Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sunbird75

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esik a hó. Csak azért mondom, mert mifelénk huszonnégy óra alatt több minden történhet az MLSZ naptárában, mint az azonos című tévésorozatban. Azonban dobjuk sutba a realitásérzékünket, és tételezzük fel, hogy hétvégén lesz forduló, pontosan úgy, ahogy ebben a szent…..
Vártuk már. Legalább annyit gondoltunk az elmúlt hónapok folyamán erre a pénteki napra, mint Konta művésznő és gyakorló futballista-feleség a hétfőire. Böngésztük az átigazolási híreket, lelki szemeink előtt kezdőcsapatokat kreáltunk. Hétvégenként blazírt pofával…..
Vasárnap véget ért az őszi idény, de nyugalom, a megnevezés csupán technikai, a könnyebb tájékozódás végett. Hívhatnánk egyébként első félidénynek, vagy az odavágók körének is, de jobb egy évszakról elnevezni, mert az mindenkinek nyilvánvaló, hogy júliusban már ősz…..
Mit meg nem tesz az ember barátságból, vagy csak szimplán egy jó poénért, hogy jól szórakozzon egy szerda este. Tegnap (ítéljetek el, de akkor is) a válogatott mérkőzés nyálcsorgatós bambulása helyett egy sci-fi meetupon töltöttem az estémet. Megtudtam, hogy a Marson is vannak…..
Peterdi Pál legalább akkora héroszisten, mint Hegyi Iván, csak őt azért kedveljük, mert pályafutása során mindvégig frappáns és vicces tudott maradni, míg kollegáját a mozifilm-címek remek tollú magyarítóin is túlmutató fejléceiért, valamint Farkas Jancsi bármikori…..
Magyarország társadalma, mint ahogy egy fejlett sportkultúrájú európai középhatalomtól elvárás, nyomokban sportstatisztikusokat tartalmaz. Ugyan a bohócligában valamiért nem mérik az egy négyzetméterre jutó becsúszások arányát, ahogy Ferenczi Pista lesen maradásainak…..
Szeretjük a Pápát. Személyes kedvencünk ugyan az öregfiúkból is évtizedekkel kiöregedett kapus, II. János Pál volt, de amikor egy napsütéses tavaszi délutánon Kovács László helyére kinevezték Véber Gyurit, újra képes volt megdobbanni a szívünk. Azóta eltelt két év, a…..
A hét eleji másodosztályos kitekintő, és a hétközepi nemzetközi kupajósolgatások után vissza a hazai pályára. Csőre töltünk, kibiztosítunk, a Bohócliga visszavár. A magyar futball sajátossága, hogy a pályán történő dolgok csak kísérőjelenségei a lényegnek. Tartalommal…..
Megdőlt a futball egyik, legalább évszázada hangoztatott alapigazsága! Rutinos nagypapák és sokat megélt apukák kezdték valahogy úgy a kisgyerekek futballra szoktatását, taktikai nevelését: végy egy jó kapust. Tartotta magát meglehetősen sokáig, mint a geocentrikus világkép, de…..
labdabiztos Válaszúton 2010.10.13 11:00:00
nem szerkesztőségi cikk, végh hanta feljegyzése Valamikor 2007 őszén elindult egy új kezdeményezés a magyar blogszférában. Néhányan úgy gondolták, nincs olyan fórum, amely hozzájuk szólna. Regisztráltak, összeálltak, formába öntötték és megalapították sokunk kedvenc…..
- Adjon Isten, Hansi bátyám! - Grüss Gott, kedves Palikám! Mi járatban? - Semmi különös, épp az Unser Bildschirmet néztem felvételről, aztán kerülök egyet a szőlő felé, hogy ha leesik az eső, egyből neki tudjunk esni a szüretnek. Bár így is ez lesz az egyik leggyengébb…..
Kezd egyre cinkesebb lenni, amit művelünk. Elmaradt sorozatban két összefoglaló, valamint az elmúlt kör tisztességes beharangozója. Továbbra is sajnáljuk, de van olyan, amikor így alakulnak a dolgok. Ugyanitt jelezném, hogy szívesen vesszük, ha esetleg saját kezetekbe veszitek a…..
Csütörtök van, holnap kezdődik a hétvégi forduló, írnám, hogy vissza a dolgos hétköznapokhoz, de nem tehetem, mert Huszti Szabolcs megszólalt. Röviden reagálunk, hiszen egy magyarfoci irtánt elkötelezett orgánumtól ez a legkevesebb, ami elvárható.Az esküvői tanúskodásért is…..
A héten újabb veretes nevekben bővelkedő kontingenssel gyarapodott az állás nélküli pro-licences edzők amúgy is népesnek mondható tábora. Átvehette jól megérdemelt képesítését Herczeg András és Véber György a Bohócligából, valamint többen a különböző szintű és…..
Nem csillapodnak a kedélyek a pénteki Pápa-Haladás meccs után. Az alábbiakban a szemtanúk visszaemlékezései alapján próbáljuk rekonstruálni a történteket. Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke: - A vendégjegyek árával akartam elszámolni, amikor megláttam Lajost.…..
sunbird75 2010.08.24 18:15:52
@shwarcz: multkor együtt szerepelt a chilei a zuhanyhiradóban Kassaival. Akkor azt mondták, hogy ilyen tanulmányút félén van itt nálunk. Hogy ez mit jelent....
Ritka ihletett állapotba került kedvenc Bohócligánk. Estván király ünnepén és a hozzá kapcsolódó hosszú hétvégén szotyihéjjal beborítandó nyolc stadionból hatban is rangadót rendeznek, vagy legalább valamilyen okból pikáns mérkőzést. Fogalommagyarázat következik.Rangadó…..
Általában úgy szoktuk kezdeni a hetente esedékes beharangozókat, hogy értetlenkedünk egy kicsit. Most sem lesz másként. Mondom is. Kisteleki István távoztával egy dolog egész biztos nem változott meg emeleszéknél, a versenynaptár hektikussága. Nem akarjuk állandóan az angol…..
dMásodik fordulójához érkezett a Bohócliga soros kiírása, és reméljük még vannak néhányan, akik az egy, már lepörgött hétvége után sem untak rá. Az elmúlt napok szerencsére kellően eseménydúsak voltak, aki akarja, könnyedén meglelheti a módot saját szórakoztatására.…..
Dobd el a tökmagot komám, hagyd a pultban nyugodtan betevő sörödet, vágd zsebre Novotny Zoltánt és a Körkapcsolást, ragadj meg egy vuvuzelát, és vezesd be végre a magyar futballt a világ nagy vérkeringésébe! Mert csak ennyi múlik. Vagy inkább mégse. Kígyózz egy sorban, hajolj…..
A második selejtező forduló visszavágóihoz érkeztek az európai kupaküzdelmek: a magyar érdekeltségű párharcok nyertesei értékes svájci, skót, francia társasutazásokkal gazdagodhatnak. Játékunkban ilyen értékű nyereményeket egyelőre nem tudunk biztosítani, virtuális…..
A tegnapi kupadöntővel lezárultak a 2009/2010-es honi klubfutballjának küzdelmei. Héroszaink néhány levezető edzés után megkezdhetik a fárasztó és kimerítő tavaszi idény kipihenését, miközben Hanta kolléga felkért szakértők (P.róbaképp Tibor és S. Vilmos) segítségével…..