Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cnt

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A Szovjetunió közlekedés-fejlesztésében különleges prioritást élveztek a trolibuszok, emiatt rengeteg trolibuszüzem épült szerte az országban. Szám szerint 202 troliüzem működött/működik a Szovjetunió mai területén, ha ezt lakosság-arányosan átszámítjuk, akkor ez…..
Nagyon nehéz bármit is írni Dóri története elé, kicsit haboztam is, hogy közreadjam-e, annyira személyes történet. Ugyanakkor rávilágít sok mindenre, a brit egészségügy folyamataira (és ezzel nem állítom azt, hogy Magyarországon, vagy Németországban mondjuk másként történt…..
A Tumblr mikroblogján vetette fel valaki, hogy “a külföldi mobilszám lesz az új szlovák rendszám 2016-ban”. Tényleg érdekes végiggondolni, hogy milyen hatása lehet a roamingdíjak EU-n belüli eltörlésének és az itthon bevezetni tervezett 150 forint/gigabyte-os internetadónak.…..
cnt 2014.10.24 15:33:40
@maxval a bircaman: már most olcsóbb Németországból Magyarországra telefonálni, még mobillal is tudok olcsóbb megoldást, és nem, nem kell hozzá ezerperces előfizetés. Vezetékes telefonnal pedig igen régóta igen olcsó megoldások vannak.
Ez a saláta fittyet hány az összes salátákkal kapcsolatos sztereotípiára. Laktató is, ízes is, és tökéletesen megállja a helyét önmagában is. Egy salátás vonása azért van: kevés benne a kalória. Hozzávalók egy nagy tál salátához: 2 nagy sárgarépa 4…..
Az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Szlovénia, Svájc és Svédország. Ezek azok az országok, szám…..
cnt 2014.07.06 17:29:40
Az amerikai Target áruházlánc web oldalán a várandós nők részére van egy speciális regisztrációs mód, amivel különféle célzott többletszolgáltatásokhoz, kuponokhoz jutnak. Hogy jobban megismerjék ezen vásárlók igényeit, a cég adatelemzői különféle lekeresésekkel…..
cnt 2014.06.13 06:57:14
@phaszfej: aha.
Úgy néz ki, ez az egyetlen módja, hogy a kormány támogassa őket. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a konduktív pedagógiában élenjáró Pető Intézetnek a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a csődhelyzet elkerülésére kért 500 millió forintot, az intézet…..
Miután közérdekű adatigénylésünket elutasították, bepereltük a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy megtudjuk, pontosan ki és mennyi olimpiai jutalmat kapott a londoni játékok után. A per még tart, egyelőre csak részleges válasz érkezett.  Ami igazán lényeges, az továbbra is…..
cnt 2013.09.15 11:36:29
@legeslegujabbkor: és én is.
cnt 2013.09.15 11:37:51
@1000 HUF: gratulálok, hogy sikerült egy pillanat alatt liberális aljasságnak titulálni a közpénz elköltéséhez kapcsolódó kérdezősködést.
Az úszólegenda és írófenomén már életrajzi trilógiájának harmadik részére készül, ebben azokat a kalandjait dolgozza fel, amikor nem sikerült a közösülés. Az (el)kúrtam (!!!) J címet viselő kötetben beszámol például arról, amikor Rafael Nadal kevesellte azt a 300…..
cnt 2013.09.01 16:02:04
@kittrabi: ez zseniális, szinte önállóan hírcsárdaérett :)
Egyszerűen megőrülök a finom falatokért, és ha egyszer belevágok, képtelen vagyok leállni. Akár fogalmazhatunk úgyis, hogy mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Ezzel semmi probléma nem lenne, ha botsáska lennék. De ez még álmaimban sem fordulhat velem elő. Nem…..
Hámori Péter útirajza Észak-Koreából, a Kommentár folyóirat 2013/2 számából. * „Mi vagyunk a világ legboldogabb gyermekei.” A kép úgy 15 méter széles, 4-5 méter magas. Rajta ragyogóan süt a nap, két gyermek hasal a fűben, egy kisfiú és egy kislány. Utóbbi mellett egy…..
Naiv ügyfél halmozottan speciális gyereknapi meglepetésben részesült, amikor mozgáskorlátozott gyermekét kitiltották az Oxygen Wellness játszóházából, miután apukája megreklamálta, hogy a többi gyerekkel szemben miért csak feleannyi időt maradhat bent. Az első vérlázító…..
cnt 2013.05.29 17:02:42
@Robert Noel Danahi: ne tudd meg, hogy hová alakul. Nem jó vicc.
Talán az egyik legnehezebben megérthető tananyag az időbeli elhatárolások tűnnek. Valójában azonban, ha megértjük a logikáját, egészen könnyen megtanulhatjuk. FONTOS! Itt a leírásban én havi rendszerességgel vizsgálom az elhatárolásokat, ami havi zárások esetében áll van.…..
A fél ország azt találgatja, melyik vetélkedőben fog szerepelni a mémmé vált két ostoba, frigid tyúk, na meg a kopasz tahó, aki az Esőemberrel számoltatja ki, hány betű van az ábécében. Lerántjuk a leplet: ezek a Viasat Észbontók című, április 11-én startoló,…..
A szülés után 6 hétig vagy az orvosi kontrollig tilos a szex. Amint az orvos kimondja az igent, szabad az út, de egy jó ideig a szex a legritkább esetben számít jó élménynek, és ezen az sem segít, ha a baba nem ott jött ki, ahol bement, azaz császárral született. Nem törvényszerű, hogy mindenki…..
Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól…..
cnt 2013.03.26 00:38:17
@Kandeláber: én azt tapasztalom, hogy nagy a hivatalos küzdelem a rasszizmus/nácizmus ellen, és ezek a fogalmak az ún. átlagnémetben nagyon is munkálkodnak.

