Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noname Watanabe

0 bejegyzést írt és 415 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A kiégett zsaru és a rendőrkapitányról már volt szó, de arról még nem beszéltünk , hogy milyen zsaru típusok vannak a filmekben:Az olasz zsaruNagyon becsületes, melós fejjel , Derrick bőröndökkel a szeme alatt. Állandóan olyan feje van, mint aki látta volt Berlusconit a…..
Noname Watanabe 2021.02.25 19:59:20
Az utóbbi években a skandináv zsaruk szaporodtak el.

Alapvetően két típusuk van. Az egyik az önsorsrontó, önpusztító, emberi roncs alkesz (Harry Hole-vonal), aki vodkával mos fogat és a kocsijába is whiskyt tölt fagyálló helyett. Kemény, mint a kád széle, minden második jelenetben iszik egy vodkát, és elküldi a főnökét a picsába, vagy a nyakkendőjénél fogva kilógatja az ablakon a Telenor vezérigazgatóját. Ha a sorozatgyilkos utáni hajsza közben véletlenül medvecsapdába lép, iszik egy vodkát, és szemrebbenés nélkül levágja a saját lábát. De fél lábbal, fél szemmel, penetráns alkoholbűzt árasztva is iszik egy vodkát, aztán megfektet filmenként legalább egy platinaszőke, topmodell alkatú rendőrnőt vagy szexi gyanúsítottat.

A másik típus a jótét skandináv nyárspolgár, aki békésen élne az ikea-bemutatóterem szerű felső-középosztálybeli lakásában, de a helyi sorozatgyilkosok mindig beleköpnek a levesébe, és ahelyett, hogy a Mezzo TV-t nézné az ötvenes háztartásbeli feleségével, kénytelen az éjszaka közepén bűntények tetthelyeire mászkálni, miközben kávén és cigarettán él. Emiatt a családi élete pocsék, a htb felesége csalja az egyik kollégájával, a lánya szivárványcsaládot alapít egy közel-keleti transznemű tánc- s mozgásművésszel, a fia meg kibukik az egyetemről, és több kábszert tart a matraca alatt, mint egy white trash methfüggő.

Bármelyik típusú főhősről is legyen szó, a nyomozás nagyjából azonosan zajlik: a helyszínre érve a zsaru kezében ott terem egy papírpohár, tele kávéval, közben valamelyik nyomozó közli, hogy a holttest láttán még a helyszínelők is kiokádták a belüket. Az elkövető szerencsére a helyszínen hagy valami jellegzetes nyomot, ami alapján könnyebb őt elnevezni. Komolyan, egy jobb érzésű skandináv sorozatgyilkos megsértődne és sztrájkba kezdene, ha a rendőrség az első sajtótájékoztatón nem aggatna rá valami baljóslatú nevet: a Jégember, a Csákányos Gyilkos, a Fjordok Fantomja. A főhős elméjében az ügy hatására elfojtott, rossz emlékek törnek felszínre. A gyilkosság módja eszébe juttatja a 15 év előtti esetet, amikor zöldfülű zsaruként végig kellett néznie, ahogy apjaként tisztelt mentorát, a jólelkű főfelügyelőt darabokra tépik a stockholmi állatkert redváspöcsű denevérei. A főhőst álmában is kísérti a jelenet, ilyenkor verejtékben úszva, üvöltve ébred fel - ha nyárspolgár zsaru, akkor a felesége aggódva megkérdi: "Sven, mi a baj? Hívjam doktor Gunnarsont?", ha Harry Hole-típusba tartozik, akkor csak iszik egy vodkát és megdugja a mellette fekvő jócsajt.

