Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kekeckokec

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Kekeckokec 2019.08.27 18:15:57
@Gyorgy007: Mondjuk Mélykút, Baja, és az országhatár határolta területre. Csikéria, Dávod, Hercegszántó. Menj el Homorúdra, Bácsszöllősre, Bácsbokodra. Vagy ugorj át a Dunán, és nézelődj mondjuk az Ormánságban. Vagy belső Somogyban. Meséljek még?
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
Napok óta tele vannak a hírek az Egyesült Államokat sújtó elképesztő hideggel. De vajon milyen lehet az élet akkor, amikor tényleg olyan az idő kint, mintha az ember egy mélyhűtőben lenne? Nos, Roger rövid, ámde annál érdekesebb posztjából rögtön kiderül – és egy nem akármilyen fotósorozat nyomán…..
A legjobb halat bizony Bezdánban főzik!-írja ezt egy hozzászóló a Bezdáni halászlé című cikk kapcsán. Ez a kijelentés ne sértsen meg senkit, hisz természetes, hogy mindenki a saját hazája levét méltatja. S ahogy egy igen bölcs közmondás is tartja: Halászléről lehet vitatkozni, de nem…..
Komfortzóna a nullán, fogmosásra tengervíz, a kaja van, de szinte minek – körülbelül ezekre számíthat az, aki elolvassa Gábor balti-tengeri kalandjainak következő részét. Mert az első, leginkább az előkészületekkel foglalkozó rész (amit itt olvashatsz el, ha kihagytad volna)…..
Kekeckokec 2018.10.04 19:40:41
@Arthamyr: ha hiszed, ha nem,10 éve vagy tizenöten beszálltunk egy buszba, elmentünk vele Tulceába, ott felszálltunk egy vontatóhajóra, ami 14 kishajót hozott vissza Budapestre -személyzetnek. Mégpedig olyan személyzetnek, amely nemhogy nem kapott fizetést, de fizetett érte, hogy tíz napon keresztül hajnali öttől este tízig dolgozhasson, és még örömmel is tette.
Igen, van, akinek ez többet jelent, mint szállodahajón, steril környezetben utazni. Ott nem jön melléd a bolt ladikon, sem a halász nem hoz halat reggelire, ott nem jársz úgy, hogy elfogy a kaja, és fel kell vásárolnod egy kis romániai bolt összes (600db) tojását, ott nem érzed a kosava által arcodba fújt vízpermetét, nem látod a fetesti halászok döbbenetét, és nem hallod a horgonyon álló hajó oldalának csapódó hullámok egykedvű moraját.
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
Állandó olvasóink biztosan tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával kötött együttműködése révén mutat be képeket ebből az egyedülálló magyar gyűjteményből. Budapest, 1958. január 21. A Fővárosi Szekérfuvarozási Vállalat (FŐSZEFU) lovaskocsija halad a Tanács kőrúton. MTI Fotó: Seidner…..
Lelkesítő Karácsonyi stressz 2. 2017.12.15 21:17:18
"A házasság nevű szövetség tagjai: egy férfi, aki nem tud csukott ablaknál aludni, és egy nő, aki kizárólag csukott ablaknál tud." Georg Bernard Shaw Némi alkalmazott pszichológia, diplomácia és kreativitás szükséges ahhoz, hogy az ember elérje a célját, de megéri: Nálunk a legfőbb mumus a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Címzett! A  http://munkahelyiterror.blog.hu/2017/11/06/nincs_munkaerohiany_normalis_munkaltato_hiany_van   címen olvastam a blogjukat, ami nagyon megtetszett. Én is megszeretném osztani…..
Kekeckokec 2017.12.03 21:24:27
@MaxPayne: te nálunk dolgoztál?.))
amúgy én pl pont egy ilyen helyen dolgozom, kevesen vagyunk, a cégnek rossz a híre, sok a túlóra, stb. De nekem ez mélymerülés, egy, az előző munkahelyemen aláírt (a körülmények most nem tartoznak ide) szerződés miatt. Itt tudtam elhelyezkedni, de mint a katonaságnál, vágom a centit. 100 napon belül vagyok, szóval leszerelő állományban.
