Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asszisztens

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Finoman fogalmazva is arcátlan csusztatás lenne részemről, ha azt állítanám a BL-döntővel kapcsolatban: én megmondtam. Ám mivel a régi mondás szerint a sportriporter az az ember, aki csalhatatlan biztonsággal megjósolja mi fog történni, hogy utána kérlelhetetlen logikával…..
Kilenc év után fordul velem elő újra, hogy semmi dolgom sincs a BL-döntő alatt, csak annyi, hogy valahol baráti társaságban megnézzem, így aztán némi szirupos nosztalgiával gondolok vissza a korábbi BL-finálékra, amikor még… 1993-ban az első bajnokok Ligája-döntőt a…..
Azt hiszem, az FC Barcelona hires jelmondatát nem csak a katalán öntudattal rendelkező futballrajongók tették magukévá Európa-szerte, hanem mindenki, aki 2009-ben nem angol királyt szeretne ültetni a kontinens trónjára. A Barca nem csupán egy nagyszerű csapat, hanem maga a remény,…..
Egyik korábbi szösszenetemben megígértem, hogy részletesebben is kifejtem véleményemet a Manchester Unitedről. Egy héttel a BL-döntő előtt erre keresve sem találhattam volna jobb alkalmat. A MU a világ legkomplettebb csapata. Klubvilágbajnok, két éve veretlen a BL-ben, triplázott…..
Éppen a Győr női kézilabdázóinak BL-döntőjére készülődve jutott eszembe, hogy néhány sort megérne, mennyire imádják kis hazánkban a sportot, és mennyire szeretnének az emberek részeseivé válni egy-egy nagy sikernek. Aalborgba a finálé első meccsére volt, aki 18 órás…..
Hat év. Fegyházban töltve sok, egy teknősbéka életében kevés. Ennyi esztendőn/idényen keresztül közvetítette a Viasat3, majd kistestvére a TV6 a Bajnokok Ligáját a Milan–Ajaxtól (2003. IX. 17.) az Arsenal–MU-ig (2009. V. 5.). Hogy ez az időszak mit jelentett a…..
Hajdú B. István Blog Angol kór 2009.05.08 13:42:00
Méltatlanul kevés szó esik a Chelsea–Barcelona BL-elődöntő kapcsán Essien és Iniesta káprázatos góljairól, és sokkal inkább egy norvég pszichológusra, a meccs játékvezetőjére, Tom Henning Övreböre emlékeznek, még azok is, akiknek saját maguknak kellene pszichológushoz…..
Hajdú B. István Blog Lap-top 2009.05.06 20:14:00
Kevés szót vesztegetnék most a Manchester dicsőítésére, mert ezt, ígérem, majd a finálé előtt megteszem. Inkább azzal foglalkoznék, akit talán a legfájdalmasabban érint a manchesteriek közül a MU döntőbe jutása. Darren Fletcherről van szó. Sir Alex Ferguson mindent…..
Hajdú B. István Blog Bemelegedve 2009.05.03 14:03:00
A jövő heti dupla londoni Bajnokok Ligája-elődöntő előtt, a sors akaratából és Gera Zoltán hathatós segítségével, bemelegítésként a Stamford Bridge-en tekinthettem meg a Chelsea–Fulham délnyugat-londoni rangadót. Mindenki roppant kedves volt, noha a jegyem színéből…..
Hiába rúgott 29 gólt a BL 2008–09-es idényében, hiába küldte haza tavasszal egy ötössel a Lyont és négyessel a Bayernt, a Chelsea ellen csupán 0-0-s döntetlenre futotta a Barcelona erejéből hazai elődöntőjén. Az okokat persze mindenki másban látja. A 95 ezer néző nagy…..
A most következő történet szereplői valós személyek. Bármilyen hasonlóság kitalált hősökkel csak a véletlen műve. 1995-ben Bécsben rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. Vitray Tamás TS-vezér döntése értelmében nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy közvetíthettem, de…..
A riportereknek leggyakrabban feltett nézői kérdés: és Ön/Te kinek szurkol(sz)? A kérdező a válasz előtt egy dologban biztos, hogy nem az ő csapatának, mert a múlt héten is mit mondott a kommentátor a MU/Juventus/Barcelona/Bayern csapatáról stb. Ilyenkor hallatlan türelemmel…..