Az ügy végén persze a leleplezett Jégcsákányos Gyilkos épp a stockholmi állatkert redváspöcsű denevéreinek kifutójába menekül a túszul ejtett tejfölszőke kislánnyal egyetemben. A főhős a kifutó kapujában megtorpan, gyérülő tincsei csapzottan tapadnak a fejére, arcán verejtékcsepp gördül végig, keze megremeg, ahogy eldobja a cigarettáját. Aztán előkapja a Glock 17-esét, és a félelmeit legyőzve belép a redváspöcsű denevérek kifutójába, és rövid szóváltást követően homlokon lövi a Tőkehalmájolajas Rémet.
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Noname Watanabe 2020.09.30 16:53:33
@Mitya Ivanov: Nem fogják megérteni az index címlapról idetévedt fodball-rajongók. Egyébként tényleg szomorú az olyan klasszikus posztok, mint az Öblös, a modoros BMW-s vagy a szárazbarát után ezt a langyfos narancsosdit olvasni.
Noname Watanabe 2020.09.30 16:56:03
@Béres Zsolt Péter: Figyejjé, a Fradinál mi kultúremberek vagyunk. Meg külömben is normálin lerendezzük egymás közt a nézet eltéréseket, néha lerúgdosunk egy-két csicskát a meccsek szünetébe ha késelés van, de azt tolerájják is az MLSZnél mert tudják hogy a mi stadionunkat nem lehet bezáratni, mert FRADI Szív van, vágod?
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Noname Watanabe 2020.06.16 13:59:28
@Yaesu: Próbáld ki, hogy egy randi végén te mondod a csajnak, hogy "sajnálom, de nincs meg közöttünk az a bizonyos szikra". Általában nem tudják, hogy reagáljanak a szerepek megváltozására.
Noname Watanabe 2020.06.16 14:04:25
@hutp: "Azért van itt még egy-két kategória, amit fel lehetne sorolni..."

Ott van az Amélie. Mert a csaj úgy gondolja, hogy ő pont olyan, mint Amélie Poulain a híres Jeunet-filmből. Ebből általában annyi igaz, hogy a csaj éppúgy képtelen normális kommunikációra, mint az Audrey Tautou alakította karakter, csak a tindermaca esetében ezt az érzelmi analfabetizmust nem kompenzálja semmilyen báj vagy egyedi életszemlélet. Maximum némi modoros Párizs-imádat és egy lehetetlen színű zokni vagy sál, mint a "bohém" életvitel bizonyítéka. Az ilyen csajok általában a különböző bölcsészettudományi karok környékén vagy romkocsmákban fordulnak elő.
Nyaralás az olcsó SZOT üdülők, a csíkos campingszékek és drága borjúcsülkök időszakában, utasellátóval és MK-27 magnóval.  ..
Noname Watanabe 2019.09.06 12:26:16
@Visceroid: Igenis rossz volt. A melós a tsz-ben támasztotta a lapátot, vagy egy veszteséges gyárban volt hatodik számú portás. De hogy ne lázongjon, elküldték SZOT-üdülőbe. A SZOT üdülőben piaci ár alatt kínálták a szolgáltatást, ellátást (ismét csak azért, hogy ne lázongjon a proli), vagyis az idegenforgalom is veszteséget termelt, éppúgy, mint a gyár, ahonnan a nyaraló melóst szalajtották. És honnan pótolták a veszteséget? Igen, nyugati hitelből, aminek a visszafizetését még most is nyögjük. Persze a kádár-hívő melóst ez nem érdekelte. Ő örült a szalámis zsömlének meg hogy életében egyszer elmehetett a Balatonra, és befülledhetett a nejloningébe.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Noname Watanabe 2019.08.30 10:54:44
@Pierr Kardán: Ja, Lányi Zsolt is megmondta anno, hogy egy magyar katona szuronnyal ér annyit, mint ezer amerikai rakétával.
Noname Watanabe 2019.08.30 11:08:25
@FILTOL: Aha, és mit köszönhetünk a fehér hun-szkíta kultúrának és tudománynak? Attila birodalma meddig maradt fenn?
Miközben másik oldalról a római jog, a görög filozófia, művészet még a mai napig érezteti hatását.
Nem véletlen az a római-görög fókuszú történelemoktatás.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Noname Watanabe 2019.08.15 18:11:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a Putyin által nemrég bemutatott hiperszónikus atomrakéták ellen. "
A nemrég felrobbant, és fél Szeverodvinszkot gamma-sugárzással beterítő csodarakétára gondoltál? Amiről kiderült, hogy még most tesztel(get)ik?

