Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vetrov

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Nincs - értelme 2009.04.13 07:05:00
Nincs. Ezzel a címmel írt Ónody-Molnár Dóra publicisztikát a szombati Népszabadságba. És tesz benne érdekes állításokat: A közhiedelemmel ellentétben a gyes összege és időtartama, illetve a szülési kedv között nincs szoros összefüggés. Minek nézi a nőket az, aki szerint…..
Vetrov 2009.04.13 11:06:09
@v2peti: "Igaz, viszont sok helyen elég"

Sok helyen, mint pl: Románia, Szlovákia, Ukrajna, Mongólia, Thaiföld. Csak mi vagyunk olyan csórók, hogy ez nálunk nem működik. Tudsz még ilyen okosat mondani?
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
Vetrov 2009.03.25 21:57:45
@fam: milyen vagyonomat nagyokos?
Multinál dolgozok, bejelentve leadózva. És így is kevesebbet keresek mint aki a farkából él.
Vetrov 2009.03.25 22:23:34
@Lastres: "Nincs benned együttérzés. Kár, hogy ez az érzés minden emberi társadalom alapja. "

És abba vajon mennyi együttérzés szorult akinek van bőr a képén felvenni a 13. havi fizetést (közszféra) vagy a 13. havi nyugdíjat miközben az adófizetők csak 12 hónap után kapnak fizetést?

Mennyi együttérés szorult a csalókba, mutyizókba?

Azt szeretném ha a ténylegesen rászorulók irgalmatlanul seggberúgnák a környezetükben élő csalókat, akkor talán én is szolidárisabb lennék. De addig maradok fasiszta.
Vetrov 2009.04.02 18:51:07
@Bartoki: Szvsz ettől a chavezista, neokomcsi párttól ilyet ne várj. Pont ez a poszt bizonyítja, hogy ők is kizárólag az eltartottak érdekeit nézik, mi meg majd kuláklistára kerülünk mint szociálisan érzéketlen, népnyúzó nagytőkések.

Lehet más a politika.
Aki szombat estére már beleunt a találgatásokba, hogy Morgó, Szende, Szundi, Tudor, Vidor, Hapci vagy Kuka legyen-e az új miniszterelnök, elugorhatott a Millenárison megrendezett Antirasszista programsorozatra is. De aki igazán okos volt, rögtön akkor távozott, mikor befejeződött a…..
Egészen szokványos reggelre ébredtem péntek reggel is. A sötétítőn nem szűrődött át a napsütés ragyogása, s a zubogó eső sem nyomta el a kinti neszeket. Ám éreztem, hogy valami új van a levegőben. Valami szokatlan, valami, amit rég éreztem utoljára. A Föld műholdas képét…..
Vetrov 2009.03.14 17:55:02
@hunor76: A fenti karakterhalmaz egy csak közepesen sikerült orbánozás, pontosan olyan, amilyet már ezrével láthattunk az elmúlt években, kizárólag ballib megmondóemberektől. Nem azt mondom, hogy nem igaz amit ír de hol van ebben a konstruktivizmus? Ez lenne a Más a Politika? Ezzel a Drágaaranyosbolgárúr stílussal van tele a ballib média legalább tíz éve, nincs ebben semmi új.

De hagyjuk a hangulatkeltést, nézzük a konkrétumokat: nincs a Fidesznek programja. Miért, az LMP-nek van? Ugyan az orrom alá dugtak valami rózsaszín hippiutópiát de abban is csak annyi van, hogy minden szép és jó lesz, nem kell áldozatokat hozni, nem fog fájni.

Hol vannak a számok, hogy hány naplopó közalkalmazottat kell kirúgni, mennyivel kell visszanyesni a nyugdíjat, utazási és gázártámogatást? Kik lesznek a vesztesek?

