Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunko_jobbos

0 bejegyzést írt és 360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mind elméleti, mind gyakorlati lehetőség van arra, hogy az ország leváltsa az immár túlságsoan is régóta regnáló Fidesz és KDNP irányította kormányt. Persze még a béka segge alatt sincs az ellenzék, de a lehetőség már adva van. Nemcsak a valamilyen módon koordinált jelöltállításra vagy a józan ész…..
Mandiner blog Menteni kápolnát 2012.07.14 15:01:00
   Béndek: egy elnéptelenedett falu a somogyi dombok között, ami ma Hács községhez tartozik. Béndekről a nyolcvanas években költözött el az utolsó lakó, a helyi mezőőr. A házak eltűntek, helyüket benőtte az erdő. Szerény kis falu volt mindig is, szerény volt a…..
bunko_jobbos 2012.07.15 13:34:40
@ivcsek:
Nem csak "faluevő" politikai létezik. Egyszerűen megszűnt a gazdasági alapja ennek a településtípusnak.

Nagyon sok év gondolkodás után jutottam el erre a következtetésre. Ha az ember nem liberális és magyar, akkor sokáig sajnálja a kiürült falvakat. De a romantika nem old meg semmit, nem elég.

Gondoljunk arra, hogy a 80-as években volt pl. szemfelszedő kisiparos, aki a harisnyákat javította. Aztán már nem kellett, mert olcsók lettek a harisnyák (vagy mert a nő már nem vetté fel a javítottat). Most akkor állami támogatással tartsunk ilyen kisiparosokat, mert hagyományos? Tudom, hogy ez egy kicsit estelen példa, de egy kicsit ilyen a falu is: minden ember ott szeret lakni, ahol a munkahelye van. Régen a föld volt a munkahely, ezért laktan falun, most meg városban, mert ott van a munkahely. Ne kergessünk ábrándokat! A falu nem önmagában jó, hanem évszázadokig ebből éltek meg, most meg fröccsöntésből meg informatikából stb.

Nincs szüksége a gazdasági rendszernek a falura és kész.

Nemrég egy ismerős, tűrhetően működő cég öt üzemágából felszámoltak négyet, mivel az nem volt nagyon nyereséges, csak a legjobban működőt tartották meg, mondván, hogy annak nincs értelme, nem "hatékony". Így ment ez öt évig, aztán hirtelen nem vették már át a nyereséges terméket. Hamar be is zártak. De jó lett volna, ha van még négy nem túl jövedelmező üzletág! De nem volt.

Szóval a falut meg kell tartani, de nem azért mert gazdasági értelme van, hanem mert ha változik a külső környezet és kiderül, hogy újra az ősi termelési mód ideje jön el, akkor legyen, aki még működteti azt. Erre jól példa az összes nyugat-európai ország (Fr., Au. főleg), ahol mesterségesen, támogatásokkal, szabályzókkal életben tartják a vidéket. Nem csak a szavazatszerzés miatt, hanem a fentiek miatt. Igaz, hogy ez pénzbe kerül, de az életbiztosításnak is ára van, pedig általában nem is használjuk.

Szóval kell a vidéket segíteni, de annyi falu nem kell, mint amennyi van. De azért jó megmentést kívánok.
Mandiner blog Hámozni Angliát 2012.04.07 08:01:00
  A vidéki Anglia? Ennek hallatán üde mezőket és ódon falvakat; háromszáz év óta birkák nyírta gyepet és klasszicista villákat; hobbitfejű parasztokat és hóbortos földesurakat képzelhetünk magunk elé. És a képzelet nagyrészt valóságnak bizonyul. Még most, a kétezres…..
bunko_jobbos 2012.04.08 13:59:13
"Hiába van összezárva egy szűkös szigeten hatvanmillió ember, a saját földdarab iránti vágy ott él mindenkiben."

Na, akkor ezt a romantikus (oh, az angolok) badarságot tisztázzuk egy kicsit!

Az úgy volt, hogy hirtelen nagy lóvé volt a textiliparban. Ez olyan technológiai izé, ami miatt szokott minden változás történni a világban. Szóval emiatt nagyon megérte a birkatartás, csak ott volt a sok szutyok népség, azzal kellett valamit tenni. Ugyanis a legeltetéshez töredék annyi emberre van szükség, mint a földműveléshez. De ezek a mocskos parasztok meg nem értették ezt és mindenáron ragaszkodtak a földjükhöz. Egyszerűen túl sokan voltak az új technológiához. Ekkor találták ki a "bekerítés" jogi trükkjét, hogy elvegyék tőlük a földet. És ekkor vezették be, hogy koldulásért halálbüntetés jár. Egyszerű, nem? Ha túl sokan vannak az emberek, akkor csak ki kell őket irtani, aztán megy is a biznisz.

