Regisztráció Blogot indítok
Adatok
starbug

34 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
starbug blog Korona matematika 2020.03.24 19:45:34
Mindjárt a legelején le kell szögeznem két nagyon fontos tényt. Az egyik, hogy nem matematika lesz a téma mégsem, hiszen ami lentebb következik, koránt sem egzakt tartalom. A másik pedig, hogy szigorúan csak és kizárólag az én véleményem, meglátásom, gondolataim kerülnek itt bemutatásra. Mivel a…..
Van az úgy, hogy az ember a fősodrásban lesi a fontos híreket és az idiótaságokat egyaránt. Néha viszont észrevétlenül elsuhan mellettünk egy-egy gyöngyszem, aminek a létezéséről mintha még a szomszéd faluban sem tudnának. Pedig... Az elkövetkező tartalomban ki-ki találja…..
Lépjünk túl a bugyuta címen, küzdjük le a csömörünket; itt valami többet kapunk, mint amit általában a tucat vígjátékoktól elvárhatunk. Sandra Bullock rajongóként bizakodva bár, de óvatos mércével ültem be erre a filmre, ilyen kellemes meglepetésre azonban nem…..
Még a legvisszahúzódóbb embernek is van legalább egy furcsa szokása, miszerint olykor véleményt alkot, extrém esetben nyilvánít is. A Dal mint műsor, erre igen kiváló lehetőséget biztosított, ugyanis a nyolcfős döntő mezőnyéből a zsűri négy lehetséges jelöltet tartott…..
starbug blog Vámpíroltás 2012.11.24 10:53:09
Kinek ismerős a dallam? Némi igényesen ironikus gusztustalanság; teljesen passzol a habkönnyű hétköznapok szeplőtelen álomvilágából felébredni vágyóknak, ezen a szürke szombat délelőtti reggelen. Meg különben is, vámpír szezon van. Az Alkonyat szaga rajongóktól bocs, ez a…..
Huszonéves fiatal"ember" brutálisan, kegyetlen módon kivégzi a volt barátnőjét. Tudatosan, akarattal meggyilkol egy ártatlan embert. Harminc év fegyház... Hol van már az elv, miszerint férfi nem bánt nőt? Egyáltalán, bárhogyan, bárki miért bánt(hat) egy másik embert? Miért…..
starbug blog Életrevalók 2012.06.25 20:11:00
Igazán jó filmet viszonylag ritkán lát az ember. Az életrevalók egy jó film. Olyan, amit látni kell, mert érdemes. ..
Csönd, szürke, szél, fúj, fázik, fáj, kiált, csörög, zörej, hangok, fény, gyertya, színpad, szakad, vér, teríték, vadász, kutya, vonít, görény, bűz, gödör, füst, gitár, sír, sivár, köd, kereszt, csönd.....
Végre egy szerethető dal, egy szerethető előadó; 2011 májusában, Düsseldorfban Wolf Kati lép színpadra a "Szerelem miért múlsz?" című dalának angol-magyar nyelvű változatával. Következzék hát a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál győzelemesélyes magyar versenydala, Wolf Kati…..
  Szeretném leszögezni, hogy erősen szubjektív leszek. Jónéhány műsor óta Wolf Katit tartom a legjobbnak a versenyzők közül. Nem csak azért, mert jól néz ki, jól mozog a színpadon, jó a hangja és jól is énekel vele, de teszi mindezt olyan természetességgel és…..
starbug blog Komment nélkül... 2010.09.14 13:53:00
A boldogság és az egészség egymástól gyakorlatilag szétválaszthatatlan elméleti fogalmak. ..
starbug blog Mi bajod van? 2010.06.25 17:03:00
A szíved azt a képet látja, amit az elméd vetít rája. Nézzük meg kicsit közelről is. Hiába nincs okod panaszra, ha valamin görcsölni kezdesz, egészen biztosan nem érzed magad vidámnak. Viszont gázolhatsz bármilyen szorító dzsungelben, ha valami erőt, energiát és okot ad a…..
Szeretnénk hinni, hogy lehet másképpen politizálni, hogy lehet becsületből, őszintén beszélni, a köz érdekeit szem előtt tartva cselekedni. Tenni azért, hogy nekünk és ne csak nekik (értsd: pilitikai elit és köreik) legyen jobb. Nem biztos, hogy a harci kiáltások, a…..
starbug 2010.04.03 10:57:03
@iq-budapest: Bízz magadban! Ha - egyébként valószínűleg helyesen - úgy érzed, hogy „ez mind szép és jó”, akkor mi zavar Téged? A kacsaszagú pletykák, vagy Kóka János pártállása? Az LMP-t nagyon nehéz kikezdeni, általában nem sikerül sem szakmán belül, sem sajtóban, mert meglehetősen logikusan képviselik azt, amit kidolgoztak, az pedig van olyan alapos és racionális, hogy még felkészülten se lehessen belekötni. Eddig minden sajtó-próbálkozás rágalom szintjén maradt avagy kiderült, hogy kacsa volt. Az más kérdés, hogy ki mit gondol, ki hogyan látja a jövőt. Az LMP egy lehetséges és működőképesnek tűnő alternatívát képvisel, amivel „természetszerűleg” nem mindenki ért egyet. Manapság amúgy is „sikk” támadni és rágalmazni; így ha már léteznek, akármennyire is nehéz, valahogy ki kell őket kezdeni, hiszen annál nagyobb szenzáció ez egy médiumnak.
