Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8ender

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kipróbáltam a Second Life-ot, a virtuális világot, melynek ma már 5 és fél millió felhasználója, ha úgy tetszik, lakója van. Azt szerettem volna kideríteni, mennyire van jelen a genetika és az orvostudomány ebben a mű világban. Nem vártam igazi eredményt, de néhány dolgon…..
MedIQ Színtévesztő vagy? 2007.04.03 19:23:51
A férfiak 8%-a, míg a nők 0.2%-a színtévesztő. Ennek az az oka, hogy az X kromoszómán öröklődik a jelleg, amiből a férfiaknak csak egy van, így nincs lehetőség a másik X kromoszóma általi kompenzálásra. A színlátásért a szemben a csapok a felelősek, azokból is három…..
Egy friss tanulmány megpróbálta rangsorba szedni az ismert toxikus szereket, köztük az alkoholt vagy a drogokat. Arra a következtetésre jutottak, hogy az alkohol közel olyan káros, mint a heroin, míg az ecstasy például a lista végére került. Mi alapján osztályoztak? a drog…..
MedIQ Felvettek a Citizendumba 2007.03.28 08:04:36
Legnagyobb meglepetésemre, első próbálkozásra sikerült. Írtam egy levelet önéletrajzzal és a Wikipédiás munkáimmal megfűszerezve, és szerkesztési engedélyt kaptam a Citizendumba, a szakértők "Wikipédiájába". Ez azt jelenti, hogy nemsoká beszámolok arról, miben…..
8ender 2007.03.28 15:46:37
Két új eszközt mutatnék be, az egyik egy házi megtermékenyítő csomag, ami tartalmaz egy spermiumgyűjtőt, egy méhnyakhoz helyezhető sapkát (a spermiumok így könnyebben juthatnak el a petesejthet), ovulációt előrejelző eszközt, naptárral ellátott naplót és  terhességi…..
Szerdán volt szerencsém Sipos Júlia meghívására a Kossuth Rádió Digitális című műsorában beszélgetni az orvosi blogokról, illetve az orvoslás és a web 2.0 kapcsolatáról. Zhaoman oldalán találtam rá a meghallgatható formátumra. Ha már témánál vagyunk, akkor ne…..
Miért kérdezem ezt? Ma vért kellett vennem és persze, a mostani viszonyok között nem volt gumikesztyű. Ezért eldöntöttem, hogy vinni fogok magammal. Biztos van, aki úgy érezné, hogy ez olyan, mintha nem akarna az orvosa hozzáérni, de valójában foglalkozási kötelezettségről van…..