Putyinék megint azt játszották ezzel a csodarakétával, mint a Szu-50-nel. "Igen, kész van, gyilkos, csodafegyver... ja, még teszteljük... még fejlesztjük... ja, inkább nem kezdünk tömeggyártásba, mert... mert csak."
Kedves Tibor!A pozitív visszhangra való tekéntettel ezúton küldök egy újabb szösszenetet, olyan témáról, ami már jó ideje piszkálja a csőrömet.Tengermély tisztelettel,lárvalányhajÍmé tehát:   A frusztrált omegahím A frusztrált omegahím legfontosabb…..
Nagyon sok film helyszíne az irodaház, ami általában egy felhőkarcoló és sok-sok érdekes jelenet tud ott zajlani. De kezdjük alulról és haladjunk felfelé. Az épület egyik legfontosabb része a mélygarázs, ami mindig fullon van, és amikor kell akkor tök üres. Mindig minden visszhangzik, benne legyen…..
Noname Watanabe 2019.04.16 09:11:01
@karmanyúz: A monitorok előtt üldögélő biztonságiak szokták oldalba bökni egymást, mikor a képernyőn a főhős csaja(TM) lejt el, hogy "hú, odanézz, de formás karosszériája van, felpróbálnám a kicsikét!". Csak hogy a bambább nézőknek is leessen, hogy ki az ügyeletes jócsaj a filmben.
Rrrrraaaaaammmooon prodáktcsön ordítja az a törzsi harcos artikulálatlanul amikor felvezeti ezt az újabb remek akciófilmet. Van itt minden: kartonpapírból épített bankfiók, játékpuskák, low budget CGI tűzpárbajok, GIF verdás autós üldözés és persze egy potenciális HIV fertőzött félelemetes…..
Noname Watanabe 2019.03.19 14:02:29
Közszolgálati jelleggel, blogunk az új, interneten párkapcsolati blogokat és fórumokat olvasóknak készítette az alábbi fogalommagyarázatokat, a teljesebb megértés érdekében. Egy ilyen vállalkozás sosem lehet teljes, ezért kérem a t. olvasókat, hogy kommentjeikben egészítsék…..
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
Noname Watanabe 2019.01.08 09:12:52
@MEDVE1978: Annyira izgalmas, amennyire átlagemberek a biotech edzőterméből szabadult civilek.
Nem is tudom, miért kéne szimpatizálnia a tv előtt ülő átlag Jóskának és közönséges Marisnak, akik épp annyira nem az ő világából valók, mint az élsportolók.
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
Ha az ember túl van már azon, hogy látta az Idi Aminnak öltöztetett Pákót ahogy egy PSZH-n ülve azt üvölti a Rambóra fazonírozott albánmagyar buzukistának, hogy Dzsonikám, biszexre gyúrok, sőt, azon is, hogy egy szebb napokat látott, néha egy szál faszban lantozó, hatvan pluszos zenészember egy nála…..
A távol-keleti országról olyan kép él általában az emberekben, hogy egy rendkívül modern (legalábbis a nagyvárosokban mindenképp) hely, ahol orrvérzésig, sőt néha azon is túl dolgoznak az emberek. Nos, Tshabee posztja ehhez képest szolgál majd egy pár nem is kis meglepetéssel, különösen ami az első…..
Isten mint kapkodó szaki, a magyar történelemmel sarokba szorított skinheadek, rock&roll arc Petőfi és Schobert Norbi, mint a modernkori forradalom eszköze –  többek között ilyen poénokon nevethetünk a stand-up hazai sztárjait egyesítő Comedy Club harmadik évadában. Az ígéretek szerint a Kovács…..
Noname Watanabe 2018.04.19 12:27:08
@beat76: Bödőcs túl kormánykritikus, Kőhalmi túl intellektuális... Kertész Ricsi tényleg gáz. Egyszer az volt nála a poén, hogy szerelt be egy gáztűzhelyt, és azt énekelte, hogy "ég a lángja, ég". Hallgatni is kínos volt.
Sokan sokszor mondták már, hogy a popzenében eljátszottak mindent, amit csak lehet. Ettől még lehet azért egymástól eltérő dalokat írni, de olyan esetek is akadnak, amikor szinte egyértelmű két dal között a hasonlóság. Tavaly A Dalból kizárták a Jetlag nevű zenekart, és bár a kizárást a sajtó felé…..
Noname Watanabe 2018.02.12 14:46:29
@Musicpro: Ne vergődj, kérlek, úgysem jut ki az Eurovizióra a yoyo vagy yesyes vagy mi a rák. Gagyinak gagyi a daluk, de nem olyan eurovíziós-giccses gagyi, hanem jellegtelen gagyi.
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Noname Watanabe 2018.02.06 16:23:26
OMG! négy éves ez a poszt, de még mindíg szomorúvá tesz. :'(( Mondtam is Bubukának, mikor visszajöttünk a játszitérről, hogy milyen szerencse, hogy én vagyok a gazdája, és nem egy olyan érzéketlen, pszichopata állat, mint a posztíró.