Hajdú B. István Blog Törvények 2009.04.18 13:39:00
Heuréka! (Megtaláltam!) – kiáltott fel a görög polihisztor, Arkhimédész az i. e. 3. században, és azonnal kipattant a fürdőkádból, hiszen megoldotta a felhajtóerővel kapcsolatos problémát, amelyet ma már Arkhimédész-törvényként tisztelünk. Eureka – lelkendeztek…..
Hajdú B. István Blog Nekik nyolc 2009.04.15 19:31:00
Hihetetlen, felejthetetlen, minden idők legjobbja. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették London-, Anglia- és azt hiszem, Európa-szerte a keddi Chelsea–Liverpool BL-negyeddöntőt. A 4-4-es végeredmény, a játék szédítő tempója, az óriási fordulatok és a nyolc gól csalta…..
Egyetlen idegenbeli és egyetlen angol győzelem született a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzésein. A két állítás persze egy és ugyanaz. A Chelsea bomba meglepetésre az Anfield Roadon 3-1-re legyőzte a Liverpoolt, egy olyan mérkőzésen, ahol 6-2 lehetett volna a reális…..
Immáron 22 Bajnokok Ligája-találkozó óta veretlen a Manchester United, mégis túlzás lenne állítani, hogy az angolokat szétvetette az öröm a negyeddöntőbeli, hazai pályán elért 2-2-es döntetlent követően. Bizonyos szempontból történelmi mérkőzésre került sor kedden az Old…..
Boldogult ifjúkoromban rajongtam Ötvös Csöpiért. A Pogány madonnából Borbély Zoltán barátommal még ma is fejből felmondunk párbeszédeket, de azt sose gondoltam, hogy Az elvarázsolt dollár című filmnek akár főszereplője is lehetek. 1996-ban Portóba utaztam a helyi együttes…..
Nem Jules Verne népszerű regényéből következik most részlet, bár e korántsem tudományos, ám annál inkább fantasztikus történetre talán még a szárnyaló fantáziával megáldott klasszikus is büszke lenne. A megtörtént eset úgy él bennem, mintha ma lenne, pedig 15 éve volt,…..
Legutóbbi elmélkedésemkor felvázoltam az MTV és a Sport TV BL-mérkőzés-kiválasztási szempontjait, rendjét, szokásait. Most a Viasat 3 kerül terítékre. A BL közvetítési jogait a Team UEFA minden országban minden szponzornak és tévétársaságnak minden esetben három évre adja…..
Eszem ágában sincs az aktuálpolitika mocsarában megmártóztatni puritán BL-blogomat, amiről én beszélnék, az az a mechanizmus, hogyan, milyen szempontok szerint választja ki egy televízió, hogy melyik meccset közvetíti. A Bajnokok Ligája végigkíséri riporteri pályafutásomat,…..
Pár órával a sorsolás után engedtessék meg nekem, hogy ne a résztvevők sablonos és közhelyszerű nyilatkozataival, vagy a szikár számokkal foglalkozzam a párosítások kapcsán, hanem személyes élményeimet osszam meg nyájas olvasóimmal. A négy párharcból hármon korábban már…..
Péntek délben tartják a BL 2008–2009-es szezonjának utolsó sorsolását. Fortuna istenasszonyának megpróbálunk egy kis támpontot nyújtani, rávilágítani, melyik csapat melyiknek örülne lehetséges ellenfélként, és melyiknek nem. Hivatkozási alapunk minden esetben az 1955…..
Hajdú B. István Blog Oh, yesss! 2009.03.12 15:02:00
Ha nem is a legfrappánsabban, de a leglényegretörőbben így foglalták össze a brit lapok az angol csapatok szereplését a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. Jutott az elismerésből mindenkinek. A Torinóban 2-2-t elérő, és így a Juventust búcsúztató Chelsea-ből különösen a két…..
Hajdú B. István Blog Sztárbox 2009.02.25 17:20:00
Vitathatatlan, hogy Mourinho és Ferguson egyaránt edzőgéniusz, bár életkoruk, habitusuk, öltözködésük nagyon is különböző, futballról alkotott véleményük általában nagyon is hasonló. Kivéve, ha egymás ellen mérkőznek.   A piros – pontosabban ördögien vörös…..