TI SEM mondjátok meg, hogy ki, mikor, hogyan és miből fizesse meg az átalakítás árát. Az LMP mikor fogja kibontani az igazság minden részletét és elmondani az inaktívaknak, hogy most aztán tényleg nincs ingyenebéd? Csak adtok valami nevetséges maszlagot, hogy mindenkinek minden szép és jó lesz, nem kell félni, nem fog fájni.

Ez mennyivel hitelesebb mint a Fidesz (nemlétező) programja?
Vetrov 2009.03.14 18:35:10
@beszóló: Igen, ez a bajom: valaki idejön fellelkesülve, hogy "Lehet Más a Politika" erre egy ilyen egészséges, standard orbánozással találkozik, mintha csak a Népszava vagy a 168óra blogmellékletére érkezett volna. Ezért kár volt új pártot alapítani, ezzel tényleg csak a mentőcsónakot kereső szadisokat nyerhetik meg.
Azt mondja a Napi Online, hogy a pénzügyminisztérium azt tervezi hogy 300 és 700 ezer forint közötti összeggel támogassák az új autók vásárlását, ha valaki 10 évnél régebbi kocsiját cseréli le. A hírt nem kommentálta a minisztérium, vagyis valószínűleg igaz. Ha nem, akkor…..
Egy hete, hogy megjelent a HVG-ben Karácsony Gergely, a Medián kutatójának választásitörvény-javaslata. Ugyanaznap, egy hete tartottak erről kerekasztal-beszélgetést a Medián és a HVG szervezésében, Karácsony mellett Tölgyessy Péter és Körösényi András részvételével,…..
Vetrov 2009.03.13 11:25:58
@il dottore: "No de ha a 2. forgatókönyv valósul meg, akkor mi akadályozza meg azt a parlamenti pártot abban, hogy felvesse: nincs is szükség az országgyűlésre! Majd kormányzunk rendeleti úton!"

jajdejó, már úgy hiányoltam a fidesznácizást-orbánführerezést-afasizmusmintlelkiigényezést de azért csak megjött a végére nem kellett csalódnom. Igen, pontosan ezzel riogatnak a ballibek már egy évtizede, ezzel igazolják, hogy a Zorbán ellen minden eszköz megengedett, legyen az csak kötelezés, 23M román vagy akár tízezermilliárdos hitelfelvétel, háromszáz forintos euró, elkúrás, trükkök százai, stb.

Jó így rettegni? A bőröndöd be van-e csomagolva? Ez a MÁS politika?
Az emberi jogok helyzetét hazánkban leginkább egy löszös folyóparthoz tudnám hasonlítani. Folyamatosan erodálódik, ám igazából senkit sem érdekel ez a folyamat.Emlékszem még azokra a naiv, boldog időkre, amikor a Beszélőben Kőszeg Ferenc és társai – például Somogyi…..
Vetrov 2009.03.10 21:59:48
@is: "én azt mondom, hogy jelenleg nem a rendőrök oldalán pattog a labda, az utóbbi években többet tettek a megbecsülésért, mint amennyit mi elismerünk belőle."

Ezt most viccnek szántad ugye? Soroljam:
- a vipera egy veszélyes állat
- leestek az azonosítók
- nem is volt öt rendőr egy rendőrautóban
de hozhatnám példának a móri mészárlást, a tömeges hazudozásokat, hamis tanúzásokat, stb ...