Sokan távolról elkerülik az eléjük tornyosuló lépcsősorokat és bőszen nyomogatják a lift hívógombját, akkor is, ha csak pár emeletnyi távolságot kellene megtenniük. Pedig a lépcsőzésnek számos jótékony egészségügyi hatása van: amellett, hogy növeli az állóképességünket és erőnlétünket, akár a…..
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
Kekeckokec 2017.07.09 14:07:56
@SmittyB: Az nem verseny. Hol találnál olyan zsűrit, aki képes lenne végigkóstolni 1500-2000 bogrács halat?
Amúgy a riporteren nem csodálkozom. 18 évig minden halfőzőn ott voltam, nem egyszer láttam, hogy mire a konkrét főzésre került volna a sor, a szakácsok -és sokszor a komplett család, barátok is- matt részegen hevertek szanaszét. Nem azért, mert alkeszek, hanem a városban a meleg bődületes tud lenni, és olyankor a hideg sör is hamar a fejébe száll az emberfiának.
Egy aranyos kicsi-kocsi hosszú évek óta áll egy elhagyatott ház udvarán. Bemászok és megnézem...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Röviden vázolnám a történteket: 7 évig dolgoztam egy cégnél, tavaly nyáron költözés miatt kértem "fizetetlen" szabadságot a főnökömtől és a feleségétől, 1 hónap kellett volna, 2 hetet adtak. Mihelyst…..
Kekeckokec 2016.06.17 15:37:14
@Sörömpőőr:
"Az meg tényleg a geciség legalja, hogy már régesrég leszámolt és elment a fenébe az illető, és még mindig sározzák. Kinek? Minek? Miért nem mindegy nekik, hogy él-e, hal-e? Miért kell fáradságos munkával még utána nyúlni, hogy ne legyen már semmi öröme ebben a tetű életben???"
Namost képzeld el, hogy 8 év után kirúgtak egy olyan helyről, ahol én voltam az egyedüli hozzáértő. A vád lopás volt (az most mindegy, hogy mi). Szemét módon előtte 10 nappal írattak alá velem egy új munkaszerződést (persze, minek írtam alá?- kérdezitek majd - nos, munka közben, ráadásul egy nem akármilyen megrendelés intézése közben tették le az asztalra, azzal, hogy nézzem át, olvassam el, és írjam alá, mert vinniük kell a könyvelőnek. Nos,egy nagy koncentrációt igénylő munka közben az ember lehet, hogy átolvassa, azonban fel nem tudja fogni!), amiben aláírtam egy versenyjogi megállapodást is, miszerint 2 évig nem mehetek el szakmában dolgozni,és ezért ők 8 hónapig fizetnek minimálbért. Majd kirúgtak.
Hamar kiderült, hogy nem sok mindent tehetek ellene, de nekik nem volt elég.Több, mint egy hónappal később(!)levelet küldtek szét az összes ügyfélnek, melyben leírják, hogy loptam, és mindenkit kérnek, hogy ha bárhová jelentkeznék a szakmában, és megtudják, szóljon nekik. Ezen túlmenően beléptek a magán levelezésembe (nem hagytam ott jelszót, ám a volt kollégám informatikus). Ez utóbbit sajnos csak a gmail fiók tevékenységnaplója rögzítette, IP cím nélkül (csak a számítógép név van meg, ami az, amit a cégben használtam).
Még mindig nem elég, személyes beszélgetésekben mocskolnak, feketítenek be, sokszor azzal sem törődve, hogy többen is hallják.
Ők ennek a cégnek a második tulajdonosai, az első tulajdonos vett fel, és a céggel együtt örököltek engem is. Az átvétel után 8 hónapig dolgoztam egyedül, majd magam mellé kaptam az említett informatikust, akit be kellett tanítanom az övétől gyökeresen eltérő munkára( kereskedelem).
Sokszor mentem vissza munka után, sokszor mentem be szombaton, még betegen is, húsvétkor is.Mindig elszámoltam mindennel, az első tulajnál is. Kérdezem én, ha 7 évig semmilyen elszámolási gondom nem volt, akkor most mitől lett hirtelen?
