filippino kollégám kicsit zárkózott. Mindig azt mondja, hogy majd a következő céges összejövetelre jön el.Még azt sem sikerült megugrania, hogy a mai, munkaidő alatt rendezett Szakszerű de Hisztis kollégánk születésnapi köszöntésére és a kapcsolódó tortazabálásra lenézzen…..
Van egy üzemeltető kolléga, aki profi a szakmában, mégis sokszor nehéz vele dolgozni.Néhány jellemző tulajdonsága:- másfél év nem elég, hogy a kollégák neve magabiztosan beivódjon a nyaki háttértárba, ezért leginkább fickónak titulálja a munkatársakat;- szinte folyamatosan…..
Nagyon szimpatikus tud lenni, ha valaki nem idétlen sajtóközleményben ordibálja, hogy megint tervez valamit webkettes értelemben, hanem szerényen és csendben megcsinálja. Az ELTE BTK Művészettörténeti Intézetének online mozgolódása ez utóbbi kategóriába esik, és…..
 Magukból kikeltek tucatjai töltik meg dühöngő hozzászólásaikkal a kommentfelületeket: januártól a műszakin alkalmatlan járművek nem csak megbuknak, de ki is vonják ezeket a forgalomból.Egy tipikus, még nem is váladékot köpködő hozzászólás valahonnan, a tipikus, magyar…..
Hosszabb szünet után ismét lendületbe jövök egy post erejéig. Elindult a varosom.hu, aminek már a specifikálásában is részt vettem, nem kevés éjszakám volt benne a körmölésben. Külön büszke vagyok az általam kitalált (Lóri kicsit segített) POI-vá tesz funkcióra. Mivel csak…..
Egy ausztrál, három gyermekes apa 25 éve „gyűlölt” jobb lábát 6 órán át száraz jeges vödörbe tartotta, így a sydney-i kórház sebészei kénytelenek voltak térdtől lefelé amputálni azt.  „Utálok állandóan hazudni, és csak azt akarom, hogy az…..
webmasfel 2009.09.01 22:39:14
@Kaksi Atomerőmű: Az evval, avval formák régebbiek. Az ezzel, azzal az újítás. Az ez, az névmásokban hagyományosan a z hasonul a raghoz:
- ehhez
- ennek
- erre
- ebből
- ekkor
- ennél
A te megközelítésed szerint ezek tehát így hangzanának nem pestiesen:
- ezzez
- ezzek
- ezze
- ezzől
- ezzor
- ezzél

Részletesen kivesézve itt: index.hu/kultur/korrektor/avval/
elkészítettem a blogot, hogy ne kelljen íméleznem, hanem akit érdekel, az csak feljön ide, és elolvassa a kalandokat/élményeket...
webmasfel 2009.08.28 14:57:43
@ostravamatyiszemevel: itthon is széjjelvertük a bolgárokat, hallottad?
Simor elvtárs egy igazi átlagember, hiszen ő szerintem nem nagyon érintkezik társadaliag olyan emberekkel, akiknek nincs offshore cége. Az ugyanis nem menő, sőt vérciki, az offshore-talanság maga a nyomor, az olyannak középkategóriás autója van csak (5 éves) és nem a maldívra jár…..
webmasfel 2009.06.05 00:02:50
@gitáros: Felfoghatom, és el is hihetem, hogy az adózott pénz volt. De ez lényegtelen, hiszen viszonylag sok hírt olvasok, mégsem tudom, hogy ez az volt-e, és ha igen, akkor miért vitte Ciprusra. Legtöbb ember valszeg kevesebb információ birtokában van és furcsállja.
Viszont ezt írtad: "És tegye fel a kezét, aki üzletemberből politikussá válna rögtön el is veszítené a józan eszét, és az ablakon dobna ki sok milliót, ha egyszer nem muszáj."
Hát pont ez az. Ha politikus akar lenni, annak ára van. Pl. adózás. Persze 6 éve, Gyurcsánynál ez még nem volt szempont. De ma, a válságban az. És hiába érvel bárki nagy offshore és onshore tudással egy ilyen blogban, nem ez alapján dől el, hogy maradhat-e politikus valaki így.