Valahogy nem tudok megbízni a rendőrségben, pont a tetteik miatt. Nem zavarha, hogy széles a jogkoruk ha nem kapták volna rajta őket többször is pofátlan hazugságokon és visszaéléseken. Sok évükbe fog kerülni, hogy visszaállítsák a bizalmat és még mindig nem kezdték el: lásd pl a veszprémi vagy a tatárszentgyörgyi gyilkosságok körüli sumákolást és szarkeverést.
Az alábbi írás nem az LMP hivatalos nyilatkozatának burkolt kritikája. Az eredeti szöveg szép, okos, megrendítő. Megfogalmazóját személy szerint is szeretem és becsülöm, mi több: ha van valaki, akit alkalmasnak tartok arra a posztra, amit jelenleg az LMP-ben betölt, őt…..
A Lehet Más a Politika színeiben Ivády Gábor képletesen és gyakorlatilag is kesztyűt dobott (Zoom.hu) a pártoknak a kampányok tisztaságáért, költséghatékonyságáért. Sajnos. Elfogult vagyok az LMP-vel kapcsolatban, de ez a hadművelet átlépte a kritikai ingerküszöbömet. Ez az…..
Kétségbeejtővé vált a helyzet, nincs már egy ép nadrágom, amit felvehetnék. Legutóbb például a CIB Bank miatt búcsúzhattam el egy remekbe szabott darabtól, a csudás jubileumi kötvénykibocsátásuk miatt ugyanis megint kinyílt a bicska a zsebemben. Nem elég, hogy a bank frankón…..
Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem. Tisztelt Szerkesztő! Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára…..
Másik Magyarország Orosz rulett 2009.03.05 19:19:00
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mint azzal már minden bizonnyal sokuk tisztában van, a helyzetünk majdhogynem reménytelen. Az ország gazdasága összeomlott, valami kis nyugati adomány az államcsődöt pár perccel ugyan kitolta, de ettől függetlenül túlságosan is reális kilátás. Ha…..
Vetrov 2009.03.05 23:36:43
@CyberPunK: jól beszélsz: ők teleszarták a klotyót mi meg sikáljuk ki? nem vagyok senkinek a felmosórongya, inkább elhúzok jó messzire, oda ahol emberszámba vesznek ...
 „Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvényt akként módosítsa, hogy ne legyen büntethető az a személy, aki saját, illetőleg mások személyét, tulajdonát, testi épségét, életét fenyegető, veszélyeztető jogtalan…..
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
Vetrov 2009.03.05 15:33:42
@br: gratula és köszi az alapos munkáért, nekem nem volt türelmem hozzá. Tehát most már tudományosan is bizonyított, hogy mégiscsak hemzsegnek az aljas hazugságok a cikkben ...

Erre mit szólsz kedves lmp?
Nem gondoljátok, hogy a saját szavahihetőségetek érdekében le késze takarítani már innen ezt a hazugságot?
Index, HVG, Hírszerző, Gondola. Mi a közös bennük? Elárulom: a néhány nappal az LMP párttá alakulása után, március 2-án megjelent belpolitikai elemzéseikben már mindannyian számolnak velünk. A Political Capital-nek a Figyelőben megjelent, kétoldalas LMP-elemzése óta ez szinte…..
Dombóvár önkormányzata március 1-jei hatállyal betiltotta a 4 négyzetméternél nagyobb területű óriásplakátok elhelyezését. Drasztikus lépés, amire mindezidáig kevés példa volt, de ezúttal a tolnaiak bekeményítettek, és kiebrudalták a városból a médiásokat. Ennyire…..
Olvastam egy rövid cikket a HVG-ben, amely arról szól, hogy a fejlett világ országaiban egyre gyakoribb, hogy a szülők képviselik a füvezéstől, piától agyilag reset-elt, secondlife és facebook függő, a valóságtól elszakadt, önálló döntéshozatalra…..
Egy önmagát közlekedésmérnöknek definiáló szakértő úr egy profinak tűnő (mert jó sok számot tartalmazó) cikket írt az index-re, amely röviden arról szól, hogy járjon a legtöbb helyen a vasút helyett inkább busz, mert a vasúti személyszállítás drága. És attól majd jó…..
Borsodblog Belvárosi vámszedők 2009.02.24 13:26:00
- Csókolom, adna egy kis aprót?- Dehogy adok, már miért adjak?- Mert véletlenül összekarcolódik a szép tízmilliós kocsi!Évek óta állnak Miskolc legközpontibb parkolójában, a villanyrendőrnél a főutcai házak mögött a parkolás aljas és rettegett vámszedői. (A fotón…..