Hivatalos jelzője a betelepülteknek (nekem, és a gyerekeknek is): Migrationshintergrund-dal rendelkezik. Nem pozitív, nem negatív.

Nem idevalósi...
Irodakaja - receptek Rakott krumpli 2013.03.07 13:17:45
Egyszerű, gyors kaja.. Hozzávalók 6 személyre: 3 kg burgonya 2 szál enyhén csípős kolbász 8 tojás 2 nagy doboz tejföl 25 dkg trappista sajt 10 dkg füstölt sajt só olaj zsemlemorzsa A krumplit, tojást felrakjuk főni. (a burgonya vizét jól megsózzuk, a héját…..
cnt 2013.03.08 14:53:40
@Silent Bob:
igen, a kolbásszal én is így vagyok.

De alapvetően: a rakott krumpli nekem:
- zsemlemorzsa nélkül készül!!!!
- nyers krumpliból (hogy mennyivel finomabb, amikor a kolbász/tojás/tejföl-trió gőzében fő meg a krumpli...)
- lehet hozzá kefír, joghurt még, de a nem túl zsíros tejföl az igazi
- sajt pedig NEM!

Van egy olyan irányzat, hogy bármi, amit a sütőben sütünk, sok reszelt/pirult/olvadt sajttal fejeződjön be felül. Hát nem :)
JobAngel Álláskeresés Linkedinen 2013.03.03 17:00:00
Ahogy megjelentek a közösségi oldalak az álláskeresésben, egy komoly elváráshalmaz is kialakult a HR-es szakmában az álláskeresők közösségi jelenlétével kapcsolatban. Ezek a követelmények ugyan megszülettek, de nem kommunikálták őket, pont úgy jártunk, mint az…..
cnt 2013.03.04 20:42:30
@mirx: a Hallo nem jelent tegezést kapásból. Csak mondom. Legalábbis itt, Németországban ;)

Egyébként amit írtál, az tényleg áll, kevésbé udvariasak.