Ezért van az, hogy Európában NagyBr él a legtöbb ember városokban, és ezért nem ismersz egyetlen angolt sem, aki ismerné a régi angol ételeket, csak hamburger meg fish and chips megy náluk. És ezért lehet a magántulajdonhoz való ragaszkodás ilyen foggal-körömmel típusú. Megjegyzem, hogy a külön vallás alapítása sem a király nagy házasodási vágyának volt köszönhető, hanem ott is szépen legelőkké alakítás történt meg. A termőterület harmada egyházi föld volt előtte, utána pár évvel visszaesett 2%-ra.

Ha jól belegondolok, nagyon hasonló volt a 45 utáni kommunista átstruktúrálódáshoz. Ott is a városi népességet növelték és a vidékit apasztották, egyház földjeit megkaparintották, a hagyományokat törölték, csak nálunk nem voltak ennyire sikeresek az új urak.
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
Mandiner blog Norvég minta 2011.12.26 08:01:00
    Szeretjük a norvégokat: a gyönyörű országukat, a kies tájaikat, az ódon alkotmányukat és királyságukat, görcsmentes hazaszeretetüket a pislákoló északi Nap alatt. Ezt még a nyomorult tömeggyilkos tette sem tudta megváltoztatni, hiszen ott is felcsillant a remény…..
zene : Charles Iveskép: ismeretlen [forrás www.fortepan.hu]..
bunko_jobbos 2011.11.22 20:03:37
"Strandra fürdőkádat?"/a kollégiumi nevelőnk válasza arra, viszi-e a feleségét is Itáliába/ Ezt a bejegyzésemet magamfajta hendrix-buziknak készítettem. Akinek nincsen kedve a dögunalmas elektrojazzy számot végigszenvedni, annak a 3:00 és 4:30 körül…..
Októberig összesen 12,4 kilométer bicikliutat és biciklis sávot ad át a főváros, jelentette be sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezetője. A fejlesztések nem a belvárosban, hanem az agglomerációban valósulnak meg, hogy a…..
Belül korszerűtlen és pazarló, de nagyon büszke, megköveteli a méltó fényt. Engedjétek meg, hogy bemutassam országunk büszkeségét és egyik jelképét, a magyar Parlament épületét!   Kezdjük a XXI. századi energiafelhasználással A megújuló energiaforrások előnyt…..
 „Don't regret the rules I broke...”   A dohánylobbi erősebb volt. Pöpec kis szállóige lesz még Balsai István megjegyzéséből, azt hiszem sokat fogjuk idézni és hallani majd. Ne legyünk persze ennyire széplelkűek: amióta a pénzt feltalálták, úgy…..
Vastagbőr Visszaszereztük! 2011.05.24 16:06:00
"Visszaszereztük a Molt, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Orbán úgy fogalmazott, a magyar kormánynak ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért, a kormány most ezt tette, a Mol stratégiai energiavállalat újra magyar kézben…..
A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon. Minden hivatalos - és maradjunk annyiban: kínosabbnál kínosabb - cáfolat ellenére ez volt a hír Magyarországról a napokban a…..
bunko_jobbos 2011.04.24 20:26:56
Ennek a Field úrnak megnézném a pedigréjét! A zámolyi cigányok esetében is kiderült, hogy titkosszolgálatok szervezték az akciót, most is erre gyanakszom. Elég átlátszó: amerikai üzletember. (CIA?)

Az utolsó indiánmészárlás 1890-ben volt:
150, főleg nő és gyerek indiánt lőttek agyon.

(
www.htkp.org/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=33

Már akkor teleharsogták a nyugati sajtót, hogy a Monarchia a népek börtöne, meg Mo-on üldözik a nemzetiségeket. Még az ausztrál újságokba is jutott.