50 éves vagyok szakmában ismert, sőt elismert ember.Gyakorlatilag sehova sem tudok elhelyezkedni, mert be kell jelentenem nekik, hogy ellenőrizhessék, nem-e konkurrenciához mentem. Nincs kétségem, hogy oda is utánam nyúlnának. Agyrém....
Kekeckokec 2016.06.17 20:00:55
@Sörömpőőr: Nem dolgozom alvilági módszerekkel:) a levelük megvan, ügyvédem szerint simán megáll a jó hírnév megsértés, rágalmazás és még pár dolog. Aztán van egy kis leltárkülönbözet a volt tulajdonos kárára - és ez bizonyítható. Van még kicsi szürke foglalkoztatás, egy kis hanyag pénztárkezelés és egy orbitális pénztárhiány, amit útnyilvánartással, nem létező üzleti utak elszámolásával csökkentettek..
Kekeckokec 2016.06.20 13:53:33
@Online Távmunkás: Az lehet, de én nem tudom kivarázsolni belőle.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Nem találtam ehhez hasonló kérdést, így remélem jó helyen teszem fel. A rövidke történetem a következő, 1 hét leforgása alatt, a beígért vezető beosztásból a kirúgásom lett a próbaidő…..
Benderik elmélkedik Kávépénz 2016.03.12 06:53:00
  "Orbán Viktor beszédének egyik legfontosabb mondása a külföldi fiatalok hazacsábításához kötődött. Szerinte ehhez akkora béremelés kell, amekkorát a piac magától nem tud kitermelni, ezért egy "bátor, de kockázatos" lépésre lesz szükség. Egy kissé kiforratlan…..
Kekeckokec 2016.03.12 20:10:39
Laslavic Tímea A töltött káposzta amolyan nemzeti ételnek számít Romániában. Egyáltalán nem túlzok, ha az mondom: a románoknál nincs ünnep töltött káposzta nélkül. Meg úgy egyáltalán semmilyen esemény. De tényleg. Szilveszter? Karácsony? Húsvét? Születésnap? Disznótor? Lakodalom? Keresztelő?…..
Parancsoljatok, az eredmények! Mindenkinek köszönjük az inputot, és jövőre hasonló jókat kívánunk. Használt lexikon. Élethű Orbán Viktor keritörpe hajszesz Egy dezodor, ami attól különleges, hogy indiai. Ilyen celofánba meg barna kartonba van csomagolva. Janibácsi…..
Hogy milyenről? Például olyanról, ami a tengereken, óceánokon hajókázva telik. (Mondjuk nekünk személy szerint lennének fenntartásaink a gyakorlati megvalósítással kapcsolatba, de az elmélet mindenesetre tetszetős.) Szóval a legtöbben csak szeretnének, ám van egy kanadai…..
Nálunk még mindig van néhány raklap a kertben. Korábban már írtam arról, hogyan próbáltunk ágyat készíteni raklapból gyerekek számára, és hogyan lett kis kerti kanapé belőle. A beltéri felhasználásból teljesen kiábrándultam, ugyanakkor kültéren jól működik a használt…..
Ha szeretnél olcsón bútort készíteni, az egyik legjobb alap a raklap. Nemcsak trendi, hanem alkotói szabadságodat is kiélheted vele. Jó alapanyag mert: környezetbarát természetes alapanyag olcsó, mert az új ára is 3300 Ft, használtan meg még olcsóbban hozzá lehet jutni nagy…..
"Ma végre újra Rollende Landstrasse mesél..." - Jtom Két világutazót szeretnék bemutatni. A poszt eredeti címe Elfelejtett világutazók vagy valami hasonló lett volna, de végül mást választottam, mert nagyon bízom abban, hogy még nem múlt el az emléke a két csehszlovák újságírónak, akik egy…..
1915-ben felpörgött a háború Európában, megszületett Édith Piaf, Orson Welles és Frank Sinatra, a magyar származású William Fox pedig megalapította a világ egyik legmeghatározóbb filmstúdióját.  Ez az év New Yorkban csak épp annyira volt mozgalmas, mint az évtizedben…..