Mert mondjuk ki: aki az állatokat, _különösképpen_ a kutyákat nem szereti, az nem ember. Az állat! Az ilyen pszichopata sosem értheti meg, mennyi önzetlen, őszinte szeretetet kaphatok Bubukától.... többet, mint az emberektől, ez az igazság! Amint a csillogó szemével rám néz, és a számhoz nyomja a kis pofiját... Ahogy megfeszülve próbálja ellesni a kívánságomat, amilyen örömmel fogadja a libamájas-bélszínes Fressnapfs jutalomfalatkát... az hihetetlenül _lélekemelő_. Bubuka nem érdekből szeret, nem pénzért vagy haszonért engedelmeskedik nekem... hanem tiszta, őszinte szeretetből!
Épp ezért érthetetlen számomra, hogy lehet utálni _az ember legjobb barátját_. Mennyi agresszió, mennyi frusztráltság gyűlhetett fel az efféle gyűlölködőkben! Az ilyeneket nem is lenne szabad emberek közé ereszteni. Ki kéne iktatni őket a társadalomból, mint káros, züllesztő hatású, nem is emberi lényeket. Az ilyen mocskok megérdemelnék, hogy egy lenézett kutya marja meg őket, lehetőleg valami érzékeny helyen, vagy hogy egy jól fejlett vallon coulemans-straffordshire pit kennel terrier harapja le a mikropéniszüket! Komolyan, az ilyen férgeknek kigöngyölném a belüket, és arra akasztanám fel őket, hogy tanuljanak egy kis tisztességet, a gyerekeiket meg minimum koncentrációs táborba küldeném, hogy neveljék ki belőlük a genetikusan alattvaló kutyautálatot!

Rettentően felhúznak az ilyen agresszív véglények. Csak azért nem ostorozom őket, mert _jómagam_ felelős kutyatartó vagyok: ki kell cserélni Bubuka kutyapelusát. A napokban túl keményeket kakkantott, meg kell néznem a kis kutyagumi állagát, hat-e már a pedigree stadalax.
Brit tudósok bebizonyították, hogy egy átlagember intenzív figyelme maximum 20-25 percig tartható fenn, és a 72. slide, a 23. exceltábla, vagy a 3. prezentáció után csak az előadók boldogok. Ha egy konferencián nincs legalább ugyanannyi idő a társas kapcsolatok építésére, mint…..
Jelen pillanatban fűhöz-fához kapkodnak, de hitükben mégis megrendíthetetlennek tűnnek Borbély József, saját magát kormányzónak, magyar és világkirálynak kinevezett egykori asztalos követői. A szektajeleket mutató és a hatályos törvényeket sem ismerő Apostoli Magyar Királyság hívei nem csupán a…..