Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fegyi

1 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Clive Hepworthtől kaptam ezt a képet emailben múlt héten, gondoltam, megmutatom, hátha másnak is tetszik. Budapest, villamosok, gőzhajó, mi kell még? Mondjuk az, hogy ma is legyen rendszeresen közlekedő gőzösös sétahajó Pesten? Gyerekkoromban többször is mentünk egy-egy kört a képen látható…..
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..
A cím persze hülyeség, hiszen a Szergejeket eleve tehervonati szolgálatra építették, így semmi különös nincs abban, ha nem személyvonatot húznak. Ennek a május 10-i menetnek az érdekessége nem a gép volt, hanem az, ahol haladt: a Balaton északi partján. Szerintem itt még az életben nem láttam…..
HamPLÓ Fura, ... 2017.01.06 22:58:56
... de a jelek szerint nem az olvasók, hanem saját magam miatt nem hagyom abba a bloggolást. Novemberben még csak a munka és az élet sodort távol a klaviatúrától (kevésbé költőien fogalmazva: az éjszakai gép előtt ülés helyett inkább aludtam), decemberben viszont már konkrétan úgy gondoltam, hogy…..
Look! Budapest Kovácsolt csoda 2015.05.04 20:00:00
Budapest legszebb szellőzőnyílása Tudod merre járunk? Írd meg a hozzászólásokban! Ne maradj le egy részletről sem, kövess bennünket a Facebookon is!..
Fegyi 2015.05.12 13:39:43
Pálinkás derautkoszorout mindenkinek, ma megint Baooolvin napja van, szerintem. Tavaly már felvedreztem egy cikket ugyanezen alkalomból az 1:160-ban meglehetősen alulreprezentált Baldwin-mozdonyokról, és annak idején már említettem, hogy aki úgy gondulokzik, hogy szóval hoszutávon…..
Gyerekkoromban nagyon tetszett, amikor arról olvastam, hogy a kisföldalatti 1896-os megnyitásakor jegyárusító automaták üzemeltek az állomásokon - később aztán azt is megtudtam, hogy ezek nem váltak be, ezért hamar leszerelték őket. Sajnos a budapesti tömegközlekedés technikai…..
... csak - tavallyal ellentétben - idén nincs időm fotózni menni. Persze máskor, máshol is lehet néha Nohabot látni, például Kelenföldön: Igaz, ez speciel a Huszaska, nem a hétvégi vonatokat vivő Tizenhetes, de nem is baj, a változatosság gyönyörködtet. Azért egyszer a balatoni vonatra is…..
Fegyi 2014.08.04 09:53:48
@retek: Haha!! Lebuktál! Azt hittem csak miattam mentünk Nohabbal :D Továbbra is minden elismerésem és köszönet az ötletgazdának! Nohabbal menni Balatonra, zseniális. Az a jó hogy mindez nem csak nekünk vonatbuziknak jó, nincs olyan ember a pálya mellett aki ne bambulná meg a vonatot.

www.youtube.com/watch?v=e5PfuFObwtE
Mindig örömmel számolunk be hányatott sorsú épületeink megújulásáról, így ez most sincs másképp. Hosszú idő után nemrég adták át a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia kívül-belül felújított főépületét. Az 1836-ban elkészült akadémiát Pollack Mihály tervezői…..
Fegyi 2014.05.19 13:54:27
@airdace: Ez igaz, maga a kiállítás a helyén van még, de minden más elkerült onnan a pincébe (a kiállításon nem szereplő tudományos gyüjtemények, irodák, kutatólaborok, stb, stb). Igaz a látogatók ebből nem éreznek semmit, viszont az ott dolgozó közalkalmazott rabszolgák nagyon megszívták. Egyébként a kiállító épület volt a ludovika régi lovardája. Szóval ha ez egész ludovikát be szeretnék lakni, és a pincébe költöztetett dolgoknak is találnak új helyet, akkor gondolom a kiállítás is költözni fog.
Egy nő mobiltelefonnal a kezében sétál egy sugárút járdáján, s hogy hogy nem, filmfelvétel készül erről a hétköznapi jelenetről. Nem nagy ügy, kivéve ha a felvétel közel 90 éves. A lenti videó egy részlet Charlie Chaplin 1928-as A cirkusz című filmjének bemutatójáról, s…..
Várostörténeti szempontból kiváló helyszín a Stefánia út. Ívében megannyi korszak épülete magasodik, az egyszerűbb lakóházaktól a monumentális sportlétesítményekig, az aprólékosan díszített homlokzatoktól, az egyszerűbb modern vagy mai alakzatokig. Budapest büszkesége a…..
Budapest anno START 2009.02.25 23:40:00
Üdv!Eddig csak próbálkoztam hogyan kell használni a blogot... Kb rájöttem az alap dolgokra. Remélem már önmagában a blog neve is sejteti, mit akarok itt létrehozni. Hamarosan jelentkezem egy részletesebb leírással és az első igazi posttal!..
Fegyi 2010.01.05 10:43:23
@*Anna: Kérd meg a danit hogy mutassa meg azt ami kész van, rejtve már kint van egy poszt, de ha sokat csesztettek, akkor majd csinálom őket, rengeteg a kész anyag, csak idő is kéne.
Kedves Olvasók! Elérkeztünk a blog történetének tizedik, jubileumi szépségkoktéljához, amelyben az előzetes bejelentés szerint a meghirdetett fotópályázat döntősei kapnak szerepet. Nektek, kedves Olvasóknak pedig itt a lehetőség, hogy kiválasszátok, kik legyenek a pályázat…..
Fegyi 2009.09.05 09:36:21
A Kálvin tér alul-felül átalakulóban van, azonban a terület néhány képviselője hosszú idők óta tartja eredeti pompáját, és tartani is fogja még sok éven keresztül. Az építkezések okozta akadályok ellenére következzék Budapest leghosszabb útjának legelső épülete, az…..