Persze már tele van ez a poszt is olyan kommentekkel, hogy ő nem is politikus.
webmasfel 2009.06.05 00:28:35
@gitáros: Nem értem mégsem. Eddig is volt egy rakás pénzem külföldön. Most beviszem egy külföldi cégembe. Mégsem írom be. Majd levél, hogy nincs is offshore cég, hanem ugye onshore, ami Magyarországról semmilyen átutalást nem kapott.
Az ilyen magyarázkodásra szokta mondani az APEH, hogy sajnos ez nem életszerű és leszarja, hogy milyen közvetítőkön és állomásokon keresztül jutott el a pénz a céghez.
Itt most sokat gondolkodtam, hogy folytassam-e még, de inkább csak ennyit:
Fogadatlan prókátornak ajtó mögött a helye! :)

Zanzaa.at néven indul hamarosan legújabb fejlesztésünk. Osztrák linkek iránt érdeklődők, azokat gyűjtők, kattingatók számára lesz igazi aranybánya. Ja, és az osztrákok számára is, őket majdnem kifelejtettem. ..
Most, nem sokkal március 15. után, még forradalmi hangulatban kapott el ez az oldal. Nem vagyok se művész, se geek, de el tudnék képzelni egy IE6-ot búsba küldő verset Nemzeti dal stílusban. (pl. Esküszünk, esküszünk/hogy ie-t többé nem veszünk; hát ez elég szar lett, de…..
MacGyver volt az a személy, aki egy marék szemétből is képes volt valami használható cuccot összerakni, nem volt olyan dolog, amit ne tudott volna felhasználni ötletei megvalósításához. Mikor Magyarországra befutott a sorozat a "Nem vagy egy Grabowski-t felváltotta a "Nem…..
 Ugyan egy év telt már el ama nevezetes népszavazás óta, de az utóbbi időben annak értelmezése többször is napirendre került, leginkább a miniszterelnök jóvoltából. Gyurcsány Ferenc aktuális turnéján  hivatkozott rá abban az összefüggésben, hogy ez volt az a…..
webmasfel 2009.03.09 00:31:50
Valamelyik szakértőnk fentebb írta, hogy a poszt írója rosszul használta a népszavazást, merthogy az arra van, hogy a kérdésre válaszoljon az ember. Erre találták ki. Így köll. Így van benne biztosan az alkotmányban (szerintem nincs), ezt tanítják a embereknek (hol?), stb, stb. Na és akkor ugye kiírják az okos kérdést és akkor meggondolod a választ és - mivel szerencsére feleletválasztós, nem pedig esszé ugye - akkor megválaszolod.
Szerintem meg innovációnak hívják, hogy valamit, amit ugyan nem arra találtak ki, amire neked kell, nincs beleírva a használati utasításába, amit csinálni szeretnél vele, sőt, talán ellenjavallott is, de átkozottul megfelel a te célodnak, és a törvénybe sem ütközik, akkor használod. Érted? A teflon az űrhajóba való, vazz, ne akarjál már otthon tojást sütni benne!
Enélkül nincs haladás.
A megyó szerű arcok világában élnek az ilyen kirakat demokraták. Nem konfrontálódunk, hanem elosztjuk, csodálkozunk, szipogunk, lelépünk. De nem vétünk a nemes szabályok ellen.
Gyurcsány és Orbán két elég karizmatikus politikus. Aki azt bizonygatja, hogy az egyik nagyobb autokrata, vagy tolvaj a másiknál, vagy jobban akarja a hatalmat, az nem tud semmit a politika sajátosságairól. Nem ez a kérdés. Mind a kettő elmegy a lehetőségek határáig, ami gyakran súrolja, vagy átlépi a törvényeket. Hát másként nem lehet. Ha úgy mész neki, hogy mindent betartasz. Hát a saját beszari rendszerváltozásunk jogrendszerének vagyunk a fogjai. Meg a beszari EU csatlakozással átvett iszonyat joganyagnak.