Más pártokon belül pedig nyilvánvalóan mindenkinek meg van a véleménye a többi pártról, ettől a véleménytől még nem lesz senki tag az LMP-ben, bármennyire is szeretne vagy szeretné azt láttatni a lejárató média. Különösen nem Kóka-szintű egyének. Utána lehet járni, hogy ki, mikor, hol és milyen szinten politizált korábban az LMP színeiben indulók közül. A magát új erőként leíró pártokat nézve ők a legtisztábbak, ez is támadhatatlan. A politikai beállítottságuk - mondhatni egy része - miatt még nem lesznek SZDSZ utódpárt. A Jobbik sem egy harapósabb Fidesz. A Lehet Más a Politika, bár fiatal, nem most alakult, nem egykori szadeszesek töltötték fel. Az egy dolog, hogy mellettük már röpképtelenné váltak a madarak és hervadni látszik a húsvéti ibolya…
Hogy valóban csoda-e? Tegnap sikerült megtekintenem a filmet, méghozzá egy mezei moziban, polárszemüveg nélkül, amolyan hagyományos felállásban, barátnőm és még vagy kétszáz felebarátom társaságában. Határozottan azt tudom mondani, igen, csodálatos élményben volt…..
Koppenhága, 2009. Vajon hogyan emlékezünk majd vissza? Kioto után itt az ideje, hogy a vezető gazdasági hatalmak, az ún. fejlett országok elkötelezzék magukat a klímaváltozás ügye mellett.Október 9-én Bangkokban eredménytelen maradt az ENSZ klímatanácskozása. Decemberig már…..
A cím magáért beszél, de ha mégsem, nos, elkészültem a starbug.hu teljes átszerkesztésével!Megszűntettem a táblázatos megjelenítést, helyette kiszenvedtem a div-es szerkezetet külső CSS fájllal, még akkor is, ha Internet Explorer 6 alatt nem érdemes megnyitni az oldalt,…..
A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2009. június 17-én világjárvánnyá nyílvánította az ún. újinfluenzát, a sertésekről emberekre átterjedő H1N1 vírus okozta influenzajárványt.Talán most már az egykori kétkedők is világosan látják, hogy nem egy egyszerű…..
starbug blog R.I.P. Michael Jackson 2009.06.26 11:59:00
  ..
starbug blog A tudomány angyalai 2009.06.03 18:00:00
Meglehetősen rosszkor jött a gazdasági válság. Több olyan kulcsfontosságú kutatást vet vissza a források hiánya mint az LHC (Nagy Hadron Ütköztető) vagy méginkább az ITER (Nemzetközi Kísérleti Termonukleáris Reaktor). Kizárólag a téma miatt ragadom ki ezeket, hisz hosszan…..
Nagyon érdekes reakciókat tapasztalni a nemrégiben nyilvánosságra hozott új influenza törzzsel kapcsolatban. Hihetetlen az a nyugalom és nemtörődömség, ahogyan a társadalom egy ilyen helyzetet nem kezel. Értem én, hogy üzleti út, nyaralás meg gazdaság és piac, de valahol mégsem…..
starbug 2009.04.28 17:04:06
@꒐ʃʈʊᓈᘣ: Örvendetes lépés lenne, kár, hogy a szóvivő még nem tud róla... Igazából nem kéne azon filózni, hogy mely járatok utasait figyeljék, minden kapun ellenőrízni kellene. A mortalitás egy dolog, nagyon fontos bár, de még ha ebben a típusban relatíve alacsony lenne is, komolyan kellene venni. Ha elterjed a vírus, sokkal nagyobb az esélye egy újabb mutációnak...
starbug 2009.04.28 15:23:35
@stonedraider: Oh, köszönöm ezt az elmés hozzászólást:)
Történt egyszer - Te jó ég, ennek már 10 éve -, hogy egy elég lapos disco érdektelen világát otthagyva egyik nagyon kedves barátommal átballagtunk a közeli moziba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megtekintsük az Ideglelés című borzalmat. Legalább tízen lehettünk a sorok…..
Némi átalakítást kellett eszközölnöm a starbug.hu rss-megjelenítésében, ugyanis a script szolgáltatója átalakult, így az eddigi megoldás forrása megszűnt. Azt gondolom, az új megjelenítők jobbra sikerültek, olvashatóbbak és jobban illenek az összképbe. Új tartalmi…..
starbug blog Zöld, de nem éretlen 2009.04.17 10:52:00
Picit hosszabb kihagyás után nézzük, mi az aktuális teendőnk. Alig tér magához az ember a saját kis lelki világát bitorló események fojtásából, rögtön a kilátástalansággal szembesül, amint felnyitja a szemét. Talán nyissuk nagyobbra? Fene tudja, az a reménytelen,…..
starbug blog Érzés 2009.04.03 09:28:00
Többen próbálták megénekelni, mindenkit irányít és ahányan vagyunk, annyiféle. Vegyes, kavarog, az égig emel vagy elemészt. Lassan egy éve várom, hogy a barátaimnak is elmondhassam, nézzétek, ez az én honlapom. Azt már tudjuk, hogy kicsit korábban elkészültem, de…..
starbug blog Forma 1 szezonnyitó 2009.03.29 19:55:00
Mi, akik szeretjük a Forma 1 világát, elég sokat vártunk ahhoz, hogy egy jó futammal indítsuk az évet. A tűzijáték fényét veszélyeztető döntések és viták ezúttal alulmaradtak, győzött a túlélés és győzött a túlélő csapat. Hihetelen szenzáció a Brawn GP sikere! Mint…..