Most ugyanez a helyzet. Nyugaton le kell járatni az országot, bármivel, hogy be lehessen avatkozni. Ilyen egyszerű.
Átadta a Miniszterelnöki Hivatal egy munkatársának az esztergomi közgyűlés feloszlatását kérő petícióját Tétényi Éva, a város polgármestere, aki gyalog érkezett Budapestre egy mintegy kétszáz fős menet élén. Tétényi szerint a fideszes többségű testület ellehetetleníti…..
bunko_jobbos 2011.04.15 20:36:24
"a 45 kilométeres éjszakai út során szinte minden faluban kiálltak az emberek és tapssal köszöntötték őket, még éjfélkor is. Pogácsát, teát kaptak útjuk során"

Csak ezt az egy mondatot kiragadva:

1. Egy kis faluban, aminek nincs köze Esztergomhoz ugyan ki a fene várta volna őket? Mondjuk a te városodon keresztülmenetelt volna a dombóvári polgármester (aki szintén haragban van az ottani testülettel), te kiálltál volna?

2. "Pogácsát, teát kaptak útjuk során". De nem az emberektől, hanem a büfében. Ugye, elég két mondatot egymás mellé írni, és az olvasók összekapcsolják.

De a lényeg:

Te kiállnál-e egy polgármester mellett, ha az ellenfelei meg akarják ölni? Ez nem pusztán szóbeszéd, a BÍRÓSÁG elítélte a gyilkossági kísérletért őket. Olvass utána! Nem engedte M., hogy valami telekbizniszbe kezdjenek. Itt kell a demokráciát megvédeni, mert ha a politikusokat bárki meg tudja félemlíteni, akkor végünk.

Különben nagyon gyanús ez az ügy nekem. Nem tudom, hogy Meggyes mennyire sáros, de pl. a felesége telekürtölte a sajtót, hogy agyonverte a férje, de feljelentésre nem futotta. Stb., stb. Világgá kürtölték azt is, hogy M. nem adta át a hivatali szobáját, mikor a maca akarta. Azt már nem említették, hogy egy héttel előbb adta át, mint az a törvényben elő van írva.

Eddig volt Esztergomban tömegközlekedés, most meg nincs. Akkor ez a maca mitől is olyan jó?

Az mindenesetre látszik, hogy NAGYON-NAGYON jók marketingben. Gondolkozz.

Ja, és a magyar törvények szerint a polgármester majdnem UGYANOLYAN képviselő, mint a többi. Mindent a testületnek kell megszavaznia. Ha a testület nem vesz valamit napirendre, akkor nem vette, mindent ő dönthet el. A polginak csak ilyen biz-basz jogai vannak: ő a polgári védelem vezetője meg ilyenek. Az emberek meg azt hiszik, hogy ő vezeti a várost. Ez csak akkor igaz, ha informális hatalma van. Ha nincs, akkor jön a háború.

Nem lenne különben hülyeség szinkronizálni a törvényeket az emberek felfogásával. Vagy minden hatalmat megadni a polginak vagy válasza testület a polgit. Az előbbi esetén túl nagy hatalom összpontosulna egy kézben. Valszeg a törvény ezért ilyen felemás. Jut eszembe: 90-ben még a testület választotta a polgit, az új rendszert a komcsik vezették be mikor 2/3-uk lett. Szóval nem is volt ez felemás.

Magyarországon a törvény felemássága miatt kurva sok esetben utálja a testület a polgármestert és fordítva. Évekig nem tudnak működni, anyázzák egymást. De nem mennek a miniszterelnökhöz rinyálni, mert az -joggal- leszarja ezt. Oldják meg, oldja meg a település.
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
  Hallod-e, okoska, te szellemi rokona annak a fiúnak, aki pár napja mögöttünk ült az Ibolyában, és női társaságban kommentálta igen elmésen a holland-magyart („ó, a magyar foci, ugyan, itthon kikaptak 4-0-ra, csak az nem veri meg őket, aki nem akarja, kit érdekel az…..
Mandiner blog Az ingatlanos 2011.04.01 12:01:00
  Különös szakma. Akinek már van néhány lakásfelkutatásra fordított kilométer a lábában, be tudja tájolni a szakma követelményeit és sarokpontjait.   Saját tapasztalatom szerint az tekinthető ingatlanosnak, aki hivatásszerűen fikázza az eladásra váró lakásodat,…..
Gyászol a hazai táncdal színtér. Ma hajnalban, hosszú betegség után elhunyt Payer „Öcsi” András. Személyében a szakma nem csupán egy karizmatikus énekest, hanem egy meghatározó dalszerzőt és szövegírót is tisztelhetett. Nevéhez többek között olyan slágerek…..
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..