Generálkomment még, hogy német területen a Xing jobban megy.
Naiv ügyfél hivatalosan is feladta a harcot, és most már csak terápiásan írta ki magából, hogyan nem sikerült bő egy évtized alatt egy nagyon egyszerű adminisztráció műveletet végrehajtani az ELMŰ-nél: Nagyszüleim lakását megörököltem, a villany (ELMŰ) 2001-ben elhunyt…..
cnt 2013.02.19 00:08:36
@amsz: nem úgy van az, sajnos. Vagy szerencsére. El sem tudod képzelni, mekkora a bonyolultság. És nem azért, mert ők bonyolultnak szeretik.
Egy újabb remek projekt került fel a listánkra a 40 cm-es kilátó, a kutyafitnesz, a Világörökségi Kapuzat, a fatuskók és a besencei teniszpálya mellé. A Brandhouse kft. "Az Alföld legnagyobb szánkódombja" címmel pályázott az Új Széchényi Tervben, 3 hónap…..
cnt 2013.01.25 08:20:36
@bvb09: nem olvastam vissza a kommenteket, én Békéscsabán nőttem fel, pont így látom, ahogyan te is - nekünk ott százával csúszva, ez volt a téli sport, nem a sítábor meg a műjég.
cnt 2013.01.25 08:21:44
@hot-spot: ha volna elgondolásod arról, hogy ez mennyi (értsd: mennyi köbméter) föld mozgatását jelenti, akkor talán másként beszélnél erről. Melyik közmunkás is dolgozik ingyen?
cnt 2013.01.25 08:22:43
@kenájkikit: Hát igen. Ha fejenként kapnának ötmilliót, akkor is tizedannyi lenne a költség :)
Harminchatodik és harminchetedik vendégeim a német Curley Sue Kempe (26) Berlinből érkezett hozzám a barátjával, a kiwi Matt-tel (24), aki Új-Zélandon született és nőtt fel. A srác szakácsként dolgozik. A pár Új-Zélandon találkozott, Curley angolt tanulni utazott…..
cnt 2013.01.15 13:19:06
@nikita: Brémában élek, három gyerekkel. Van rálátásom :) a szórakozóhelyekre nincs (amit tudok, hogy étteremben fáj 2.5 eurót adni egy kóláért, de én már csak ilyen vagyok ;)
cnt 2013.01.15 13:20:48
@Ancsa nem nyelte le: nos abban, hogy kérdés, hogy a különbséget miért nem költi el, egyetértek veled.

Szerintem azért nem költi el, mert csak virtuálisan létezik (nincs a zsebében, vagy csak egy része).
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
Balogh Zoltán tegnap egy konferencián, ahol bejelentette, hogy majd egyszer nagyot fogunk csodálkozni, mennyit fog költeni az állam az oktatásra, két elég súlyos mondatot is mondott. Az egyik az volt, hogy az oktatás nem szolgáltatás, hanem szolgálat, így senki se reklamáljon, ha nem…..
Kormányunk új szlogeneket vetett be a tandíj védelmében: "nagyobb felelősségvállalás", "minőségjavítás", "piac igényeinek figyelembevétele" - pedig az egész nem más, mint annak elmaszatolása, hogy a hatalom egy fillért sem óhajt költeni az új generációra, cserébe viszont…..
cnt 2012.12.07 08:55:16
@ezu:

tessék szíves lenni végre azt észrevenni, hogy aki nem Fidesz-szavazó, az nem feltétlenül álnokiliberálbolsevikszocialistakommunista.

Vö. "jobboldali liberális".

A közgazdász fiad miért nem ment hegesztőnek inkább? Keresett, megbecsült szakma, a fentiek szerint.

És hol mindenhol hiányoznak legjobban a szakmunkások? Ebben az egy kérdésedben mennyi gumikifejezés van egyszerre?