Valamelyiküknek kéne elég parlamenti power a háta mögé, hogy egy darabig valamilyen irányba menjünk. A többi főként ízlésbeli kérdés. Én nem szeretem a lábszagú panelprolikat, a maradék elvtársakat és a Heti hetest, mások meg a korona úsztatást, Fábryt, meg a zegészpályás letámadást. (Most kicsit gondolkodnom kellet, hogy miket is nem szeretnek még, de Pszt!, a robot, majd biztos segít, beemel valamit az adatbázisból.)
Gyurcsány ott van 5 és fél éve, de meg van kötve a keze, egyre inkább így van ez és már így is marad. Tehát most ő a kerékkötő és mennie kéne.
Gyurcsány tegnap a blogján folytatta az ámokfutását, de most megint feljebb kapcsolt egy fokozattal. A Vastagbőr teljes stábja elhűlve olvasta a legújabb agymenését:  "Azt gondolom, akkor működik jól az adó- és szociális rendszer, ha egyszerre felel meg két igénynek. Az…..
webmasfel 2009.02.19 01:29:20
@memo62: Akkor te vagy a sztárcsakszükségesesetbenkommentelő. OK, ez teccik. Te fogsz bekkelni nekem, ha esetleg begörcsölnék. Szóval, képzeld el, a stop.hu-n elutasították a regisztrációmat. Nem írták meg, hogy miért. És elég furcsa, mert ezelőtt tényleg nem kommenteltem semmit, az online megjelenésem egy álinformatikai techblog volt. Nem tudom, honnan sejtik, hogy nem szeretem Gréczy Zsoltot, mikor egy órája még kb. azt sem tudtam, hogy létezik. Jó szimatuk van. Mindenesetre elhatároztam, hogy semmi trágárt nem írok. Ez része lesz a sztárkommenter imidzsemnek. Viszont szarkasztikus és irónikus leszek, sőt, azt is fogom állítani, hogy személyesen ismerem pl. Fletót és Szekeres Imit is. Ő nagy kedvencem. Mindig elképzelem, mint Bem apót, ahogy ráront kivont karddal, lóháton az ellenre.
Kicsit elkalandoztam.
Az a véleményem, hogy nagy gáz van és kb. felesleges egyáltalán beszélgetni a Fletó új csomagjáról. 2 hétig bírta a költségvetés, mitől bírná tovább ez a csomag. Releváns lesz-e egy 300 pluszminusz 100 Ft-os Euro árfolyamnál. Békeidőben egy hollandiai látogatás tapasztalatai alapján dobták össze az egészségügyi reformot. Az is tele volt irreleváns hülyeséggel. Egynapos sebészet ott, ahol nem is mindennap van tömegközlekedés. És ezt így hogy? Szóval kb. annyi, hogy lehet miről vitatkozni és számolgatni, addig sem kell a válságtól annyira reszketni, mint amennyire jól esne. A nemzetközi nagyokosok is összevissza beszélnek. Mindenki tud találni egy neki tetsző Moody's vagy Financial Times, vagy tökmindey milyen "mértékadó" véleményt. Senki nem nézi vissza, hogy a mértékadók 1, 2, 3, 4, 5, 6 hónappal ezelőtt mit jósoltak mára. Naugye. Tökmindegy. Nostredamus (nem hiszek benne) épp úgy citálható ma, mint bárki.
webmasfel 2009.02.19 01:51:07
@memo62: Hát igen. Főként, hogy most nagy kérdés, hogy mit érdemes lopni. Érted. Lopsz valami jót ma, azt holnap nem ér semmit. Valami iszonyat lehet ez az érzés, de komolyan.
Nem szép dolog, de nem bírom ki, off topik bejegyzést követek el.Most, hogy hallom, Japán megmenti az IMF-et, egy kérdés motoszkál bennem. Ki menti meg Japánt? He? És ha arra gondolok, hogy Szeribának mi, Magyarország segítettünk a gázválságkor, számomra érthetetlen módon, akkor…..